• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


apa in rezervor

#1
ma intereseaza, cei care au espressor acasa, si fac o cafea-doua pe zi - cum procedati cu apa din rezervor?

adica, turnati apa in fiecare zi si dupa ce ati facut cafeaua ce a ramas aruncati sau...?
La Scala Butterfly HX; Mazzer Mini Timer || Chisinau, RM
 
Reply
#2
Fac mai mult de 2 cafele pe zi, dar, luand drept exemplu ultima dubla din ziua respectiva, dintr-un rezervor plin de 2 litri nu-mi raman mai mult de 250-300ml dupa ce am curatat temeinic grupul, portafiltrul, sita si poate am dat si un backflush rapid. A 2 zi dimineata espressorul ma asteapta curat-luna, iar dupa cele minim 50-60 minute in care-l las la incalzit, cei 300 ml ramasi ii folosesc la un flush lung. Astfel, la primul shot o sa am apa prospata in boiler. Pentru unii poate pare complicat, dar e un tabiet  cu care m-am deprins de vreo 5 ani incoace si care-l fac pe pilot automat.
Quamar T48 AUT | Rancilio Silvia V3 Pro | Rancilio Rocky Doserless | Reg Barber Tall C-Flat stainless steel | VST, IMS baskets & screen shower | BODUM® Chambord 12 cup | BODUM® Kenya 3 cup |
 
 
Reply
#3
Eu o schimb la terminare, nu am tinut cont de improspatari.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#4
inca o varianta; eu completez apa din rezervorul de 4l (adaug sub 1l, dar sunt cazuri cand e nevoie de 2l) dupa fiecare sesiune; asta, pentru a lasa ceva timp pachetelului de softener Oscar 150 sa-si faca treaba - cat o mai fi nevoie, pentru ca pe Strega cel putin, folosesc de peste 1 an numai bucovina!
foarte rar, la cateva luni odata, cu ocazia vreunei curatiri/modificari in interior, scot rezervorul si-l clatesc cu apa calda; si frecat mecanic, cu burete, dar fara detergent;
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer si gauge pompa, datalogger)| Macap M7 900R| Sette 270| site HQ, IMS| Hario V60| prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#5
La mine in oras apa de la retea are durirate 6,73 grade Germane ( info de la inst. De cercetare care face aceste analize saptamanal) Folosesc apa prin filtrul eSpring (carbon activ + UV) si Oscar 150....cu toate acestea credeti ca e nevoie de Bucovina?
Bezzera MAGICA | Quamar M80E | La Marzocco Strada 14g | Motta knock box | Tamper Motta Competition | Pitcher Motta 35cl
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)