• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Una pe zi

#1
Toamna. Dimineaţa. Mă rog, e 12, da’ fiecare cu dimineaţa lui. În rest, totul ca la grafic. Ploaie la vreme, plumb la vremuri. Nu fac bine ochi că şi deschid instalaţia. A, nu cea de resort, aia urmează. Întâi cea cu e-mailul, că aştept o postare în PayPal de vre-o lună şi “unchiu” nici din urechi nu dă. Da’ asta-i altă poveste. Revenind la resort,deci, cum spuneam, ploaie-plumb pe de o parte, spirit vesel zglobiu pe de alta. Aşadar, “tăt narmal”. Mai fac una alta “de dimineaţă” după care mă bag la instalaţie. Dar, nu v-am spus: între timp, acum două zile, am prăjit Columbia. Sprinţară, înălţătoare, zglobie în gust, aşa, ca după mine. Mai am din prajiri anterioare Salvador, adâncă, greoaie, pământie, aşa ca după vreme şi vremuri. Şi-ncep: măsor la fix juma-juma la boabe, duc la moară, aşez bine portafiltrul şi play buton. Bună moară, n-am ce zice. Reglaje cât încape pe ea. Iasă exact ce-i dai. În cazul meu, juma-juma. Într-un feng-shui deplin, cu ying şi yang, via Lelite. Răsuflu adânc, nivelez prelung şi tampez din scurt. Gata puc şi pac buton.Şi încep:1,2,3,…7,…,10,…,18(în acest timp, eu cu bunghiul geană pe şuroi, nu care-cumva să-l scap în luminarea la faţă într-u stricarea la gust), 20,..,22,…,27 –heilt heblu ! Jubilez ! Ochiul meu apreciază o extracţie extraordinară şi cu turnesolu’-n ceru’ gurii îi dau la gust . Nu pun zahăr (aşa m-a învăţat cineva) şi gust. Când “di colo” , când “di dincolo”. Exact cum s-a stabilit. Dreapta zglobie, stânga pământie. Iar la mijloc, undeva diametral opus tortiţei cescuţei, vă las pe voi să vă inchipuiţi gustul. O simfonie de arome concertate cu tehnica din doatare într-un recital de maestrul eu. Tiii, ce bun sunt ! Şi asta e doar aşa, pentru început de stagiune.
P.S: Acum, la cel mai serios mod, consideraţi cele de mai sus, ca un preludiu la ceea ce mai am de spus. Încă îmi fac curaj pentru ce urmează. Ştiu pe unu’ care a fost prăjit Viena Bruno pentru că s-a pus “de-a băţul”.
Lelit PL41TEM + Mahlkonig Vario + Hario Mini Mill +  tamper full inox, prajitor GeneCafe
 
Reply
#2
Stranepot de tata al lui Ion Creanga ?
Hottop | Baratza Forte | Bosco Sorrento | Hario v60, Syphon, Chemex, Clever, Bonavita Immersion Dripper, Walkure Karlsbad, Aeropress, Frenchpress, Ibric, pahar, ceasca, lingura, apa, cafea...
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)