• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Vibiemme Domobar Picolo

#1
Ajutor va rog,

Merita espressorul din anuntul de mai jos 500 eur?


https://www.olx.ro/oferta/espressor-vibi...8zt8t.html

Din ce am citit este un SBDU cu boiler de 0.75, vreau sa fac upgrade de la Lelit PL 41 TEM

Credeti ca merita achizitia?
Vibiemme Domobar Picollo, Baratza Sette 270
 
Reply
#2
Mie nu mi se pare ca are sens acest ”upgrade”.
Presupun ca Lelitul l-ai luat de nou, deci il vinzi in pierdere, plus dezavantajul de a nu sti in ce stare e scula pe care vrei sa o cumperi.
Referitor la partea tehnica, sa schimbi un SBDU cu PID pe un SBDU fara, chiar daca are boilerul mai mare si un grup cu o stabilitate termica mai ridicata, nu prea cred ca merita.
Expobar Leva HX, M38
 
Reply
#3
Salut.

Lelitul a fost luat tot SH si nu asi pierde prea multi bani. PID asi putea pune si la acesta, nu e mare filozofie.
PID-ul de pe Lelit nu ofera stabilitate termica. Este in schimb util pentru a mari temperatura de extractie, ce incerc sa spun este ca daca ai o cafea prajuta mai light si vrei mai putina aciditate poti duce exat 2,3 sau 4 grade in sus pentru un gust diferit. Fara PID e mai greu cu precizia, la Gaggia Clasic de exemplu porneam boiler-ul pentru 10 sec dar nu stiam exact ce temperatura e acolo.

Intrebarile mele sunt

Merita espressorul 500 eur dupa parerea voastra?
Voi simti o diferenta de calitate fata de Lelit?

Valllentin, aparatul il iau din Iasi de la cineva care se ocupa cu servicie de espressoare. Omul m-a asigurat ca este in stare buna. Mi-a trimis si poze cu grupul, boilerul si pare curat.
Vanzatorul se numeste Codrin si are atelier in centru, in spatele primariei.
Il cunosti din intamplare?  [Image: blush.gif]
Vibiemme Domobar Picollo, Baratza Sette 270
 
Reply
#4
(25-05-2017, 12:36)radutug Wrote: Salut.

Lelitul a fost luat tot SH si nu asi pierde prea multi bani. PID asi putea pune si la acesta, nu e mare filozofie.
PID-ul de pe Lelit nu ofera stabilitate termica. Este in schimb util pentru a mari temperatura de extractie, ce incerc sa spun este ca daca ai o cafea prajuta mai light si vrei mai putina aciditate poti duce exat 2,3 sau 4 grade in sus pentru un gust diferit. Fara PID e mai greu cu precizia, la Gaggia Clasic de exemplu porneam boiler-ul pentru 10 sec dar nu stiam exact ce temperatura e acolo.

Intrebarile mele sunt

Merita espressorul 500 eur dupa parerea voastra?
Voi simti o diferenta de calitate fata de Lelit?

Valllentin, aparatul il iau din Iasi de la cineva care se ocupa cu servicie de espressoare. Omul m-a asigurat ca este in stare buna. Mi-a trimis si poze cu grupul, boilerul si pare curat.
Vanzatorul se numeste Codrin si are atelier in centru, in spatele primariei.
Il cunosti din intamplare?  [Image: blush.gif]

Nu mai sta pe ganduri! Smile ..la banii astia ar fi pacat..
Bezzera Magica -- MACAP MXC10
 
Reply
#5
Espressorul,dupa umila mea parere,merita daca a fost intretinut corespunzator.Diferenta in calitate fata de Lelit?In opinia mea,NU!Ti-o spun ca,daca nu beam bauturi pe baza de lapte,nici nu ma gandeam la upgrade-ul pe care l-am facut si e cam mare diferenta de bani pentru un asemenea moft.Acum am Magica,cu grup E61.Dupa mine,va rog nu dati cu pietre,acest grup e supraevaluat plus ca dureaza o gramada pana se incalzeste.Daca te trezesti cu musafiri,se asteapta cam 40 min pana cand poti face o cafea.Si acum imi pare rau ca nu am luat Profitec Pro300,fara acest minunat grup E61,fiindca se incalzea mult mai repede,plus ca avea si PID.
 
Reply
#6
Salut,
Eu am avut un astfel de aparat. E bun si fiabil. Al meu era f vechi, a trebuit să îi schimb toate garniturile si parcurile +manometrul.
Dacă e curat eu spun că merită undeva in zona de 400 euro.
Dacă ești băutor de espresso atunci e aparatul ideal, daca faci mai multe băuturi cu lapte atunci ai o pb.Asta e limitarea pe SBDU.
Faptul că se încălzește greu se rezolva cu o priza programabila asa cum mai toti utilizatorii casnici au.

E decizia ta si trebuie sa fie luata in functie de nevoile tale.

Succes.
Expobar Brewtus IV, Fiorenzato F64e, Tamper Motta,ex.Vibiemme Domobar Lever, ex.Gaggia Espresso Pure, ex Mazzer Super Jolly,ex.La Cimbali Cadet
 
Reply
#7
http://www.perfectespresso.ro/ro/produs/...colo--965/ - pentru caracteristici

Daca esti amator espresso, e foarte ok, la cappuccino, dupa cum zicea si Danie260, s`ar putea sa fii limitat, datorata caracteristicilor boilerelor SBDU.

@dantt, poate E61 nu e pentru tine, si te coafeaza un DB mai bine Smile fiecare are particularitatile lui
Bezzera Magica -- MACAP MXC10
 
Reply
#8
Va multumesc mult pentru sfaturi. Am vazut specificatiile. SBDU e ok pentru mine pentru ca 90% beau espresso dublu. Stiu minusurile si mi le asum.  Ce incerc sa obtin este o stabilitate termica mai buna.
Dantt este cel de la care am cumparat Lelit-ul si atunci cand am vorbit la tel mi-a povestit de upgrade si despre faptul ca nu a vazut o diferenta mare in calitatea bauturilor. Totusi, cateva flushuri cu apa fierbinte, dupa ce boiler-ul a fost adus la temperatura, nu ajuta la incalzirea mai rapida a grupului? Mi se pare mult 30min dimineata sa stai dupa o cafea, acum la Lelit cu 2 flushuri stau 10 min.
Vibiemme Domobar Picollo, Baratza Sette 270
 
Reply
#9
Salut,

Iti cumperi o priza programabila de 30 de lei si rezolvi problema. Cind te trezesti dimineata , programezi priza cu 40 min inainte si e gata de folosit.

Il lasi pornit iar priza o sa ii dea energie la ora stabilita. La mine priza porneste la 5.30 iar la 6.15 e gata de folosit. La ora 8 priza e programata sa se inchida.

Asa ca nu iti face probelme din cauza asta. Cind ai musafiri il lasi pornit si gata pentru citeva ore.
Expobar Brewtus IV, Fiorenzato F64e, Tamper Motta,ex.Vibiemme Domobar Lever, ex.Gaggia Espresso Pure, ex Mazzer Super Jolly,ex.La Cimbali Cadet
 
Reply
#10
Nu ajuta cateva flush-uri din pacate.Sub 30 de minute nu se incalzaste tot grupul.Priza programabila am si eu.Ma refeream la situatia in care vi musafiri sau ai o pofta de cafea atunci,nu in jumatate de ora.N-au fost putine aceste situatii in ce ma priveste si nu obisnuiesc sa tin espressorul pornit toata ziua doar asa,in caz de...La asta ma refer.
 
Reply
#11
Eu il am.
L-am luat pe cel de la @Daniel260.
Il folosesc cu priza programabila exact cum spune si el mai sus. Sunt foarte multumit de el, are o stabilitate termică foarte buna.

Eu i-am montat si PID si termometru de grup tip "Suca". Păcat că nu l-am avut si inainte să-i montez PID ca sa-ti pot spune ce diferente erau. Oricum din măsurătorile mele cu termostatul original în boiler era o diferenta de 15 grade între două cuplari (la 110°C decupla iar 95 cupla din nou). Nu pot să-ți spun si ce diferențe erau si in grup deoarece la acel moment nu aveam termometrul de grup.
Eu ca sa am in grup 92°C pun PID la 102°C (cu PID am un offset de 10°C).
Termostatul are si el un reglaj dar cuplează la diferenta aceea de 15°C.
Vibiemme Domobar Levetta (Piccolo) + IMS Competition E61 200IM + IMS 17g B70 Competition + PID REX C100. Rasnita Mazzer Super Jolly. OCD v2 by Kamasi. Tamper Etolia Competition 58,5 mm.
 
Reply
#12
Daca il voi cumpara ma gandesc serios la un termometru pe grup. Si PID cred ca ii voi pune, desi nu cred ca ajuta prea mult
Vibiemme Domobar Picollo, Baratza Sette 270
 
Reply
#13
La consumul de curent ajuta sigur. Eu am vazut cu priza programabila HS110 atunci cand am montat PID consumul a scăzut la jumătate.
Vibiemme Domobar Levetta (Piccolo) + IMS Competition E61 200IM + IMS 17g B70 Competition + PID REX C100. Rasnita Mazzer Super Jolly. OCD v2 by Kamasi. Tamper Etolia Competition 58,5 mm.
 
Reply
#14
Rugaminte pentru cei cu cu SBDU cu E61, daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cum faceti cu managementul "cold nose", stiu ca E61 e construit sa se incalzeasca cu apa pe la 120 de grade, or la SBDU apa in stand-by are in jur de 100 de grade, am citit ca primul shot se extrage cu o temperatura mai scazuta cu vreo 2 grade decat se intentioneaza din cauza simptomului acestuia "cold nose".

In experienta voastra e ceva cu importanta in calitatea shot-ului la acest simptom de "cold nose"?

PS Nu sunt total off topic daca acest aspect e relevant pentru SBDU-ul din acest thread Smile
Quamar Q13/75 E (de vanzare), Kinu M47, Magica
Ex: Lelit PL81T, La Pavoni
 
Reply
#15
Am achizitionat Vibiemme Domobar pana la urma.

Am apucat sa fac 2 extractii cu el si e mai complicat.
Intradevar se incalzeste destul de greu, l-am ajutat cu niste flushuri dupa ce am ridicat temperatura la aprox 130 grade, dar tot a durat 20 min.

E diferit, preinfuzia dureaza mai mult dar rezultatul este multumitor.
Sper sa reusesc sa scot mai mult pe masura ce ma obisnuiesc cu el.

Va multumesc mult pentru sfaturi si timp.
Vibiemme Domobar Picollo, Baratza Sette 270
 
Reply
#16
Eu cred ca o sa iti placa. Acest model este in fabricatie cu mici modificari de la sf anilor 1970 .

Cumpara si o priza programabila si lasa butonul "ON" iar dimineata vei avea espresorul gata sa iti prezinte in ceasca un rezultat surprinzator.

Succes
Expobar Brewtus IV, Fiorenzato F64e, Tamper Motta,ex.Vibiemme Domobar Lever, ex.Gaggia Espresso Pure, ex Mazzer Super Jolly,ex.La Cimbali Cadet
 
Reply
#17
Mi-am luat deja o priza. Sper sa o fi programat bine si sa porneasca maine dimibeata 1
Vibiemme Domobar Picollo, Baratza Sette 270
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)