Hello There, Guest! Login Register


aceeasi Gaggie cu alta palarie?

#1
Buna,

Imi puteti spune daca Gran Gaggia Deluxe si Style sunt de fapt aparate Philips Saeco rebranduite?

De pe Gaggia.com: Philips Saeco Espresso Manual features high quality and durable housing material. Totusi modelul Philips are 950W, Gaggia 1050W, o fi numai carcasa cum sustin ei?

Stiu ca sunt chinezarii toate, vreau doar stiu daca merita diferenta. Daca imi puteti recomanda ceva relativ ok si usor de gasit pana in 650 RON, please share!Smile

Multumiri anticipate!
 
Reply
#2
Am intrebat si eu importatorul candva, caci vazusem pe net niste informatii. Este vorba de noua gama Gaggia, fabricata in China. Din punctul meu de vedere, dintre toate aparatele lor, in functie de buget se pot lua in calcul doar Pure, Evolution si Classic. Gaggia Viva este tot ceva gen China Town, Color e identic cu Pure si platesti doar o culoare rosie, la Dose platesti aproape 100 de lei in plus doar pentru sistemul de dozare care acasa, pe un semiautomat, este inutil, iar despre gama Baby se stie ce probleme de fiabilitate a avut pe afara si oricum se intra pe teritoriul Lelit la banii aia.

Cum espressoarele din exemplele tale sunt facute in acelasi spirit ca si Philips Saeco, vazandu-se clar amprenta mogulilor de la Philips, cred ca trebuie scoase din calcul. Numai cand vezi plasticul acela pe portafiltru si te ingrozesti. Efectiv, plasticul nu are ce cauta in portafiltru, caci rolul sau este sa fie la fel de fierbinte ca si grupul. Or, cand incingi un plastic, pe langa alte substante posibil daunatoare (aka bisphenol A), e foarte probabil sa imprumute si nuante de gust plasticos espresso-ului. Mai bine ai carcasa espressorului din plastic dar portafiltrul solid, greu, din bronz cromat.

In bugetul tau, tinand cont de reducerile de pe forum, cea mai buna alternativa este Gaggia Pure (690 lei) sau si mai bine, daca nu e o problema pentru buget, Gaggia Evolution, mult mai bine dotat tehnic, cu 40 de lei in plus.
Probabil stii povestea cu rasnita, care este cea mai importanta piesa. Asadar, daca vei dori sa obtii un espresso decent, rasnita este obligatorie. Daca iti doresti un espresso extraordinar, atunci iti trebuie si cafea proaspat prajita.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#3
Excelente explicatiile, asa ceva mai rar pe .ro!Cool

Inca doua intrebari:

Ce are in plus Evolution fata de Pure? Daca iau cu reducerea forumului direct de la importator, la cat ajunge cu taxa de curierat pentru un aparat de 5-6 kg?

O seara buna!
 
Reply
#4
(06-01-2013, 00:43)SEB Wrote: Ce are in plus Evolution fata de Pure?

Ca fost posesor de Pure, pot sa-ti spun ce are in plus Pure fata de Evolution Wink Pure are boilerul de inox, iar Evolution de aluminiu.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#5
Evolution este foarte apropiat de Classic ca si constructie interioara, mai ales datorita boilerului cu doua rezistente, plasate in exteriorul sau. Asta inseamna risc extrem de scazut (spre 0) de ardere a rezistentelor + un lucru discutat mai putin pe forum, este vorba de folosirea intregii capacitati a boilerului. Spun asta pentru ca si Pure si Evolution au teoretic boilere de 100ml, numai ca la Pure trebuie scazut volumul ocupat de rezistenta, probabil inca 20-30ml. Marimea conteaza in aceasta privinta pentru ca la aceste espressoare casnice cu un singur boiler (Single Boiler Dual Use - SBDU) apa venita din rezervor sa completeze apa plecata spre grupul de erogare, va avea efect de racire, scazand cu destul de multe grade temperatura espresso-ului tau. Deci daca primele picaturi de espresso vor iesi la temperatura potrivita (88-92 de grade, desi fara PID e mai greu), pe masura ce te apropii de finalul celor 25 de secunde de extractie, apa care intra in contact cu cafeaua va fi din ce in ce mai rece, ceea ce dauneaza gustului.

In plus, rezistenta pe Evo este mai mare cu 200W fata de Pure, ceea ce va ajuta exact la micsorarea acestor pierderi de temperatura despre care vorbeam dar si la o trecere mai rapida la modul "aburi", din modul "espresso".

In privinta modificarilor viitoare, daca te prinde pasiunea rau de tot, este mai simplu de coborat presiunea la valoarea normala de 9bar, pe Evolution si cred ca este si mai simplu de inlocuit teava de aburi cu una semiprofesionala de pe Rancilio Silvia.

Parerea mea legata de boilerele din aluminiu, mi-am exprimat-o aici. Ca si eficienta, proiectul boilerului de pe Evolution si Classic este mult superior celui de pe Pure. Inoxul nu prea se foloseste in espressoarele de top, fiind preferate cuprul sau alama. Toate aceste metale pot fi banuite de diverse interaciuni, mai ales in conditii de utilizare necorespunzatoare. La fel de vinovat poate fi plasticul (sticlelor de apa sau al rezervorului) sau clorul nefiltrat corespunzator din apa de la robinet...

Despre taxe de curierat poti intreba direct importatorul (cererea de discount inseamna de fapt un email catre gaggia.com.ro). Detaliile comerciale le apartin in totalitate.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)