• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


espresso cu lapte rece

#1
De fiecare data cand servesc o cafea in oras trebuie sa insist ca laptele sa fie incalzit, de frotare nu pomenesc ca ma tem ca intru in discutii aride.

E un standard in cafenele ca espresso sa fie servit cu lapte rece cand nu e specificat capuccino? Personal prefer espresso cu lapte frotat, dar cu o cantitate de lapte mai mica decat capuccino/latte.

Azi am cerut ca laptele sa fie cald in schimb l-am primit dezmortit, cat a apucat de la cescuta calda.

E vorba de lene? Nu cer eu ce trebuie? Am preferinte ciudate?

Dintr-o discutie a reiesit ca majoritatea clientilor cer cafelele cu lapte rece.
Mi se pare nefiresc, adica urmarim stabilitate termica la extractie, ceasca sa fie calda ca apoi sa trantim acolo laptele direct de la frigider.
Bezzera Strega 
Macap M7 900R
Sanremo Treviso LX
Mazzer SJ
 
Reply
#2
(10-07-2014, 10:01)adi84_g Wrote: E vorba de lene? Nu cer eu ce trebuie? Am preferinte ciudate?

Si eu prefer acest tip de bautura ( normal insa , facută acasa ) .
Trebuie sa ceri , simplu , un espresso macchiato .
http://m.youtube.com/watch?v=pPxWxY7kXG4
LaMarzocco GS/3-AV
K30 Vario
Kinu M68
Hottop P
 
Reply
#3
O problema este atunci cand au traficul scazut si nu vor sa strice mai mult lapte la frotare, preferand sa iti aduca un recipient cu 50ml de lapte rece. Altfel ar trebui sa bage minim 350ml la abur. Unde este trafic, nu este o problema..

Si mai este si diferenta de pret. In multe locuri un espresso vine, asa cum spunea adi, alaturi de o cantitate mica de lapte rece si costa 6 lei sa zicem. Daca ceri espresso machiato (adica espresso cu putin lapte spumat deasupra) vei plati 10-12 lei, c-asa-i in tenis...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)