(13-01-2015, 23:01)luc1979 Wrote: Unde pot sa fac si eu un tamper de 34 mm pentru Handpresso?
In situatia ta eu as cauta pe cineva sa-mi faca unul integral din lemn (de esenta tare). Ar trebui sa fie mai ieftin si ok avand in vedere ca nu e folosit prea des.
(13-01-2015, 23:01)luc1979 Wrote: Unde pot sa fac si eu un tamper de 34 mm pentru Handpresso?
Sigur nu aici tinand cont ca diametrul minim ofertat e de 53mm.
Astepti raspunsul pe topicul deschis de tine nu umpli forumul cu intrebari. Eventual daca tot intrebi in stanga si dreapta foloseste mesageria (PM).
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
(13-01-2015, 23:01)luc1979 Wrote: Unde pot sa fac si eu un tamper de 34 mm pentru Handpresso?
In situatia ta eu as cauta pe cineva sa-mi faca unul integral din lemn (de esenta tare). Ar trebui sa fie mai ieftin si ok avand in vedere ca nu e folosit prea des.
Salut,
Da, am gasit un strungar pe la Crangasi, o sa caut o bucata de stejar sa i-o duc.
Sa nu-ti para rau, ai grija. Cand vei ridica tamperul (de esenta tare) se strica suprafata pucului. Talpa trebuie sa fie cat mai lucioasa. miu sa tinda la 0 . Parerea mea.
(14-01-2015, 17:22)baloozzy Wrote: Sa nu-ti para rau, ai grija. Cand vei ridica tamperul (de esenta tare) se strica suprafata pucului. Talpa trebuie sa fie cat mai lucioasa. miu sa tinda la 0 . Parerea mea.
Pai la Handpresso practic sita se intoarce, adica apa curge de la suprafata tampata prin sita ci pe dos...
Deci e important sa fie presata acolo cafeaua, sa nu curga ca prin branza. In filmul de mai sus ei zic ca se poate tampa cu manerul - cea mai ieftina varianta, dar ca sa mai vanda si accesorii nu au facut manerul prefect plat si e cu vreo 2 mm mai mic diametrul.
E o jucarie, nu e real espresso, dar oricum scot ceva mai bun decat cana de Jacobs la ibric pe care mi-o da soacra-mea cand ma duc la ea.
Am deturnat topicul - iar striga unul dintre colegi. Sorry.