• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


cum ai pregati un expresso lung pentru un client

#1
lasi sa curga apa prin portafiltru 40 de secunde + sau pui mai intai apa fiarta de la robinetul expresorului si lasi sa curga 25-30 de secunde?
Expobar IV + Mahlkonig Vario + VST 7 ,15 Ridged, Roaster GeneCafe CBR 101
 
Reply
#2
Daca vrei ca acel client sa mai revina foloseste varianta 2, cu aport de apa fierbinte.
Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID
 
Reply
#3
dap. varianta 2. se mai numeste si espresso americano. se pune prima data apa fierbinte in canita si deasupra extragi cafeaua fiindca daca o adaugi ulterior iti strica crema espresso-ului.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mahlkonig Vario Home, Gene cafe cbr 101
Home coffee roasting is as fun and easy (or as exacting and technical), as you want to make it!
 
Reply
#4
oricum cu varianta 2 o prepar, dar nu arata la fel ca si cum extrag intr-o ceasca goala , crema se strica , si amestecandu-se cu mult lichid devine cam blonda, dar daca asta vrea clientu inseamna ca asta vrea sa bea Smile
Expobar IV + Mahlkonig Vario + VST 7 ,15 Ridged, Roaster GeneCafe CBR 101
 
Reply
#5
n-ai ce face sa pastreze crema ca la un shoot, dar asta-i ce-i poti oferi mai bun daca el vrea sa bea o cafea lunga...

n-am inteles niciodata de ce unora li se pare ca o cafea lunga diminueaza efectele cofeinei... daca bei un shoot si apoi un pahar de apa nu-i aceiasi chestie? am vazut pe la unele baruri ca serveau un shoot intr-o cescuta de espresso de 70ml (cescuta standard de espresso) si alaturi puneau un paharel mic de apa sa-si poata adauga clientul daca vrea s-o lungeasca.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mahlkonig Vario Home, Gene cafe cbr 101
Home coffee roasting is as fun and easy (or as exacting and technical), as you want to make it!
 
Reply
#6
O alta parere este ca fiind diuretica, cafeaua scoate apa din organism si de aici obiceiul, pe la casele mari, de a servi un pahar cu apa langa cafea.
Vario + Gaggia Classic "tunat" la 9 bar, PID si teava Rancilio + VST 18g
 
Reply
#7
Apa de obicei se bea inainte de cafea, pentru a curata gura si a servi cafeaua fara eventuale gusturi precendente. Apa nu se bea dupa cafea pentru ca asta inseamna nu v-a placut cafeaua si vreti sa scapati cat mai repede de gustul ei. Smile Aftertaste-ul fiind unul dintre lucrurile importante in cazul unei cafele de calitate.

Revenind la americano, in cazul in care pui intai apa fierbinte din espressor trebuie atentie la destabilizarea termica a acestuia. Cel putin la bezzera trebuie asteptat putin (nu foarte mult) pana sa extrag shot-ul.
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper
 
Reply
#8
Pheonix, cred ca mai bine faci niste blind teste, caci clientul roman este imprevizibil in materie de cafea. Incearca sa testezi oameni cunoscuti sau relativ cunoscuti (deci care nu s-ar supara) cu ambele variante.
Si eu sunt pentru apa fierbinte deasupra insa repet, trebuie un "focus grup" Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#9
Ati putea bea asa ceva? Eu personal recunosc ca dupa ce la inceput puneam 3 cuburi de zahar acum abia daca mai adaug o juma de lingura, cand si cand. In cocktailul acesta nici nu stiu daca se mai simte gustul de cafea...
http://bistromargot.blogspot.com/2012/05...vivre.html
Gaggia Classic + rasnita Vario + Vst 18gr + pitcher Motta + set cesti cafea ;)
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)