• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


intrebare

#1
am observat o mica problema cand fac 2 expresso , desi am reglat expresorul sa fie plasat la o pozitie orizontala perfecta cand fac 2 expresso la una din ele curge cu sa zic pana la 5-10% mai mult decat in cealalta.Ma intreb care sa fie problema.Am unele teorii dar m-am gandit poate a intampinat cineva si stie ce si cum.
folosesc expobar iv , 16g.
Expobar IV + Mahlkonig Vario + VST 7 ,15 Ridged, Roaster GeneCafe CBR 101
 
Reply
#2
Eu zic ca-i normal. Nu vei obtine niciodata o distributie perfecta a cafelei in portafiltru. Poate o imbunatatire ar fi daca folosesti tehnica aia cu paharul de iaurt.
Expobar Brewtus IV + Mahlkönig Vario
 
Reply
#3
deci crezi ca ar fi de la distributie in sita ?
Expobar IV + Mahlkonig Vario + VST 7 ,15 Ridged, Roaster GeneCafe CBR 101
 
Reply
#4
Distributie si tampare...

Am vazut la Paul si Flori, campionii barista, ca obtineau un echilibru perfect. Ce-i drept nu isi bateau capul prea tare cu distributia, tampau usor doar o singura data si asta era... Poate si rasnita Mahlkonig K30 ajuta la o uniformitate mai mare a macinaturii! Intotdeana, in lucruri de mare finete, un espressor profesional de bar si o rasnita profi, vor fi mult mai "iertatoare" cu micile imperfectiuni in tehnica ale utilizatorului.

P.S. Sa pui la semnatura te rog espressorul si rasnita.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
maine o sa imi comand vst 7 si 15 , insa nu stiu daca sa imi iau 18 apoi o sa lucrez doar la tehnicaSmile.
astazi am avut o mica problema cu pompa cred se tot reseta in timpul shotului si oscila intre 7 si 9 bar ca si cand opream eu manual , e prima oara cand s-a intamplat care sa fie problema?
Expobar IV + Mahlkonig Vario + VST 7 ,15 Ridged, Roaster GeneCafe CBR 101
 
Reply
#6
Pune o intrebare la service. Am impresia ca poti instala o pompa rotativa (nu stiu pretul) mult mai fiabila in conditii de utilizare Horeca (imi amintesc ca il foloseai intr-o cafenea in Alexandria)

Despre site, RaduCarutasu spunea ca a tot experimentat si ca lucreaza mai bine cu sita de 15 decat cea de 18, la espresso dublu.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
Pheonix , lucrez la fel de bine si cu sita de 15 si cu cea de 18 . Extractiile ies foarte bine si bune in ambele situatii . Depinde ce iti doresti . Eu urmaresc sa beau 2 shoturi pe zi si sa nu exagerez cu consumul de cafea , astfel folosesc minimul de macinatura recomandata la un dublu 14g in loc de 17 la sita de 18.

Daca ai o afacere in acest domeniu rentabilitatea te trimite spre un consum cat mai mic de cafea si cred ca sita de 15 g este cea mai indicata . Oricum , deoarece folosesti cafea proaspat prajita si macinata as putea fi unul din clientii tai fideli .

Legat de pompa , aceasta , se poate monta in locul rezervorului pentru apa iar racordarea devine obligatorie .
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#8
(03-12-2012, 23:09)Phoenix Wrote: maine o sa imi comand vst 7 si 15 , insa nu stiu daca sa imi iau 18 apoi o sa lucrez doar la tehnicaSmile.
astazi am avut o mica problema cu pompa cred se tot reseta in timpul shotului si oscila intre 7 si 9 bar ca si cand opream eu manual , e prima oara cand s-a intamplat care sa fie problema?


Daca privesc retroactiv cred ca sita de 18g este perfecta pentru un incepator, te poti juca mult cu gradele de macinare si cu cantitatea de cafea, pucul este extrem de "ierator" extragerea fiind de buna calitate. Singura problema este consumul mare de cafea.

Cu sitele mai mici se obtine aceeasi calitate, cu cafea mai putina insa trebuie mai mare atentie la macinatura, dozaj etc.
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper
 
Reply
#9
(04-12-2012, 11:14)raducarutasu Wrote: Pheonix , lucrez la fel de bine si cu sita de 15 si cu cea de 18 . Extractiile ies foarte bine si bune in ambele situatii . Depinde ce iti doresti . Eu urmaresc sa beau 2 shoturi pe zi si sa nu exagerez cu consumul de cafea , astfel folosesc minimul de macinatura recomandata la un dublu 14g in loc de 17 la sita de 18.

Daca ai o afacere in acest domeniu rentabilitatea te trimite spre un consum cat mai mic de cafea si cred ca sita de 15 g este cea mai indicata . Oricum , deoarece folosesti cafea proaspat prajita si macinata as putea fi unul din clientii tai fideli .

Legat de pompa , aceasta , se poate monta in locul rezervorului pentru apa iar racordarea devine obligatorie .


cred ca le comand pe toate 3 nu se stie cand vreau sa le schimb.
Quote:Oricum , deoarece folosesti cafea proaspat prajita si macinata as putea fi unul din clientii tai fideli .
ar fi ceva dar sunt din Alexandria Smile
Expobar IV + Mahlkonig Vario + VST 7 ,15 Ridged, Roaster GeneCafe CBR 101
 
Reply
#10
Buna seara! Sunt incepator in ceea ce priveste tehnica de extragere a unui espresso corect dar vreau sa va intreb un lucru: am comandat o sita oarba de pe site-ul kfea.ro pentru un Lelit pl41e. Eu am cerut diametrul sitei de 57 mm, stiind ca aceasta mi-ar trebui. Cand mi-a sosit sita..surpriza: nu-mi intra in portafiltru. Credeti ca cei de la kfea.ro au gresit dimensiunea cand mi-au trimis-o sau nu e buna cea de 57 mm? Multumesc anticipat pentru ajutor!
Lelit PL41e, shower screen IMS Competition, Anfim Best, Saeco Poemia 8323, Hario Skerton
 
Reply
#11
Au gresit si ti-au dat 58. Cere 57
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#12
Multumesc frumos Liviu. In cazul acesta banuiesc ca ei ar trebui sa suporte costul curierului pentru returnarea produsului, nu? Extractii reusite tuturor!
Lelit PL41e, shower screen IMS Competition, Anfim Best, Saeco Poemia 8323, Hario Skerton
 
Reply
#13
bineinteles
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)