• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


gaggia classic problema

#1
Nu ma prea pricep si prin urmare sa imi fie scuzate greselile .

AM de o luna un gaggia classic iar de cateva zile zici ca nu mai are putere sa faca extractia - curge picurand
- zgomotul care inainte era mai puternic acum e mai slab

am sita nepresurizata si momentan folosesc cafea Illy gata rasnita
Gaggia Classic 2013 | Tamper Motta | to be continued
 
Reply
#2
Fara cafea si portafiltru face la fel?

Daca da, sunt semne de calcifiere. Ce apa ai folosit?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
am scos sita din portafiltru si in 3-4 secunde imi umble ceasca de expresso scurt dar apa nu e incolora iar sunetul se aude corect sita e luata de pe kfea.ro

am uitat : apa plata : borsec sau aqua carpatica
Gaggia Classic 2013 | Tamper Motta | to be continued
 
Reply
#4
Sita presurizata? Intamplarea coincide cu schimbarea cafelei? Cu sita in portafiltru dar fara cafea cum curge?

Borsec este foarte dura. Ar fi bine sa te uiti si la alte tipuri de apa...

Apa nu o sa mai curga limpede decat imediat dupa backflush. Sunetul slab se aude cand pompa lucreaza in sarcina...adica atunci cand in portafiltru se opune rezistenta curgerii apei. In timpul unei extractii corecte zgomotul pompei va fi puternic pana creste presiunea si slab pana la sfarsit.
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#5
am incercat si cu sita(nepresurizata) pusa merge bine ...am mai facut o cafea a iesit bine ,probabil e din cantitatea de cafea si din presarea ei problema
Gaggia Classic 2013 | Tamper Motta | to be continued
 
Reply
#6
Sita era mai ieftina aici (7lei)

Singura apa plata mai soft pare sa fie Bucovina, in rest sunt foarte dure si TOTAL CONTRAINDICATE in espresso. Citeste eticheta in dreptul parametrului Calciu si reziduu sec.

Daca espressorul curge normal fara cafea e clar ca ai pus prea multa, a fost macinata prea fina (nu cred ca e cazul) sau ai tampat prea tare. Mai ales daca ai folosit si sita originala, atunci ai mari sanse sa se blocheze espressorul, in conditiile de mai sus.

Cu sita nepresurizata sa nu folosesti si tumburusul. Doar cu cea presurizata.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
(20-10-2013, 16:27)mihai123 Wrote: am incercat si cu sita(nepresurizata) pusa merge bine ...am mai facut o cafea a iesit bine ,probabil e din cantitatea de cafea si din presarea ei problema
Nu are legatura cu cafeaua , atat timp cat folosesti Illy macinata (e asa mare macinatura , ca poti sa umplii portafiltrul la maxim si sa presezi cu toata puterea , ca tot "repede" iti va curge cafeaua printr-o sita nepresurizata) si folosesti o sita presurizata. Tie ti s-a infundat acea sita presurizata pe care te sfatuiesc sa nu o mai folosesti daca vrei sa bei o alta cafea decat cea "TEC".
Cumpara-ti sita nepresurizata si daca poti , o rasnita buna si vei fi surprins de savoarea si gustul espresso-ului tau.
Eu am cumparat multe tipuri de site pana am ajuns sa beau un espresso bun. Cea mai buna sita gasesc ca este cea "conica" care are mai putine gauri dacat cele conventionale , eu am un mag. in coltul strazii cu piese de schimb pt. espressoare si acolo le-am gasit , sunt italiene ,dar nu mai stiu firma , parca ceva cu "M".
Apropo , am vestita sita VST de 15 gr. de vazare , ca nu o mai folosesc demult.
Lelit PL41PLUS , Lelit PL043MM + Hario Skerton , Tamper Concept Art Knock.
 
Reply
#8
Marzocco cumva? Daca da, sa-mi spui si mie ce preturi au la sitele de 14 grame te rog. Mersi.
ECM Giotto HX/Expobar Office Pulser, Quamar M80 Electronic/Mahlkoning Vario Home I, tamper dinamometric Concept Art, La Marzocco Strada 18g
 
Reply
#9
(12-05-2014, 17:47)decadurabolin Wrote: Marzocco cumva? Daca da, sa-mi spui si mie ce preturi au la sitele de 14 grame te rog. Mersi.

Parca , ideea e sa fie conica , avand astfel mai putine gauri si inca un detaliu - are "senm" pt. gramaj cafea optim. Pretul - 15 ron/buc. - oricare.
Lelit PL41PLUS , Lelit PL043MM + Hario Skerton , Tamper Concept Art Knock.
 
Reply
#10
Mersi Razvan. Adresa magazinului se poate te rog?

LE stiam de acel semn de gramaj optim, dar mereu treceam putin peste el Smile
ECM Giotto HX/Expobar Office Pulser, Quamar M80 Electronic/Mahlkoning Vario Home I, tamper dinamometric Concept Art, La Marzocco Strada 18g
 
Reply
#11
(13-05-2014, 14:01)decadurabolin Wrote: Mersi Razvan. Adresa magazinului se poate te rog?

LE stiam de acel semn de gramaj optim, dar mereu treceam putin peste el Smile

Adresa este Bd. Constantin Brancoveanu 12 , dar are program parca de la 10.00 cu pauza de masa intre 13.00 si 15.00. Se afla intre Sediul PSD si Unicredit Tiriac. In urma cu o sapt. nu mai avea aceste site dar zicea ca va mai aduce. Poate te trimite la sediul lor , ca acolo au tot ce vrei.
Lelit PL41PLUS , Lelit PL043MM + Hario Skerton , Tamper Concept Art Knock.
 
Reply
#12
Vst chiar asta sustin, sa aiba sita peretii drepti...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#13
(13-05-2014, 15:19)Lyvyoo Wrote: Vst chiar asta sustin, sa aiba sita peretii drepti...

Aha , mie nu imi place gustul cafelei cu aceasta sita , in comparatie cu cele italiene si nu e doar parerea mea.
Am tot incercat din macinatura si cantitate sa obtin ceva , dar nu am reusit. La cea italiana cafeau e un deliciu fara "efort" , asa ca ma despart usor de VST. Smile
Lelit PL41PLUS , Lelit PL043MM + Hario Skerton , Tamper Concept Art Knock.
 
Reply
#14
Astazi dupa ce am facut backflush la espressorul meu, Gaggia Classic, si l-am demontat pentru a scufunda celelalte piese in solutia de backflush am observat ca imi curge apa doar printr-o singura gaura din cele 2 (vezi poza). Iar dupa ce montez si piesa din aluminiu, cea cu 4 gauri( nu stiu cum se numeste) apa nu mai curge in mod egal.
Imediat m-am gandit ca poate este de la calcar insa am folosit numai apa bucovina iar espressorul este relativ nou. Oricum am zis sa ii fac si o decalcifiere dar fara rezultat.
Sincer nu cred ca aveam problema asta inainte de backflush pt ca, din cate tin minte, apa curgea normal prin sita. Cred ca praful de backflush de la concept-art pe care l-am folosit a blocat gaura pt ca aveam sita data jos. Sad


Attached Files Thumbnail(s)
   
Isomac Venus + PID Auber // Eureka Mignon // Tamper Motta Bubinga // Tamper dinamometric L-Beans // Site La Marzocco-7g, Bezzera-14g si VST-15g // Latiera Espro Toroid
 
Reply
#15
Lol. Greseala si neatentia mea... Smile Acelea sunt gaurile suruburilor!!! Smile Gaura pentru apa este cea mica. Asa se intampla cand esti noob si faci backflush pentru a 2-a oara. Scuze pentru postul aiurea dar stiind ca am garantia in Italia ma cam luasera palpitatiile si nu am apucat nici sa mai editez postarea. Sper sa-l vada Liviu si sa-l stearga. Multumesc.
Isomac Venus + PID Auber // Eureka Mignon // Tamper Motta Bubinga // Tamper dinamometric L-Beans // Site La Marzocco-7g, Bezzera-14g si VST-15g // Latiera Espro Toroid
 
Reply
#16
(20-07-2014, 18:23)MANU Wrote: Lol. Greseala si neatentia mea... Smile Acelea sunt gaurile suruburilor!!! Smile Gaura pentru apa este cea mica. Asa se intampla cand esti noob si faci backflush pentru a 2-a oara. Scuze pentru postul aiurea dar stiind ca am garantia in Italia ma cam luasera palpitatiile si nu am apucat nici sa mai editez postarea. Sper sa-l vada Liviu si sa-l stearga. Multumesc.

Daca e cumparat din RO si nu numai , garantia o ai in tara la Gaggia Romania (sunt asamblate la noi).
Lelit PL41PLUS , Lelit PL043MM + Hario Skerton , Tamper Concept Art Knock.
 
Reply
#17
@Manu - Eu spun ca nu trebuie sters nimic din cele scrise mai sus. S-ar putea ca mai tarziu cineva la inceput sa aiba aceeasi dilema

@Razvan - o micuta corectura - DOAR daca este cumparat din Romania...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#18
(21-07-2014, 17:12)Lyvyoo Wrote: @Razvan - o micuta corectura - DOAR daca este cumparat din Romania...

Da ? .... Nu stiam , credeam ca e internationala. Dodgy
Lelit PL41PLUS , Lelit PL043MM + Hario Skerton , Tamper Concept Art Knock.
 
Reply
#19
Pe electrocasnice in general nu prea exista garantie internationala. Sau cel putin in Romania nu se aplica. Totusi, nu cred ca un espressor luat de la Altex, care ti se strica in UK sau Italia, va putea fi reparat in garantie pe acolo.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#20
(12-05-2014, 00:31)razvanpana Wrote:
(20-10-2013, 16:27)mihai123 Wrote: am incercat si cu sita(nepresurizata) pusa merge bine ...am mai facut o cafea a iesit bine ,probabil e din cantitatea de cafea si din presarea ei problema
Nu are legatura cu cafeaua , atat timp cat folosesti Illy macinata (e asa mare macinatura , ca poti sa umplii portafiltrul la maxim si sa presezi cu toata puterea , ca tot "repede" iti va curge cafeaua printr-o sita nepresurizata) si folosesti o sita presurizata. Tie ti s-a infundat acea sita presurizata pe care te sfatuiesc sa nu o mai folosesti daca vrei sa bei o alta cafea decat cea "TEC".
Cumpara-ti sita nepresurizata si daca poti , o rasnita buna si vei fi surprins de savoarea si gustul espresso-ului tau.
Eu am cumparat multe tipuri de site pana am ajuns sa beau un espresso bun. Cea mai buna sita gasesc ca este cea "conica" care are mai putine gauri dacat cele conventionale , eu am un mag. in coltul strazii cu piese de schimb pt. espressoare si acolo le-am gasit , sunt italiene ,dar nu mai stiu firma , parca ceva cu "M".
Apropo , am vestita sita VST de 15 gr. de vazare , ca nu o mai folosesc demult.
Razvan nu poti sa-mi iei si mie o sita de care ai tu dar de 15-18gr? Dau o ciorba Smile
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
 
Reply
#21
Cauta pe bursa, daca o mai are (desi nu cred) acolo ar trebui sa gasesti anuntul de vanzare.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)