• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Vinuri (rose)

#1
Vinul este fara indoiala o arta vecina cu obiectul nostru de activitate si ma mir cum de nu a primit mai multa atentie pe forum.

Eu unul sunt fan rose-uri, mai ales de cand am fost pe la rudele din Franta si am mai degustat pe acolo diverse delicatese.

Ce recomandari aveti apropo de ce se gaseste in Romania, la preturi normale desigur?
De ce oare vinurile rose nu au aceeasi popularitate ca cele rosii sau albe? Cel putin in Romania.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#2
Eu beau o juma de cana de vin rosu in fiecare seara din motive "medicale".
Vinul rose e un vin fin, la noi gasesti mai greu "fineturi" pentru ca (virgula) consumatorul nu le sesizeaza. Intr-o vreme se gasea la Recas un rose bun, dar aici vorbim de crama si nu de imbuteliate, unde Recas-ul nu exceleaza.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#3
(24-04-2014, 01:52)Lyvyoo Wrote: Vinul este fara indoiala o arta vecina cu obiectul nostru de activitate si ma mir cum de nu a primit mai multa atentie pe forum.

Eu unul sunt fan rose-uri, mai ales de cand am fost pe la rudele din Franta si am mai degustat pe acolo diverse delicatese.

Ce recomandari aveti apropo de ce se gaseste in Romania, la preturi normale desigur?
De ce oare vinurile rose nu au aceeasi popularitate ca cele rosii sau albe? Cel putin in Romania.

Iti recomad sa incerci rose-ul de la Rotenberg din gama Rapsod.

(24-04-2014, 01:52)Lyvyoo Wrote: Vinul este fara indoiala o arta vecina cu obiectul nostru de activitate si ma mir cum de nu a primit mai multa atentie pe forum.

Eu unul sunt fan rose-uri, mai ales de cand am fost pe la rudele din Franta si am mai degustat pe acolo diverse delicatese.

Ce recomandari aveti apropo de ce se gaseste in Romania, la preturi normale desigur?
De ce oare vinurile rose nu au aceeasi popularitate ca cele rosii sau albe? Cel putin in Romania.

Sau daca preferi ceva demisec, un pic mai scump decat Rotenberg este Cabernet Sauvignon-ul rose de la Isarescu. Din pacate vinurile de la Crama Isarescu sunt scumpe daca nu le iei direct de la ei ci de prin magazinele din Bucuresti, retailer-ii isi pun niste adaosuri imense.
Quick Mill Vetrano 2B Evo, Mahlkonig Vario, Kinu M47, Tamper Motta 9bar, Tamper Concept Art Technik, acaia pearl black, Aeropress, V60, French Press, Cold Bruer
 
Reply
#4
Ahhhh ... vinul..... vinul prietenul omului ..... Smile

Nici n'are cum sa primeasca atentie pe forum , primeste atentie doar la pahar Smile , chiar mai multa atentie , spre exemplu nimeni nu poate sa bea o sticla de treisferturi de cafea , pe cand una de vin da ... ma rog cu unele probleme da' merge . Pe faptul langa ca este sanatos , sau chiar foarte sanatos , prin aportul de vitamine si antioxidanti ( ca de aia se spune : ce vrei sa beau apa ca sa ruginesc ? ) , dezvolta dictia si are si o mare putere spirituala : te face sa canti , sa spui poezii , piese de teatru si poate un film , nu se stie exact ...Smile . Ca recomandare , cate bordeie atatea obicee , adica : rosu sec si doar rosu sec , cabernet sauvignon , marca Trapiche , de Argentina si doar de Argentina , temperatura preferata cam 13C . Se bea cu branza Camembert Henric VIII , care mai are +- doua zile pana la expirare , se gaseste in Carrefour . Se mai poate adauga putin pateu de rata sau taranesc cu cu gust consistent , sau fromage de chevre ... Vinul se gasea la Real dar de cand s-a schimbat schimbarea noul proprietar nu-l mai aduce , dar se mai gaseste intr-o retea de magazine de vinuri ( Bucuresti ) , ca scor cam 33-35 lei . As mai fi scris da' deh acum sunt pe uscat Smile de vreo 2 luni , cum vede doctorul trigliceridele crescute cum il apuca : n-ai voie aia , aia , aia ... Smile

Si un banc :
Un betiv sta la bar si scrie de zor cifre pe o bucata de hartie. Barmanul, curios, il intreaba ce face acolo:
- Nevasta-mea tine o cura de slabire si mi-a spus ca pierde un kilogram pe saptamana.
- Si?
- Si daca sunt exacte cifrele, scap de ea in 18 luni!
 
Reply
#5
Printre marci mai serioase incercate, am nimerit si o sticla ed rose de la Lidl (14 lei parca), Pinot Grigio, extrem de aromat. Atat ca dupa al 3-lea pahar parca mi se accentua un retrogust mai ciudat de...nenatural... La banii aia, previzibil.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#6
(24-04-2014, 13:50)Lyvyoo Wrote: Printre marci mai serioase incercate, am nimerit si o sticla ed rose de la Lidl (14 lei parca), Pinot Grigio, extrem de aromat. Atat ca dupa al 3-lea pahar parca mi se accentua un retrogust mai ciudat de...nenatural... La banii aia, previzibil.

Un roze demisec bun este si cel de la Cramele Garboiu, din seria Livia (Cabernet Sauvignon). Este in zona de pret sub 25 RON. Eu trebuie sa recunosc ca imi place sa incerc in ultima vreme vinurile produse de micii podgorenii autohtoni nou aparuti care nu au vie in suprafete comparabile cu marile "fabrici de vin".
Si nu am prea dat gres pana acum.
Quick Mill Vetrano 2B Evo, Mahlkonig Vario, Kinu M47, Tamper Motta 9bar, Tamper Concept Art Technik, acaia pearl black, Aeropress, V60, French Press, Cold Bruer
 
Reply
#7
Si unde ii gasest pe micii podgoreni? La ei acasa sau au ca prajitorii nostri mici magazinase?

Eu sunt originar din Focsani, Vrancea, si cunosc prin rude diversi mici podgoreni, dar acolo lumea baga fff mult zahar adaugat, pentru tarie si conservare, inclusiv ai mei la via din Odobesti. Lucrul asta m-a cam dezgustat, mai ales ca am asistat la consumarea unui bax intreg de zahar pe un singur butoi mai mare.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
Din gama rose... printre cele mai apreciate de mine este o Budureasca, dar nu Rose, ci Bristena, Busuioaca de Bohotin.
Destul de rar prin magazine, ultima data l-am prins pe la Kaufland. In jur de 25 lei.
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#9
(24-04-2014, 18:07)Lyvyoo Wrote: Si unde ii gasest pe micii podgoreni? La ei acasa sau au ca prajitorii nostri mici magazinase?

Eu sunt originar din Focsani, Vrancea, si cunosc prin rude diversi mici podgoreni, dar acolo lumea baga fff mult zahar adaugat, pentru tarie si conservare, inclusiv ai mei la via din Odobesti. Lucrul asta m-a cam dezgustat, mai ales ca am asistat la consumarea unui bax intreg de zahar pe un singur butoi mai mare.

Scuze, cred ca am folosit gresit termenul "podgorean", cand spuneam asta aveam in minte cramele mici gen Garboiu sau Rotenberg. Fata de "uzine" de vinificatie cum ar fi de ex Jidvei sau Murfatlar ai putea, exagerand un pic comparatia, sa spui ca sunt acestia sunt podgoreni.
Din pacate in ceea ce priveste sa le zic asa "producatorii individuali" si eu am avut parte de cateva experiente neplacute, unii fiind chiar recomandati calduros ca fiind producatori onesti, care fac vinul curat, fara zahar sau chimicale si de aceea evit sa mai recurg la asemenea surse.
Quick Mill Vetrano 2B Evo, Mahlkonig Vario, Kinu M47, Tamper Motta 9bar, Tamper Concept Art Technik, acaia pearl black, Aeropress, V60, French Press, Cold Bruer
 
Reply
#10
(24-04-2014, 13:50)Lyvyoo Wrote: Printre marci mai serioase incercate, am nimerit si o sticla ed rose de la Lidl (14 lei parca), Pinot Grigio, extrem de aromat. Atat ca dupa al 3-lea pahar parca mi se accentua un retrogust mai ciudat de...nenatural... La banii aia, previzibil.

Sub 20 lei nu prea poti savura un vin civilizat. La cca 23 - 30 lei, vinuri bune de la Aurelia Visinescu ( alb si rosu la Auchan din gama Signum, roze, alb si rosu la unele Mega Image, cel mai sigur Piata Gemeni din gama Arbora) sau Ceptura. S-ar putea sa fiu subiectiv, pentru ca am vizitat zona viticola Dealu Mare ( Visinescu, La Certa - extraordinar, dar cam scump; Ceptura, Basilescu), dar am fost impresionat de profesionalismul zonei in materie de vinificatie. Oamenii pun pasiune si au facut vin adevarat. M-am jurat ca o sa beau doar vinuri romanesti. Ca preturi, la supermarket este foarte aproape de pretul de la cramele lor.
Expobar Brewtus IV - PID, Ceado E5P, VST 18g ridged, Tamper dinamometric Concept Art.
 
Reply
#11
Revenind la vinurile noastre:
Culoarea-i nerelevanta ci gustul / asprimea
Pana la urma ce cauti, un vin spre dulce sau in zona celor seci?

Eu ca si bautor de vinuri rosii seci prefer sa le iau la BIB si sa le decantez / aerisesc cel putin 24h. De mult n-am mai gasit un vin la sticla acceptabil.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#12
O sa o pun pe tava la fel cum faceti voi cand apare cate un nou forumist care prefera cafea de marci internationale de pe raft Smile pentru mine nu exista rose sau alb, vinul e doar negru, facut din merlot sau in combinatie cu cabernet sauvignon...merlot, medoc, bordeaux, syrah...etc.

In Romania, Rotenberg cu mana pe inima Heart Din 16 sticle cate incap la mine in bar, minim 3 sunt nelipsitele Rotenberg Smile

Cateva cuvinte despre vinurile franceze.
In Fr, exista o lista de minim 300 vinuri care indeplinesc certificare AOC(appellation d'origine contrôlée). Una din regulile acestei certificari e ca nu ai voie sa faci vin rose din amestec de strugure alb cu strugure negru sau rosu. Culoare provine din faptul ca se permite contactul temporar(24ore daca nu ma insel) al cojilor(dupa ce au fost storsi strugurii negrii) cu sucul alb. Apoi, mustul, este stors. In functie de durata contactului cojilor negre cu sucul alb se stabileste intensitatea rose-ului.
Rose-ul, in general, este lasat mai putin la macerat, asta ducand la recomandarea de a fi consumat si nu a se pastra timp indelungat.

La cealalta extrema se afla AOC Châteauneuf-du-Pape, vin care era permis sa se faca din 13 tipuri de struguri pana acum cativa ani cand au decis ca se poate face din 18 varietati Smile

Multa lume crede ca un vin vechi este un vin bun. Nu e adevarat.
Vinul pastrat in conditii bune, are nevoie de timp sa se maturizeze si sa arate ce poate dar, sunt putine vinuri pe care noi le bem frecvent si care, mai sunt bune dupa, sa zicem, 5 ani.
De exemplu, durata maxima pentru vinuri, in functie de producator:
bordeaux intre 2 si 5 ani,
medoc intre 5 si 10 ani,
cotes du rhone intre 2 si 5 ani,
champagne se bea tanara dar, sunt unele marci scumpe care pot atinge 10-15 ani,
Châteauneuf-du-Pape poate ajunge la 20 de ani dar si la maxim 5 ani.

A'...decantorul, face toti banii daca ai rabdare Smile
Sper ca nu v-am plictisit...
 
Reply
#13
La rose-uri am avut placuta surpriza sa vad ca cei de la Cotnari au scot o Busuioaca seaca. Vinul este unul foarte bun, facut cu grija. Este sec cu reziduu de zahar destul de marisor, foarte aromat. Eu unul il recomand fara nici o retinere. Atentie, pentru a fi savurat cum trebuie trebuie racit la temperatura indicata.

Un alt rose care mi-a placut si pe care l-as recomanda oricui e Terra Romana Rose, dar din pacate la ultimul an scos parca ii sunt mai estompate aromele, zahar mai putin. Este tot un vin sec.

Basilescu Roze un alt rose bun, cu arome foarte placute. In descriere ei zic vanilie, piper negru , scortisoara. L-am baut si mi-a placut.

La rose-uri ca si la albe trebuie aduse la temperatura indicata, pentru a fi savurate la adevarata lor valoare.

Apropo de evenimente. Tot in weekend-ul asta e si Good Wine. Un bun prilej de a cauta si degusta vinuri bune.
Lelit PL41TEM , Lelit PL043MM
 
Reply
#14
(24-04-2014, 22:44)hateganul Wrote: Multa lume crede ca un vin vechi este un vin bun. Nu e adevarat.
Vinurile dulci si aromate cu cat is mai vechi cu atat sunt mai bune (din pacate si mai scumpe). Dar astea-s mai mult de degustat decat de baut curent.
Evident conteaza si anul, lotul etc.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#15
(24-04-2014, 22:26)amarok Wrote: Pana la urma ce cauti, un vin spre dulce sau in zona celor seci?

Sec, si mai rar demisec.

Ma bucur ca sunt atatia forumisti pasionati si de latura aceasta, iar multitudinea de recomandari s-a adunat doar in 24h.

Despre rose-ul si vinurile moldovenesti (republica) nimic?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#16
(24-04-2014, 22:26)amarok Wrote: Eu ca si bautor de vinuri rosii seci prefer sa le iau la BIB si sa le decantez / aerisesc cel putin 24h.

Asa mult? Nu se oxideaza?
Bezzera Strega, Mazzer Major, Lelit PL41PlusT, Mahlkonig Vario.
 
Reply
#17
Toate decantoarele au dop de sticla cu etansare pe con. Vinul "respira" eliminand aerul. Si daca se oxideaza are o aroma mai faina dupa. Dar si aici depinde de la vin la vin: unele se "inobileaza" in timp altele nu.
Acum am 2 cutii: feteasca neagra de Panciu (ultima si trag de ea!) si un cabernet sauvignon de Murfatlar. Primul e clar mai bun dupa, al doilea e cam aiurea oricum...
Vinurile moldovenesti importate intr-o vreme erau ieftine si bune. In ultimul timp is scumpe si parca nu mai is asa de bune. Huh

PS: M-am sacrificat si am comandat (si) o cutie de 3l de
Babeasca Rose.
O sa revin cu impresii (hac)
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#18
Din vinurile rose moldovenesti, am baut de curand un Rose de Purcari. Bun. Surprinzator de aromat. Un cupaj interesant de Cabernet cu Rara Neagra.
Dintre cele mai bune rose-uri romanesti, va pot recomanda oricand rose-ul de la Stirbey. Este o minune. Obisnuitii cu rose-urile frantuzesti diafane, foaie de ceapa - somon, de Provence vor avea un soc, intrucat cel de la Stirbey este mult mai puternic in arome, gust si impresionant de rosu (cel mai rosu rose pe care l-am vazut).

Pe shortlist-ul meu se mai gasesc:
1. Rotenberge - Rose Ceptura;
2. Rose-ul din Zweigelt de la Villea Vinea;
3. Leat-ul din Cabernet si Feteasca al lui Macici (M1 Crama Atelier);
4. Rose-ul de la Terra Romana;
5. Rose Sole de la Recas;
6. Rose-ul din Feteasca de la Basilescu;
7. Busuioaca de la Basilescu (versiunea de desert, de 0,5L).

Am baut si un rose bun de la Corcova zilele trecute.

Nu prea mai este shortlist, lista mea, intrucat pe piata romaneasca cred mai sunt doar 30 de alte etichete de rose-uri (e drept, unele nemeritand nici sa fie mentionate).

Oliver Bauer a scos de curand (cred ca) primul rose din Negru de Dragasani. Sper sa-l pot incerca in week-end la GoodWine.
La cum sunt vinurile lui Bauer, nu prea are cum sa nu fie bun Smile

Eu zilele urmatoare intentionez sa petrec mult timp pe la targul de vinuri.

Va recomand http://www.unvinpezi.ro pentru oferte bune la vinuri bune. Eu de acolo imi cumpar 3/4 din vinuri.

Legat de crama Garboiu cu gama Livia, va recomand calduros sa incercati Plavaia. Este un soi de strugure neaos, care se mai cultiva foarte putin. Are un raport calitate pret imbatabil (~20 lei sticla). Este un foarte vin de vara.
Mai au si o Sarba buna precum si un cupaj foarte interesant de Sarba si Plavaie.
Hottop | Baratza Forte | Bosco Sorrento | Hario v60, Syphon, Chemex, Clever, Bonavita Immersion Dripper, Walkure Karlsbad, Aeropress, Frenchpress, Ibric, pahar, ceasca, lingura, apa, cafea...
 
Reply
#19
pot sa recomand acum asta http://oenolog.ro/vinuri-romanesti/balla...uvee-2013/
se cam incadreaza in sablonul tau, Liviu. E sec, e subtil si fin, nu e un rose de duzina, costa in jur de 30 lei, mic podgorean din zona Aradului. L-am gasit in Real, Cora si e prezent in magazinele de specialitate.
L-am cumparat de trei ori pentru ca m-a multumit, deci m-am intors la el.

Nu am experienta cu vinurile rose, am stationat destul de mult in zona Cabernet Sauvignon/Merlot mai rar Feteasca/Babeasca.
Pot sa recomand Aurelia Visinescu, dar asta nu cred ca e un noutate, dar gama medie, Karakter (cu preturi intre 40-70 lei) si Anima, care este gama Premium, de unde am gustat un Merlot senzational pe care am dat in jur de 80 lei. Nu m-am aventurat spre cele scumpe din gama Anima, dar sunt convins ca nu sunt dezamagitoare.
De asemenea, imi place aproape tot ce inseamna Purcari pe rosu/sec si rose. Mie Purcariul imi place in mod deosebit, dar preturile sunt pe la 40-70 lei.
Gaggia Classic, Lelit PL043MM, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#20
Balla Geza e doar o rebranduire a vechiului Wine Princess de la Minis, care pe vremuri veneau in sticle invelite in hartie galbuie. Aveau acum vreo 10 ani un magazin de prezentare in Arad la Podgoria (e o piata / sens giratoriu) unde gaseai o gramada de vinuri inexistente prin alte surse.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#21
Am ramas pe Balla Geza, dar acum am o Cadarca Rose, sec, fina, buna, eleganta, de recomandat.
Cumparata de la Kaufland, 28-30 lei/sticla.

Despre Cadarca, un soi specific zonei Crisana, dar si Banat/Maramures, gasiti pe google.

Intre timp, convins de alte vinuri Aurelia Visinescu, am incercat si Rose-ul din gama Signum (Lidl, 23-24 lei/sticla). Nu impresioneaza deloc, dar de mentionat ca gama Signum este cea entry-level, deci ateptarile nu trebuie sa fie mari. Este un Rose de consum, mai putin de savurat.

@ Amarok, da, asa ceva. Wine Princess e firma, Balla Geza devine incet marca sau asta vrea.
Gaggia Classic, Lelit PL043MM, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#22
(25-04-2014, 01:52)amarok Wrote: PS: M-am sacrificat si am comandat (si) o cutie de 3l de
Babeasca Rose.
O sa revin cu impresii (hac)

Am terminat vinul din tura veche si am trecut pe babeasca:
E un vin finut cu arome discrete, demisec? mai curand 1/4sec, dar poate m-am naravit eu rau.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#23
Rotenberg - Rapsod Ceptura 2012, un rose demisec foarte bun. M-a cucerit instant
Gaggia Classic, Lelit PL043MM, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#24
Vinuri romanesti de top.
Bezzera Strega, Mazzer Major, Lelit PL41PlusT, Mahlkonig Vario.
 
Reply
#25
Incearca rose de la Alira 2012.
Lelit PL41TEM, PL43MMI, Hario Skerton, Concept-Art 57.5mm
 
Reply
#26
Mi-am facut cont special sa va raspund...

1. Provence...stiu, nu e de la noi, dar poti sa iti aduci de afara cu preturi cat de cat decente (6-7 €/sticla, adus la usa).
2. din ale noastre: Terra Romana Rose, Vinul Cavalerului de la SERVE, Avincis, Liliac, Corcova, Davino (Iacob, sau Domaine Ceotura pentru cine are bani), Bauer..
3. Provence...Wink

P.S. Depinde si ce stil de rose iti place, cele mai fresh si proaspete sau cele mai grele si fructate. Eu unul nu sunt un mare fan Rose, (un singur vin Rose m-a impresionat pana acum, iar acela era cumva o aberatie) dar cand beau caut Provence.
 
Reply
#27
(17-07-2014, 01:17)Danm79 Wrote: Mi-am facut cont special sa va raspund...

1. Provence...stiu, nu e de la noi, dar poti sa iti aduci de afara cu preturi cat de cat decente (6-7 €/sticla, adus la usa).
2. din ale noastre: Terra Romana Rose, Vinul Cavalerului de la SERVE, Avincis, Liliac, Corcova, Davino (Iacob, sau Domaine Ceotura pentru cine are bani), Bauer..
3. Provence...Wink

P.S. Depinde si ce stil de rose iti place, cele mai fresh si proaspete sau cele mai grele si fructate. Eu unul nu sunt un mare fan Rose, (un singur vin Rose m-a impresionat pana acum, iar acela era cumva o aberatie) dar cand beau caut Provence.

Salut,
Sursa de unde ai cumparat Provence, ziceai de 6-7€ sticla,daca imi poti spune si mie ....Merci
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario, site La Marzocco,VST 15g,tamper dinamometric Concept Art, Knockbox Metal M-Concept Art
 
Reply
#28
(17-07-2014, 20:38)Kawa Wrote:
(17-07-2014, 01:17)Danm79 Wrote: Mi-am facut cont special sa va raspund...

1. Provence...stiu, nu e de la noi, dar poti sa iti aduci de afara cu preturi cat de cat decente (6-7 €/sticla, adus la usa).
2. din ale noastre: Terra Romana Rose, Vinul Cavalerului de la SERVE, Avincis, Liliac, Corcova, Davino (Iacob, sau Domaine Ceotura pentru cine are bani), Bauer..
3. Provence...Wink

P.S. Depinde si ce stil de rose iti place, cele mai fresh si proaspete sau cele mai grele si fructate. Eu unul nu sunt un mare fan Rose, (un singur vin Rose m-a impresionat pana acum, iar acela era cumva o aberatie) dar cand beau caut Provence.

Salut,
Sursa de unde ai cumparat Provence, ziceai de 6-7€ sticla,daca imi poti spune si mie ....Merci

http://www.vinatis.com

23 € parca transport pentru 18 sticle, aduse la usa...raporturi pret-calitate bune, sarit adaosuri importatori/comercianti autohtoni.
Verificati coletul in prezenta curierului ca se mai intampla sa se mai cinsteasca si ei cu cate o sticla din el...Big Grin
 
Reply
#29
Multumesc,o sa incerc cateva sortimente de pe acest site.Ai vreo experienta pozitiva,cu vreun rose fresh de la ei ? Merci inca odata.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario, site La Marzocco,VST 15g,tamper dinamometric Concept Art, Knockbox Metal M-Concept Art
 
Reply
#30
(17-07-2014, 22:21)Kawa Wrote: Multumesc,o sa incerc cateva sortimente de pe acest site.Ai vreo experienta pozitiva,cu vreun rose fresh de la ei ? Merci inca odata.

Ultima data l-am baut pe acesta si a fost foarte ok la banii respectivi ( la oferta vreo 6-7 €, parca), dar acum vad ca nu il mai au:
http://www.vinatis.com/15168-le-petit-di...ables.html


Asa ar mai fi dar deja sar de 10 € ce am comandat de curand. Am pus o poza mai jos...

In principiu poti sa o iei de jos, de la cele ieftine, de 4-5€ si urci pe masura ce te saturi de ele. Oricum nici cele ieftine nu o sa te dezamageasca. Vorbesc de Provence.

Ahh si vezi ca e un stil acid, fresh, usor, proaspat si nu foarte fructat. Depinde de gusturi...


Attached Files Thumbnail(s)
   
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: FlaviusP, zuluafonu, 1 Guest(s)