Hello There, Guest! Login Register


Vibiemme Domobar Super PID

#1
Cred ca se cerea un thread dedicat VBM ca s-au inmultit pe forum in ultima perioada. Azi am intrat si eu in sfarsit in posesia lui. La prima vedere am observat ca au inlocuit sticker-ele de la PID despre care s-a discutat la un momendat cu gravura.
L-am instalat conform instructiunilor, dupa ce am facut verificarile necesare. Ce am observat ciudat e ca in timp ce se incalzea aparatul, presiunea indicata pe manometrul de brew era undeva in zona rosie. E normal?[Image: 5ac056ea94aa0332b55ad8176bfb786d.jpg][Image: c3a4163b18df30c71978cdcd56a9a27a.jpg]
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G
 
Reply
#2
Nicio problema .
Conteaza ce se intampla in timpul extractiei .
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#3
Eram nedumerit ca la Lelit se ridica acul numai in timpul extractiei. Am facut un shot de proba fara sa modific granulatia setata pentru Lelit si se pare ca e un pic cam mare ca mi-au curs 60ml in vreo 22 sec. Am incercat sa folosesc si steamer-ul dar era sa-mi zboare latiera din mana , mi-a iesit niste clabuc pentru ca am scos prea sus duza din lapte dar ii dau eu de cap. Una peste alta sunt multumit de ce am primit, sa vedem ce o fi de acum incolo
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G
 
Reply
#4
Felicitari noului posesor VBM , sa-l stapanesti sanatos !

   Si la mine oscileaza presiunea cafea in idle , ba e 3 ba 6 ba chiar si 14 a ajuns odata .Poate ar fi bine sa intrebam producatorul care e sensul acestor variatii

   Gustul si cafelele obtinute cu el fata de Pl62t sunt daca nu neaparat mai bune ASA CUM VREAU SA FIE , motiv pentru care am si facut upgrade , daca vreau sa extrag la 86 atunci 86 am !! Motiv pentru care sunt foarte multumit , obtin ceea ce vreau si pot in sfarsit experimenta !

   Ce ma deranjeaza si te rog si pe tine sa observi este ca in idle PID nu se stabilizeaza cu tot felul de modificari de parametri (p,i,d) oscileaza sub valoarea setata :  adica de ex daca setez la 86 el se duce 84,85,84,85 samd .Am citit si pus o perioada setarile date de Vlad urmatoarele setari:
P: 0,5
I: 0,06
D: 2,2
F.04 (offset)= 11 sau 12



http://www.espressoman.ro/forum/Thread-P...4#pid37184    
   insa nimic si atunci le-am dat inapoi pe default .O sa iau cate un parametru pe rand si sa-l pun la extreme sa experimentez ce se intampla , te tin la curent , cu toate ca producatorul trebuia sa puna el setarile corecte. La Lelit nici nu stiam ce-i aia p,i si d puneam la 119 de ex acolo ingheta .Poate ca la DB e altfel , nu stiu , lui Radu tot asa ii oscileaza poate inertia mare dar de ce nu se stabilizeaza niciodata ?

La tine se abureste vreun manometru ?
Eu am avut ghinion cu cel de cafea si pana nu l-am siliconat nu s-a linistit se tot aburea cand dadeam drumul la boilerul de abur mi-e ca e din interior scapa ceva abur pe undeva ca am gasit si carcasa putin trasnpirata odata 

Altceva ce ma deranjeaza e ca nu are nici un lac de protectie si deja mi-a aparut (din senin !!!) niste zgarieturi. Am comandat un polish de inox sa le rectific. Asta se stie , ca la VBM ca nu pune accent pe finisari ci pe ce e in el !!! De ce n-ar fi si una si alta ?  Poate pentru ca ar fi cu inca 1000 de euro in plus !! Cine stie ?

Eu l-a legat la retea sa tot scap de umplut cu apa si sunt foarte multumit , beneficiez si de vreo 4 bar la preinfuzie !

Si altceva , ce presiune ai la extractie si la cat timp curge prima picatura la mine dupa preinfuzie se aude un fas (presurizare) si instant curge cafeaua.Si chiar si fara preinfuzie tot parca prea repede incepe sa curga , banui ca asa functioneaza pompa rotativa !

Eu am pus valoarea offset =14 pentru ca PID sa indice temperatura la puc (referinta Eric) si asa este , teoretic ar trebui sa fie si la tine la fel .Radu merge cu 12 .

In rest numai de bine si extractii din ce in ce mai reusite !!! 57
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 
 
Reply
#5
Stai asa, s-o luam usor Smile . In primul rand multumesc, la fel si tie. Nu am apucat sa experimentez foarte mult aseara pentru ca am mai citit o data manualul inainte sa-l pornesc.

Ca sa intelegi mai bine, am facut in total 3 shot-uri dintre care ultimul a fost din 20g de boabe cantarite inainte (nu am cantarit si cafeaua rasnita), in sita IMS de 14-18g, curgere dupa vreo 7 sec, 60 ml si vreo 35g de lichid. Puc-ul nu s-a lipit de dus si nici nu avea semne ca s-ar fi atins de el si a fost compact.

Manometrul oscileaza si la mine dar am citit atat in manualul postat pe forum de catre RaduCarutasu cat si in cel venit cu aparatul si acolo scrie clar ca manometrul de brew ofera informatii relevante doar dupa ce se actioneaza levierul de brew si cu portafiltrul montat, in rest nu trebuie luat in seama. La mine pare sa fie ok si sa nu se abureasca.

Am incercat de 2 ori sa frotez lapte in latiera Motta de 50cl dar mai am de lucrat la tehnica, mai ales la partea de introducere a aerului deoarece ridic prea mult duza (obisnuit cu Lelit-ul care are varful ascutit si gaura in mijloc) si se formeaza niste bule ca la clabuc.

Eu nu l-am legat la retea si il folosesc cu apa Bucovina. M-a durut sufletul sa risipesc vreo 3l de apa aseara avand in vedere ca nu prea se gaseste. Am vrut sa fiu sigur ca gustul nu va fi influentat de diverse substante din boilerele noi.

Mentionez ca am schimbat din start sita de dus si sitele de portafiltru cu site IMS.

Deocamdata atat pot spune dar cu siguranta voi reveni cu impressi/intrebari pe parcurs.

Numai bine!
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G
 
Reply
#6
(16-03-2016, 13:11)Bcc Wrote: ... parametri (p,i,d) oscileaza sub valoarea setata :  adica de ex daca setez la 86 el se duce 84,85,84,85 samd ...

@Bcc: acest aspect este pur "estetic", si nu are nimic de a face cu tipul de aparat (Lelit, DB, etc...), ci mai degraba cu designul tehnic si modul de lucru al fiecarui espressor, adica, acuratetea controlului (programare, masurare, afisare) a valorii temperaturii (cu zecimala sau nu, marimea pasilor de temperatura in care se face controlul), dar si locul unde este amplasat senzorul de temperatura, tipul acestuia, etc... deci avem de a face cu o combinatie de factori hard si soft.
La VBM temperatura este afisata in pasi de 1°C, adica destul de grosier. Asta nu trebuie vazuta ca ceva foarte critic, desi se poate mai bine. Cu alte cuvinte, ce vede utilizatorul este o valoare de temperatura, fara zecimale, si afisata conform culoarului definit de valorile specifice de histerezis (de exemplu, pentru valori masurate intre 91,6 si 92,5 se afiseaza "92°C"). Deci, hai sa zicem ca temperatura scade la 91,5°C - in acest caz se afiseaza "91°C" si controlerul baga tensiune pe rezistenta de incalzire. In momentul cind se ajunge la 91,6°C, se afiseaza "92°C", si uite asa merge treaba mai departe. Un alt aspect de considerat este, pina la ce valoare masurata de temperatura se incalzeste, respectiv cind se opreste incalzirea. Toatea astea nu le stim (sint codate in programul microcontrolerului).

Deci, recomand sa nu iti faci griji prea mari de salturile astea, chiar daca se pare ca puteau scrie un cod un pic mai inteligent, adica sa controleze intern temperatura sa zicem in pasi de 0,1-0,2 grade, intr-o zona in care afisajul sa stea mai linistit. Important este ca indiferent de micile salturi de temperatura afisate, temperatura la iesire este destul de constanta.
Dar sa nu uitam si de efectele parametrilor P, I si D, care intervin si ei...
Si toate astea ne dau o ocupatie si ne fac fericiti ca avem cu ce sa ne jucam!
Big Grin

PS. manometrul nu are voie sa se abureasca!
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu M47
 
Reply
#7
"Mentionez ca am schimbat din start sita de dus si sitele de portafiltru cu site IMS.""

Chiar nu stiu nimic despre asa ceva , habar n-am de sita IMS caut sa citesc !

Cu ce ai schimbat si  de unde ti-ai procurat sa-mi iau si eu !
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 
 
Reply
#8
(16-03-2016, 13:11)Bcc Wrote:  Am comandat un polish de inox sa le rectific. 
Te rog sa ne spui si noua ce si cum e cu polish-ul, ca as avea si eu nevoie.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#9
De la :

http://www.pro-detailing.ro/menzerna-pol...eam%20Rosa

http://www.pro-detailing.ro/sonax-profes...um,%20Crom

http://www.pro-detailing.ro/index.php?ro...uct/search&filter_name=Detailing%20Steel%20Wire%20Wool%20Extra%20Fine%20%23000

Menzerna Polishing Cream Rosa - Polish Metale
UPC
1
36.27 LEI
36.27 LEI

Sonax Professional Stainless Steel Maintenance Foam - Spuma Intretinere Otel Inoxidabil, Aluminium, Crom
SON-870300
1
32.00 LEI
32.00 LEI

Detailing Steel Wire Wool Extra Fine #000
VSWP000
1
39.00 LEI
39.00 


Din ce m-am documentat pe net ar fi cele mai bune !
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 
 
Reply
#10
(16-03-2016, 14:38)Bcc Wrote: "Mentionez ca am schimbat din start sita de dus si sitele de portafiltru cu site IMS.""

Chiar nu stiu nimic despre asa ceva , habar n-am de sita IMS caut sa citesc !

Cu ce ai schimbat si  de unde ti-ai procurat sa-mi iau si eu !


Sitele le-am luat de la colegul @dobro_c. Gasesti mai multe informatii aici: http://www.espressoman.ro/forum/Thread-V...-14-17-21g
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G
 
Reply
#11
(16-03-2016, 15:00)mishu3113 Wrote:
(16-03-2016, 14:38)Bcc Wrote: "Mentionez ca am schimbat din start sita de dus si sitele de portafiltru cu site IMS.""

Chiar nu stiu nimic despre asa ceva , habar n-am de sita IMS caut sa citesc !

Cu ce ai schimbat si  de unde ti-ai procurat sa-mi iau si eu !


Sitele le-am luat de la colegul @dobro_c. Gasesti mai multe informatii aici: http://www.espressoman.ro/forum/Thread-V...-14-17-21g
Chiar m-ai pus pe ganduri , de ce cele originale ale lui nu sunt bune ??
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 
 
Reply
#12
(16-03-2016, 15:09)Bcc Wrote:
(16-03-2016, 15:00)mishu3113 Wrote:
(16-03-2016, 14:38)Bcc Wrote: "Mentionez ca am schimbat din start sita de dus si sitele de portafiltru cu site IMS.""

Chiar nu stiu nimic despre asa ceva , habar n-am de sita IMS caut sa citesc !

Cu ce ai schimbat si  de unde ti-ai procurat sa-mi iau si eu !


Sitele le-am luat de la colegul @dobro_c. Gasesti mai multe informatii aici: http://www.espressoman.ro/forum/Thread-V...-14-17-21g
Chiar m-ai pus pe ganduri , de ce cele originale ale lui nu sunt bune ??

Nu e vorba ca nu sunt bune originalele, eu am sita de dus IMS si la Lelit si se vedea o diferenta clara, se curata mult mai usor si cel mai important, curgerea e uniforma. Sita de dus originala VBM seamana destul de mult cu cea IMS, diferenta nu e asa de mare cum a fost la Lelit. Cat despre sitele de portafiltru mi-am luat de 2 dimensiuni, una 14-18g si alta 17-20g. Fiind site de competitie sunt de mare precizie, gaurile fiind indentice. Acum recunosc ca le-am luat pentru ca mi le-am dorit nu fiindca nu eram multumit de cele originale (eu le-am comandat cam in aceeasi perioada cu espressorul deci nici nu apucasem sa le testez pe cele originale).
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G
 
Reply
#13
Am incercat mai devreme sa frotez niste lapte si mi se pare ciudat ca dupa cateva secunde incepe sa scoata un zgomot puternic ca si cum n-ar mai avea abur...manometrul indica 0,7 cred. In latiera am avut doar niste lapte incins
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G
 
Reply
#14
Foarte ciudat ce s-a intamplat , astia chiar s-au prostit de tot ?  
S-o fi blocat vreo supapa ceva ?
Si cand te gandesti ca VBM a nostru e cel mai tare DB cu grup E61 care exista la ora actuala !!!!!!!
Se duce lumea cu susul in jos nu se mai face nimic ca pe vremuri , aia e , 
Sper sa ti se rezolve si sa nu fie ceva grav , eu nici nu deschid boilerul de abur ca nu prea fac lapte , ,,, si cand il deschid se abureste ceasul ,,, te doare mintea !!!!!
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 
 
Reply
#15
Stai ma asa ca poate nu e nici o problema, e posibil sa nu ma pricep eu.

Azi am folosit pentru prima data un portafiltru fara fund si mi-a iesit foarte ok, fara nici un strop sarit. Singura chestie dubioasa a fost ca, cu toate ca portafiltrele care au venit cu aparatul se infileteaza mai greu ca la inceput, cel fara fund se duce in unghi de peste 100 de grade si mi-au iesit si vreo 2 picaturi pe langa el...portafiltrul fara fund e original vbm...
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G
 
Reply
#16
Lasă Bcc ca vine campionatul de aeropress organizat de La Marzocco si ne luam gs3-uri, ca-s la ofertă Smile Ce sa ne mai încurcăm cu Vibiemme si Leit...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#17
Da sa dea cate unu, sa ajunga la toti!
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#18
Like/love it
Expobar Leva HX (rotary pump), MK Vario, Hario scale, Aeropress
 
Reply
#19
(17-03-2016, 22:04)mishu3113 Wrote: ,..... cel fara fund se duce in unghi de peste 100 de grade si mi-au iesit si vreo 2 picaturi pe langa el...portafiltrul fara fund e original vbm...

Ai incercat si alta sita ? 
Poate ca gulerul sitei nu este la fel de inalt si atunci apare fenomenul 
Ai incercat si cu sita originala ?
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#20
Da, am incercat cu ambele site. Cel fara fund se duce cam pana in partea opusa de cum il bagi fara sa opuna garnitura rezistenta. Poate are un defect de fabricatie. Portafiltrul original are o cursa foarte mica ceea ce e normal pentru o garnitura noua. Ma ingrijoreaza si faza cu aburul ca nu stiu daca nu e ceva in ordine pentru ca face destul de repede zgomotul pe care il facea Lelit-ul cand ramanea fara abur, un zgomot tare si ascutit.
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G
 
Reply
#21
Pune un film cu situația, sa ne lămurim mai bine. La Bcc e clar un caz de garanție, sa-ti intre apa/abur în manometru, dar aici nu îmi dau seama din cuvinte...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#22
Da, o sa fac diseara un video.
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G
 
Reply
#23
@mishu3113:
> portafiltru: compara inaltimea celor doua urechiuse, respectiv inaltimea totala de la buza de sus a sitei pina la latura de jos a urechiuselor - si compara cu originalele.
> zgomot: incearca si fara saiba limitatoare de teflon (adica elimin-o!), care este in interiorul dusei.
(Nu cumva aceasta este obturata?).
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu M47
 
Reply
#24
(18-03-2016, 10:52)VladP Wrote: @mishu3113:
> portafiltru: compara inaltimea celor doua urechiuse, respectiv inaltimea totala de la buza de sus a sitei pina la latura de jos a urechiuselor - si compara cu originalele.
> zgomot: incearca si fara saiba limitatoare de teflon (adica elimin-o!), care este in interiorul dusei.
(Nu cumva aceasta este obturata?).

M-am uitat la urechiusele alea si mi s-au parut si mie o idee mai subtiri la cel fara fund, de aici m-am si gandit ca e posibil sa fie defect de fabricatie.

Referitor la duza, nu stiu ce sa zic ca nu ma pricep. Aparatul e nou si daca era obturata nu ar fi trebuit sa scoata de la inceput acel zgomot si nu dupa cateva secunde?

Am vorbit cu domnul Timofte acum si mi-a spus referitor la portafiltru sa-l strang mai tare ca asa le fac pe astea fara fund mai subtiri. O sa strang mai tare sa vad daca mai scapa apa.

Referitor la abur mi-a sugerat sa incerc si fara piesa aia din duza asa ca o s-o scot diseara sa vad cum e fara.
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G
 
Reply
#25
(18-03-2016, 11:03)mishu3113 Wrote: M-am uitat la urechiusele alea si mi s-au parut si mie o idee mai subtiri la cel fara fund, de aici m-am si gandit ca e posibil sa fie defect de fabricatie.

...deci portafiltrul fara fund nu este original, ci doar "compatibil"

(18-03-2016, 11:03)mishu3113 Wrote: Aparatul e nou si daca era obturata nu ar fi trebuit sa scoata de la inceput acel zgomot si nu dupa cateva secunde?

Duza poate fi obturata daca de ex. ai uitat sa faci o curatare dupa o frotare si s-a intarit laptele patruns in interior > deci: demontare, curatare, eliminare saiba, incercare noua (reusita!)!
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu M47
 
Reply
#26
Portafiltrul este original, a venit odata cu espressorul si scrie VBM pe el exact ca pe celelalte

Asta e o filmare de dimineata, se poate vedea cum pica pe langa. O sa-l strang mai tare data viitoare


https://vimeo.com/159469647
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G
 
Reply
#27
Eu zic sa-l strangi mai tare chiar daca trece de pozitia de mijloc. Altfel risti sa se desfaca singur din cauza presiunii si sa te improaste cu cafea fierbinte.
 
Reply
#28
in orice caz curgerea este exemplara fata de single boiler.La astea simple pe la secunda 16 sau 17 cafeaua incepe sa se blonzeasca serios.Aici vad ca pana la capat curgerea este consistenta.Se vede cat e de bine facuta preinfuzia,faptul ca scoate tot ce se piate scoate din cafea.O asemenea extractie nu prea poate rata tot ce inseamna gust si aroma.Din nou spun ca rabdarea mea e pe duca.Mai am ceva datorii si apoi imi satisfac pohta ce am pohtit.
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#29
Am incercat sa strang mai tare portafiltrul si am pusa sita blind si curgerea este si mai pronuntata. O sa ma duc sa-l schimb.
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G
 
Reply
#30
Espressorul? Scoate dusul si vezi daca e ok garnitura. M-as mira sa fie problema cu grupul.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)