• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


ajutor incepator,mini gaggia si pavoni europiccola

#1
am primit un la pavoni europiccola si un mini moka mini GAGGIA din italia,sunt un bautor inrait de espresso ,dar nu am cunostintele generale cum as putea extrage o crema de cafea,am avut si vre-o doua gaggia clasice ,adevarat nu aveam o rasnita de cafea si mergeam cu cafea din comert ptr espresso.Acum am un Isomac Mac. Prof. – Coffee Grinders,dar nu sunt multumit de el,probabil cutitele sunt duse si nici macar acum nu reusesc sa fac crema de cafea.in schimb am nevoie de site nepresurizate ptr o singura cafea la ambele aparate.
doresc cateva sugestii si ajutor ptr a extrage o cafe buna si sunt curios daca la cele doua aparate trebuie pid?
astept cu nerabdare sugestii
si la mai multe cafele bune,apropos in Timisoara nu exista inca nici o prajitorie de cafea,astept cu drag cateva sfaturi .
multumesc anticipat
BFC JUNIOR PLUS,la pavoni europiccola,mini moka,-- rasnita isomac profesional ,tamper motta
 
Reply
#2
Felicitari, sunt espressoare manuale cu piston, foarte interesante.

Cu toate ca PID-ul ar putea aduce un plus de precizie in setarea temperaturii, cred ca poti incerca si fara acesta pentru inceput. O cerinta obligatorie insa este cafeaua de calitate, preferabil proaspat prajita si macinata inainte de extractie.

Rasnita s-ar putea sa aiba cutitele murdare, ai putea sa incerci o curatare macinand 1-2 lingurite de orez.
Regleaza apoi rasnita astfel incat extractia sa dureze aprox 25 secunde.

Pentru inspiratie cauta pe 'youtube' cum fac altii espresso cu Mini Gaggia sau cu Europiccola.

Site cred ca poti gasi aici.
Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID
 
Reply
#3
mare multumire ,am urmarit acele filmari sunt foarte explicative.dar din pacate nu sunt in timisoara sa pot incerca.
deabea astept sa ajung acasa si sa incerc.cei de acolo au multa experienta,dar si eu o sa vin din urma .
mini gaggia dupa parerea dumneavostra este la fel de bun?,sau macar pe aproape ca si un aparat mai profi ca:GAGGIA clasic sau lelit,ori ascaso....
dar europiccola?????cat si rasnita mea ????iscaso
cum sunt?,adica pot intra in randul celor care savureaza o cafea buna si adevarata acasa, la un momentdat.dupa ceva timp si incercari
BFC JUNIOR PLUS,la pavoni europiccola,mini moka,-- rasnita isomac profesional ,tamper motta
 
Reply
#4
Aaa...este unul dintre modelele de Europiccola care au fost si la Black Coffee Friday Smile Arata foarte frumos, numai ca ai nevoie de multa pasiune si rabdare.

In mod normal as fi spus ca Isomacul (cred ca acesta) este cheia si acolo trebuie facute ajustarile. Dar cand vorbim de espressoare manuale mai intervine o variabila - presiunea de extractie manuala. Asa ca prin mult exercitiu va trebui sa "iti faci mana" si sa te obisnuiesti sa apesi mereu cu aceeasi forta (optima) pe maneta.

Insa e ceva ciudat aici - am impresia ca in cazul espressoarelor manuale nu mai functioneaza regula celor 9bar presiune. Modelele de La Pavoni Europiccola cu manometru au inscriptionate valori de pana la 2.5bar. Asta inseamna ca vorbim aici de o presiune de aburi?

Cu siguranta au un mod de functionare total diferit fata de semiautomate si ar fi interesant sa aflam mai multe de la un pasionat care le-a testat.

Oricum, si rasnita conteaza foarte mult. Daca nu vei reusi sa apropii cutitele suficient pentru a macina de espresso, atunci vei face eforturi in zadar sa te obiesnuiesti cu espressorul. Nu stiu cum se face proba la manuale, dar la semiautomate ar trebui sa iti curga 30ml, din 7g de cafea, in 25 de secunde, asta ca sa iti dai seama ca rasnita ta face fata in espresso.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
multumesc tare mult ptr raspunsuri,cat si ptr promtitudine.
da,este acel isomac,dar nu macina foarte fin,probabil sunt cutitele.
problema este ca eu vreau sa trec direct la superprofi fara a trece si prin celelalte etape ,ceea ce nu prea o sa fie bine Angel,adevarul este ca o sa stric multa cafea pana cand o sa ajung sa fac una adevarata,pana cand vor fi compatibile una cu cealalta dar si cu cafeaua.In cazul in care nu o sa reusesc o sa trec si eu ca toata lumea la un aparat cu pompa,cred ca o sa fie un gaggia clasic negru si cu partile cromate care sunt de data asta aurii,deja am pus ochii pe el .Mai am in dotare un La Pavoni Espresso Cappucchino (ECN),dar este cu port filtru presurizat.Astazi am intrat si in posesia unui portfiltru nepresurizat.Masini de facut cafea dispun,chiar nu duc lipsa,ci de timp si practica.probabil daca voi intra in posesia lui gaggia clasic voi fi nevoit sa vand pe la pavoni, ce-i care sunt curiosi pot sa ma intrebe de sanatate.
BFC JUNIOR PLUS,la pavoni europiccola,mini moka,-- rasnita isomac profesional ,tamper motta
 
Reply
#6
Poti sa-l pui la vanzare in sectiunea Bursa, cu poze cu tot.

La rasnita nu cred ca sunt cutitele duse, caci ar presupune ca ai macinat sute de kg de cafea, ci banuiesc ca mai trebuie un mic tuning legat de apropierea cutitelor. Trebuie sa desfaci rasnita si sa vezi ce mecanism opreste cutitele sa se apropie mai mult decat limita maxima setata in prezent. Poate gasesti niste tutoriale pe net in acest sens.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
(29-11-2012, 14:32)Lyvyoo Wrote: Poti sa-l pui la vanzare in sectiunea Bursa, cu poze cu tot.

La rasnita nu cred ca sunt cutitele duse, caci ar presupune ca ai macinat sute de kg de cafea, ci banuiesc ca mai trebuie un mic tuning legat de apropierea cutitelor. Trebuie sa desfaci rasnita si sa vezi ce mecanism opreste cutitele sa se apropie mai mult decat limita maxima setata in prezent. Poate gasesti niste tutoriale pe net in acest sens.

multumesc foarte mult ptr ajutor,imi este de foarte mare sprijin,cat despre vanzare deocamdat nu-l dau fiindca nu-mi place cum scot la cele doua aparate manuale ,pe viitor voi pune pe bursa pe LA PAVONI,doar ca astept sa intru in posesia lui Gaggia clasic
te rog mult sa-mi spui daca ai auzit din ceva surse cum ca ar fi vre-o prajitorie prin preajma timisoarei,sau cum as putea achizitiona cafea prajita proaspat .
BFC JUNIOR PLUS,la pavoni europiccola,mini moka,-- rasnita isomac profesional ,tamper motta
 
Reply
#8
Pe sectiunea Cafea poti pune aceasta intrebare. Tot acolo gasesti si impresii despre prajitorii. Am facut de asemenea si un articol cu toate prajitoriile cunoscute, pe blogul Espressoman.ro. In Timisoara nu aveti din cate stiu, iar daca tot platesti curierul, nu mai conteaza ca vine pachetul din Bucuresti sau din Iasi sau din Oradea...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#9
(28-11-2012, 23:23)cola Wrote: mini gaggia dupa parerea dumneavostra este la fel de bun?

Si fara "dvs." pe forum Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#10
(29-11-2012, 12:45)Lyvyoo Wrote: .... Asa ca prin mult exercitiu va trebui sa "iti faci mana" si sa te obisnuiesti sa apesi mereu cu aceeasi forta (optima) pe maneta. ...

La Mini Gaggia din cate am vazut aici, nu conteaza forta de apasare deoarece extractia se produce atunci cand iei mana de pe maneta si arcul acesta preseaza un piston ce creeaza presiunea de extractie.

Pe de alta parte, mi se pare ca atunci cand apesi maneta si amorsezi pistonul, se produce si o preinfuzie a cafelei, deci trebuie sa faci o pauza de cateva secunde ca in clip.

La Europiccola, manometrul indica presiunea din boiler si in functie de aceasta stii cand poti face extractia. Dupa incalzire se face "cooling flush" similar ca la HX.
Am vazut pe undeva si un montaj de PID la Europiccola dar mi se pare ca-i strica din aerul vintage, chiar daca simplifica munca pentru 'barista'.

Tot ce spun se bazeaza pe informatii "luate de pe net", nu am pus niciodata mana pe aceste espressoare si regret ca nu stau in Timisoara sa-l invat pe "d-l Cola" cum sa obtina "crema de cafea" Smile
Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID
 
Reply
#11
va multumesc foarte mult amandorura ptr informatii,cat despre baut o cafea impreuna cu foarte multa placere oricand atunci cand veniti la timisoara, sau daca mai ramane valabila invitatia atunci cand voi veni eu la bucuresti le voi pune in porbagaj si le vom putea incerca,asta bineinteles daca timpul o sa ne permita.astazi voi incerca sa fac cafea cu minimoka findca pe celalalt lam lasat in depozit sa nu ma mai certe sotia ca am prea multe aparate de cafea prin casa.
la multi ani dragi romani!!!!!!!!!!!!
BFC JUNIOR PLUS,la pavoni europiccola,mini moka,-- rasnita isomac profesional ,tamper motta
 
Reply
#12
Oricum, in curand un model de La Pavoni Europiccola va fi expus la Marian Alexe la magazin (intersectia Mosilor cu Emisnescu) si chiar ar fi interesant sa-i propunem o vizita comuna a unei delegatii de forumisti, ca sa ne invatam si noi cu manualele caci nu stiu cati am pus mana pana acum pe asa ceva. Eu unul ma anunt de pe acum prezent Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#13
O descriere mai detaliata a unei extractii cu Europiccola dotata cu PID puteti urmari aici, iar daca aveti timp si rabdare, puteti citi acest subiect de pe HB, despre modificarile acelui espressor.
Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)