• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Whisky !

#1
Topic deschis dupa modelul celui cu bere Smile

Doar ca prima postare o sa fie in spiritul care ma caracterizeaza, ieftin si bun Smile

Pentru cine urmareste, probabil stie ca la Lidl este saptamana britanica...
Pentru toata lumea insa, care nu a aflat inca acest secret... ar fi interesat sa aflati ca Lidl are o veche traditie sa bage din cand in cand o transa de cate o specialitate din diverse domenii, din surse proprii de aprovizionare, marci care nu le mai gasiti in alta parte, si care bat la fund chestii de top din clasa lor costand x ori mai mult.

De data aceasta alerta este pentru un whisky care deja a facut valuri acum 2 ani prima oara cand a fost introdus...
http://whiskeyreviewer.com/2014/01/glen-...ew_011513/
http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/jim...14-2952491
http://www.worldwhiskiesawards.com/glen-...25923.html

..., evident, interesul fiind cu atat mai mare cu cat il puteti lua la un pret Lidl de 10$... Big Grin
http://www.lidl.ro/ro/Oferte-513.htm?act...l&id=58775

O buna ocazie sa mai completati barul cu ceva...
Nu ma intrebati cum este, ca nu l-am gustat inca, trebuie intai sa termin 3 sticle deja deschise... Smile si asta nu va fi prea curand Sad
 
Reply
#2
Pentru un whisky de 5 ani nu știu de îi o mare oferta
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#3
De ce am dat link-uri la review-uri, nu ca sa lamurim cum e cu relativitatea valorii ?

Iar chestia cu anii la whisky, daca nu ai aflat inca cum e in realitate, inseamna o mare chestie... cam din categoria zana maseluta si mos craciun Wink

Recomand cu caldura vizionarea fiimului Angel's Share, instructiv la toate varstele si nivelele Wink
 
Reply
#4
(16-08-2016, 15:15)renatoa Wrote: De ce am dat link-uri la review-uri, nu ca sa lamurim cum e cu relativitatea valorii ?

Iar chestia cu anii la whisky, daca nu ai aflat inca cum e in realitate, inseamna o mare chestie... cam din categoria zana maseluta si mos craciun [Image: wink.gif]

Recomand cu caldura vizionarea fiimului Angel's Share, instructiv la toate varstele si nivelele [Image: wink.gif]
Voi savura cu gândul la tine, dacă găsesc. Rămâne de văzut dacă vei sughița, sau vei avea atacuri de panică. Sláinte!
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#5
Este în lidl expus deja. Lângă crema de whisky.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#6
(16-08-2016, 15:26)amarok Wrote: Este în lidl expus deja. Lângă crema de whisky.
Nu mi-a luat fața, deși am fost azi. Merg și mâine. Mercic.

(16-08-2016, 15:26)amarok Wrote: Este în lidl expus deja. Lângă crema de whisky.
Nu mi-a luat fața, deși am fost azi. Merg și mâine. Mercic.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#7
Vezi ca e în spate spre frigidere, în zona ofertelor. Nu-l găsești la băuturi.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#8
whisky -> scotch -> single malt -> peated...
 
(16-08-2016, 15:29)amarok Wrote: Vezi ca e în spate spre frigidere, în zona ofertelor...

si mai in spate, dar nu la Lidl, mai e o lume intreaga, cea a single-malt-urilor de Islay; peated (!)

adica imbibate in gust si miros de turba, de la apa insulei si de la maltul de orz (uscat/prajit in fumul de turba care arde), folosind un orz 'de-acolo', cum e Bere din Orkney (intr-un Bruichladdich, tot in Islay), apoi invechite macar 12 ani in butoaie patrunse de aerul si umiditatea marii: Laphroaig, Ardbeg, Lagavulin, Caol Ila si altele cateva;

pentru cei care n-au gustat asa ceva, dar ar dori, sunt cateva conditii de indeplinit:
(1) trebuie sa-ti placa scotch-ul, eventual un single-malt bun de Speyside; poate ai incercat si ceva Talisker;
(2) trebuie sa fi incercat si sa ajungi la convingerea gustativa ca scotch-ul nu se bea 'a la americano', 'on the rocks' in paharele alea cilindrice stupide, cum fiecare se straduie sa-si serveasca musafirii (sau cel putin asa se vede prin filme...), ci la temperatura camerei, de dorit in pahare speciale, cum sunt cele Glencairn,
(3) odata abordat un prim pahar de 'peated from Islay' e greu de crezut ca-ti va placea la prima inghititura (!),
(4) dar poti incerca, in special cu cele non-chill filtered' (adica peste un 46% abv), sau cask strength, deci mai tari, sa pui cateva picaturi de apa buna in pahar si sa ramai uimit de felul in care se desfac, se limpezesc aromele (!),
(5) ok si trebuie sa fi dispus sa platesti mult mai mult decat ti se pare, cel putin dupa prima incercare, ca merita!
si sa renunti daca, dupa mai multe incercari (care o fi motivatia?) nu ti se pare ca merita sa dai ultimul ban ce-l ai, pe asa ceva [Image: smile.gif]
a, si nu exista nici o legatura intre faptul ca ai bani si ca trebuie sa-ti placa asa ceva!

nu lungesc mai mult, orice wiki e mai detaliat; poate ceva preferinte: Laphroaig Quarter Cask fara rezerve, chiar si un Caol Ila 12 yr, sau ceva mai sus, Ardbeg Uigeadail... insfarsit, oricare Islay merita respect;

cafeaua si single malt-ul? nu prea se intalnesc la mine: una e (in fiecare) dimineata, altul e (tot mai rar...) seara tarziu!
ok, italienii termina seara masa cu un shot 'corectat' cu coniac; sau tuica, la un restaurant din RO [Image: smile.gif]
whisky ieftin? prefer si eu o tuica de Buzau, sau palinca mai din nord, distilate cum trebuie si eventual invechite putin la butoi...

p.s. am inca o sticla - neatinsa - de Ben Bracken 12 yr old  (pare-se tot din Speyside, Tamnavulin), tot de la Lidl, de anul trecut parca, am si un Black Bottle, blended, de la Halewood, adica whisky-uri mai ieftine, dar baubile;
incerc sa fac o asemanare cu lumea cafelei dar nu pot: whisky-ul e un produs finit in timp ce cafeaua e - cazul meu - ceva ce ti-o prepari singur, in propria-ti 'distilerie' [Image: smile.gif]
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#9
Sa înțeleg ca tovarășul renatoa ne-a recomandat o comercială (gata macinata) a visichi-urilor?!
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#10
Eu v-am prezentat ceva premiat, fiecare o ia cum considera...

Doar ca... interesant, luand-o pe firul... turbei lui radudani (peated), peste ce dau... cel mai bun whisky din Islay de anul asta este tot un whisky de Lidl !

http://www.worldwhiskiesawards.com/2016/...islay.html
http://www.lidl.co.uk/en/10980.htm?actio...l&id=28737

Pe mine nu m-a lasat pokemonu sa dau 45 lire, care la unii li se pare maruntis, asa ca una din cele 3 sticle ce am deschise acum e tot un Ben Bracken mai banal, tot de Lidl, doar 12 ani, doar 16 lire Smile

Ca sa va dati seama cum e cu numele astea, Ben Bracken nici nu exista ca distilerie Smile este o eticheta proprie Lidl, care dupa cum vedeti este pusa ba pe un whisky "de insula", ba pe un Speyside in cazul meu, ce beau eu e la origine un Tamnavulin de fapt Smile

Ce conteaza, oricum sunt mai convins ca beau whisky decat Johny plimbaretul de se cumpara cu paletul de la Metro Wink
 
Reply
#11
(16-08-2016, 11:22)renatoa Wrote: Doar ca prima postare o sa fie in spiritul care ma caracterizeaza, ieftin si bun [Image: smile.gif]

Mi-a fost greu sa inteleg 'cerealele' motiv pentru care am renuntat definitiv la speranta de a reusi vreodata iar cand ocazional mi se ofera posibilitatea sa gust nu refuz dar nici 'conversia' nu se intampla ... In schimb cand am vizitat prima plantatie de trestie de zahar lumea senzoriala a romului m-a cucerit instantaneu.

Nu cred ca poate exista (in opinia mea evident) o lume mai diversa si mai bogata senzorial din categoria spirtoaselor precum fantasticul rom, lasand la o parte istoria deosebita care a schimbat harta lumii in locuri precum Caraibele.
Brutalul si asprul 'extract de cereale' nu va putea in o mie de ani sa atinga curcubeul de gusturi ale 'extractului de iarba'.

Printre cele mai vechi si bine cotate romuri din lume costa o fractiune din pretul unui single malt cu ceva pretentii, iar satisfactia este infinit mai mare !

In primul supermarket din colt de strada poti gasi o Havana Club de 7 ani care costa putin sub 100ron iar lumea ta nu va mai fi aceeasi [Image: smile.gif]

PS1 Sper sa nu par un misionar mormon 
PS2 De baut se bea cel mai bine din NEAT
 
Reply
#12
De un vinars Miorita cu cateva boabe de cafea deasupra, ce ziceti?
Prezent: Expobar Brewtus IV-R, MACAP M2D, Kinu M47, VST 15, Aeropress, French Press, Prajitor DIY
Trecut: GC PID (XMT7100+PT100), SW RS3
 
Reply
#13
Nu sunt mare fan, beau asa ceva rar, ce mi-a placut a fost Glenlivet-ul de 18 ani.

[Image: 24539821723_dc9021f909_c.jpg]
 
Reply
#14
Eu am fost foarte suprins de Laphroaig in combinatie cu cafeaua. Fara, e ciudat. Cu... e alta poveste!  [Image: tongue.gif]
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#15
(16-08-2016, 19:17)eugenm Wrote: ... In schimb cand am vizitat prima plantatie de trestie de zahar lumea senzoriala a romului m-a cucerit instantaneu.

Nu cred ca poate exista (in opinia mea evident) o lume mai diversa si mai bogata senzorial din categoria spirtoaselor precum fantasticul rom, lasand la o parte istoria deosebita care a schimbat harta lumii in locuri precum Caraibele.
...
PS1 Sper sa nu par un misionar mormon 
...

eugen, ca intotdeauna un dulce Smile
 
Reply
#16
Am dat o fuga pe acolo si am luat o sticla de whisky. Si niste bere.
Foarte incantat deocamdata de Hatherwood (IPA no2), o Pale Ale care se ridica la nivelul Fuller. Parerea mea. [Image: banan.gif]
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#17
Eu m-am dus după ciocolata cu menta și am luat o grămadă de prostii
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#18
Mai bine luai bere...  [Image: biggrin.gif]
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#19
Am o grămadă.

http://www.gold-ochsen.de/shop/online-sh...nal-10x05l
Varianta mea e la cutie
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#20
http://whiskyfest.mixtopia.ro/

http://www.mediafax.ro/life-inedit/whisk...a-15835745
 
Reply
#21
Nu , in cazul meu am racit cu niste Hennessy...greu... [Image: sad.gif] [Image: huh.gif]

A mai ramas putin , dar nu mai vreau sa-l vad.... [Image: sad.gif]
Bezzera Strega Top / La Pavoni Expo 2015 / MK Vario Home / Kinu M47 , M68 / ECM S64 (Titanium) / accesories IMS , Motta , Richard , Bezzera / Concept Art Dynamo / Gene CBR 101 / aeropress / frenchpress Bodum ...
 
Reply
#22
Adica clasa Lavazza/Illy... un blend acolo...

Poate incerci si ceva "proaspat prajit", single origin Tongue
 
Reply
#23
Multumesc frumos , dar ma voi orienta la un ristretto dublu concentrat , ptr ca azi am de alergat cu masina , la noi ploua [Image: biggrin.gif].
Bezzera Strega Top / La Pavoni Expo 2015 / MK Vario Home / Kinu M47 , M68 / ECM S64 (Titanium) / accesories IMS , Motta , Richard , Bezzera / Concept Art Dynamo / Gene CBR 101 / aeropress / frenchpress Bodum ...
 
Reply
#24
@Renatoa: cand  ajungi pe la Glasgow incearca sa vizitezi distileria Glengoyne (e cea mai apropiata distilerie, se ia un autobuz din zona central-comerciala Buchanan Street, te lasa in poarta distileriei). Nu auzisem de ei sincer, dar fiindca era cea mai apropiata am facut cu sotia un "tasting" tour. E se prisos sa spun cat de "bucuros" am plecat de acolo, plus ca ei stiu sa-si vanda marfa, turul distileriei e chiar interesant!
Pt acasa merg cu incredere pe Glenfidich 15 sau 18, desigur la temperatura camerei si fara gheata. Am un prieten pasionat si colectionar (am identiificat in barul lui cateva sticle din din postul lui Radudani de mai sus) si am gustat la el o gama larga, pot spune ca nu e mai prejos ca un Macallan!
Brewtus 4, Eureka Zenith 65, Minipresso, Kinu M38,  IMS 7g+17g, multe accesorii CA si Motta
 
Reply
#25
2014 Smile

   
 
Reply
#26
[Image: cool.gif]
Brewtus 4, Eureka Zenith 65, Minipresso, Kinu M38,  IMS 7g+17g, multe accesorii CA si Motta
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)