• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


incepator dar cafengiu

#1
Salut toti expresomanii sunt posesor al unui expresor Rancilio epoca E2 achizitionat SH si o rasnita rancilio MD40 , un tamper plastic , dar astept unul de inox diy.
Astept pareri despre acest achipament deoarece nu stiu daca e bun sau nu am sa revin cu poze..
 
Reply
#2
Bun venit pe forum!

Rancilio epoca E2 vad ca are doua grupuri. Il folosesti acasa? Clar ca e supermasinarie, cu HX-uri independente pe fiecare grup si multe altele.

Rasnita ar fi mai interesanta fara dozator, daca ai putea face si acolo un diy. Dar e din gama profi de la Rancilio, chiar daca supraevaluata pentru cei 55mm ai cutitelor si 140W motorul.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
Salut. Momentan il folosesc acasa deoarece vreau sa invat sa fac o cafea buna cu dansa inainte sa o folosesc in magazin.
magazinu e mic si nu prea sunt multi clienti la cafea asa ca vreau intai sa invat sa fac o cafea buna la acest expresor si poate o sa creasca si numarul clientilor.
Sper sa reusesc sa fac cafea buna. Cafea stie oricine sa faca la o asa masinarie dar nu una buna... asa ca sunt in perioada de invatzare.
Ce inseamna HX ?
 
Reply
#4
Bine ai venit. Heat exchanger...are schimbator de caldura pentru apa de extractie, spre deosebire de cele cu boilere separate.

Poti lua in calcul un curs la bsoc...macar de home barista. Iti va pune la punct cunostintele despre cafea...absolut necesare daca vei vrea sa vinzi.
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#5
Multumesc pentru informatie . Sunt din iasi si m-am inscris pe forum ca sa stiu ce am in dotare , ce imi trebuie si sa aflu informatii despre cum ar trebui sa fie facuta o cafea buna.
am sa mai citesc subiectele de pe forum pentru a ajunge sa fac si eu o cafea care merita bauta .
 
Reply
#6
Nu stiu in ce masura iti este folositor cursul BSOC, atat timp cat nu stapanesti prea bine, dupa spusele tale, functiile si tehnicile de baza. Acolo dai banii ca sa te perfectionezi nu ca sa inveti ABC-ul.

Eu zic sa o iei de la zero, cu rabdare. Intai cumpara cafea proaspat prajita de la mai multi prajitori, in functie de preferintele tale. La unii ai reducere la altii nu, dar nu reducerea face cafeaua mai buna ci gustul tau raportat la calitatea boabelor din punga.

Apoi, avand boabe de calitate nu vechituri de supermarket sau de horeca, citeste tutorialul pentru incepatori de aici, si pune in aplicare pas cu pas totul, cu specificatia ca la tine espressorul trebuie lasat minim o ora la incalzit.

Revino apoi cu intrebari pe topicurile corespunzatoare sau creeaza subiecte noi daca simti nevoia.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
Multumesc pentru sfaturi .
Incep documentarea. Am sa revin dupa ce sunt pus la punct cu teoria.
 
Reply
#8
rancilio epoca e2 am revenit cu poze dupa revizie...    

primele 2 scurte cafele nu am avut pahar gradat dar din ochiometru..
cafeaua e lavaza rosa. sau cam asa ceva granulatie fina dar nu cea mai fina.. tampare zic eu lejera, pentru ca am tampat mai insistent si a curs foarte greu inainte...

acum cafeaua asta mi-a iesit cel mai bine dupa gust , crema ca dupa miros nu prea a avut erau de ceva timp boabele in rasnita si nu stiu poate asta a afectat mirosul ori cafeaua veche sau de proasta calitate dar ca si gust hm.. bunicica oricum bate toate cafele pe care se pot bea la majoritatea cafenelelor din is.. cel putin asa zic eu.

the best for me yet


Attached Files Thumbnail(s)
       
 
Reply
#9
mi se pare cam jalnic rezultatul din ceasca, avand in vedere echipamentul folosit
Sab Antica Levetta HX (rotary pump), Eureka Mignon, La San Marco 92/A, sita IMS
 
Reply
#10
(19-11-2013, 12:21)Silvio Wrote: mi se pare cam jalnic rezultatul din ceasca, avand in vedere echipamentul folosit

nu ma prea pricep dar cum ar trebui sa arata ca sa stiu si eu cam cat de jalnic a iesit.
o poza ceva... m-ar ajuta pentru ca eu aparatul l-am primit din italia si m-am bagat in el si l-am curatzat ca era varza.
acum nu stiu daca am afectat eu cu a mea interventie calitatea cafelei.
totul merge cum trebuie aparent. presiunea imi sta la 1 de pe scara gradata, presiunea la iesire nu am cu ce sa o verific din pacate
 
Reply
#11
(19-11-2013, 00:17)vlad-andrei Wrote: cafeaua e lavaza rosa.
Pentru cafeaua asta eu zic ca e ok ce se vede in ultima poza.

Schimba cafeaua Vlad, cu una proaspat prajita.
 
Reply
#12
(19-11-2013, 12:57)vlad-andrei Wrote: nu ma prea pricep dar cum ar trebui sa arata ca sa stiu si eu cam cat de jalnic a iesit.
o poza ceva... m-ar ajuta pentru ca eu aparatul l-am primit din italia si m-am bagat in el si l-am curatzat ca era varza.

Cam asa ar trebui sa arate:


Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#13
fain ceva de genu mi-a iesit si mie de la botomless doar ca parca oleaca mai repede...
nu stiu ce presiune am la iesire
Dodgy
 
Reply
#14
E vorba de cafea in primul rand. Pana nu renunti la marci si treci pe proaspat prajita, vei avea mereu probleme de gust si de aspect. Tu acum te-ai imbracat la costum si te-ai incaltat cu adidasi din piata, in loc sa pui niste pantofi de piele lacuiti Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#15
(19-11-2013, 15:26)Lyvyoo Wrote: E vorba de cafea in primul rand. Pana nu renunti la marci si treci pe proaspat prajita, vei avea mereu probleme de gust si de aspect. Tu acum te-ai imbracat la costum si te-ai incaltat cu adidasi din piata, in loc sa pui niste pantofi de piele lacuiti Smile

am facut comanda la ecuatorcafe de 3 pachete de cafea la 250g fiecare
Kenya AA
Grad de macinare: boabe

Harrar Longbery
Grad de macinare: boabe

Guatemala Antigua
Grad de macinare: boabe

stii ceva despre ei? e buna ?

toate astea inainte sa aflu ca am in Iasi pe PJ. dupa ce termina cafeaua de la ecuator am sa imi iau de la PJ. cu siguranta
 
Reply
#16
De la ecuatorcafe am achizitionat in doua randuri (cred ca am luat Kenia si Brazilia) si am fost multumit, dar nu atat de mult incat sa ma determine sa repet experienta.
Fara a-i face reclama lui PJ, pentru mine de departe are cea mai buna cafea dintre cei de la care am cumparat (nu dau nume pentru a nu da nastere la polemici), insa si in cazul lui dezavantajul este doar ca are o gama restransa in oferta.
Sa revii cu poze te rog, cand vei face shot-uri cu cafea de la ecuatorcafe, pentru a vedea diferenta
Sab Antica Levetta HX (rotary pump), Eureka Mignon, La San Marco 92/A, sita IMS
 
Reply
#17
Important este sa bei cafea de calitate , nu conteaza de la cine , cafeaua este un produs FOARTE subiectiv , treci prin ele si in momentul cand vei spune " WOW ! " atunci ai descoperit cea mai buna cafea din lume - cafeaua gustului tau - pentru ca este singurul lucru ce conteaza indiferent de parerea altora .
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn
 
Reply
#18
Bravo, foarte bine spus !!!
 
Reply
#19
astept astept vine greu cu posta romana. pana atunci am sa imi scot dozatorul de la rancilio MD40 . ceva idei ce sa pun in loc?
 
Reply
#20
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-F...4#pid10824
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#21
mutumesc pentru acea poza . dar din cate am vazut cam scump. am un cumnat care lucreaza la o firma sudor si prelucrari inox... probabil voi apela la el..
 
Reply
#22
Pai aia era ideea, sa reproduci piesa, nu sa o cumperi, asa cum scrie in acel topic. S-ar putea sa-i faci sudorului si alti clienti pe aici, daca iese bine Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#23
da da ... Am sa vorbesc si cand o sa fie gata am sa fac o poza si o postez eventual poate o sa mai fie doritori...
 
Reply
#24
(20-11-2013, 18:47)vlad-andrei Wrote: da da ... Am sa vorbesc si cand o sa fie gata am sa fac o poza si o postez eventual poate o sa mai fie doritori...
Buna! Sunt curios ce ai facut...A iesit ceva?
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)