• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Unde se bea cea mai buna cafea in Bucuresti?

#1
Salut,

De curand mi-am achizitionat un espressor si chiar daca sunt la inceput, vreau sa fac o comparatie intre cafeaua de acasa si cea bauta in oras.
Daca sunteti din Bucuresti, recomandati-mi localurile cu cea mai buna cafea dupa parerea voastra.
 
Reply
#2
Cred că găseşti aici tot ce te interesează: Cafenele de specialitate din Bucuresti
Lelit 41TEM+43MMI+XMC013+PL100, IMS CI200, Ascaso filter, Motta 35cl+thermo.
Hario Skerton, Clever Dripper, AeroPress, French press, V60, Moka pot, cezve.
 
Reply
#3
Sa ne spui daca ce ai baut corespunde cu imagina dumitale despre "cafea buna" Smile

Asta apropo de ultima reclama McDonalds, unde suntem luati la misto, noi astia cu 3d-ul.
Si tot apropo de faptul ca ne-ai spus ca ti-ai luat espressor, ca si cum ala ar face cafeaua singur... ce rasnita, ce cafea bagi in el ca sa compari ?
 
Reply
#4
@Sto85 - daca ramanem pe discutii la subiect, e ok, poti ramane pe forum. Daca mai comiti o spamare ca in postul sters, ne despartim, sorry, n-avem timp de politie pe forum.

In alta ordine de idei, inca ma gandesc daca sa fac chiar o sectiune separata pentru cafenele, caci alaturi de prajitorii, ele stau la baza dezvoltarii fenomenului de cafea proaspat prajita pentru mase. E mult mai ieftin sa dai 5-10 lei la o cafenea si sa incerci un espresso ok, decat sa da X00 de lei pe o chinezarie si sa fii dezamagit cand o bagi in priza ca scoate o zeama lunga.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
Pana una alta, cred ca ar merge cate un topic pentru fiecare oras...

In Bucuresti am baut aseara o cafea la superlativ, din boabe Hasbean cu punctaj peste 90, intr-o locatie care cu siguranta ar merita mai mult vizitata de catre espressomani, mai ales cand este tura lui Claudiu Stavrica. E unul dintre cei mai pasionati barista de la noi, facand parte dintr-o generatie de astfel de profesionisti care sunt setati doar pe munca si performanta, antrenandu-se ore intregi dupa program, adica dupa 10 noaptea, ca sa se prezinte la nationalele de barista sau la WBC, la cel mai inalt nivel.  Pe tura cealalta este Katy Beatrice, campioana la ibric, un alt exemplu de barista devotat meseriei. 

Mai mult ad-hoc, intr-o ora ne-am gasit la Boutique 3 flacai, eugenm, eu si bogdan_geor, plecand de acolo la 30min dupa inchiderea programului Smile Si asta nu doar din cauza limbarnitei noastre dar si a lui Claudiu care a fost un foarte placut partener de discutii profi. Ca sa intelegeti mai bine, managerul i-a dat mana libera sa aduca ce cafele crede el ca s-ar potrivi mai bine, in ultima vreme concentrandu-se pe cele de peste 90 de puncte. Merita sa treceti macar o data pe acolo!

[Image: FrTctAa.jpg]
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#6
si eu am simtit ca traiesc degeaba in buc pt faptul ca n am intrat niciodata sa beau o cafea la boutique du pain. recomand cu mare caldura sa faceti o vizita.
pun si eu o poza doar sa ma laud ca aparatul meu e mai bun ca a lui Liviu Smile
[Image: 32ae6f0df496a787b0a55364ecd52583.jpg]
Expobar Brewtus IV | Ceado E37s | Comandante | VST 18/20g | BULLET R1
 
Reply
#7
Eu am surprins si filtrat lumina care se revarsa peste Claudiu si il calauzeste spre titlul de campion, nu m-au interesat culorile si calitatea imaginii   [Image: tongue.gif]
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
ah... ma simt si prost acum... eu cautam doar proslavire proprie, nu urmaream ca tine o cauza nobila...
Expobar Brewtus IV | Ceado E37s | Comandante | VST 18/20g | BULLET R1
 
Reply
#9
N.am mai fost la Boutique de anu trecut, cand aveau alt furnizor si alta prajire.
E buna Liviu cafeaua dusa spre SC? Smile))). Asa prajesc parca cei de la Hasbean
Prajitor Coffeetool R3/4, Espressor Cimbali Casadio Dieci, Mahlkonig MK 43
 
Reply
#10
Hasbean nu cred ca se duc in SC, cel putin cele doua tipuri pe care le-am baut eu. Din contra, cand eram la inceput si faceam achizitii de grup de acolo, multi se plangeau ca este incomplet prajita si acra [Image: smile.gif]   Doar orientativ, poate pune Bogdan o poza cu Ethiopia sa de acolo.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#11
Depinde de cafea si salutari Andrei cu mii de scuze ca nu am reusit inca sa ajung la tine desi am promis.
I'm talking here about an Ethiopia Yirgacheffe natural process, amazing sparklimg cotric acodity of kumquat, sweetnesss of raw cane sugar with notes of tropical fruits mixed with juicy fruit bubblegum.
This coffee have 91 points!!!
Machine : La marzocco strada EE;
filter : the best water ever for coffee;
Dose : 20 gr in 38,5 out...with this brew ratio I... Claudiu Stavrica I give you the best balance between bitterness,sweetness and acidity;
temp : 86 degrees;
O seara frumoasa!
 
Reply
#12
https://www.hasbean.co.uk/collections/af...tu-natural
Cred ca asta e cafeaua?

Am zis si eu ca mai trec pe la claudiu, ptr sfaturi. Eram curios in sensul in care dc te uiti pe site la hasbean (in caz ca ma uit unde trebuie), de multe cafele spun ca s prajite dark, spre SC.

Burundi asta, tot natural: https://www.hasbean.co.uk/collections/af...ed-bourbon
La cupping notes scrie....just on the scup of sc.

Da gata cu can canul..Smile))). Ca deturnam topicul. Ma lamureste claudiu care e treaba cand il vizitez...Smile))
Prajitor Coffeetool R3/4, Espressor Cimbali Casadio Dieci, Mahlkonig MK 43
 
Reply
#13
Am mutat discutiile despre procesare, aici.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)