Felicitari noului posesor VBM , sa-l stapanesti sanatos !
Si la mine oscileaza presiunea cafea in idle , ba e 3 ba 6 ba chiar si 14 a ajuns odata .Poate ar fi bine sa intrebam producatorul care e sensul acestor variatii
Gustul si cafelele obtinute cu el fata de Pl62t sunt daca nu neaparat mai bune ASA CUM VREAU SA FIE , motiv pentru care am si facut upgrade , daca vreau sa extrag la 86 atunci 86 am !! Motiv pentru care sunt foarte multumit , obtin ceea ce vreau si pot in sfarsit experimenta !
Ce ma deranjeaza si te rog si pe tine sa observi este ca in idle PID nu se stabilizeaza cu tot felul de modificari de parametri (p,i,d) oscileaza sub valoarea setata : adica de ex daca setez la 86 el se duce 84,85,84,85 samd .Am citit si pus o perioada setarile date de Vlad
urmatoarele setari:
P: 0,5
I: 0,06
D: 2,2
F.04 (offset)= 11 sau 12
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-P...4#pid37184
insa nimic si atunci le-am dat inapoi pe default .O sa iau cate un parametru pe rand si sa-l pun la extreme sa experimentez ce se intampla , te tin la curent , cu toate ca producatorul trebuia sa puna el setarile corecte. La Lelit nici nu stiam ce-i aia p,i si d puneam la 119 de ex acolo ingheta .Poate ca la DB e altfel , nu stiu , lui Radu tot asa ii oscileaza poate inertia mare dar de ce nu se stabilizeaza niciodata ?
La tine se abureste vreun manometru ?
Eu am avut ghinion cu cel de cafea si pana nu l-am siliconat nu s-a linistit se tot aburea cand dadeam drumul la boilerul de abur mi-e ca e din interior scapa ceva abur pe undeva ca am gasit si carcasa putin trasnpirata odata
Altceva ce ma deranjeaza e ca nu are nici un lac de protectie si deja mi-a aparut (din senin !!!) niste zgarieturi. Am comandat un polish de inox sa le rectific. Asta se stie , ca la VBM ca nu pune accent pe finisari ci pe ce e in el !!! De ce n-ar fi si una si alta ? Poate pentru ca ar fi cu inca 1000 de euro in plus !! Cine stie ?
Eu l-a legat la retea sa tot scap de umplut cu apa si sunt foarte multumit , beneficiez si de vreo 4 bar la preinfuzie !
Si altceva , ce presiune ai la extractie si la cat timp curge prima picatura la mine dupa preinfuzie se aude un fas (presurizare) si instant curge cafeaua.Si chiar si fara preinfuzie tot parca prea repede incepe sa curga , banui ca asa functioneaza pompa rotativa !
Eu am pus valoarea offset =14 pentru ca PID sa indice temperatura la puc (referinta Eric) si asa este , teoretic ar trebui sa fie si la tine la fel .Radu merge cu 12 .
In rest numai de bine si extractii din ce in ce mai reusite !!!
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta) , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex .