• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Zanussi Brio 200 si cafea Tchibo Standard boabe

#1
Salut! Intentionez sa cumpar un automat pe cafea boabe, second-hand. Aparatul il voi pune intr-un magazin ce imi apartine, deci voi avea acces la el oricand... asa ca nu ma intereseaza autonomia. Am optat pentru un Zanussi Brio 200 pe cafea boabe. Am inteles ca sunt fiabile... iar la pret este ok (cam 500 de euro cu tot cu jetoniera si cititor de bancnote). Se merita?

Mai ar fi o problema... vanzatorul de la care intentionez sa-l cumpar mi-a spus ca tipul asta de automatat este foarte sensibil la fluctuatiile de curent si ca e posibil sa se reseteze datorita fluctuatiilor si sa fie nevoie sa-l reprogramez. E ceva normal la modelul asta? Am cum sa scap de o problema asta in vreun fel? (ma gandesc la un UPS pt stabilizarea curentului...).

Alt aspect ar fi cafeaua pe care s-o folosesc. Intentionam sa-l colantez cu Tchibo si sa folosesc cafea Tchibo Standard boabe la punga de 1 kg. Tipul cu expresorul mi-a spus, insa, ca ies cafele foarte nasoale din Tchibo si sa folosesc altceva ca sunt variante mai ieftine si mai bune. Chiar asa sa fie? :|

Sper sa ma poata ajuta cineva, orice parere e bine venita... nu stiu deloc daca sa mai cumpar aparatul sau nu... Undecided Multumesc!
 
Reply
#2
Si nu ar fi mai simplu sa vb cu cei de la tchibo pt un aparat? In rest....ce sa iti spunem noi....cafeaua pe care o vei volosi nu o sa fie nici proaspat prajita si nici preparata corespunzator, deci calitate scazuta...,
La Spaziale 3000 (2 grupuri) | Mazzer Mestre (Super Jolly) | naked PF | 53mm steel/wood tamper | Aerobie Aeropress | Mahlkönig Vario | Bodum Frenchpress | Hario V60 dripper| Kalita kettle 0,7l | Tiamo K01 dripper | Butlers Moka 1 cup | Incalzitor apa Electrolux | etc...
 
Reply
#3
Evident ca ar fi mai simplu... dar in viata daca alegi intotdeauna calea simpla... s-ar putea sa mori de foame. E mult mai profitabil sa am propriul automat.

Cat despre calitatea cafelei... eu intrebam comparativ cu alte cafele din aceeasi gama. Expresorul nu doar ca este unul pentru vending dar mai este si ceva cat se poate de low-end. Asa ca normal ca nu poate sa iasa vreun fel de ambrosie din el. Dar sunt sigur ca pot exista totusi diferente destul de mari de la un tip de cafea vending la altul, pe acest tip de aparat. Speram ca imi poate recomanda cineva un anume tip.

Oricum, multumesc pt raspuns. Dupa cum spuneam, fiecare parere e binevenita... sunt in bezna Smile)
 
Reply
#4
stai sa ne intelegem. in primul paragraf spui despre aparate ca sunt fiabile. in al doilea, ca sunt foarte sensibile la fluctuatii de curent. fiabilitate e cam antonim cu sensibil la fluctuatii de curent.
mai este o chestie. tu il poti colanta si cu nespresso si sa vinzi apa colorata. dar ce te faci daca vine cineva de la firma ce apare pe aparat si te intreaba de sanatate? da, tu ii arati ca folosesti tchibo si ca de ce e suparat. si el iti va spune ca ei ca si companie vor sa apara in fata clientilor intr-un anumit fel, cu anumite masini si cu un anume pret.
evident ca e foarte profitabil sa cumperi cafeaua cu maxim 30 de lei si sa o vinzi cu 500 lei pe kg. problema este ca pe forumul asta oamenii cauta calitate si produse cel putin teoretic, sanatoase. ce iese dintr-un automat nu livreaza asa ceva, astfel ca nu stiu cate pareri mai poti primi.
La Spaziale 3000 (2 grupuri) | Mazzer Mestre (Super Jolly) | naked PF | 53mm steel/wood tamper | Aerobie Aeropress | Mahlkönig Vario | Bodum Frenchpress | Hario V60 dripper| Kalita kettle 0,7l | Tiamo K01 dripper | Butlers Moka 1 cup | Incalzitor apa Electrolux | etc...
 
Reply
#5
Clar ca sunt slabe sanse sa vorbeasca cineva pe acest forum despre o comparatie intre Doncafe si Fortuna sau Dalmayr si Lavazza. Trebuie sa fii masochist.
In plus, mai ales de cand exista forumul si constientizam cu totii ce inseamna cafeaua, parca vad negru in fata ochilor cand dau de dileme de astea legate de alegerea unei cafele proaste cand profiltul este URIAS, asa cum mentiona si Ernest mai sus. Daca tot scoti 4-500 de lei la un kg de ce nu ai lua o arabica de origine proaspat prajita si cauti neapart o robusta ordinara?! Pe achizitie diferenta este de maxim 40 de lei, iar raportat la profit e o nimica toata.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#6
(28-07-2013, 00:28)Lyvyoo Wrote: iar raportat la profit e o nimica toata.

Profitul o sa creasca zic eu.
Atunci cand oferi o cafea mai buna decat ceilalti, clientii te vor prefera.

(28-07-2013, 00:28)Lyvyoo Wrote: Clar ca sunt slabe sanse sa vorbeasca cineva pe acest forum despre o comparatie intre Doncafe si Fortuna sau Dalmayr si Lavazza. Trebuie sa fii masochist.

Liviu, nu baga mana-n foc ca te arzi Big Grin
La ultimul BCF am cumparat o cutie de ILLY (mi-a placut cutia) si o punga de Lavazza - Espresso super crema.
Concluzia: bani aruncati aiurea.
Oricat am chinuit rasnita si espressorul, nu am reusit sa obtin ceva care macar sa se apropie de cafeaua de la Sarkis si P.J.
Lelit PL 41 TEM + Lelit PL 043 MM + pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, Kinu M-47
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)