• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


degustare cafea de specialitate claro

#1
am primit un mail de la ei, dar eu sunt din oradea si imi pare rau ca nu pot merge...
poate intereseaza pe cineva din bucuresti!

http://www.clarocafe.ro/shop/evenimente/...30-01-2016

ASTEPT SA FIE ASA CEVA SI IN ORADEA!
Domnule Sipos Gabor, se poate realiza?
Ascaso Steel Uno Prof PID v3 - 9 bari • Mahlkonig Vario v3 • Kinu - Die Muhle M47 • sita IMS competition B70 2TC H24 E • tamper dinamometric Motta 58mm • latiera inox 350ml.
 
Reply
#2
Ce prompt este Andrei :Smile Chiar azi cand am luat Sulawesi-ul de la el vroia sa batem in cuie o degustare pentru espressomani, si a postat deja. Bravo... :Smile Hai sa vedem cati ne adunam
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
norocosilor!
astept si eu sa se faca o degustare la oradea... poate ma aude cineva...  Big Grin
Ascaso Steel Uno Prof PID v3 - 9 bari • Mahlkonig Vario v3 • Kinu - Die Muhle M47 • sita IMS competition B70 2TC H24 E • tamper dinamometric Motta 58mm • latiera inox 350ml.
 
Reply
#4
Andrei@Claro: multumiri inca o data si pe aceasta cale pentru evenimentul de azi, care a fost excelent si care, personal mi-a facut mare placere. Spre ca nu am perturbat prea tare grupa a doua - am impresia ca am mai fi stat mult de tot la tine, in discutii si testari! Intre timp mi-a revenit la normal si nivelul de cofeina din singe!
Good coffee forever! LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E
 
Reply
#5
Bravo Andrei, este foarte important ca prajitorii sa faca des astfel de cupping-uri, pentru ca oamenii sa se familiarizeze cu anumite tipuri de prajire sau sa intre in lumea cafelei de calitate. Aici cred ca ar trebui sa ai mereu o impartire in functie de experienta. Adica e pacat sa nu cauti sa aduci si oameni noi la degustari, dar cu atentie la "pericolul" de azi, cand o vizita incognito a mea si a lui RaduCarutasu, plus doua rasnite Che in buzunar, au distras finalul cuping-ului, lucru poate deranjant pentru cineva la inceput de drum.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#6
Mulțumesc Andrei pentru invitație. Cuppingul mi s-a părut foarte util. Am văzut cum se corelează mirosul măcinăturii cu gustul din cupping sau chiar din cafea. Tot cu ocazia asta am și aflat că am o prăjitorie lângă casă Smile 

Mulțumesc și pentru mini-trainingul de frotare. Sper că grupa 2 nu s-a supărat pe noi și că le-a plăcut la fel de mult. Parcă e altceva să întâlnești față-n față colegii de forum.

Pe data viitoare.

   
La Pavoni Europiccola | Kinu M47 | Dienes Mokka | Foarte multă răbdare
 
Reply
#7
Multumim Andrei de invitatie si de amabilitate si de rabdare Smile . O dupa-amiaza foarte placuta a fost. Colegii din grupa II s-au bucurat ca s-au intalnit si au stat/asistat la discutii cu colegii din grupa I.
Lelit PL042TEMD + Portafiltru Bottomless Lelit XMC 013 + Tamper Lelit PL100 + Suport tampare Lelit PL 105
 
Reply
#8
Am avut sansa sa fiu in grupa a 2a si n-a fost deloc inoportuna intercalarea cu cei dinainte. Pe langa ca am intalnit forumisti "cu greutate", am vazut si 2 dintre rasnitele Che. Degustarea a fost excelenta, atomosfera degajata, iar pasiunea lui Andrei e molipsitoare. Multumim pentru tot!
Sm 85s,macap m2m, gene CRB 101
 
Reply
#9
Salutare,

Ma bucur sa aud ca toti participantii s-au simtit bine si confortabil la cele 2 evenimente. Si ptr mine ziua a trecut ff repede. Acum eram in drum spre locatie, si apoi m-am trezit in drum spre casa. Smile))

Si foarte relaxata si utila interactiunea: schimb de opinii, pareri, intrebari, toate intr-o nota fff prietenoasa si de bun simt.

Am lansat pe site un nou eveniment de cupping ptr Sambata, 6 Februarie. Invit si alti espressomani sa participe. Si cel mai important: dc aveti cunoscuti, colegi de servici, etc, care doresc sa ia contact cu sortimente de cafea de specialiatate, incurajati-ii sa participe. Dupa parerea mea o grupa buna ar fi un mix de oameni experimentati in cafea si noi sau posibili "recruti". In acest fel putem creste aceasta comunitate.

http://www.clarocafe.ro/shop/evenimente/...06-02-2016

Numai bine,
Andrei
Prajitor Coffeetool R3/4, Espressor Cimbali Casadio Dieci, Mahlkonig MK 43
 
Reply
#10
Multumesc Andrei pentru invitatia la cupping.A fost o experienta minunata, am descoperit cafeaua, ce inseamna o cafea proaspat prajita, ce inseamna aroma, gust.Sper sa fie cati mai multi consumatori care descopera aceasta cafea.
 
Reply
#11
privesc si eu din off, acest 'galop de sanatate', de altfel sunt si eu un consumator de Claro, verde...

n-am fost eu atent, sau nu s-a pomenit nimic concret despre sortimentele sau blendurile degustate;
si mai utila era o anume ierarhizare, pentru ca in afara ei, in zona superlativului absolut dispare chiar informatia Smile

nu ma refer la calitatea cafelelor Claro; cat de cat am si eu o parere despre asta; si inca una buna!
si nici la evenimentul in sine, care e la superlativ!
dar ma refer la multitudinea de preferinte, optiuni, discernamant a fiecaruia din cei mai experimentati, care fac degustarea (?)

p.s.
am inceput aceasta postare cu gandul sa amintesc in treacat de comanda mea facuta sambata si inca 'neonorata' de fancurier - despre care am o parare rezervata tare, dar suntem in RO;
chiar acum am primit sms-ul cu livrarea coletului azi Smile
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#12
Ieri am fost prezent la evenimentul de cupping organizat la sediul Claro Café, prima mea experienta de acest fel. Cu aceasta ocazie l-am cunoscut pe Andrei, proprietarul Claro Café, un om pasionat de ceea ce face si cu foarte bune cunostinte despre tot ceea ce inseamna cafea. Cu o intarziere de jumatate de ora fata de ora stabilita initial si intr-o formula de 3 invitati din cinci inscrisi plus gazda evenimentului s-a trecut la prezentarea/compararea vizuala/macinarea/degustarea celor sase cafele. Pe masa am avut doar cafea de specialitate, si anume Brazilia Carmo de Minas, Columbia Huila, Guatemala Sierra Madre, Costa Rica Finca Angelina, Etiopia Adado si Rwanda Kygeyo.

  Daca dpdv vizual, boabele de Columbia mi s-au parut cele mai aspectuoase (mari, uniforme) fata de toate celelalte, in schimb cele din Etiopia miroseau cel mai puternic, cu arome florale de nectarine in opinia mea. La cupping s-a schimbat total ordinea preferintelor mele, cu Columbia, Guatemala si Costa Rica castigatoare, fiind cele mai echilibrate si pe masura ce se mai raceau in ceasca si Rwanda a devenit interesanta si din ce imi amintesc avea o aciditate complexa si un gust de mure. Etiopia Adado in schimb nu mi-a placut absolut deloc, parca aveam in gura dupa ce sorbeam din lingurita, un gust de samburi de la diverse fructe, aspru si patrunzator.

  S-a mai degustat prin metoda de preparare la filtru, Brazilia, Costa Rica si inca ceva, nu imi amintesc exact, insa nu am ce povesti pt ca nu imi place cafeaua preparata astfel, asa incat zero feedback. La final s-a preparat si ceea ce asteptam cu nerabdare, espresoooooooo……..
Am baut cate o gura din blend-ul autumn (bun, dar cam acru pt gustul meu), Costa Rica in trei variante obtinute doar din granulatie, primul acru de aveam gura punga, al doilea perfect echilibrat si ultimul supraextras bine, cam amar si o Brazilia cu aciditate blanda si aroma de lamaie si miere.

 Cu toate ca evenimentul ar fi trebuit sa tina pana la ora 13, ne-am mai lungit cu inca o ora si practic nici nu am simtit cand a trecut timpul. Pentru mine a fost o experienta placuta, prima de acest fel si tin sa-i multumesc inca odata lui Andrei pt organizare evenimentului, ocazie de la care am mai invatat cate ceva, desi aveam impresia ca stiu destule.
Sab Antica Levetta HX (rotary pump), Eureka Mignon, La San Marco 92/A, sita IMS
 
Reply
#13
Mersi ptr descriere si aprecieri Silviu.
De mentionat ca Etiopia discutata era Adado natural. Metoda de procesare ii da un gust aparte: foarte apreciat de unii, mai deloc de catre alti bautori de cafea.

Mai jos linkul catre evenimentul de Sambata viitoare, ptr doritori:
http://www.clarocafe.ro/shop/evenimente/...6-ora-1100
Prajitor Coffeetool R3/4, Espressor Cimbali Casadio Dieci, Mahlkonig MK 43
 
Reply
#14
Sper sa ajung sambata, m-am inscris si eu.  Wink
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#15
(09-02-2016, 01:38)Andrei @ ClaroCafe Wrote: .... .De mentionat ca Etiopia discutata era Adado natural. 

Ooops....am avut ceva indoieli cand am mentionat Etiopia Adado deoarece nu eram sigur ca de ea scriu. Foarte bine ca ai facut aceasta precizare.
Sab Antica Levetta HX (rotary pump), Eureka Mignon, La San Marco 92/A, sita IMS
 
Reply
#16
Salut,

Dupa o pauza de 2 saptamani (ocupate cu alte evenimente) am deschis un nou eveniment de cupping, ptr doritori.

http://www.clarocafe.ro/shop/evenimente/...05-03-2016

Andrei,
Prajitor Coffeetool R3/4, Espressor Cimbali Casadio Dieci, Mahlkonig MK 43
 
Reply
#17
Link-ul catre evenimentul de cupping de Sambata care vine:
http://www.clarocafe.ro/shop/evenimente/...6-ora-1100

Daca sunt doritori, va asteptam sa va inscrieti.
Prajitor Coffeetool R3/4, Espressor Cimbali Casadio Dieci, Mahlkonig MK 43
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)