• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


espressor Gaggia

#1
Hristos a inviat.
Sunt nou pe forum, nu am experianta si am nevoie de sfaturile voastre.

Am gasit aceste espressoare Gagiia. Puteti sa-mi spuneti ceva despre ele?
Pe care m-ati sfatui sa-l cumpar? Cred ca m-am imbolnavit de boala voastra.

1. http://www.neomax.ro/Gaggia_Carezza_Delu...3s419.html

2. aici am gasit un Gaggia clasic la un pret foarte bun (se pare )
http://www.emag.ro/espressor-gaggia-clas...EPV6KBBBM/

sau sa mai strang bani pentru un Lelilt PL41TEM?

Va multumesc

Cautand am mai gasit aici si niste espressoare Lelit cu rasnita incorporata.
Ce parerea aveti despre acestea?
http://www.neomax.ro/Automate-cafea-LELI...6m463.html
Multumesc
:huh: Incepator in ale cafelei :exclamation:
 
Reply
#2
salut

ai citit aici http://www.espressoman.ro/care-espressor...oi-restul/ ?
Gaggia Classic, Lelit PL043MM, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#3
Am citit.
Insa espressoarele astea mi se par interesante
:huh: Incepator in ale cafelei :exclamation:
 
Reply
#4
de primul nu stiu ce sa zic, nu-mi inspira incredere, nu am experienta dar pare automat. poate gresesc.
classic am, e un aparat decent-bun si cam atat. eu am mai spus pe undeva ca, daca acum doua luni stiam mai multe, treceam peste gaggia classic si ma opream undeva in clasa lui Lelilt PL41TEM. ma refer daca stiam practic, nu teoretic, pentru ca teoria am extras-o de aici si softpedia timp de 2-3 saptamani inainte sa incep sa cumpar.
as fi sarit peste classic pentru ca nu ma ajuta sa elimin niste variabile gen temperatura, presiune, iar de cand i-am pus teava de silvia, zici ca e turbo, greu frotez. eu sun anti-talent tehnic, nu ma pricep sa-l tunez, alti baieti au maini de aur pe aici si-i invidiez. oricum, gaggia classic iti produce satisfactiile pe care le cauti in momentul in care ii dai cafea proaspat prajita si rasnita cu o scula decenta, dar daca stii ca esti genul care vrei mereu mai mult, daca stii ca de obicei cand investesti intr-o pasiune te ia valul si mergi mai departe si mai departe si, evident, daca ai resurse, mai gandeste-te.
Gaggia Classic, Lelit PL043MM, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#5
E corect ce spune sms. Practic e mai rentabil sa cumperi direct un Lelit cu PID decat un Classic + piese pentru PID + teava de aburi. Chiar si cumparat pe bucati tot esti in dezavantaj cu un boiler mai mic si fara manometru (asta ca un bonus caci mare lucru nu faci cu el) si fara garantie caci l-ai modificat (si aici iti trebuie acele "maini de aur" sa fentezi service-ul). Altfel Classic-ul ramane un espressor foarte bun, daca il imperechezi cu o rasnita potrivita.

Insa cand bugetul strange, alternativele se schimba obligat / fortat.

Din link-urile tale, noua Carezza (semiautomat nu automat) este o prostie facuta de noua conducere Gaggia, exercitata de catre Philips, in contrast cu vechea Carezza, un espressor foarte bine facut acum vreo 15 de ani. La fel si noile Gran Prestige. In plus sunt made in china.

Despre espressoarele semiautomate cu rasnita incorporata s-a mai discutat, concluzia fiind ca nu sunt rele, dar tot un compromis reprezinta. Risti sa incingi boabele din caldura degajata de espressor si in plus, daca vrei in viitor un upgrade, nu poti sa tai aparatul cu fierastraul in doua si sa scoti rasnita la Bursa Smile Intotdeauna, aparate diferite vor furniza calitate mai buna decat lucrurile all in one.

Ce buget ai fi dispus sa pui la bataie?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#6
Multumesc pentru raspunsuri.
Deocamdata sunt la inceputul bolii, care cred ca se agraveaza de la o zi la alta, pe masura ce citesc ce scrie pe forum.
Inca nu sunt hotarat ce o sa fac.
Bineinteles ca as prefera ceva ieftin si bun si cu care sa iasa un espresso perfect.
Insa sunt constient ca asa ceva nu exista.
Ma gandesc, mai bine, sa adun bani ( oricat de mult va dura) si sa pornesc cu rasnita PL043MM si un espressor Lelit PL41TEM.
Voi ce parere aveti?

Sau daca aveti alte sugestii?Huh

Apropo, in acest moment am un espressor UFESSA dueto creme.
Cred ca de la asa ceva a plecat Liviu, in 2007.Big Grin

Pretul pentru Clasic, de la emag, e mai mic decat cel de la importator?
:huh: Incepator in ale cafelei :exclamation:
 
Reply
#7
Daca tu crezi ca vei avea buget in viitor pentru pl043mm+pl41tem atunci merita cu siguranta asteptarea. Sunt(em) useri pe forum care au baut o luna/doua cafea la ibric/filtru pentru a strange bani de un espressor mai performant si cred ca asteptarea a meritat in cazul tuturor.

Pretul actual al Classic-ului este unul bomba, inexistent vreodata in Romania. Ceea ce este un semn bun, caci marii retaileri cumpara partizi mari de marfa si pot impune multe conditii. Este de fapt singurul espressor care poate fi cumparat mai ieftin decat direct de la importator, prin "celebrul" tablou de reduceri.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
Pretul de la emag m-a facut si pe mine sa sar de la evolution la classic si pana acum nu mi.a dat semne ca ar fi ceva in neregula cu el. Deja ma gandesc la viitoare modificari pentru el, deoarece imi place sa mesteresc, insa, pana cand imi voi permite, beau un espresso destul de bun (nici nu pot spune inca ce asteptari am de la el).

Tine de tine sa fii realist cu perioada in care vei strange banii pt lelit si sa iei decizia care ti se potriveste...
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#9
Multumesc pentru raspunsuri.
In concluzie, fiind un om rabdator, cred ca cel mai bine este sa astept ca sa pot sa-mi iau rasnita PL043MM espressorul Lelit PL41TEM. Dupa aceasta, ce ar trebui sa mai fac pentru a obtine un espresso bun?Huh ... in afara de tamper?
:huh: Incepator in ale cafelei :exclamation:
 
Reply
#10
Cafea proaspat prajita si apoi experienta. Aceasta nu se poate cumpara Smile. Incerci tot felul de cafele cu tot felul de combinatii intre granulatie, temperatura si timp de extragere pana gasesti ce-ti place.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola+PID, Mahlkonig Vario, La San Marco SM95, Kinu M68, cantar Brewista, V60, Aeropress, Hario mini  
 
Reply
#11
Ai dreptate Cosmin.
Uitasem de cafeaua proaspăt prajită.
În ordine, atunci: cafea de la prajitorie, râşniţă, tamper,espressor, experimente şi nu în cele din urmă noroc.
Mulţumesc.
:huh: Incepator in ale cafelei :exclamation:
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)