Hello There, Guest! Login Register


Wilfa flat

#1
O nouă râșniță de la wilfa pentru amatorii de brew și cuțite plate.

https://www.instagram.com/p/Bp33c4MgToz/..._copy_link

https://www.instagram.com/p/Bp33c4MgToz/..._copy_link

https://www.instagram.com/p/Bp33c4MgToz/..._copy_link

Some more details on the new @wilfanorgegrinder. 58mm flat burrs, bluetooth scale with 0,1 g increments, app with grind setting recommendations by yours truly. Works ok for espresso even with VST filters and great for all other brew methods. Made very tasty brews around 21% extraction with a filter brewer and various coffees and roasts. It grinds slow to not over heat the coffee and stops automatically when there are no more beans in the hopper. No timer. Just the on/off button is all you need. Anti static grounds container.

Prețul undeva la 300 de euro.
 
Reply
#2
Ceva ceva zice el acolo, de fines, de subextractie, dar nu sunt intru totul de acord. E si marketing, nu? arunca o chiftea mica cum ca pe plane obtii mai multa dulceata, mai putina amareala.  TDS mai mare.

https://www.youtube.com/watch?v=etkgn5HJT3M

420 euro, nu stiu ce sa zic. Pt un gust mai rotund, recomand Niche, cred ca ramane best buy.
 
Reply
#3
NOK 3499= 1680 lei. Nu e clar daca sau fara TVA.

Niche poate sa inchida, la cata religiozitate e in jurul individului asta, avem un nou obiect de cult.
Cred ca si Sette la fel Big Grin
 
Reply
#4
(11-12-2018, 14:30)renatoa Wrote: NOK 3499= 1680 lei. Nu e clar daca sau fara TVA.

Niche poate sa inchida, la cata religiozitate e in jurul individului asta, avem un nou obiect de cult.
Cred ca si Sette la fel Big Grin

Smile) chiar ca religiozitate, am si eu o poza cu el de anul asta de la Colab si sunt foarte multumit Smile)

Acum legat de conice vs plate, e destul de clar acest aspect, e si logic ce explica si practic asa am constatat si eu. Totusi, nu orice plata va fi mai buna decat o conica, am exemple si prin ale mele cand Kinu a extras mai bine decat unele plate. Dar probabil ca mereu o plata buna va fi peste conica buna, momentan, pana cand nu apare ceva concret si demonstreaza contrariul, pentru mai multa lume, nu doar cazuri izolate susceptibile de subiectivism.  

Doar ca Tim a mai lasat o "portita" pentru conice, care poate fi o solutie pentru cei care le folosesc. Supradozarea si modificarea brew ratio pot fi o varianta de explorat. Cine are timp poate experimenta, sunt convins ca va fi bine, are logica.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)