• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


espresso test

#1
https://www.facebook.com/mocanu.gabriel....nref=story  ce parere aveti ? am obtinut 38 de gr din 18 in 29 sec
Lelit pl41tem
Lelit pl43mm
 
Reply
#2
Ai vazut ca se poate,ca nu e mare filozofie?Curgere excelenta,crema din abundenta si cred ca si gust pe masura.Bravo!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario,tamper Lelit 58 mm,sita VST 18 grame,pahare test espresso Concept-Art, ,sita blind,latiera 350 ml Concept-Art.
 
Reply
#3
am inceput sa fac progrese dupa ce mi-am achizitionat cantar. Rasnind mereu aceeasi cantitate de cafea. Da am stricat cafea la greu, 1 kg in 2 zile. A meritat pana la urma, sunt multumit ! tamper inca il am pe cel de plastic  Big Grin
Lelit pl41tem
Lelit pl43mm
 
Reply
#4
Neaparat tamper.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario,tamper Lelit 58 mm,sita VST 18 grame,pahare test espresso Concept-Art, ,sita blind,latiera 350 ml Concept-Art.
 
Reply
#5
acolo am folosit sita de 14, dar cu sita de 7gr am folosit 10 gr (mi-a scapat)si in 30 de sec am in ceasca 33 de GR, este cam mult ? rasnita am lasat-o la fel ca pentru sita de 14 si cafeaua a fost aceeasi. astept un raspuns  Huh
Lelit pl41tem
Lelit pl43mm
 
Reply
#6
extractia a fost undeva la 33 % nu?
Lelit pl41tem
Lelit pl43mm
 
Reply
#7
Extractia a fost 7/33 * 100 = 21.2%. Ceva mai diluat decat un lungo tipic (33%).

Este cam mult, trebuie sa macini mai fin pentru sita ta de 7.
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#8
am folosit 10 gr, nu 7, deci 30,3%, sau ?
Lelit pl41tem
Lelit pl43mm
 
Reply
#9
Corect, 30.3% la 10g.
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)