• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


cafea verde - Cortina Cafe

#1
Acum am cerut oferta si am primit si raspuns, cel mai scump din lista lor Arabica este Yrgacheffe, cu pretul care apare si pe olx (30RON/kg), restul sunt mai ieftine.
"Pretul este cu transport inclus pt cantitate minima de 3 saci -180 kg.
Pt cantitati mai mici ,oricit ar fi ele va trimitem marfa prin firma de curierat si se plateste transportul de catre beneficiar .
Marfa se plateste cu ramburs la sosire . "


Oferta cafea verde Cortina (sper ca nu se supara nimeni pt. share)
Gaggia Classic + PF Bottomless + OPV Bezzera + VST RDGL 15g + Teava Silvia V3 + PID Espressuino + Pressure Sensor + Volumetric Sensor + Teava Preincalzire + Manometer + Mazzer Major Doserless Mod + Hario Mini Mill stepless + Tamper inox 58mm + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
 
Reply
#2
Multumesc. Stii cumva, se da tot cu un minim de 15kg?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#3
Daca ai separat lista preturi la 1 kg... as zice ca nu [Image: huh.gif]

Doar ca preturile astea pun un mare semn de intrebare fie pe Cortina, fie pe restul vanzatorilor nostrii...
Vad acolo lejer 200% adaos la cafea verde... wtf ?! Plus inca 200% la prajire !
 
Reply
#4
(20-04-2016, 10:54)baloozzy Wrote: Multumesc. Stii cumva, se da tot cu un minim de 15kg?

Preturi pt. 1kg (vorbim de cantitati mici, pret care include ambalaj/etichete/manopere/ etc., dar nu include transportul cu ramburs).
Gaggia Classic + PF Bottomless + OPV Bezzera + VST RDGL 15g + Teava Silvia V3 + PID Espressuino + Pressure Sensor + Volumetric Sensor + Teava Preincalzire + Manometer + Mazzer Major Doserless Mod + Hario Mini Mill stepless + Tamper inox 58mm + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
 
Reply
#5
Ce sa zic, e de incercat.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#6
(20-04-2016, 10:58)renatoa Wrote: Doar ca preturile astea pun un mare semn de intrebare fie pe Cortina, fie pe restul vanzatorilor nostrii...
Vad acolo lejer 200% adaos la cafea verde... wtf ?! Plus inca 200% la prajire !

Pai pana nu incercam nu avem de unde stii. Daca iei doar listele postate de PJ si de acolo alegi niste preturi mici, pui ceva centi peste pentru transport, 9% TVA,0,25 Eur ambalare,  un 20% acolo ados si consideri doar costurile variabile (adica cat il costa sa vanda sau nu un kg in plus fata de ce vinde astazi) par in regula preturile de la Cortina. 
Daca preturile restului vanzatorilor la care de referi pleaca de la o alta calitate, un pic alt pret la transport si in rest sunt proportionale, din nou pare in regula.
20% e o cifra scoasa din burta care mi s-ar parea ok ca sa muti o chestie dintr-un loc in altul avand deja toata infrastructura. Mi se pare acceptabil pentru noi si foarte bine pentru ei.
Daca presupunerile legate de calitate sunt corecte, nu avem de ce sa ne ambalam. Daca nu, e vorba doar de piata respectiv dimensiunile si obscuritatea ei, si astea se rezolva. Dar, din nou, nu avem de unde sti (sau nu eu).
Lelit PL41TEM, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500
 
Reply
#7
Odata cu preturile trebuie ar trebui cerute si restul informatiilor: provenienta, crop, calitate etc.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
Am cerut eu cateva informatii de genul recolta, specii sau orice. Domnul Miklos nu parea sa stie sau sa-l intereseze detaliile astea fiind intrigat de curiozitatea mea. Am comandat ieri cafea verde, azi mi-a ajuns: 15 kg in doi saci de iuta. In limita cunostintelor mele la aspect nu am gasit defecte multe, iar la prima sarja prajita desi culoarea e frumoasa si uniforma sunt circumspect in privinta mirosului. In ceea ce ii priveste pe cei de la Cortina nici un repros iar pentru calitatea cafelei ii las pe altii mai experimentati decat mine sa puna verdictul. Ca nota personala sunt multumit de pret, de servicii si de posibilitatea de a experimenta.
Sm 85s,macap m2m, gene CRB 101
 
Reply
#9
Ce sortiment ai comandat, cum ai prajit ?
 
Reply
#10
Da-le foc si apoi aci pe goarna!
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#11
(20-04-2016, 18:41)renatoa Wrote: Ce sortiment ai comandat, cum ai prajit ?
Pentru ca imi place mult sortimentul prajit de respectabilii profesionisti locali am ales Guatemala SHB. Boabele arata asa cum le stiu, sunt mici si destul de uniforme. Am sa pun niste poze mai tarziu sau maine cu bobele vezi si cele 2 sarje. Fiind in cea de a 3 a zi de prajit pt mine si al 3 lea sortiment incercat nu ma vad in masura sa divulg secrete de prajit desi am tinut un tabel cu timpi, temperaturi si modificari insa Guatemala aceasta nici macar nu am incercat-o, fiind prima sarja prajita inodora am incercat sa usc cea de a doua sarja mai sus si mai indelungat si sa o las mai mult dupa FC cu scadere de 5 grade. Sunt multumit de aspect pana acum, nu sunt multe defecte vizuale fata de celelate 2 soiuri prajite de mine.
Sm 85s,macap m2m, gene CRB 101
 
Reply
#12
Am comandat 2kg Yrgacheffe, azi/maine primesc si in weekend prajesc o sarja de 300g.

In raspuns la comanda mea, Domnul Miklos a trecut 2kg Yrgacheffe gr2, din asta inteleg ca e Grade 2.
"The classification system of Ethiopian coffee recognizes 5 grades. Washed coffees fall within grades 1 and 2, unwashed coffees (naturals) within grades 3 - 5. The difference between grade 1 and 2 is determined by the number of visible defects. If a coffee receives a (rare!) grade 1 classification, it has fewer than 3 defects. Grade 2 coffees may show 4 to 12 defects. Generally speaking, the quality of washed coffees is more consistent than that of unwashed coffees (naturals), but it is the naturals’ flavour that may take you by surprise."
(Sursa


In mai putin de 24 ore am primit coletul cu Yrgacheffe.
Aici gasiti poze cu ambalaj + boabe (random)
Gaggia Classic + PF Bottomless + OPV Bezzera + VST RDGL 15g + Teava Silvia V3 + PID Espressuino + Pressure Sensor + Volumetric Sensor + Teava Preincalzire + Manometer + Mazzer Major Doserless Mod + Hario Mini Mill stepless + Tamper inox 58mm + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
 
Reply
#13
(21-04-2016, 09:39)csabitec Wrote: Am comandat 2kg Yrgacheffe, azi/maine primesc si in weekend prajesc o sarja de 300g.

In raspuns la comanda mea, Domnul Miklos a trecut 2kg Yrgacheffe gr2, din asta inteleg ca e Grade 2.
"The classification system of Ethiopian coffee recognizes 5 grades. Washed coffees fall within grades 1 and 2, unwashed coffees (naturals) within grades 3 - 5.

Ethiopia gr2 e intr-adevar Grade 2 ceea ce e super decent ca si generalizare. Iar preturile se aliniaza cu cele ce le stiu de pe afara (la Ethiopia cel putin), nu sunt suspect de mici.
Cat despre grading, sunt destule cafele ethiopiene unwashed cu grading mai bun decat 3-5. Un exemplu de Gr1 e aici . Foarte interesante cafelele ethiopiene unwashed cand sunt bine prajite, pentru cei carora le plac cafelele fructate.
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#14
N-am mai rezistat pana la weekend, asa ca ieri am prajit o sarja de 300g din Etiopia Yrgacheffe de la Cortina.
Pt. prima incercare, am mers tot pe profilul setat pt. Etiopia Sidamo, boabele fiind cam la fel ca si dimensiune, dar sa prajit un pic mai tare decat vroiam (dar inca e fara pete de ulei). 
Din 300g mi-a ramas 247g (18% "pierdere")  
Azi dimineata am facut un espresso, gustul e interesant (bun), difera de ce am baut pana acuma (de obicei Sidamo), abia astept sa incerc si o sarja prajit mai light. 
Am adaugat o poza aici.
Gaggia Classic + PF Bottomless + OPV Bezzera + VST RDGL 15g + Teava Silvia V3 + PID Espressuino + Pressure Sensor + Volumetric Sensor + Teava Preincalzire + Manometer + Mazzer Major Doserless Mod + Hario Mini Mill stepless + Tamper inox 58mm + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
 
Reply
#15
csabitec: Ca si in cazul Guatemalei, din ce vas din poza ta cred ca si Yirga ar fi bine sa fie aleasa in prealabil. Vad ceva defecte, unele chiar complete si nu cred ca vor fi placute cestile in care vor ajunge.
Nu se distinge bine, insa am senzatia ca vad vreo doua boabe cu ceva albicios ca o insecta iesind din ele, de exemplu una e jos in partea stanga.
Poate ca tu ai si ales-o, pentru ca ma asteptam sa fie boabe floater in rezultat.
Expobar Brewtus IV | Kinu M68 | Aillio Bullet R1
 
Reply
#16
(22-04-2016, 10:03)ovisod Wrote: csabitec: Ca si in cazul Guatemalei, din ce vas din poza ta cred ca si Yirga ar fi bine sa fie aleasa in prealabil. Vad ceva defecte, unele chiar complete si nu cred ca vor fi placute cestile in care vor ajunge.
Nu se distinge bine, insa am senzatia ca vad vreo doua boabe cu ceva albicios ca o insecta iesind din ele, de exemplu una e jos in partea stanga.
Poate ca tu ai si ales-o, pentru ca ma asteptam sa fie boabe floater in rezultat.

Nu am selectat nimic, am desfacut si am turnat direct din ambalaj, cantitatea ce se vede (random).
Gaggia Classic + PF Bottomless + OPV Bezzera + VST RDGL 15g + Teava Silvia V3 + PID Espressuino + Pressure Sensor + Volumetric Sensor + Teava Preincalzire + Manometer + Mazzer Major Doserless Mod + Hario Mini Mill stepless + Tamper inox 58mm + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
 
Reply
#17
Mai copii, cineva de aici i-a spus domnului de la Cortina ca suntem 2000 si ceva de ... prajitori. Cand a auzit omul de varianta optimista "sub 50" s-a desumflat total. Si-a facut niste calcule si i-au iesit doi saci la o luna, lucru infim si neprofitabil pentru volumul mare de tranzactionare in care este implicata acea firma. La 2000 de prajitori erau alte calcule Smile

Sper sa mentina acele preturi pentru forumisti, vom vedea...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#18
Pai ne bazam pe abilitatile tale de comunicare Smile
Cred ca totuși ar putea sa își stabilească un MOQ mai mare, ca de ex 10kg, si ar fi ok
Lelit PL41TEM, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500
 
Reply
#19
Am inteles, inseamna ce de asta era asa incantat dl Miklos de la Cortina. Oricum pentru teste, in loc de naut sau alte versiuni, merge. Inca nu am baut din ea(guatemala shb), pentru ca nu am gasit vre un profil sa-mi placa (miros, aspect). Am ascultat insa sfatul colegului ovisod si am incercat sa elimin din start defectele la prajirile de azi. Las la degazat si maine..iar nu degust. Ma pastrez pentru cafelele profesionistilor de la campionat.
Sm 85s,macap m2m, gene CRB 101
 
Reply
#20
@csabitec: Pana la urma cum a fost la gust Etiopia Yirgacheffe de la Cortina pe care ai prajit-o recent?
Expobar Brewtus IV | Kinu M68 | Aillio Bullet R1
 
Reply
#21
(26-04-2016, 12:07)ovisod Wrote: @csabitec: Pana la urma cum a fost la gust Etiopia Yirgacheffe de la Cortina pe care ai prajit-o recent?

Dupa cateva zile de la prajit (prima sarja), incepe sa-mi placa mai mult Yrgacheffe decat Sidamo (ce beau demult).
A doua sarja de Yrga (300g) am prajit ieri (un pic mai light), mai astept o zi pt. degustare.
Gaggia Classic + PF Bottomless + OPV Bezzera + VST RDGL 15g + Teava Silvia V3 + PID Espressuino + Pressure Sensor + Volumetric Sensor + Teava Preincalzire + Manometer + Mazzer Major Doserless Mod + Hario Mini Mill stepless + Tamper inox 58mm + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
 
Reply
#22
(22-04-2016, 19:31)bubucalu Wrote: ... pentru teste, in loc de naut sau alte versiuni, merge. Inca nu am baut din ea(guatemala shb), pentru ca nu am gasit vre un profil sa-mi placa (miros, aspect). Am ascultat insa sfatul colegului ovisod si am incercat sa elimin din start defectele la prajirile de azi. Las la degazat si maine..iar nu degust. Ma pastrez pentru cafelele profesionistilor de la campionat.

sorry ca navalesc si eu in thread, ca aparator al cafelei Cortina (!?)
desi as dori sa nu se inteleaga asta, recunosc, ma intereseaza foarte mult furnizorul respectiv...

ref la citatul de mai sus:
eu asociez profilul cu o reprezentare grafica (Artisan, de ex.) mirosul si aspectul tin de cupping;
toate cafelele de la noi au defecte; sau le poti gasi;
cati isi pot permite, din milioanele de bautori de cafea, cetateni romani, sa bea cafele de campionat;

ce face fiecare, isi face lui - nu exista argumente impotriva a ce faci si cum faci...in lumea asta a entuziastilor prepararii espresso acasa; 
asta ar fi genul de libertate (anarhica) cu care incercam fiecare sa ne aparam teritoriul propriei pasiuni...
si totusi... cata libertate e asta potrivit careia am fi superiori celor ce beau ciorbe negre si proaste de cafea de supermarket si total obedienti profesionistilor care stau asezati deasupra norilor in scaune aurite [Image: smile.gif]

de unde si nuantele - uneori groase - de elitism si snobism, proprii comunitatilor de... specialitate;

ca mai tura-vura... inteleg ca boabele de la Cortina sunt ieftine, deci sunt proaste, ceva chinezarie acolo...
cred ca s-ar putea intelege mai mult din asta si generaliza la nivel de simptome autohtone...

un angrosist de cafea lucreaza cu tonele si daca ar aduce in RO tone de kopi luwak(195000 €/tona), blue mountain (100000 €/tona), hawaii kona (53000 €/tona) in loc de o cafea obisnuita de origine (4000-8000 €/tona) cu tot snobismul unor consumatori, de care vorbeam mai sus, tot ar da faliment...

de Cortina, am aflat si eu din acest forum, intr-o perioada in care deja scrisesem destul despre cafeaua verde mediocra ce se gaseste la noi la preturi mai accesibile (verde la 10-20 €/Kg) si ma uitam la vreo 4-5 ofertanti en-gross de cafea verde din Trieste; cu care ocazie am inteles ca sunt si la noi angrosisti de cafea verde... sigur, pentru cafeaua pe care o bea cetateanul roman obisnuit...la automate, restaurante, cafenele;
oare toti vand numai cafea 'chinezeasca'? sau o vand ieftina pentru ca o iau ieftina si lucreaza cu cantitati mari?

bottom line: cafeaua verde standard (nu mai zic mediocra, pentru ca uneori nu este - iau un exemplu la intamplare: guatemala shb de la Claro imi place!) de la prajitorii nostrii, e scumpa;
cafeaua buna, prajita, de la noi, e prea scumpa pentru a sustine oarece procese de 'educatie' in sanul maselor...
intre o cafea proaspat prajita de 180 lei/Kg si una prajita boabe de Lidl, bautorul de cafea obisnuit va alege intotdeauna ultima;

iar eu, daca n-as fi atat de dependent de Strega, si de ai mei, care se bucura de cafeaua ce-o fac, cred ca m-as multumi cu un moca pot dimineata si un v60 dupamasa facute cu cafea gen Kimbo - diverse sortimente;
dar asta-i chiar offtopic...
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#23
Domnilor,

Sa ne intelegem asupra faptului ca lista de preturi vehiculata pe aici a sosit ca urmare a unei informatii percepute gresit de catre Cortina. Dl. Miklos Jenei   m-a sunat extrem de mirat si incantat in acelasi timp de o oportunitate extraordinara de afacere pentru el in Romania, adica sa vanda cafea verde (cu un adaos mic) la 2000 de prajitori [Image: smile.gif]  

Varianta reala aflata de la mine l-a dezamagit destul de mult si mi-a scris asa ca "Daca raminem la nivel de 40-50- de potentiali cumparatori atunci pt noi nu e afacere."  Acest nr de cumparatori era o estimare optimista a mea, gandindu-ma la viitorii cativa ani [Image: smile.gif] 

Deci volumul facut de ei cu forumistii in urmatoarea luna va fi decisiv, altfel acea lista de preturi va suferi modificari, de inteles de altfel.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#24
Mie de la Cluj nu mi-a raspuns inca (azi am dat email) dar din Bucuresti, cred ca un distribuitor, mi-a raspuns cu un pret mediu de 33 lei/kg fara transport. In anunt e specificat, minim 15kg.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#25
Am comandat eu in ambele variante: saptamana trecuta 15 kg in sac de iuta, azi am primit cu livrare personala, cantitate mai mica in pungi triplex fiind scutit de plata rambursului si a tranportului. Mi-au raspuns si la mai multe email-uri si telefoane.
Sm 85s,macap m2m, gene CRB 101
 
Reply
#26
Eu am comandat vineri, astazi am primit pachetul fara costuri de transport. Preturile au fost exact cele puse de @csabitec mai sus. Se pare ca masina a adus de la Cluj si o comanda mai mare, probabil pentru un engrosist. Am primit factura si certificat de conformitate, iar soferul a insistat sa deschida coletul in fata mea ca sa ma asigur ca am ceea ce comandasem.
Am comandat Brazilia, Columbia, Costa Rica si Etiopia Yrga .
Per total, legat de aceasta achizitie, am ramas cu o impresie foarte buna.
Deseara voi praji Columbia poate si Costa Rica.
Maine voi pune si impresii legate de  [Image: 57.gif]
Moka Pot, Pe-De Dienes, Armin Trosser, Gaggia Pure
 
Reply
#27
Și comanda mea a fost confirmată astăzi.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#28
Adica... 15 kg ?
 
Reply
#29
16 de fapt.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#30
16 un singur sac/soi, sau diverse impachetate la kg ?
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 2 Guest(s)