belogerer, multumim pt info!
renatoa, despre un review al rasnitei Technivorm, pun aici cateva info (unele le-am trimis si in pm de ieri, pe care sper sa-l fi primit):
1. E o rasnita cu elice, dar care lasa bucatile rasnite sa iasa printr-o sita, in momentul in care au atins dimensiunea pentru filtru. Asta inseamna ca nu are reglaj, rasneste doar pentru filtru, insa granulatia e constanta si cafeaua nu se incalzeste, pentru ca iese repede din "circuit".
2. Are "retentie" mare (am pus intre ghilimele pt ca retentia nu e la cutite sau pe traseu, ci pt ca elicea arunca bucatile de cafea peste tot in interior si trebuie scuturata ca sa cada bucatile la elice. Sau maturate cu o perie. Retentie mare inseamna cam 4 g la 20 de g rasnite, dar cred ca, daca as rasni batch-uri mai mari, tot pe acolo s-ar invarti retentia, pt ca nu are fizic cum sa retina mai mult de atat.
3. Face ceva zgomo. Eu sunt obisnuit cu rasnite manuale (Hario si Kinu) si rasnita Technivorm mi se pare zgomotoasa.
4. In rest, bine facuta, manual asamblata, e ideala pt cine prepara cafea la filtru de la 40 de g in sus, sub atatea grame facand fata cu brio si un Porlex/Hario (sau un Russel Hobbs), fara bataia de cap a scuturarii si fara zgomot. Kinu face fata si la 60, 80, 100 de g lejer
Revin cu poze.
Si foto: