• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Valori PID Brewtus

#1
Fiind foarte multi posesori de Brewtus, m-ar interesa ce valori folositi pentru setarea PID-ului (din experienta voastra cu acest aparat) si in ce interval de temperatura extrageti in general?
Prezent: Expobar Brewtus IV-R, MACAP M2D, Kinu M47, VST 15, Aeropress, French Press, Prajitor DIY
Trecut: GC PID (XMT7100+PT100), SW RS3
 
Reply
#2
eu tin asa zisele recomandari pe care le face bellabarista:
P - 3, D - 0.05, D - 2, offset 9, si extrag la 92 (nu l mut niciodata, iau cafea din 2 locuri si ambii mi au recomandat temperatura asta)

o perioada le am tinut pe cele default dar acum mi se pare ca se stabilizeaza mai repede, oricum baleaza intre 92-93 in permanenta, mai mult sta pe 93.
Expobar Brewtus IV | Ceado E37s | OE Lido E | VST 18/20g ridgeless | Tidaka 58.5 tamper
 
Reply
#3
Sa inteleg ca folositi setarile standard sau cele BB. Nimeni nu a experimentat altceva.
Prezent: Expobar Brewtus IV-R, MACAP M2D, Kinu M47, VST 15, Aeropress, French Press, Prajitor DIY
Trecut: GC PID (XMT7100+PT100), SW RS3
 
Reply
#4
Pentru meniul ascuns, cu espressorul inchis, tii apasate ambele butoane ale PID-ului si apoi ON ? Nu am intrat niciodata la al meu in meniu.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
da, acolo e.
P.S. eu in locul tau acum mi as sterge contul de pe espressoman Smile
Expobar Brewtus IV | Ceado E37s | OE Lido E | VST 18/20g ridgeless | Tidaka 58.5 tamper
 
Reply
#6
Tu de cate ori ai desfacut suruburile sau ai modificat BIOS-ul unui NUC? Stiu, niciodata, ca mergea bine si asa  :Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
eu insurubez si desurubez in fiecare zi, altfel nu merge, plus o data la luna schimb si bios ul Smile
Expobar Brewtus IV | Ceado E37s | OE Lido E | VST 18/20g ridgeless | Tidaka 58.5 tamper
 
Reply
#8
(06-03-2016, 01:07)bogdan_geor Wrote: eu tin asa zisele recomandari pe care le face bellabarista:
P - 3, D - 0.05, D - 2, offset 9, si extrag la 92 (nu l mut niciodata, iau cafea din 2 locuri si ambii mi au recomandat temperatura asta)

o perioada le am tinut pe cele default dar acum mi se pare ca se stabilizeaza mai repede, oricum baleaza intre 92-93 in permanenta, mai mult sta pe 93.

bune setari, eu la P nu m-am dus mai mult de 2, dar vad ca 3 este mai ok. Offset am 0, grupul este un prelungirea boilerului si senzorul este langa iesirea din grup. Nu am tevaraie de la boiler la grup, deci offset 0.
Quick Mill Silvano, Quamar Q13E, cosuri 7-14-17-21g  La Marzocco Strada, accesorii Concept Art, Gene CBR 101.
 
Reply
#9
A încercat cineva sa măsoare temperatura la ieșire, sau in grup sa vadă care-i diferența fata de ce zice pid-ul?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario Home,Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)