• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


gaggia mdf?

#1
salutare.
am dat o cautare dar nu am găsit păreri despre rasnita gaggia mdf. aș vrea să păstrez porlexul mini pentru decaff si să trec la ceva electric pentru zi de zi... și mă gândisem la asta.
ceva păreri. .. sfaturi?
-----
Enjoying life... but not to much!  :D
 
Reply
#2
Daca te referi la rasnite noi, nu stiu cat mai merita MDF-ul, caci are dozator si acasa nu e chiar cel mai indicat lucru. Daca si in cafenele se cunoaste o tendinta pronuntata spre doserless, acasa ar trebui sa fie obligatoriu, in afara unor preferinte personale bine motivate de nevoile fiecaruia (vezi alegerea lui radudani catre un Macap cu dozator, despre care o sa  povesteasca si public in curand). Dar nu putem compara ceea ce inseamna un Macap profesional cu ceea ce inseamna Gaggia MDF...

Asa incat la 675 de lei cat costa un MDF nou, ai Ascaso I-mini exact la acelasi pret sau mai sus la 808 Lelit PL43MMI. Interiorul este cam tot acelasi, doar ca Lelit are un reper mai bun de vizibiitate a reglajului prin acea roata de sub cosul de boabe.  
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
Macinatura de la MDF e in general considerata mai buna decat la Trespade-uri - eu asa imi aduc aminte de cand cautam rasnita.
Brasilia Club;Gaggia Espresso; Quamar T80
Ex: Saeco Poemia, Gaggia Color, Dip DK30.
 
Reply
#4
@Lyvyoo: pentru un motiv de divort si un scandal cu fii-mea... pot trece si la ceva mai sus Big Grin ... tot timpul vor fi poşete, pantofiori si alte d-astea de cumparat de banii aia

sincer mie chiar imi place cum arată si cum se mișcă mdf-ul si chiar vreau ceva cu dozator si să mă explic: în general ma trezesc la 0600 iar la ora aia o râşniță si un espressoman este prea mult pentru urechile celor doua ( doamnă si domnisoara) de la mine din casa. așa ca la cafeaua de după-amiază rasnesc mai multa cafea ca sa fie si pentru dimineata următoare... în dozator. Wink

din pacate nu e pe stoc...
-----
Enjoying life... but not to much!  :D
 
Reply
#5
Regula de aur este sa rasnesti cafeaua chiar inainte de preparare, chestie de secunde. Altfel rasnita este cam degeaba, iti cumperi cafea gata macinata.
Bezzera BB005 TM, Aeropress, Hario v60 Icecoffee Maker, Lelit PL41TEM, Lelit PL43MM
 
Reply
#6
MDF-ul e printre cele mai zgomoase. Asa sunt toate cu motor mic si reductor. In plus de asta au viteza mica de rasnire (aproape 20 de sec. pt o dubla) crescand deranjul.
Brasilia Club;Gaggia Espresso; Quamar T80
Ex: Saeco Poemia, Gaggia Color, Dip DK30.
 
Reply
#7
si atunci Ascaso I-mini ar fi mai indicat?
-----
Enjoying life... but not to much!  :D
 
Reply
#8
Dupa gusturile mele da, mai ales ca au exact acelasi pret si nu faci un efort suplimentar.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#9
Nici de MM Burr nu am gasit nimic pe aici, poate spune cineva de ea ceva ?
Cica ar fi fratele mai mic la MDF-ului, si se gaseste second chiar pe nimic... Confused
 
Reply
#10
Nici nu se mai fabrica. Era oricum un dezastru la 18.000 rpm  Smile 
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#11
wow... ma intreb daca nu cumva in cafea ajungeau si aschii de otel... Smile

observ ca se insista ca produsul x nu se mai fabrica... si ce daca ? orice produs cumparat azi la anu' poate nu se mai fabrica... la consum caznic as avea pretentia ca un echipament sa imi tina ani buni, nu sa inlocuiesc la cutite sau garnituri anual... Huh
 
Reply
#12
buuun...
deci dupa ce v-am explicat ca vreau mdf doar pentru dozator... am mai studiat si va ridic spre discutie urmatoarea chestiune:

gaggia are putere mai mare, reductor (si deci viteza de rasnire mai mica, transfer termic mic spre cafea.... zgomot mare)  cuțite plate.
ascaso i mini are putere mai mică, cutite conice...

din această dilema nu voi iesi decât după ce cumpar una si vad cum merge zi de zi... si atunci probabil că o să-mi doresc o a 3a... Tongue

aștept sfaturi de la posesori! multumesc.
-----
Enjoying life... but not to much!  :D
 
Reply
#13
Daca apreciezi motoarele de constructie peste medie ca si calitate, mai bine faci un salt spre Macap M2M.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#14
@Lyvyoo: mă omori! Dacă continuăm așa ajung să-mi cumpar Mahlkonig Vario... Cool . si in seara aia dorm cu capul pe ia in bucatarie Big Grin.

ideea era dacă cineva dintre voi a folosit una dintre cele 2 si poate sa-mi dea un sfat sa ma ajute in decizie... multumesc.
-----
Enjoying life... but not to much!  :D
 
Reply
#15
Ascaso i-mini 2 am folosit aproape doi ani, fara absolut nici o problema. Este cam zgomotoasa, dar calitatea macinaturii d.p meu d.v este peste gaggia mdf si cand afirm asta ma bazez pe o comparatie facuta la un amic ce detine un mdf.
Comparatia, cutite conice 38mm (la Ascaso i-mini 2) vs cutite plate 50 mm (Gaggia mdf), sistemul stepless (Ascaso) vs in trepte (gaggia) plus criteriul estetic, mie unul imi da castigatoare rasnita Ascaso.

Poate pare o opinie subiectiva, prin faptul ca am avut-o in folosinta, dar pus in fata unei astfel de alegeri, la un buget in care se incadreaza ambele, aleg fara regret ascaso i mini-2.
Sab Antica Levetta HX (rotary pump), Eureka Mignon, La San Marco 92/A, sita IMS
 
Reply
#16
gata.
un colț de espressoman (aproape) complet!

urmează testele!


Attached Files Thumbnail(s)
   
-----
Enjoying life... but not to much!  :D
 
Reply
#17
@Medevac106
Esti pe drumul cel bun Smile .
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#18
... sunt pe gustul cel bun!  Angel
   
-----
Enjoying life... but not to much!  :D
 
Reply
#19
(10-05-2015, 11:27)Medevac106 Wrote: ... sunt pe gustul cel bun!  Angel

Felicitari ! 


Vad ca bei cu zahar . 
Nimic rau in asta, doar ca atunci cand il pui in ceasca si amesteci ca sa il dizolvi distrugi tot , crema , modelul textura etc . 

O mica smecherie !
Pune zaharul in latiera si froteaza-l impreuna cu laptele . Vei obtine aceeasi calitate a cremei dar vei vedea ce gustoasa iese .

Unui prieten  drag mie ii place crema cu zahar si cu scortisoara . 
Pentru el fac crema din cam 170 ml lapte+ 3 lingurite de zahar+ un varf de lingurita de scortisoara ! 
Frotate impreuna rezulta o crema omogena , extrem de gustoasa si de matasoasa ( si cu Lelit-ul iese perfecta ) .

Si desenul iese Ok si nu mai trebuie amestecat nimic , deci bautura are un aspect super , de la inceput pana la ultima sorbitura .

Poti incerca si tu si vezi rezultatul. 

Succes ! 
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#20
Multumesc pentru smecherie.   41  Si eu am clienti care vor mult zahar si pus in ceasca trebuie mestecat, ridica nivelul bauturii.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#21
(10-05-2015, 12:06)RaduCarutasu Wrote:
(10-05-2015, 11:27)Medevac106 Wrote: ... sunt pe gustul cel bun!  Angel

Felicitari ! 


Vad ca bei cu zahar . 
Nimic rau in asta, doar ca atunci cand il pui in ceasca si amesteci ca sa il dizolvi distrugi tot , crema , modelul textura etc . 

O mica smecherie !
Pune zaharul in latiera si froteaza-l impreuna cu laptele . Vei obtine aceeasi calitate a cremei dar vei vedea ce gustoasa iese .

multumesc si eu pentru idee!!!

chiar ma ofticam cateodata ca stric tot dichisul mestecand. am incercat ca pun zaharul si dupa sa extrag direct peste dar asa era greu de apreciat calitatea espresso-ului. o sa incerc sa frotez laptele cu zahar si sa vad ce iese.

ps: si uite asa de la un sfat de cumparare rasnita am ajuns la smecherii de indulcit cafeaua...  Tongue  adminu` doarme?  Big Grin
-----
Enjoying life... but not to much!  :D
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)