• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Ziua internationala a cafelei

#1
Astazi e ziua internationala a cafelei! 

Ce ar trebui sa facem? Merita sarbatorita? Ar trebui ca fiecare zi sa fie una a cafelei bune in ceasca fiecaruia? Merita sa ma bucur odata cu Amigo sau alte brand-uri comerciale? Sau cafeaua buna merita o zi separata?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#2
la noi azi e ziua vinului Smile
Gaggia Classic Coffee PID + Mazzer Mini Timer + Hario Mini Mill (Stepless && Stability mod) || Chisinau, RM
 
Reply
#3
Ma uitam pe pozele celor de la Amigo..au impartit cafele la greu si erau rugati sa vina cu "darurile" lor si in alte localitati. Era tare aa fi fost macar un espressoman intre cei carora li s-au dat acele pahare negre, dar sa aiba la el o punga de orice cafea proaspat prajita. Fugeau aia de la Amigo ca dracu' de tamaie sau..se converteau si ei Smile
Lelit PL41e, shower screen IMS Competition, Anfim Best, Saeco Poemia 8323, Hario Skerton
 
Reply
#4
Numai azi e ziua vinului Smile?
lelit 41 tem powered by vladislav, sita precision competition, tamper lelit, fake OCD 3D printed, pitcher motta, rasnita msj
 
Reply
#5
(01-10-2016, 14:10)orwo Wrote: Numai azi e ziua vinului [Image: smile.gif]?

ma rog, oficial azi si maine))
Gaggia Classic Coffee PID + Mazzer Mini Timer + Hario Mini Mill (Stepless && Stability mod) || Chisinau, RM
 
Reply
#6
Primul lucru bun observat de ziua cafelei - o persoana publica destul de cunoscuta (apreciata sau nu, conteaza mai putin), face "propaganda" maselor pentru renuntarea la cafeaua banala. Pare ca episodul nu va fi singular. Ma bucur aproape la fel de mult ca atunci cand Doncafe a deschis Manufaktura in mall-ul dn Pantelimon, cu origini proaspat prajite si promovare (macar teoretica) a diferentei dintre cafeaua de marca si cea proaspat prajita.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
A fost si ziua nationala acum 2 zile, in Ro este pe 29 sept.
Acum pe care sa o sarbatorim... Confused Huh

(01-10-2016, 11:41)Lyvyoo Wrote: Astazi e ziua internationala a cafelei! 

Ce ar trebui sa facem? Merita sarbatorita? Ar trebui ca fiecare zi sa fie una a cafelei bune in ceasca fiecaruia? Merita sa ma bucur odata cu Amigo sau alte brand-uri comerciale? Sau cafeaua buna merita o zi separata?
 
Reply
#8
(01-10-2016, 15:10)Lyvyoo Wrote: Primul lucru bun observat de ziua cafelei - o persoana publica destul de cunoscuta (apreciata sau nu, conteaza mai putin), face "propaganda" maselor pentru renuntarea la cafeaua banala. ...

Totul sublim pana la ... "Citesc tot ce prind despre cafea. Așa am învățat cum să fac radio. Autodidact. Așa voi învăța, într-o bună zi, cum să fac și cafea. Ieri am fost la primul meu training de barista. ..."

Astea doua se cam contrazic... un autodidact adevarat, care dupa definitia mea este o persoana care a trecut prin scoala descoperind secretul cel mai mare, acela de a invata sa invete... o asemenea persoana nu se duce la curs de barista... parerea mea...
Posibil sa fie o incercare timida de reclama Smile
Sau nu are timp sa stea pe espressoman...ca ar fi aflat de intalnirile lui bubucalu Smile
 
Reply
#9
Asa a invatat si sa "faca" bancuri...
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#10
Sa faci analiza pe text in cazul unei persoane publice care abia afla de domeniu...e cam neproductiv. La fel cum m-as stradui sa explic ca nu imi place in general cafeaua de la Manufaktura. Dar si Mihai Morar pe Facebook si Manufaktura au zeci / sute de mii de vizitatori si fani in fiecare saptamana, oameni care intr-o anumita proportie, poate vor recepta mesajul principal - renuntati la brand-uri de cafea si puneti-va serios pe treaba acasa.  Si eu daca as avea foarte multi bani, chiar in situatia de a fi fondator de forum de cafea, as renunta la "autodidactie" si  mi-as lua un trainer gen Alex Niculae pe prajire acasa, Dritan Alsela pe latte art, un  LM Strada EP 1GR si poate langa al meu bestial Mahlkonig K30 Vario un Ceado E92 sau Kinu E68 cu turatie reglabila electronic intre 50-350rpm  Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#11
Din punct de vedere tehnic, guta sau copilul minunat probabil au si mai multi vizitatori. Dar tare mi-e ca nu ai vrea sa profiti de reclama lor...  [Image: biggrin.gif]
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#12
Sunt deacord cu Liviu. Vorbim aici despre un om de radio care a scris despre eforturile lui de a iesi din ceata produselor de duzina (cafea in cazul de fata). Si oricat ne am imparti afinitatile pe nisa asta, nu cred ca oamenii de radio suporta comparatii cu "salamuri" si "copii minune". Forumul acesta poate fi urmarit si de alti oameni cu greutate, care daca vad atitudine potential ironica si ostila pot abandona initiative cu potential ptr calitate in general. Asa ca haideti sa nu ne o luam in cap si sa jucam dea "hard to get". Putina modestie nu strica niciodata Tongue.
Prajitor Coffeetool R3/4, Espressor Cimbali Casadio Dieci, Mahlkonig MK 43
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)