• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


buget 400

#1
Salut. Vreau sa fac un cadou cuiva si nu stiu ce sa aleg. M-am gandit la un espressor sau la un syphon. Bugetul asa cum am spus ~ 400. Sunt tot felul de espresoare ( ma gandesc la espressor, poate spuma si lapte, la syphon nu) la pretul asta dar nu stiu ce sa aleg. Daca are cineva ceva sfaturi rog sa posteze. Multumesc.
Stiu pe cineva care are Rowenta Opio ES 3200 si este foarte multumit, voi ce spuneti ??
 
Reply
#2
La banii astia mai bine te orientezi pentru altceva.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#3
Multumirea aceea ia-o ca pe o parere maxim de subiectiva. Stiu si eu o multime de rude si prieteni care beau Jacobs sau carbunii de la Starbuks si sunt foarte multumiti si ei Smile De obicei, autosuficienta aceasta vine din necunoastere si din dezinteresul fata de informarea corecta apropo de ce inseamna o cafea buna, un espresso corect preparat etc.

In acest buget nu exista solutii pentru un espressor decent. Multi dintre noi am trecut prin asta in urma cu ceva ani si daca privim in urma vedem ca aparatele au ajuns la gunoi sau lenevesc pe undeva prin debara pentru zile negre. Este o investitie in van, cu acei bani fiind mai indicat sa faci altceva. De exemplu sa apelezi la metodele alternative de preparare a cafelei. Abia de la 765 de lei in sus poti sa spui ca incepi sa dai de aparate cat de cat ok. Si nu uita ca un espressor semiautomat neinsotit de o rasnita, fie ea si manuala, nu inseamna decat o piesa de decor in casa.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#4
... in schimb, cu 400 lei se poate un cadou foarte frumos constand, de exemplu, in Aeropress/French Press/V60, Hario/Porlex, 250-500 gr proaspat prajita
Gaggia Classic, Lelit PL043MM, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#5
Incearca un Philips Saeco, e un aparat bun pentru inceput . Acum e 500 dar probabil ca il gasesti si mai ieftin, sau mai poti astepta pana la black friday.

http://www.emag.ro/espressor-manual-phil...DCMJJBBBM/
Gaggia Classic & Rancilio Silvia steamer, Hario Mini Mill, tamper Motta, Electric Grinder TBD!
 
Reply
#6
uite aici in fapt aceeasi tehnologie dar la jumatate de pret -300lei, il are un amic, folosit cu cafea proaspata si rasnita manuala(nu stiu ce model) scoate un espresso baubil.
Expobar Brewtus IV, Quamar Q13(75mm flat), Espro Calibrated Tamper, Pitcher - Espro, site: VST 18g, IMS 14/21 etc
 
Reply
#7
" Presiune abur: 15 bari " Pfooaaiii... Poi ce-i aia, locomotiva?
E61 Bezzera Mitica TOP, ECM Casa, Home made roaster
 
Reply
#8
Toate expresoarele au standard 15 bari.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#9
(23-09-2014, 21:57)amarok Wrote: Toate expresoarele au standard 15 bari.
La abur? ce s-ar mai învârti săracu lapte...

La pompa au mai toate barii aia... Smile
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#10
Da, dar e presiunea maxima a pompei nu presiunea de abur. Legat de locomotiva, l-am intrebat pe unchiul meu mecanic de tren de presiunea de lucru, caci nu intelegeam cum de espressorul are 15 si mi-a psus ca acolo vorbim de aprox. 3 bar. De aici am deschis si un topic pe Softpedia, pe cand aveam "expressor Ufesa" Smile

In alta ordine de idei, conteaza ce vrea geani sa obtina. De aceea, nu uita sa faci o vizita la prajitoriile ce au si cafenea, pentru a intelege mai exact ceea ce cauti de fapt.

Oricum cei la inceputd e drum se feresc de "acreala" in ceasca, daca mai cumpara si un espressor care pierde 15 grade intr-o extractie, vor bea ceva gen varza murata daca nu isi iau cafele prajite mai tare.

Eu am avut si Ufesa si Gaggia Pure, am testat si Classic si Lelit, apoi Bezzera sau Expobar si marturisesc ca cea mai mare diferenta in ceasca (vizual si gust) s-a simtit atunci cand am schimbat chinezaria Ufesa cu un Pure (actualul Dose, practic). Evident, si de la Pure la HX e prapastie mare, dar macar curgerea arata asemanator. Portafiltrul profesional de pe Pure / Dose, greu, din bronz cromat (in afara de tasnitoarea de plastic ce se poate scoate sau inlocui), grupul mai solid si mai bine facut, fac diferenta clara in ceasca fata de un Philips Saeco sau alta chinezarie. Daca aveti ocazia sa testati undeva lucrul acesta, rezultatele nu au cum sa nu fie asa cum le-am prezentat. Pana la urma, daca ne referim la Philips Saeco si la Gaggia, vorbim de aceeasi firma mama, Philips, asadar sunt si ei constienti de ierarhia acestor aparate. Iar din cate am vazut, Philips joaca tare, caci sunt pe cale sa desfiinteze totul pana la Classic, astfel incat sa se vada diferenta si mai bine intre Philips Saeco si Gaggia Classic / Baby. Cati nu plang acum ca nu au prins pana la Craciunul 2013 un Evolution la 765 de lei, pana sa iasa din fabricatie. De aceea nici nu exista pe bursa forumului la vanzare.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)