Hello There, Guest! Login Register


Zgomotul rasnitei si vecinii

#1
Cum va faceti cafeaua de dimineata? Ma refer la ore matinale, 5,3 - 6,3. Cum reactioneaza vecinii când aud rasnita? Am incercat o data si am avut semnale stereo Smile pe vertical. Rasnita era pusa pe un prosop gros pt atenuarea zgomotului, dar tot face un zgomot infernal la ora aia si in linistea deplina care era.
Lelit PL41TEM, PL43MMI
 
Reply
#2
Daaa? Da oare cum fac eu cand , asa, pe la al 2-lea cantat al cocosului, deschid fereastra larg spre a primi aburii de roua a diminetii dar ma inunda in alveola duhori de Plai-Plugarul de la parter unde , na, vecinul civilizat a iesit la geam sa funeze, nu in casa sa deranjeze vecina. Si culmea, ca un facut, ne sincronizam deranjant de bine, atat dimineata la cafea cat si seara, la regina noptii...
Lelit PL41TEM + Mahlkonig Vario + Hario Mini Mill +  tamper full inox, prajitor GeneCafe
 
Reply
#3
(28-12-2014, 16:28)nero Wrote: ....... Cum reactioneaza vecinii când aud rasnita? Am incercat o data si am avut semnale stereo Smile pe vertical. Rasnita era pusa pe un prosop gros pt atenuarea zgomotului .......

Wow ! 
Cred ca le-as spune ca si pe mine ma deranjeaza  la ei  scartaitul jucauș al patului , iar daca nu mai este cazul , zgomotul  cristalin al jetului de dimineata !  Huh

Scuza-mi gluma , dar la asa vecini nu m-am putut abtine ! 
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#4
Daca le-ai face si lor cate un shot, sigur ar suporta rasnita cu placere. Mai au variante: sa-si ea si ei rasnita ca sa vezi si tu ce patimesc ei, sau sa-si fonoizoleze apartamentul. Nu am auzit ca rasnita e un electrocasnic interzis in apartamente.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#5
Rasnita nu este interzisa in apartament, dar zgomotul, da.
• tulburarea liniştii locatarilor între orele 22:00-8:00 şi 13:00-14:00 – de către orice persoană – prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora este sancţionată cu amendă de la 500 la 1500 de lei; Legea nr. 61/1991 republicata in Monitorul Oficial nr. 96/2014
Lelit PL41TEM, PL43MMI
 
Reply
#6
Are si definiția intensității mari și unde se măsoară acea intensitate? Fără astea legea pare a fi incompletă. Pe ce baza te sancționează cu amenda aia?
Lelit Bianca, Honne Home, Kinu 47, Kompresso
Past:Gaggia Clasic, VBM Domobar Jr, Vario home
 
Reply
#7
Nu am gasit nimic legat de asta. O fi dupa urechea vecinilor si a politistului.
Lelit PL41TEM, PL43MMI
 
Reply
#8
(28-12-2014, 16:28)nero Wrote: Cum va faceti cafeaua de dimineata? Ma refer la ore matinale, 5,3 - 6,3. Cum reactioneaza vecinii când aud rasnita? Am incercat o data si am avut semnale stereo Smile pe vertical. Rasnita era pusa pe un prosop gros pt atenuarea zgomotului, dar tot face un zgomot infernal la ora aia si in linistea deplina care era.

1. Mi se "rupe". 
Daca au probleme cu somnu sa-si antifoneze apartamentele. Vecina de dedesupt le facea zile fripte alor mei pana sa ne mutam noi in apartament cand tata misca scaunul cu roti pe parchet. Dupa prima tura cand am trimis-o "elegant" la plimbare s-a calmat. Mai are momente civice dar ii trece repede. Oricum la anu voi deveni satean (nu numa in acte) si vecinii is destul de departe...  Tongue

2. Prosopul nu trebuie asezat sub rasnita ci in jurul acesteia. Rasnita se aseaza pe o cutie goala de carton (un foarte bun atenuator de vibratii). S-ar putea sa scazi cativa decibeli asa.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#9
Hai sa fim seriosi!la o adica nu numai in carbonifer s-au format depozite de hidrocarburi , ci si in apartamentul consumatorilor de cultura "Indiana"dimineata in timpul comunicarilor involuntare dintre bai,un adevarat morse dar cu intensitatea tunurilor din Navarone(cei mai "copti"au vazut filmul si cunosc si folclorul cazon din timpul stagiului militar). Eu cel putin sunt in stare de catharsis in momentul in care ascult o uvertura din Punjab,sau o arie guturala cu rezonante din Pamir.Asa ca rasneste cu spor si adu civilizatia pe continent.
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#10
Intensitatea sonira este 60Db la limita proprietatii. Masuratoarea trebuie efectuata de un laborator acreditat de masuratori acustice care sa elibereze buletin de analiza. Masuratoarea costa aproximativ 1000lei.
Eu am rasnita DIP DK30 si rasnesc 20gr de cafea in 3-4 secunde.
60Db e mult asa ca nu iti fa probleme Smile Barurile au de ce sa se teama cand dau muzica tare. Insonorizarea rasnitei cu burete fonoabsorbant o merge?
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II
 
 
Reply
#11
Nu prea, pentru ca poti avea probleme de racire.
Sunt tone de aplicatii care pot masura sunetul. Nokia 6310 parca avea functia si de atunci o am pe orice telefon.
O cutie de laborator cu manusi ar fi cea mai ieftina metoda de atenuare a zgomotului. Ar mai fi si varianta sa-ti faci o camera fonica, dar asta ar insemna sa-ti sacrifici o camera.  Tongue
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#12
(29-12-2014, 00:25)stefandinescu Wrote: Intensitatea sonira este 60Db la limita proprietatii. ... 60Db e mult asa ca nu iti fa probleme Smile

60 dB nu este asa mult.
40-60 dB are o conversatie normal
70 -80 dB un aspirator
35-40 dB ploaia
Lelit PL41TEM, PL43MMI
 
Reply
#13
In plus din câte țin eu minte acea intensitate este pentru sursele de zgomot continuu, adică mai mult de 4-8 ore pe zi. Pentru cele maximum 2-4 minute pe zi pot să vă zic că nu cred că are dreptul nimeni să vă amendeze.
Lelit Bianca, Honne Home, Kinu 47, Kompresso
Past:Gaggia Clasic, VBM Domobar Jr, Vario home
 
Reply
#14
Pe alta parte, daca ne punem in situatia vecinilor, nici noua nu ne place sa ne strice cineva somnul la o ora matinala (asta daca avem un somn usor si auzim tot ce se intampla in jurul nostru). Plus ca unii au copii mici. Am si eu o vecina, nu stiu unde lucreaza dar la ora 23-24 da cu aspiratorul si porneste masina de spalat. Fericiti sunt cei care stau la casa. Nu mai au probleme din astea. Rasnite, aspiratoare, zgomote din baie ( bolborosiri prin apa din cada, sau tunurile din Navarone Smile )
Lelit PL41TEM, PL43MMI
 
Reply
#15
(29-12-2014, 07:15)yogi21ro Wrote: In plus din câte țin eu minte acea intensitate este pentru sursele de zgomot continuu, adică mai mult de 4-8 ore pe zi. Pentru cele maximum 2-4 minute pe zi pot să vă zic că nu cred că are dreptul nimeni să vă amendeze.


Problema nu se pune legal (60db e destul de mult) ci strict dpdv al relatiilor interumane. In mod cert o rasnita pornita la 5 dimimeata va trezi oameni care n-au nici o vina, iar daca respectivii oameni sunt persoane decente, cu care nu-ti este rusine sa dai mana...
Si chiar daca nu sunt, trebuie oricum tinut cont de faptul ca nimic nu-i impiedica sa procedeze si ei ca in reclama aia cretina cu bormasina.


Citind cateva dintre opiniile exprimate pe acest topic ne putem da lesne seama ca mai e mult pana departe...
 
Reply
#16
La multi ani, si multe cafele reusite. Am masurat azi zgomotul rasnitei, la 0,5 m distanta sunt 83 db, cat un aspirator.
Lelit PL41TEM, PL43MMI
 
Reply
#17
Vezi cat ai si de pe casa scarii Smile
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II
 
 
Reply
#18
Nu este nevoie, atata timp cat eu aud aspiratorul vecinei, inseamna ca se aude si rasnita. Normal, nu la 83 de db. mult mai putin, pe la 35-40
Lelit PL41TEM, PL43MMI
 
Reply
#19
Ideea totusi fiind ca vecina nu da cu aspiratorul la 5.30 dimineata . (in caz contrar grijile pe care ti le faci fiind inutile)

Ce puncta Stefandinescu era faptul ca zgomotul masurat pe casa scarii (adica la limita proprietatii tale) este cel pentru care, la o adica, ai putea fi sanctionat in baza legii. Cata vreme nivelul masurat acolo (sau langa peretele comun din apartamentul vecinei) este sub 60db esti in regula dpdv legal, dar...
 
Reply
#20
Oricum nu dureaza mult sa rasnesti 20gr pt un double. Daca faci in "jgheab" cu 3 laturi din polistiren pe care sa il pui in jurul motorului rasnitei macar la sesiunea de cafea de dimineata, poate e suficient.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II
 
 
Reply
#21
Poti incerca ceva:
iei o cutie de carton suficient de mare pentru a incapea rasnita, portafiltrul si suportul acestuia (daca-i cazul). Decupezi o gaura de acces cat mai mica posibil pentru a avea acces si daca nu te descurci alta deasupra pe care o acoperi cu un plasti transparent, pentru vizibilitate interioara. Atenuarea fonica ar trebui sa fie semnificativa.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#22
Ca sa destindem putin atmosfera Big Grin
Deasupra apartamentului meu aveam un vecin burlac caruia ii placea si spritul si facea petreceri duminica noaptea. De ceva vreme, cand venea de la schimbul doi, se auzea un ciocanit enervant in baie. Cateva luni de zile m-a macinat gandul oare ce face"nebunul" la ora aceea? Intr-o zi m-am trezit cu apa curgand pe pereti si am urcat sa il anunt ce se intampla. Bat la usa…nimic…intru in casa. Dormea beat turta, apa curgea din vana si…surpriza…dau de o gaina. Abia atunci am inteles…sunetele  ciudate…nu va imaginati ce zgomot facea gaina cand ciocanea boabele ca sa le manace. Si eu am pretentia ca sunt genul care doarme bustean.
 
Reply
#23
60dB este limita legala intre 8:00-20:00. In calcule se adauga 3dB seara si inca 3dB noaptea. 3dB inseamna dublare de presiune acustica. Cred ca legea de care trebuie tinut cont este bunul simt fata de comunitatea in care traim (vecini) chiar daca ei nu ne trateaza cu acelasi respect. Respectand pe ceilalti, ne respectam pe noi asa ca e frumos sa "antifonam" rasnita asa cum putem.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II
 
 
Reply
#24
Orice ar fi ,sunt absolut convins ca imensa majoritate a celor care chiar au o consideratie pentru ceea ce se discuta in cadrul acestui forum,nu vor renunta in ruptul capului sa isi rasneasca cafeaua la ora la care o prepara.Cam la asta se rezuma totul.Oricat am fi de principiali,etici ,tehnici, ne vom bucura de bienfacerile acestui mod de preparare in fiece zi.Nu prea avem ce face pentru ca rasnirea unei cafele proaspete si de calitate inainte de preparare este o cerinta imperativa si nu o altenativa pentru noi cei care am ales sa parasim calea plasticului si pungilor cu prafuri sau plicuri pe care e scrisa orice trasnaie posibila despre originea si modul de preparare in ceea ce priveste cafeaua.Personal am renuntat la calea "batatorita"nu numai pentr ca voiam calitate ci si pentru a nu schimba la doi ani o rabla veche cu una noua.Sunt patit asa ca nu am ce discuta in plus despre subiect.Bineinteles ca la fel ca marea majoritate ,nu ma voi opri aici ci voi incerca sa ma "dotez"cand voi putea cu ceva mai bun.In orice caz nu ma voi intoarce la ce am avut. Nu asi vrea sa se creada ca incerc sa ma ascund in spatele majoritatii nefiind capabil sa sustin un punct de vedere propriu ,diferit pana la opozitie de al celorlalti .Nu ,insa cred ca aceasta comunitate este constituita in jurul unor idei "sanatoase",ce pornesc de la justetea argumentatiei,scopului si calitatea mijloacelor alese.Suna prea general dar nu mai are rost sa dezvolt pentru ca toata lumea a cititt ceea ce se posteaza aici. Ceea ce iese in evidenta este insa calitatea.E un lucru extraordinar sa cladesti increderea unor oameni in jurul ideii de calitate.
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#25
Locuinta unde stau peste saptamana are peretii ca si casele japoneze traditionale. Daca stranut noaptea un vecin spune sanatate celalalt arunca cu o aspirina in mine.
Mare noroc am avut cu rasnita mea pentru ca nu dureaza mai mult de 3.4 sec pentru 1 espreso. Angel
Quamar M80E, Rocket Cellini Evoluzione V2, Tamper Concept Art 58 dinamometric,
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)