• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


intrebari teoretice despre Caravel

#1
una din problemele leverului La pavoni este temperatura din timpul extractiei din cauza grupului prea rece sau prea fierbinte si a temperaturii crescute din boiler.

       eram curios daca la un espressor precum Caravel, deoarece este open boiler si se bazaza pe termostat (nu pe presiune) si grupul este mai aprope de restu aparatului (deci atinge aceiasi temperatura mai usor), temperatura este mai constanta (spre 94 grade) in timpul extractiei? si daca este ar fi un espressor mai recomandat cuiva caruia nu ii trebuie presiune pt cappucino.
Bezzera Strega; La Pavoni Europiccola; kinu M-68
 
Reply
#2
Eu am avut un Caravel dar nu am masurat temperatura grupului, nici a cafelei (apei) la extractie. L-am folosit in regim on - extractie - off.
Mai mult, pentru a micsora timpul de incalzire il umpleam direct cu apa calda. Rezistenta de incalzire are doar vreo 600W. Scotea o cafea foarte buna dupa gustul meu, dar avea aciditate destul de pronuntata pe final, semn de cadere de temperatura. E drept, nu am incercat niciodata sa-l las mai mult sa se incalzeasca, imi placea acea aciditate.
Grupul il incalzeam tragand 2,3 shot-uri in gol chiar inainte de extractie.

Singurul lucru care nu mi-a placut la el e ca avand grupul mic obtineam doar cantitati foarte mici de cafea. Trebuia sa pompez cam de trei ori sa obtin cantitatea dorita de mine.
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#3
Poti incerca si ROK... Huh
 
Reply
#4
m-am mai documentat despre espressoare open boiler. ar cam fi: carvarel, la peppina, bruni brunella, mini gaggia, streitman ct1.
 
      ma bate gandu sa imi gasesc un mini gaggia pe ebay la un pret bun (ca are portafiltru de 58, si vreau sa incerc si un spring). ceva pareri despre acest aparat? (sau despre celalalte din lista)
Bezzera Strega; La Pavoni Europiccola; kinu M-68
 
Reply
#5
Nu am folosit La Peppina dar am auzit ca ar avea rezultate bune (în plus pt ca e open boiler poți sa îi pui foarte simplu un pid în vasul cu apa). La început am oscilat între un La peppina(e spring lever) și un La pavoni dar am ales La pavoni pentru că mi s-a părut ca găsesc piese mai ușor...cât despre streitman ct1 arată bine dar mi se pare prea scump-mai scump ca un bezzera strega.
La Pavoni Romantica, Dip Dk-30, V60 
 
Reply
#6
Iata un pasionat al espressoarelor cu levier (are si la vanzare):
http://www.francescoceccarelli.eu/dallaAallaZ_eng.htm
 
Reply
#7
Am văzut ca are si un Bezzera . Din experiența cu Strega, va spun ca merită
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
#8
(01-10-2016, 14:37)Vladislav Wrote: Am văzut ca are si un Bezzera . Din experiența cu Strega, va spun ca merită

da, e un 'vintage'...Milano "Family" Lever...

inainte de a comanda Strega, m-am uitat si la B2013 AL care e un dipper clasic, cu termosifon;
acelasi grup ca si Strega (fara acea 'camasa' interioara, dar fara incalzire electrica), boiler 5l, incalzire cu gaz;
mi se parea preferabil lui Londinium I, nu numai ca pret;
sigur, nu ma gandesc la o alternativa la o manuala cu levier, ci la 'boala upgrade-ului' Smile
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#9
nu prea inteleg populariatatea altor leviere proconsumer comparabile cu strega.. strega pare sa abie doar avantaje (si in afara de pret) fata de restul
Bezzera Strega; La Pavoni Europiccola; kinu M-68
 
Reply
#10
(01-10-2016, 15:37)radudani Wrote:
(01-10-2016, 14:37)Vladislav Wrote: Am văzut ca are si un Bezzera . Din experiența cu Strega, va spun ca merită

da, e un 'vintage'...Milano "Family" Lever...

inainte de a comanda Strega, m-am uitat si la B2013 AL care e un dipper clasic, cu termosifon;
acelasi grup ca si Strega (fara acea 'camasa' interioara, dar fara incalzire electrica), boiler 5l, incalzire cu gaz;
mi se parea preferabil lui Londinium I, nu numai ca pret;
sigur, nu ma gandesc la o alternativa la o manuala cu levier, ci la 'boala upgrade-ului' Smile


M-am uitat si eu la B2013 AL dar nu avea nici preț (probabil se negociază prețul la profesionale sau...cine știe ) , da , e dipper clasic dar cu boilerul de 5 litri, se încălzește mai greu , plus apa din boiler reîncălzită si răcita în regim de uz casnic . Așa că Strega cu boilerul de 2 litri , e perfect (personal cred că si ce de 4,5 litri al lui Alex Leva e prea mare pentru uz casnic )
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)