• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


albine

#1
Careva p-aci' apicultor ?!
 
Reply
#2
Eu nu, dar cumnatul meu da. Chiar unul vechi si pasionat. Te intereseaza ceva anume?
 
Reply
#3
Eram curios daca pe acest forum mai are cineva aceasta pasiune Smile
 
Reply
#4
E cam pe cale de disparitie - e multa munca si cererea e slaba.

Si mie imi place mult de tot mierea, in special cea "de mana", dar si cea de rapitza, de albastrele etc. Din pacate nu prea mai am de unde sa iau. Cumnatul meu face putina si in general de salcam, foarte buna, dar eu prefer mierea mai grea sau mai puternic aromata. Kestie de gust.
 
Reply
#5
Teiul da o miere foarte aromata...daca vrea cineva ma poate contacta, desi nu stiu cata mai am, ca e la targoviste.

Eu nu o vad ca fiind pe cale de disparitie...cunosc foarte multi oameni care s-au apucat in ultimii ani si nici unul care a renuntat...

Imi place sa le vizitez cand ajung la tgv...dar sunt foarte departe de a fi numit apicultor..Smile)
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#6
salcam si tei imi place si mie. rapita si mana sa nu o vad Smile
 
Reply
#7
Avand in vedere ca la temperatura mai mare mierea devina toxica (?), exista vreo metoda sigura de a lichefia borcanele de miere adevarata, a caror continut s-a solidificat?

Altfel, in evenimentele pe care le-am prezentat, l-am avut invitat in mai multe randuri pe nutritionistul Cristi Margarit, baiat tanar si energic, cu idei bune de altfel, dar care punea mierea la colt din punct de vedere al sanatatii, considerand-o in cateva cuvinte un conglomerat de carbohidrati.

Parerea lui aici

Ce pozitie aveti voi, cunoscatorii domeniului apicol?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
Poti sa le incalzesti in apa fierbinte.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#9
Pai tocmai, ca aici e problema. Se spune ca mierea devine toxica atunci cand depaseste 40 de grade, dar nu stiu daca este legenda sau nu.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#10
Obisnuiesc ca impreuna cu familia sa consum multa catina , sub forma de suc .
Folosesc mierea de albine ca indulcitor dar si conservant natural .
M-a preocupat si pe mine subiectul si am citit , la fel , ca incalzita la peste 40 gc , mierea devine toxica . Peste aceasta temperatura , pe langa faptul ca s-ar distruge enzimele , ar aparea si o substanta HMF ( denumirea era tare complicata ) care ar avea efecte negative .
Ca argument era subliniat faptul ca daca se hranesc albinele cu miere incalzita ( iarna ) acestea ar muri ( ce zic cunoscatorii ? ) . Nu tin minte sa se fi argumentat stiintific ca aceasta substanta ar fi daunatoare in cazul omului , insa faptul ca albinele nu o tolereaza era argumentul forte !

Personal , mierea zaharisita o refac tinand borcanul mai multe zile in apa calduta .
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#11
Nu incalziti mierea. Nu se foloseste in loc de zahar in preparate, ceaiuri, prajituri, etc.
Daca aveti probleme cu spargerea zaharului, ajutati organismul, folosind sirop de zahar invertit.
Nu am timp acuma sa explic cum se prepara dar cu siguranta gasiti pe net Wink
 
Reply
#12
Deşi există o sursă majoră naturală de zahăr invertit (mierea), se propagă ideea folosirii zahărului invertit artificial, obţinut din cristale rafinate de zahăr tos, pe considerentul că produsul obţinut este sănătos (ar fi primul caz din istorie, în care dintr-un aliment industrial arhirecunoscut pentru nocivitatea sa, s-ar obţine un preparat convenabil pentru organism).
Bezzera Strega, Mazzer Major, Lelit PL41PlusT, Mahlkonig Vario.
 
Reply
#13
De ce este zaharul nociv pentru organism?
 
Reply
#14
https://www.google.ro/webhp?source=searc...arul+nociv
Bezzera Strega, Mazzer Major, Lelit PL41PlusT, Mahlkonig Vario.
 
Reply
#15
Este mierea incalzita toxica?: Nu. Insa pentru a beneficia de calitatile benefice pentru sanatate ale mierii de albine nu incalziti mierea la temperaturi mai mari de 40 de grade Celsius deoarece isi pierde din proprietatile curative.

http://www.mierepenet.ro/devine-mierea-t...uri-inalte

PS. Ar fi interesant de stiut cati dintre comerciantii / producatorii de miere depoziteaza in incinte climatizate... Huh

Revenind la albinele noastre:
Solutii tehnice exista: incalzire in apa fierbinte intr-un vas cu termostat reglat la o temperatura sub 40 grade celsius. Pentru cei ce dau mai mult de 500 de euroi pe o jucarie de cafea pot cheltui mult mai putin pentru astfel de instalatie. Pana la urma sanatatea-i nepretuita, nu? Blush
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#16
@Lyvyoo, tipul ala cu carbohidratii zice el ceva dar, e usor sa spui adevarul partial, mai greu e sa spui totul. Sa arati cu degetu fara sa spui totul e gratuit. E plina lumea de dintr-astia, din partea mea ignore!

Pai mai @Pascalau, sursa aia naturala de zahar invertit(mierea) de care vorbesti tu mai sus, nu se poate folosi in ceaiuri, cafele, prajituri, etc tocmai pentru ca depasesti temperatura aia de 30gr.
Eu am precizat clar mai sus, daca omul are probleme cu "spargerea zaharului", sa foloseasca zahar invertit. Adica tot zahar dar, nu isi pune organele la treaba pentru a inverti zaharul. Daca nu ai probleme de sanatate si vrei zahar in cafea, pui zahar. Fie vorba intre noi, strici cafeaua dar, in fine, fiecare cu ale lui...
Simplu. Nu a zis nimeni ca zaharul invertit e mai sanatos decat zaharul clasic.

Problema cu zaharul e ca se gaseste in tot ce ne inconjoara si ca facem exces de el mai mult sau mai putin constient. In rest, nu ai cum fara dulce, dao-ncolo de treaba. Cel putin eu nu pot sa imi imaginez cum ar fi fara dulceata sau fara prajituri, etc... evident, de casa, cu zahar Smile

In ce priveste mierea zaharisita. Pai domnilor, de cati ani aveti mierea aia in camara? Sa nu imi ziceti ca o tineti in frigider! Mierea se mananca in stare naturala. Poti sa iei dimineata o lingurita doua, poti sa o intinzi pe o felie de paine proaspata, poti sa o amesteci cu iaurt si cereala si cate si mai cate. Nu trebuie sa lipseasca din alimentatie nici polenul.

Legat de miere, iata ce zic unii despre compozitia ei:
http://apicultura.3x.ro/comp.html
 
Reply
#17
Eu nu ma feresc de mierea zaharisita. E zaharisita si gata... Ce rost are sa o "lichefiezi" la loc?!

Dar de ani de zile nu mi s-a zaharisit decat un singur borcan. Probabil pentru ca le pastrez la temperature constanta - in bucatarie si niciodata nu pun inapoi lingura cu care am luat o data. O sterg, o spal, o sterg si apoi o introduce din nou in borcan.

Dar de obicei oricum folosesc doar o singura lingura - in amestec cu iaurt si miez de nuca sau menta - o reteta pe care o apreciez si e simpla.

A, si mai e o reteta frumoasa cu miere:
- miere
- miez de nuca (sau migdale)
- menta (proaspata sau uscata)
- branza de vaci slabaaa

Nu dau cantitati, pui cat iti place. Se poate folosi si miere zaharisita direct (eu am pus asa doar o data, dar merge)
 
Reply
#18
(03-03-2014, 11:01)hateganul Wrote: Pai mai @Pascalau...

Bine mai @hateganul. Ai dreptate.
Bezzera Strega, Mazzer Major, Lelit PL41PlusT, Mahlkonig Vario.
 
Reply
#19
Cand vin la Bucuresti iti aduc un borcan cu miere Wink
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)