• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


espresso rookie - achizitie, buget 1500 lei

#1
salut, a venit momentul sa imi cumpar un espressor, sa raresc vizitele la cafenelele hipsteresti nou aparute
initial ma uitam dupa la pavoni professional sau europicolla, arrarex caravel, ma uitam dupa prese manuale, insa tot citind forumul m-am descurajat umpic
probabil cel mai prietenos pt mine, incepator, ar fi, conform recomandarilor lui liviu din articolele sale, sa iau un semi-automatic machine

as alege rasnita porlex tall, ma atrage ca design si pret, in defavoarea unei rasnite nemtesti vintage in stare buna

multe din achizitiile casnice le caut in perioada anilor 80, 70, etc, pe ebay-uri, pentru constructia solida a anilor apusi, pentru no-bullshit, si pt designul mai bun. la fel am procedat si acum, insa ulterior, am inceput sa iau in calcul un espressor nou, si aici m-am gandit la gaggia classic(am vazut ca nu trebuie instalat pid, e corect? si ca ar livra presiunea potrivita). am gasit chiar un user pe site-ul olx de vanzari care vinde aparate de cafea si care spunea ca sunt asamblate in romania (stie cineva daca e un safe buy?) ca buget, sigur, gravitez in jurul celor mentionate mai sus

probabil nu as avea energia sa fac upgrade-uri si alte lucruri complicate, dar din principiu mi-ar placea sa am un lucru bun a carui limitare sa nu ma doara capul mai tarziu Smile, o eventuala alegere superficiala
ce-mi recomandati, gaggia classic, un alt semi-automatic, vreun clasic solid vechi, via ebay?
multumesc
 
Reply
#2
Legat de gaggia classic , fiind si eu incepator ca si tine, nu iti pot spune decat faptul ca este cat se poate de ok.Arata bine,e solid facuta ,presiunea se modifica extremd e usor.Nu pot sa iti spun mai multe pentru ca nu o pot compara decat cu aparate inferioare(cele pe care le-am avut).Problema pid-ului ma intereseaza si pe mine.Adica vreau si eu sa stiu daca montarea unui asemenea dispozitiv aduce un plus evident in ceasca .Intreb pentru ca ma gandesc si eu ca la cat de mic este boilerul si la cat de puternice sunt rezistentele exterioare si la ce schimb de caldura permite aluminiul si la cat de bine este asezat boilerul fata de grup ,poate ca si pierderea de caldura este mica ,respectiv recuperarea foarte rapida.Asta ar insemna constanta a temperaturii.Asi dori si eu ca si tine parerea avizata a celor care au facut upgredul si pot vorbi in cunostinta de cauza.O zi buna !
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario,tamper Lelit 58 mm,sita VST 18 grame,pahare test espresso Concept-Art, ,sita blind,latiera 350 ml Concept-Art.
 
Reply
#3
Bun venit,

Ce buget ai pentru rasnita si espressor?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#4
multumesc
1500 lei sa zicem, +-
mai ales ca sunt genul care cauta pana in panzele albe un deal bun, nu prea cumpar din mainstream shops
 
Reply
#5
GC daca nu-l gasesti sub 800 lei nu merita sh (nou e 1160 parca).
La banii astia iti recomand expressoul si cand mai cresti bugetul si rasnita. Altfel, vezi si alte topicuri deschise recent, iti cam trebuie un minim de 2000 lei pentru GC+ rasnita (nu vario din pacate)+ alte accesorii (sita nepresurizata, preferabil 2 cesti sau 15g, tamper inox, sita blind, asta mai poate sa astepte, si detergent de curatare, care se foloseste cu blind-ul).
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#6
exista diferente de calitate intre GC vintage 90s si GC 2014? sita nepresurizata si tamperul sunt aceleasi diametru pt toate modelele de GC?
 
Reply
#7
Ca o veste in premiera, Gaggia Classic asa cum il stim acum va disparea si va aparea un model amprentat Philips  Smile  la mijlocul lui ianuarie 2015. Ca o fi mai bun sau mai rau nu stiu, dar cat de repede pot voi incerca sa fac niste fotografii mostrei venite in Romania. Cica diferentele nu ar fi prea mari... in minus Smile Cica pretul va ramane tot 1160 pentru forum, dar tare ma tem cand isi baga Philips coada.   Asta imi aduce aminte de South Park: Oh my God, you killed Kenny! You bastard!   Smile)

@Steamer, toate raportarile internationale (si sunt mii si mii de postari pe forumuri si grupuri private), scot PID_ul ca fiind un mare deal pe Classic, aducand plusuri semnificative. Csabitec, unul dintre userii tehnici de pe forum, a postat intr-un topic modificarile sale si a confirmat aceste lucruri, ajungand la pierdere afisata de un singur grad daca nu ma insel.

Diferente intre modelele vechi de Classic si cele noi nu sunt, poate ceva elemente de design. Insa atentie cand cumperi SH espressoare cu boiler de aluminiu. Eu am citit mult despre Gaggia in perioada cand aveam alt model, fiind abonat la grupul international de pe Yahoo. Am vazut acolo aparate intretinute care aveau si 15 ani la bord si aratau excelent. Dar am vazut si reversul medaliei, chestii de genul:

[Image: boiler.jpg]

 Decalcifiantii folositi, pH-ul apei, intretinerea curenta, mediul in care este tinut  etc. pot aduce un boiler de aluminiu si nu numai in aceasta stare. Singura solutie pentru a te edifica este sa desfaci aparatul si boilerul urmand ca apoi sa-l pui etans la loc. Un boiler de aluminiu bine intretinut nu va arata in niciun caz asa, dupa cum se poate verifica pe forumurile de afara unde Classic=ul sau Evolution sunt espressoare populare de zeci de ani. De aceea, o economie de 300 de lei fata de pretul unui nou, s-ar putea sa ascunda alte vicii. E un risc pe care ti-l asumi sau nu...

Daca tii neaparat la PID si la un boiler mai mare, atunci urmatorul pas este Lelit PL41TEM, care nou costa 2080 de lei la importator si aduce cu sine PID, teava de aburi profesionala, boiler de 250ml si manometru. Daca pe un Classic incepi sa le montezi separat, vei depasi costul de achizitie de nou al unui PL41TEM minus garantia. Deci, daca spui ca esti genul care cerceteaza mult pana sa faca o achizitie, atunci pune bine in balanta de la inceput asteptarile tale cu ceea ce ofera espressorele din jurul bugetului stabilit. 
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
m-am orientat spre asta
http://www.perleo.oxatis.com/PBSCProduct...ID=3260833
l-am gasit cu un pret bun pe ebay
pare comparabil cu recomandea, lelit
vad ca pe site reiese din poza ca e acelasi lucru cu ascaso, (steel duo)
doar ca produs sub alt brand, perleo
 
Reply
#9
Pare un fel de Ascaso...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#10
Cred ca este Ascaso Steel UNO Thermoblock,eu zic sa cauti un espressor cu boiler.


Attached Files Thumbnail(s)
   
 
Reply
#11
A, din ce vad merge doar pe cialde. Vad ca si portafiltrul are forma non standard sus, diferit de Ascaso Steel PID spre exemplu si din ce scrie pe site-ul oficial la Technical Data nu are electrovalva si nici "Safety thermostat". Sa te informezi, eventual la fabrica Asacso (ascaso@ascaso.com) despre ce anume este diferit fata de un espressor standard si cum poate fi facut sa mearga cu cafea macinata. Cel mai probabil trebuie cumparat un portafiltru nou, caci grupul nu as crede ca e diferit. Si pe Gaggia Evolution am vazut unele modele de acest tip si nu era vorba de o sita schimbata ca la Lelit.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)