• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


gaggia classic 2014 sfaturi

#1
Buna ziua,

Citesc acest forum de cateva luni si m-am hotarat sa imi cumpar un Gaggia Classic. Dupa review-urile despre noul model 2015, care nu imi inspira incredere, doresc sa achizitionez un model 2014. L-am gasit pe unul dintre site-urile cunoscute cu anunturi din Romania. Proprietarul l-a folosit 8 luni si aparatul mai are garantie pana in 2016.

As dori sa stiu daca merita 1000 Ron. Vine si cu un tamper Lelit si site nepresurizate, 2 la numar.

Mentionez ca este primul espressor pe care il voi avea. Nu doresc sa imi mai cumpar ceva slab calitativ (gen DolceGusto pe care il am acasa) si nici nu am un buget de 2000 Ron pentru un Lelit cu PID.

Voi folosi cafea macinata de la papajaques pana voi avea fondurile necesare pentru o rasnita automata.

As dori sa stiu parerile voastre si sa imi spuneti daca iau o decizie buna prin achizitionarea acestui aparat.


Va multumesc.
 
Reply
#2
Nu stiu ce sa zic despre aparate la mana a doua , nu stii niciodata cum a fost tratat boilerul , ce apa s-a folosit , daca a fost curatat corespunzator grupul , daca au fost facute backflushuri cu si fara solutie si daca da ,la cat timp ...

Ce stiu sa iti spun e ca iti trebuie neaparat rasnita , altfel gatantez ca nu o sa fii multumit de nici un espressor de pe piata.
Daca iti cumperi manuala , o sa dai la manivela zilnic si tot nu o sa nimeresti macinatura perfect , pentru ca are putine trepte din care poti sa alegi.

Decat sa te aventurezi ,mai bine astepti , mai citesti pe aici si strangi de o rasnita de la lelit.

Cu o rasnita buna si un espressor mediu iese o cafea foarte buna , vice versa, iese ceva nebaubil

Este un video foarte bun facut de liviu si radu pe aici cu o comparatie intre cele 2 classic.nu pot sa caut , sunt de pe telefon
                                                          
                                    Vario Mahlkoning Home | Expobar Office Leva (HX) | Tamper Tidaka Epico | IMS basket                                               Timer KitchenKraft | Latiere Motta Europa | Cafelat Knockbox & Tamping Mat | d'Ancap & Inker cups | Cantar On Balance 
 
Reply
#3
Ce sa zic acum?!
Modelul nou costa 1100lei
Tamperul e cam 100
sitele sa zicem 50
Totalul ar fi 1250, dar ai garantie 2 ani

Modelul in cauza-i 1000 leuti cu inca un an de garantie. Eu as cam zice ca merita, chiar daca o sa mai platesti, cred 50 lei, pentru o revizie la aparat.

LE:
E vorba de 40 lei!
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#4
Buna seara si multumesc pentru raspunsuri.

Nu cred insa ca m-am facut inteles cum trebuie, asa ca o sa incerc sa fiu mai explicit. Din posturile citite am inteles/dedus ca modelul de la gaggia (2015) este mai slab d.p.d.v. al calitatii decat modelul 2015. Asta este singurul motiv pentru care incerc sa imi cumpar un model de anul trecut. Nu din economie sau din alte motive, ci pur si simplu vreau sa il aleg pe cel care are o fiabilitate mai mare. Cred ca modelul 2014 s-a dovedit indeajuns de durabil, fiind laudat pe toate siturile de specialitate. Despre modelul 2015 nu am gasit decat informatii. Nu stiu daca este indeajuns de fiabil si nici nu pot astepta 3-4 ani ca sa imi spuna alti useri daca e durabil sau nu.

Daca ma insel va rog frumos sa imi spuneti.

Confused
 
Reply
#5
Cred ca prudenta este intotdeauna buna in ceea ce priveste achizitiile,mai ales atunci cand este vorba de un produs"inoit"si despre care nu prea exista date privind fiabilitatea.Sigur exista si posibilitatea de a-ti asuma rolul unui "sparge val",dar nimeni nu iti ridica vreo statuie ,riscurile fiind suta la suta ale tale,asa ca eu unul fiind un om mai grabit din fire,mai neindemanatic insa constient de aceste "neajunsuri"ca sa nu spun limite sau chiar vicii ale mele,zic ca ai ales foarte bine,chiar daca vei achizitiona un produs nitel folosit dar cunoscut ca fiind robust, fiind trecut serios prin sita timpului.Daca ii mai faci si cele trei "ajustari" arhicunoscute(asta daca nu cumva toate sau unele dintre ele nu sunt deja realizate),modificare presiune,PID,si teava de Rancilio,nu vei mai simti vreo frustrare destul timp de acum incolo.Ea, frustrarea, vine oricum la pasionati ,dar o intarzii destul in felul asta.Poate aburul sa te dezamageasca ceva pana ii prinzi spielul,asta daca te pasioneaza arta latte.Pe unii ii mai lasa in pace arta asta,pentru ca nu-i asa, daca nu ai ureche muzicala iti dai seama repede de handicap si incetezi a mai provoca imposibilul sa ajungi un Philippe Jarouskky(apropo,cand au de gand cablistii astia ca pe langa ororile taraf sau minele sa mai introduca in grila si mezzo,poate chiar hd?)
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario,tamper Lelit 58 mm,sita VST 18 grame,pahare test espresso Concept-Art, ,sita blind,latiera 350 ml Concept-Art.
 
Reply
#6
Depinde de bugetul total alocat, caci neaparat trebuie luata si rasnita in calcul si nu peste 3-4 luni caci nu ai cum sa rezisti pana atunci. Eventual una manuala. Deci daca ai cum sa faci pasul, o varianta de luat serios in considerare este si Lelit PL41E nou (1400) caci are boiler mai mult decat dublu (250ml vs 100ml). Dupa ce ii dai jos chestia aia "panarelo" de pe teava de aburi, ramai cu o bucata de metal din cate stiu, dar poti sa-i pui oricand si o teava de PL41TEM caci sunt compatibile.

Eu sper ca Philips-ul sa mentina ceva timp piesele pentru Classic-ul vechi, caci la cat de agresivi au fost prin scoaterea rapida din productie a atator modele vechi, nimic nu este exclus.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
Daca "bujatu" nu-i o problema arunca o privire si aici.
Pare un set-up interesant, cred eu, peste GC.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#8
(11-02-2015, 00:13)amarok Wrote: Daca "bujatu" nu-i o problema arunca o privire si aici.
Pare un set-up interesant, cred eu, peste GC.

Asta merita toti banii, dar sunt "short" cam jumatate din suma si pana adun si restul bye bye Lelit  Confused Eu unul l-as cumpara daca fondurile nu ar fi o problema. Mi se pare si mie un produs superior fata de Classic.
 
Reply
#9
(10-02-2015, 23:25)Lyvyoo Wrote: Depinde de bugetul total alocat, caci neaparat trebuie luata si rasnita in calcul si nu peste 3-4 luni caci nu ai cum sa rezisti pana atunci. Eventual una manuala. Deci daca ai cum sa faci pasul, o varianta de luat serios in considerare este si   Lelit PL41E nou (1400) caci are boiler mai mult decat dublu  (250ml vs 100ml). Dupa ce ii dai jos chestia aia "panarelo" de pe teava de aburi, ramai cu o bucata de metal din cate stiu, dar poti sa-i pui oricand si o teava de PL41TEM caci sunt compatibile.  

Eu sper ca Philips-ul sa mentina ceva timp piesele pentru Classic-ul vechi, caci la cat de agresivi au fost prin scoaterea rapida din productie a  atator modele vechi,  nimic nu este exclus.

In legatura cu rasnita, am inteles gravitatea problemei, dar voi folosi cafea proaspat macinata de la prajitoriile din B. pana cand imi voi putea achizitiona una manuala. Vreau un Porlex tall.

In legatura cu espressorul, toata chestia tine de buget. Deja Lelitul PL41E costa 1400. Dupa mine merita facut inca un efort pentru modelul PL41TEM, dar deja e prea mult. 1000 Ron, presupun ca e de ajuns pentru un incepator ca mine. Daca voi simiti nevoia de upgrade intr-un 1 sau 2, cu siguranta voi lua un pret acceptabil pe Gaggia si voi putea investi intr-un sistem mai bun.



Decizii, decizii.
 
Reply
#10
Eu pe forumul asta am intrat sa intreb ceva de un Krups la 500 de lei(nou) ca sa fac upgrade dupa un DeLonghi de 350 lei. Si dupa ce am citit toata noaptea, a doua zi mi-am vandut sufletul si mi-am luat tot echipamentul din semnatura. Si nu regret.
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibric alama
 
Reply
#11
Felicitari, puteai pierde cei 500 lei, plus cativa ani buni, in care sa bei ceva ce sigur iti facea rau.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#12
Da' macar ramanea cu sufletu'.  Big Grin
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#13
Dela 1000 ron la 1800 e diferenta mare pentru mine in acest moment.  O rasnita manuala si batranul classic sunt indeajuns pentru un start timid in lumea espressoarelor.
Va multumesc pentru sfaturi si va voi prezenta in cateva zile noua achizitie.
O seara buna va doresc.
 
Reply
#14
Daca iti iei classicul ,e ok.Nu trebuie sa disperi,calitatea cafelei obtinute este excelenta,nu e cu nimic mai prejos fata de ceea ce ofera concurenta directa.Daca in cateva saptamani sau luni iti procuri si o rasnita electrica chiar si second ,vei rezista mult si bine cu o cafea de calitate .Apoi cu timpul sigur ca iti vei face si alte planuri.Asa ca da-i bataie si fa achizitia,nu mai pierde timpul!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario,tamper Lelit 58 mm,sita VST 18 grame,pahare test espresso Concept-Art, ,sita blind,latiera 350 ml Concept-Art.
 
Reply
#15
(11-02-2015, 21:39)organon Wrote: Daca iti iei classicul ,e ok.Nu trebuie sa disperi,calitatea cafelei obtinute este excelenta,nu e cu nimic mai prejos fata de ceea ce ofera concurenta directa.Daca in cateva saptamani sau luni iti procuri si o rasnita electrica chiar si second ,vei rezista mult si bine cu o cafea de calitate .Apoi cu timpul sigur ca iti vei face si alte planuri.Asa ca da-i bataie si fa achizitia,nu mai pierde timpul!

Gata gata.....ii dau bataie. L-am rezervat si in weekend vin in B sa il cumpar. Yupiiii. Big Grin . Vor urma multe poze.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)