• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


hario mini? sau mai bine altceva? aiutor! :D

#1
Buna si sarbatori fericite!!!

in primul rand, nu sunt roman, asa ca daca scriu stricat sau cu gramatica asa si asa nu i pentru ca ma numesc bula Big Grin

in al doi rand, cautand informatii despre raznita manuala am gasit forum acesta, plin de informatii utile intradevar.

Unic minus i ca nu sunt topic de genul "rasnite mai bune dupa level de pret", chestile astea ar aiutaa mult cine, ca mine, nu are nici idea despre preturile si modele mai buna la diferente levele de preturile...

ceva similar am gasit pe blog, da, dar daca pot sa imi permit o critica, situl i putin confusionar, text i scris fara spatii si nu i bine organizat... si pentru mine ca sunt strain i si mai greu sa inteleg bine, din pacate pentru ca informatile veritabile sunt, dar lipseste putin presentarea si organizatie.

oricum, pana acuma mi ar orientaa spre o hario mini.

am nevoie pentru espresso (mai bine spus, cappuccino, espresso nu imi place, imi place doar cappuccino, asa ca espresso il fac doar pentru sa il folosesc cu cappuccino, sau eventual daca am musafiri i bag un espresso sub nas).

pana acuma am folosit cafea in pulbere, dar in ultima vreme am inceput sa vreau sa ridic calitatea, adica sa trec la cafea in boabe raznit pe loc inainte sa fac cappuccino.

nu am sa proceses o cantitate mare de cafea, intre 1 si 3 cafea pe zi... si banii nu sunt multi asa ca pana acuma o raznita hario la 170 ron pare solutie mai buna...

Ma sfatuiti cu alt produs decat hario mini? sau intradevar i solutie mai buna pentru necesitatii a mele?

de cat am inteles pe situl acesta sa si vinde raznite si espresoare, dar nu prea am inteles daca i asa intravedar, si preturile...
 
Reply
#2
Am hario si nu o pot folosi pentru espresso. Face prea multa pulbere, infunda sita si daca maresc gradul de macinare deja e prea grunjoasa macinatura. Am luat aceasta rasnita pentru deplasari si concediu. In padure, pe balta si in alte pustietati pe unde mai bat eu campii, e minunata!!!
Lelit PL41TEM + Mahlkonig Vario + Hario Mini Mill +  tamper full inox, prajitor GeneCafe
 
Reply
#3
Bun venit,

Daca vrei o rasnita manuala ieftina, atunci bataia la nivel international este intre Porlex si Hario. Gasesti impresii si pe topicurile de afara. La noi s-a discutat aici despre Hario, aici despre Porlex si aici ai un mic versus de opinii.

Mai exista alternativa rasnitelor vintage pe care le poti restaura.

Iar legat de achizitie, acest site nu vinde nimic, insa, datorita "puterii" pe care o are aceasta comunitate, ne-am castigat dreptul de a cumpara direct de la importatori multe dintre brand-urile care merita atentie, sub preturile din magazine. Aici este lista cu importatorii si prajitoriile respective. Importatorii Hario nu ne ofera reduceri, doar Porlex. Dar in final, nu reducerea trebuie sa fie ghidul tau de alegere ci impresia pe care ti-o faci despre constructie, performante, rezultate in ceasca. 
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#4
(28-12-2014, 03:08)riccetto80 Wrote: de cat am inteles pe situl acesta sa si vinde raznite si espresoare, dar nu prea am inteles daca i asa intravedar, si preturile...

Asta e un forum de pasionati nu un site de vanzari. INSA ca si membru al acestui forum ai posibilitatea de a achizitiona anumite produse, de la furnizori diferiti, cu un discount fata de pretul de lista.
Pentru rasnita uitate dupa una electrica. Gasesti sh pe bursa (sectiunea dedicata a forumului) sau noi (eu iti recomand noi din motive de garantie).
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#5
Multumesc pentru respunsurile.

electrica de cat am citit pe un articol de blog i cel putin 300 ron, si trebuie modificata, cu pierdere garantie...
una decente "out of the box" i de la 600 ron in sus... sincer i prea mult.

am gasit o model krups (Krups Rasnita de cafea Pro Edition GVX242) la 170 ron, electrica, am cautat recensii si pareri dar multi sa plang ca nu i potrivita pentru espresso, ca nu poate sa face cafea prea subtire... insa alti spun ca i perfecta si poate sa il faca asa subtire sa infunde o masina cu 20 bar...

la recensii gasesti pareri total opusi, si aic pe forum, am citit topic de hario mini si multi au spus ca merge bine pentru espresso, si ca lau folosita chiar pe luni fara nici o problema... iar scientit aic imi spune ca infunda si nu i bine de loc...

asta nu sa intimpla cand cauti pareri despre componenti de calculator, de exsemplu... pare ca cu cafea intra in joc multe variabile si pareri pentru un anumit produs pot sa fiu total opusi
 
Reply
#6
Hai sa o luam metodic:
Ce expresso ai in acest moment?
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#7
(28-12-2014, 19:51)amarok Wrote: Hai sa o luam metodic:
Ce expresso ai in acest moment?

Via veneto de luxe! luata in 2008/2009, lol
[Image: lThu4rU.jpg]

Dar curand pot sa imi aiu o De'Longhi EC680.B, dar inca nu sunt sigur.
[Image: ltXHdaX.jpg]
 
Reply
#8
Pfff...

Am crezut ca vorbim de intentii mai serioase Smile Astea sunt niste bombe atomice. Daca tot cheltui un ban, informeaza-te bine. Ce buget ai mai exact?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#9
Mam informat, via veneto deluxe era in perioda ala, si pe pret ala (120/130 euro), intre cele mai bune!

iar asta de longhi i gata in 30 secunde (1450W), are cappucinator foarte puternic, doar 15 cm de latime... intradevar nu i bine pentru un apasionat de espresso gen italian, dar eu nu sunt, il folosesc pentru cappuccino, nu am nevoie sa imi faca un espresso scurt, negru si foarte cremos.

8/900 ron maxim.
 
Reply
#10
Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#11
La acest buget poti cumpara Gaggia Pure nou sau Gaggia Classic second hand. Acestea foua fac espresso la limita decentei. Cele enumerate dev tine sunt fiktre dev cafea cu pretentii de portafiltre presurizate. Mai bine ramai cu Via Veneto. Nu investi in alt electrocasnic slab. Un appuccino are la baza un espresso. Pebtru espresso ai nevoie de espressor ni de fierbator de apa gen De Longhi.
Gaggia Pure cu plasticul de la teava de abui scos si iti faci cu el un clabuc de lapte.
Pentru espresso ai nevoie de rasnita. Macar Gaggia MDF.
Daca bugetulnu permite, iei un cappuuccinator cu motor electric, un fel dev mixer care spumeaza laptele si un french press iar restul de bani ii ai pe o rasnita Hario mini. Vei avea cafea la french press cu spuma de lapte. Espresso costa. Altfel poti incerca V60 sau percolator.
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#12
De cat stiu eu gaggia de cativa ani buni foloseste componente si structura de la philips/saeco... chiar multe piese de schimb sunt la fel pentru modele diferite de la amandoua firme... nu mai este de mult firma care a fost, i a ramas doar nume...

gaggia a fost cumparata de saeco in 1999, si saeco/gaggia a fost cumparata de philips in 2009...

oricum nu inteleg o chestie, care i motiv ca face via veneto de luxe ceva slab, un fierbator de apa, cand cel putin pe hartia i la fel ca gaggia pure, amandoua au 15 bare, si carateristice similare... iar ce face produse philips / saeco tot fierbatori, cand au multe piese la fel cu ala de modele gaggia? intreb serios fara sa vreau sa fac polemica, sincer nu inteleg.
 
Reply
#13
Portafiltru de 58mm nepresurizat si scaderea presiunii la 9 bari in 2 minute cu o surubelnita. La Saeco portafiltru de aluminiu presurizat. Diferente imense intre espresso cu cremma si cafea cu clabuci de la presiuni indusev de tumburuse de plastic. Classic ca si model e produs de multi ani tocmai a dovada ca e produs bun si se vinde bine. E ca o Lada Niva. Model vechi si trainic.
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#14
Da, am cautat si am gasit cel putin 4 modele diferite de gaggia classic, sa vede ca i produsa de mult timp, dar care i model "bun"? banuiesc ca cum sa schimba piese afara sa schimbat si la piese de interior la fiecare "revisie"... sau nu?

Nu trebuie neaparat sa fie 15 bari presiune pentru un espresso bun?

Eram sigur de asta, acuma am cautat si masine professionale au 9 bar, ai dreptate!!!

amandoua modele de gaggia, classic si pure, pot sa fiu setate la 9 bare cu o surulbenita?


EDIT:

https://www.youtube.com/watch?v=-Qe6xI6pJuk

Nu pare prea complicat Big Grin
 
Reply
#15
Classic sigur, la Pure nu am umblat. Presupun ca e la fel de simplu. Classic e mai bun pentru ca are over pressure valve, boiler mai mare, carcasa de inox si pentru cappuccino cu 80 lei pui teava de abur de Rancilio Silva care e metalica, fara plastice si gadgeturi.
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#16
Nu uita de rasnita. Calitatea appuccinoului tau va fi dat de calitatea laptelui, calitatea frotarii zi calitatea espresso-ului. E ca la baterii, cea mai slaba da amperajul seriei de baterii, la espresso cea mai slaba piesa din lant da calitatea. Pe OLX eate acum un combo Gaggia Classic si rasnita Gaggia MDF sh cu 700 lei. Bang for the buck!
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#17
http://www.mag-pro.ro/romanian/catalog/p.../id/34561/ teava asta, corect?

Foarte interesant, multumesc mult de explicatii, am renuntat de tot la idea sa iau delonghi noua, mai bine sa adun banii sa iau o gaggia classic!
[Image: Dg5eO.gif]

Da da, la lapte folosesc tot timp ala de 3,5 grasime cel putin, am luat in oras cu masini profesionale cappuccini facuti cu curul, cu lapte de 1,5 sau chiar 0,1 grasime banuiesc, cu spuma facuta de aer ca in 2 minute a disparut, la mine a casa macar spuna i facut tot timp bine, si daca am via veneto "fierbator de apa" Big Grin

Sau de mai multe ori in oras am primit cappuccino cu lapte incalzit prea mult, lapte fiert decat lapte de cappuccino.

Nu gasesc anut de care spui tu, am gasit unu la 790 si unu la 800, dar doar masina de cafea, fara raznita... Sad

daca poti sa imi trimiti pm cu link direct la anuntul ca spui tu te rog.
 
Reply
#18
(29-12-2014, 01:46)riccetto80 Wrote: mai bine sa adun banii sa iau o gaggia classic!
Buna concluzie.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#19
Anuntul pe OLX se numeste "Espressor cafea si rasnita semiprofesionala" valoarea este 700 lei dar e Gaggia Pure alb.
Da, aceea este teava de aburi de care ai nevoie. Cu putina atentie, un pitcher si lapte de 3,5 ree, vei obtine crema dev lapte. Succes!
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#20
http://olx.ro/oferta/espressor-cafea-si-...2zRrD.html
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#21
Ca fost posesor de saeco Philips si alte arme neconventionale,pot sa iti confirm 100 % ca tot ce ti-au relatat camarazii de forum este adevarat,chiar daca pentru un nou venit pare neverosimil.Componentele nu se compara cu ceea ce cam toata lumeea produce din reziduuri petroliere astazi de la haine ,incaltaminte la echipamente,pentru ca au metal de calitate(ce sa-i faci metalul da consistenta si durabilitate!),iar utilizarea se face in parametrii arhirecunoscuti daca este exploatata correct masina(poti citi aici multimea de materiale care te vor lamuri de ce asa si nu altfel)Aaa,si inca ceva,daca vei porni pe drumul asta safii convins ca este doar inceputul pentru ca in mod sigur vei dori mai mvarata a ult.Aici nu e vorba de achizitia unui electrocasnic ,e vorba ,desi pare pretentios spus,chiar de emancipare ,ce in cazul celor mai priceputi tinde spre arta!Oricum bun venit in lumea adevarata a bautorilor si degustatorilor de cafea !(si uita de oferta vanzatorilor de aragazuri,frigidere si tv-uri full plastic)
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario,tamper Lelit 58 mm,sita VST 18 grame,pahare test espresso Concept-Art, ,sita blind,latiera 350 ml Concept-Art.
 
Reply
#22
(29-12-2014, 09:39)stefandinescu Wrote: Anuntul pe OLX se numeste "Espressor cafea si rasnita semiprofesionala" valoarea este 700 lei dar e Gaggia Pure alb.

Ah, de asta nu il gaseam...

Dar nu gasesc informatii despre setare la 9 bar la model "pure" asa ca las...

am sa gasesc o gaggia classic second hand, dar mai incolo, mai adun informatii si apoi sa vad, oricum nu sa fiu mereu a casa o perioda si nu are rost sa il iau acuma acuma...

Multumesc la toati pentru raspunsurile!!!

ALTA INTREBARE! Big Grin [Image: SFjjx.gif]

De ce masine de cafea "pentru casa" sunt facute cu 15 bari cand la producator i ar fi zic eu usor sa produce model la 9 bari, sau chiar cu un selector intre 9 si 15 bari? i facut asa sa nu faca concurenta la aparate profesionale, si scumpe?
 
Reply
#23
Din acelasi motiv pentru care pe boxele audio e scris 1500 W PMPO cand wle pot scoate 10W. Marketing ieftin cu cifre mincinoase.
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#24
Wink 
Dar boxele arata mai bine daca i scris 1500W in loc de 10W, o masina espresso nu arata mai bine daca ala profesionale de la bar sunt cu 9 bari si cele de apartament de 15... inca nu inteleg chestie asta... pentru producator i e mai scump sa face un aparat ca merge cu 9 bari decat cu 15???

am gasit in tara mea o gaggia ieftina secfond hand, vanzator scrie ca i "classic" dar pe carcasa nu i scris nimic:

[Image: dunzWfX.jpg]

[Image: Yna509z.jpg]

[Image: I68t2YE.jpg]

i alt model sau i chiar gaggia classic?
 
Reply
#25
E classic parca un model mai vechi. Ar trebui ca in stanga spate a tavii de inox sa fie o teava verticala cromata. Probabil nu are OPV. E pacat daca nu are. Cauta modelul nou cu carcasa ctomata.
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#26
Mai comentez si eu din mers:

- Gaggia Pure / Color /Dose nu se mai fabrica. Am impresia ca scoaterea lor pe piata a fost mana Saeco, la vremea respectiva, caci componentele semanau in multe cazuri cu unele semiautomate ale lor (nina/armonia). Mai exista la importator cateva exemplare de Dose ramase (765 de  lei), si in momentul cand se vor termina, espressoarele Gaggia mai serioase vor incepe de la limita de 1000 de lei (Gaggia Baby Black) si se vor termina la 1160 (Gaggia Classic)  Smile Pacat, Philips au reusit sa le sape groapa. Urmeaza parastasul... 

- Modificarea presiunii pe Pure / Color / Dose mergea, am facut-o eu acum multi ani pe exemplarul care a ajuns la StefanDinescu la un moment dat (apropo, mai traieste aparatul?). Dar pe Classic e mult mai simplu, valva fiind dedicata pentru asa ceva. 

- Daca pana acum erau 4 editii de Classic, incepand cu a doua saptamana a lui 2015 vine a cincea. Sunt tare curios ce va avea schimbat...  

-   over pressure valve (valva de suprapresiune) au toate espressoarele, la unele reglabila din fabrica (Classic) la altele nu. Dar la Gaggia de exemplu, incepand cu Baby, apare electrovalva ca si diferentiere fata de Dose sau alte espressoare mai ieftine. Adica, la oprirea extractiei, surplusul de apa de pe traseul grupului spre portafiltru este scos in tava de reziduuri, cu tot cu presiunea ce se afla acolo. Pe un Dose risti sa te stropesti cu apa fierbinte daca scoti portafiltrul imediat dupa oprirea extractiei, mai ales daca ai avut parte de o supraextractie, solutia fiind sa astepti 10 secunde macar, dupa oprirea pompei, pentru disiparea presiunii. La celelalte, Baby, Classic sau de la Lelit in sus, poti scoate portafiltrul oricand. Prezenta electrovalvei implica si obligatia curatarii grupului cu detergent degresant dedicat sau cu apa, iar in final obligatia se transforma in marire de fiabilitate, caci ai posibilitatea sa cureti mai bine si grupul.

- atentie totusi la boilerele de aluminiu SH. Daca faceti achizitia unui SH, Classic sau Baby (au acelasi sistem de incalzire cu doua rezistente plasate in exteriorul unui boiler de 100ml de aluminiu)  cel mai bine ar fi sa-l desfaceti sau daca nu va pricepeti sa va duceti la un service dedicat ori sa apelati la un user de pe forum. Cum spuneam recent, boilerele acestea de aluminiu de pe Gaggia au fost extrem de laudate si sunt in continuare, insa trebuie sa le intretii corespunzator, sa nu abuzezi de decalcifieri folosind o apa cu duritate mica (Bucovina sau dedurizata) si pH echilibrat. Astfel te va tine mult si bine, in conditii optime si cu performante constante. Reversul medaliei este ca un boiler de aluminiu SH, neintretinut, poate sa arate ordinar.  

- foarte tare ipostaza cu pisica  Smile

- grasimea laptelui nu conteaza. Ma rog, nici 0.1, dar si cu 1.5 si cu 3.5 obtii cam aceleasi rezultate, diferenta facand-o continutul de proteine din lapte.

- "gaggia pure alb" din anunt e de fapt Dose (adica un Pure cu functie de dozare) si e de fapt gri, caci nu a existat decat Pure negru.

- presiunea de 15 bar are in spare marketing-ul, asa cum spunea si Stefan, omul de rand bucurandu-se cand i se da "mai mult" in aceeasi bani, dar mai exista si motivatia cialdelor, acolo unde standardul E.S.E. impune o presiune mai mare (parca min. 12 bar citisem undeva), producatorul bagandu-ti pe gat o "functionalitate in plus" la achizitie, anume compatibilitatea ESE si o sita de cialde in cutie.

- pentru Gaggia din ultimile poze, incearca sa pozezi eticheta de pe spate, poate se vad unele indicii. 
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#27
Multumesc mult, foarte multe informatii interesante.

Sunt orientat la o gaggia classic exsact pentru ca i foarte usor de modifcat la 9 bari, nu stiu nimic de electronica si nu sunt capabil sa iau un model pure sau alt model si sa il modific eu... asa ca raman cu idea de gaggia classic second hand Big Grin

Despre poze, sunt laute de pe un anunt de ebay, nu am cum sa fac alte poze, nu le am facute eu.

Ok inteleg marketing, si ca cu 15 bar espresso poate folosi si cialdelor, dar ma mir ca nici macar un singur model pentru casa este direct cu 9 bari, cand cine intelege mai mult de cafea il ar cumparaa imediat, banuiesc...

ar fi o legea "nescrisa" sa nu faca concurenta aparate espresso pentru casa la ala mai profesionale si scumpe?
 
Reply
#28
@Lyvyoo, Pure este la Constanta la alt proprietar. Cand a venit sa o ia, am cantarit cafea si am tras shoturi pe Pure si Classic din acelasi portafiltru. La Pure aveam cremma, la Classic nu......am ramas uimit, ma gandeam sa nu il mai vand, omul era de fata, a avzut ca era acelasi portafiltru, aceeasi sita, aceeasi cantitate de cafea rasnita pe Gaggia MDF la aceeasi granulatie.....Apoi mi-am dat seama ca presiunea la Classic era standard 15 bari neajustata iar la Pure era 9 bari Smile L-am vandut pe Pure, am pus mana pe tubulara de 17 si pe sirubelnita si am coborat presiunea si la Classic.
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#29
La second hand gasesc mai mult de pe anglia, pe ebay...
cu corpul metalic, si cu scris pe fata "gaggia classic", nu ca model ala mult mai vec.

ar merita sa il iau din anglia?

Ah, la multi ani la toati!!!!
 
Reply
#30
Ce sa zic, pare destul de vechi (ca si model). Aici numai tu stii cat poti sa-ti permiti sa risti, pana la urma e o chestiune de noroc.
Uite aici o prezentare referitoare la un user cu astfel de expresso ca sa-ti faci o idee despre vechimea lui.
Il gasesti pe net ca si Gaggia Old White Coffee (OWC).
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)