Hello There, Guest! Login Register


Pastrare / Conservare arome cafea

(18-12-2023, 19:17)renatoa Wrote: Le gasesti in topic, cautand, tastezi Atmos, in casuta din josul paginii

Se pare ca nu e prea raspandit Atmos, doar 1 parere am gasit in istoric (negativa) in afara pare destul de raspandit produsul asta , se pare ca e nevoie de un update
ps stiu ca mai sunt niste capsule in care se mai depoziteaza fix doza de 18-19 g, insa inteleg ca stau expuse aerului acelea, nu au si calitatea  de vidare .
Lelit Mara X | Niche Zero | Normcore Tools | TimeMore Black Mirror 
 
Reply
Vidarea nu e chiar ceva de dorit, si asta s-a mai discutat in topic.
Daca au stat boabele bine in pungile alea 2-3 saptamani pana au ajuns la dumneata, nu cred ca se strica inca o saptamana pana le consumi.
 
Reply
Nu cred ca Atmos chiar videaza invartind de capacul ala. Scoate o anumita cantitate de aer si se asigura o inchidere etansa sigura. In cazul pungilor am mai patit ca zip-ul sa nu se mai inchida cum trebuie. Unii zic ca si supapele de pe pungi e posibil sa se strice la un moment dat.
 
Reply
Exista useri care au folosit intr o perioada relativ scurta Airscape si apoi fiole de sticla cu dozaj? Sunt  diferente notabile intre ele? Se pastreaza mai bine cafeaua intrand aerul o singura data in fiola decat in airscape care se deschide zilnic ptr consum de 1-2-3/zi timp de 6- 7 zile . Caut o solutie cat de cat fiabila ptr ca dupa 6-7 zile scurgerea nu mai este atat de silky ca in primele zile pastrand cafeaua in pungile in care au venit.Nu mai zic ca dau si de pungi in care sigiliul /zipul se nu se mai prinde ?
Lelit Mara X | Niche Zero | Normcore Tools | TimeMore Black Mirror 
 
Reply
Am editat niste postari, va rog sa pastram vendete personale pentru privat. Aveti mesagerie unde puteti comunica in liniste.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
Am găsit asta in Plaza Mall, la Colorit, daca interesează pe careva.

3.7 ron

[Image: VSIEh8u.jpg][Image: AWe7KL6.jpg]
Lelit PL41TEM + Eureka Mignon SD , sita IMS 12/18 g / Ascaso 14-20 g
 
Reply
Salutare!
Am luat azi 250g Burundi Mutana Honey si e prajita in 27.02, adica acum 4 saptamani si jumatate. Probail a stat o perioada si pe raftul de unde am luat-o, la caldurica, langa geam. Doar acum am citit pe aici ca ideal e sa fie consumata in max 3 saptamani de la prajire. Eu stiam ca 4-6 saptamani.

Am pierdut ceva arome daca au trecut peste 4 saptamani? Sau cu al meu Lelit Pl41TEM nu o simt diferenta...
Lelit PL41-TEM; G-Iota DF64 V4; Timemore Black Mirror Nano
 
 
Reply
Nu vei stii niciodata.
Mai bine vezi daca scoti ceva baubil din ea.
 
Reply
@vladut50 eu prefer să consum cafeaua la 3-4-5 săptămâni după prăjire. Am obiceiul de a desface punga cu o zi înainte să ia puțin oxigen. Îmi place să observ cum se dezvoltă, am încercat și foarte proaspete (prăjit în aceeași zi) cât și la 2 luni+. Alții preferă cafeaua să o bea înainte să o prăjească :-) E o experiență din care înveți, ce și cum îți place; dar nu toată lumea își dorește să învețe aruncând cu banii.
Nu îmi place nici mie ideea ca o pungă să stea lângă fereastră.. dacă nu ai desfăcut punga, de ce nu o returnezi să iei alta/altceva?
Crem One Profiler, Timemore Sculptor 078S, -Profitec T64, -Nuova Simonelli MDH
 
Reply
(01-02-2024, 20:45)Victorradu Wrote: Exista useri care au folosit intr o perioada relativ scurta Airscape si apoi fiole de sticla cu dozaj? Sunt  diferente notabile intre ele? Se pastreaza mai bine cafeaua intrand aerul o singura data in fiola decat in airscape care se deschide zilnic ptr consum de 1-2-3/zi timp de 6- 7 zile . Caut o solutie cat de cat fiabila ptr ca dupa 6-7 zile scurgerea nu mai este atat de silky ca in primele zile pastrand cafeaua in pungile in care au venit.Nu mai zic ca dau si de pungi in care sigiliul /zipul se nu se mai prinde ?

Nu prea ai ce face....aerul e ucigașul tăcut,pune cafa in pungi mai mici cu supapa...
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 4 Guest(s)