• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


ajutor ! suntem la inceput !

#1
Star 
Buna seara; dupa o lectura f.placuta, trebuie sa recunosc ca ma puteam pacali destul de repede...daca ma grabeam.
Ca sa nu mai lungesc vb...va rog sa-mi spuneti ce alegere sa fac pentru o rasnita pentru un mic coffee shop; doresc sa vand cafea rasnita in fata clientului si cea pe care Dvs.o recomandati ca fiind cea mai buna am inteles ca ar fi mai mult de "casa".
Apoi... m-ar interesa si un espressor; pentru un volum de 50 - 100 cafele zilnic.
Astept explicatiile Dvs.
Multumesc, o seara frumoasa.
 
Reply
#2
Bun venit!
Spre ce tip de cafea ai dori sa te indrepti? Proaspat prajita, asa cum bem pe aici pe forum, sau marci clasice?
Pentru nevoile tale, iti trebuie o rasnita mai potenta, desi userul astinga spunea ca a vazut in Constanta la un coffee shop modelul mic de Lelit de 150E, e cumva un risc, iar pentru clienti o pierdere din calitatea produsului (in speta cafeaua) pentru ca macinarea intr-un timp indelungat supraincalzeste cafeaua si duce la pierderea si mai rapida a aromelor. Evident ca noi pe forum nu cumparam si nu suntem de acord cu o cafea gata macinata din magazin, dar incercam sa iti dam un sfat pertinent.

In cazul in care vrei sa servesti oamenilor espresso in coffe shop, trebuie sa iei in calcul alta rasnita dedicata, caci sunt lucruri diferite (complexitatea prepararii unui espresso si simplitatea unei rasnite de magazin)

Tot aceasta rasnita de care ai nevoie ar trebui sa nu aiba mai mult de cateva trepte (ibric, espresso, filtru etc.) si in niciun caz sa aiba reglaj stepless (adica fara trepte, ca rasnitele de espresso) pentru a putea trece in cateva momente de la rasnirea specifica ibricului la rasnirea pentru filtru sa zicem, sau ce-or mai clientii pe acolo... Revin si cu recomandari concrete.

Espressorul, asa cum spuneam, trebuie insotit de o rasnita separata, caci altfel este imposibil sa-l folosesti si mai mult de atat, sa demonstrezi ce poate face cafeaua ta. In niciun caz sa nu te gandesti la automate caci vei sta toata ziua cu ele prin service. Pentru acest volum mic, nu trebuie sa investesti prea mult, dar nici nu te poti cobori la espressoarele casnice caci nu vor face fata. Ce buget ai avea pregatit?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
buna... si multumim ptr.promptitudine.
treaba sta in felul urmator :
1. cafeaua boabe pe care vreau sa o vand clientilor magazinului o voi aduce din Austria ( daca imi poti spune care ar fi combinatia ideala si aici ma refer la procentul Robusta-Arabica ); pentru asta am inteles ca am nevoie de o rasnita separata.
2. pana la vara, cand intentionez sa fac in fata o mini-terasa si sa vand ca orice cafenea, vreau totusi sa vand si espresso, dar la pahare speciale, pentru ca nu este absolut nimeni pe langa noi care sa faca asta si zona este OK; deci : ptr.asta inteleg ca-mi trebuie o alta rasnita speciala ptr.espresso de data asta si un espressor.
deci : trebuie sa-mi cumpar 3 obiecte.
vreau sa-ti spun ca spatiul este micut (probabil ca doar la vara voi ajunge la 10 masute), asta ca sa te poti orienta la volumul "aparatelor".
in afar de acfea voi vinde si altceva in magazinas; va fi ceva genul WINE & COFFEE SHOP.
bugetul e discutabil - aprox.1500 E.
astept raspuns.
msy.
 
Reply
#4
Uite aici mai gasesti informatii. (daca nu ai vazut deja)
Bezzera Strega, Mazzer Major, Lelit PL41PlusT, Mahlkonig Vario.
 
Reply
#5
m-am uitat la Cunill si se pare ca Vario are referinte mult mai bune, asta daca vb.despre cea pe care o voi folosi ptr.a vinde clientilor cafea rasnita pe care sa o cumpere ptr.acasa.
alte pareri ?
msy.fr Pascalau !
 
Reply
#6
1. Nu te chinui sa aduci cafea din Austria caci cheltui bani multi pe o cafea proasta (ma gandesc ca nu vei apela la o prajitorie de acolo). Robusta nu are ce sa caute in espresso, fiind tot ceea ce poate fi mai nasol in gustul unei cafele. Te rog, cand ai timp, citeste sinteza aceasta simpla despre ce inseamna de fapt cafeaua ca sa iti dai seama mai bine ce anume ar trebui sa folosesti - http://www.espressoman.ro/care-este-cea-mai-buna-cafea/

2. Pentru espresso iti trebuie inca o rasnita, pe langa cea de magazin, ai inteles bine. Vario nu este buna pentru cafea rasnita in cantitati mari in magazin, fiind dedicata exclusiv home userilor sau celor care vor sa o foloseasca pentru brew (aeropress, V60 etc.) unde motorul nu este solicitat la fel ca in espresso. Ma rog, pana la o limita de utilizare in espresso ea face fata, dar trebuie sa te gandesti la viitor, cand poate va creste business-ul. Userul Phoenix stiu ca a avut pentru cafeneaua lui micuta un Vario si un Brewtus si nu l-am vazut sa scrie de probleme. Insa e mai sigur sa iti iei una mai solida.

Fiind o locatie comerciala, unde sculele vor sta in priza toata ziua si vor fi solicitate mult mai mult decat intr-o casa, rezulta ca trebuie sa folosesti ceva fiabil si pretabil pentru utilizare intensa, ca sa te poti folosi si de garantie in viitor. De ex., daca vanzatorul afla ca ai folosit rasnita casnica in horeca, iti anuleaza garantia.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
m-am intors... deci : cafeaua de care spuneam ca vreau sa o aduc din Austria, este cea pe care vreau sa o vand rasnita pentru cei ce vor sa-si cumpere ptr.acasa; de ex: am 3 sortimente de cafea boabe, fiecare cu pretul ei, omul isi alege de care vrea sa cumpere, de cati bani, eu o rasnesc in fata lui si el o ia acasa, frumos, in pungulita de hartie; pentru asta imi trebuie RASNITA NR.1 ( care mi-o recomanzi strict ptr.asa ceva ??? )
apoi......... vine cealalta - RASNITA NR. 2 pentru strict cafeaua la espressor pe care vreau sa o vand la pahare in prima fazsi spre primavara, la terasa, la fel ca toate cafenelele. Alaturi de ea, espressorul care sincer, as vrea sa faca 2 cesti odata.
acum sper ca am scris ceva mai clar.
 
Reply
#8
Din cate stiu, in Romania sunt doi producatori de rasnite comerciale-industriale.

In Bucuresti sunt cei de la DIP Impex. Rasnitele lor sunt foarte asemanatoare cu cele de la Ditting dar mult mai accesibile dpdv al pretului. Vand mult si la export.
Eu am un DK-40 pe care l-am cumparat de nou de la ei. Am macinat pana acum cateva tone de cafea la aceasta rasnita. N-am avut nici un fel de probleme cu ea. Urmatoarea mea rasnita va fi tot de la ei.

La Buzau este o alta societate care produce rasnite, Dulprod. Sunt ceva mai micute. Le-am vazut adeseori prin magazinele mici de cartier.

Vario nu e o rasnita pentru utilizare comerciala, mai ales pentru 50-100 cafele zilnic.

Sunt cativa comercianti in Romania care vand echipamente second - hand (rasnite si espressoare). Cu siguranta colegii de forum te vor ajuta sa-i identifici.
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014). 
 
Reply
#9
Il sustin pe PJ si te sfatuiesc sa mergi pe produse destinate utilizarii comerciale, cumparate din tara, cu garantie !
http://www.mcesa.com/ro/products_start.phtml
http://www.dipgrinders.ro/dip/index.php@...,1,0,0.htm
E doar un exemplu de modele spre care sa te orientezi !
Mai ieftin, cred ca doar seccond...

P.S. MCE sunt manufacturate la Timisoara, iar DIP la Bucuresti, daca nu ma insel, un plus din multe puncte de vedere, as zice eu...
 
Reply
#10
Exact, imi stateau pe limba romanii de la Dip dar nu imi venea numele exact. Genul acela de rasnite iti trebuie pentru magazin.

La capitolul aparate pentru espresso, trebuie cautat o oferta buna, noua sau SH. La SH trebuie avut grija sa ai un service local la care sa apelezi imediat dupa achizitie, pentru a constata in ce stare este echipamentul. Sunt unele espressoare care arata ordinar in interior altele au fost intretinute bine.

Noi si la preturi mai acceptabile, gasesti in Romania La Spaziale Vivaldi sau Expobar Brewtus 4, ambele cu un grup, caci nu ai nevoie de doua sau trei grupuri in acea cafenea mica. Rasnite profesionale ar trebui sa aiba fiecare distribuitor in parte sau, cu schimbarea cutitelor, mai gasesti si pe la SH.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)