@
Lyvyoo, tipul ala cu carbohidratii zice el ceva dar, e usor sa spui adevarul partial, mai greu e sa spui totul. Sa arati cu degetu fara sa spui totul e gratuit. E plina lumea de dintr-astia, din partea mea ignore!
Pai mai @
Pascalau, sursa aia naturala de zahar invertit(mierea) de care vorbesti tu mai sus, nu se poate folosi in ceaiuri, cafele, prajituri, etc tocmai pentru ca depasesti temperatura aia de 30gr.
Eu am precizat clar mai sus, daca omul are probleme cu "spargerea zaharului", sa foloseasca zahar invertit. Adica tot zahar dar, nu isi pune organele la treaba pentru a inverti zaharul. Daca nu ai probleme de sanatate si vrei zahar in cafea, pui zahar. Fie vorba intre noi, strici cafeaua dar, in fine, fiecare cu ale lui...
Simplu. Nu a zis nimeni ca zaharul invertit e mai sanatos decat zaharul clasic.
Problema cu zaharul e ca se gaseste in tot ce ne inconjoara si ca facem exces de el mai mult sau mai putin constient. In rest, nu ai cum fara dulce, dao-ncolo de treaba. Cel putin eu nu pot sa imi imaginez cum ar fi fara dulceata sau fara prajituri, etc... evident, de casa, cu zahar
In ce priveste mierea zaharisita. Pai domnilor, de cati ani aveti mierea aia in camara? Sa nu imi ziceti ca o tineti in frigider! Mierea se mananca in stare naturala. Poti sa iei dimineata o lingurita doua, poti sa o intinzi pe o felie de paine proaspata, poti sa o amesteci cu iaurt si cereala si cate si mai cate. Nu trebuie sa lipseasca din alimentatie nici polenul.
Legat de miere, iata ce zic unii despre compozitia ei:
http://apicultura.3x.ro/comp.html