• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Un sfat pentru inlocuire espressor...

#1
Am de ceva ani un Solis master 2000, nu prea l-am folosit, in 6 ani cam 50 de cafele. Sunt mare amator de cafea iar acesta l-am cumparat in ideea ca voi bea in sfarsit o cafea cat de cat tare si macar putin aromata. Nu prea a fost asa.... Cafeaua era cam "apoasa" si fara nici o "crema" deasupra. Dupa un timp a inceput sa piarda apa atunci cand prepara "zeama" si am renunta sa il mai folosesc. Am vorbit cu cineva care se ocupa de vanzarea si repararea de espressoare si mi-a promis ca-i va face o revizie si eventualele reparatii, dar m-a intrebat daca nu vreau sa il dau la schimb cu diferenta de rigoare pe un Saeco Vienna. Habar nu am despre ce e vorba si din ce am vazut pe net..... nu m-a lamurit cu nimic. Mi-ar prinde bine un sfat daca merita sau nu sa-l schimb. Nu e vorba de bani ci pur si simplu de dorinta de a bea o cafea "corespunzatoare" facuta de un espressor care nu se defecteaza la fiecare 10 cafele. Mentionez ca este folosit doar pentru uz casnic, rar ajunge la 5 cafele pe zi si cafea doar de la Starbucks (nu stiu alta cafea mai ok....) Multumesc anticipat celor ce imi vor raspunde.
 
Reply
#2
Din cele descrise de tine cred ca apa nu ajunge la tempratura care trebuie vezi ca are un indicator luminos care se stinge sau se aprinde cind atinge temperatura si dai start . dar daca curge si apa pe langa e vorba de garnituri care nu mai etansiaza, sau boiler fisurat.Sau o alta varianta ce rasnita folosesti ,trebuie macinata ptr, esprsso . din cite am vazut si eu pe net aceste doua aparate mie nu-mi plac ptr.cas automate ,te sfatuiesc sa-ti ei ceva semi automat cu portfiltru ptr.cafea . cu cit e mai scumpa e mai buna, sfatuestete cu espressomani din acest forum...o zi buna .
 
Reply
#3
(04-08-2012, 16:13)Gigi Wrote: Din cele descrise de tine cred ca apa nu ajunge la tempratura care trebuie vezi ca are un indicator luminos care se stinge sau se aprinde cind atinge temperatura si dai start . dar daca curge si apa pe langa e vorba de garnituri care nu mai etansiaza, sau boiler fisurat.Sau o alta varianta ce rasnita folosesti ,trebuie macinata ptr, esprsso . din cite am vazut si eu pe net aceste doua aparate mie nu-mi plac ptr.cas automate ,te sfatuiesc sa-ti ei ceva semi automat cu portfiltru ptr.cafea . cu cit e mai scumpa e mai buna, sfatuestete cu espressomani din acest forum...o zi buna .

Clar il lasam pana se aprindea lumina, semn ca e la temperatura optima. Respectam procedura. Are rasnita incorporata, nu puteam interveni cu nimic, "push buton" si incepe rasnitul, etc....
 
Reply
#4
Banuiesc ca e vorba de acest aparat?!

Asa cum scriam si pe blog in articolul despre alegerea unui espressor si asa cum am discutat de multe si ori pe forumul Softpedia, automatele sunt un compromis pe care si-l asuma fiecare, in dorinta de a castiga timp, de a nu avea prin jur niciun fir de cafea, de a fi operatiunea de extractie mult mai comoda. Toate astea au un pret, de obicei unul destul de mare, care nu se traduce doar in banii cheltuiti initial ci si in fiabilitatea precara a automatelor si mai ales in rezultatul mediocru din ceasca. Ca sa intelegi mai bine, separate, o rasnita de 150-200E si un espressor de acelasi pret, scot un shot infinit mai bun decat un superautomat de 3-5000E. Am scris bine, mii! Fizic e imposibil ca un automat sa egaleze calitatea unui espresso si fiabilitatea pe care le ai utilizand doua piese separate - rasnita si espressor!

Concret, cafeaua ta era slaba pentru ca nu rasneai destul de fin cafeaua si astfel apa trecea foarte usor prin aceasta. Dar, asa cum am experimentat cu aparatele Jura de 2000E, rasnita integrata, chiar si la maxim, macina destul de gros pentru a evita imprastierea de pulbere fina prin componentele automatului. Se pot face niste modificari ale rasnitei, la un service, dar e posibil ca in cateva luni sa te intorci cu aparatul inapoi la reparat din motive de praf de cafea imprastiat peste tot in interior. Faptul ca iti curge apa pe lanaga este o alta problema care se trateaza separat. Gigi a enumerat motivele posibile.

Saeco Vienna este aceeasi Marie cu alta palarie. Asa arata. Dar daca e functional, merita sa faci schimbul, pentru ca sunt de aceeasi calitate. Macar te alegi cu ceva care merge.

In timp, daca vei dori sa obtii un espresso adevarat, tare si aromat cum spuneai, pune deoparte un minim de 350E pentru rasnita si espressor separate, si revin-o pe forum pentru sugestii:

Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
Smile Tizule, mai clar de atat nici nu puteai fi. Multumesc foarte mult pentru sfat, macar nu mai incerc sa omor aparatul. Intr-adevar, este aparatul din imagine. De o buna perioada de timp ma resemnasem si am revenit la filtrul meu de cafea si cana de juma' de litru. O rasnita buna chiar imi trebuia si am vorbit deja pentru una.... cumparand numai de la Starbucks era necesara una, cu espressorul insa voi mai astepta, il repar pe asta si probabil il voi schimba cu Vienna. Revin cu noutatile cand le voi avea. Inca odata iti multumesc pentru sfat. O zi buna!
 
Reply
#6
Ai grija ce rasnita iti iei si ai grija cu cafeaua de la Starbuks caci este arsa. Si pe langa gustul de ars, mai iei si portie solide de acrilamida!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
(08-08-2012, 17:48)Lyvyoo Wrote: Ai grija ce rasnita iti iei si ai grija cu cafeaua de la Starbuks caci este arsa. Si pe langa gustul de ars, mai iei si portie solide de acrilamida!

Sad Inca o dezamagire, chiar imi placea Starbucks. Daca tot suntem la capitolul "sfaturi", te mai pot deranja cu inca o intrebare gen, ce cafea imi recomanzi? Caut ceva relativ tare si cu niscai aroma si care eventual sa o pot comanda pe net. Eu sunt din Constanta si nu avem aici Starbucks, iti dai seama ce flic-flac-uri faceam sa le pot cumpara din Bucuresti in conditiile in care ei nu mai fac livrari prin curierat. Sincer mi-ar prinde bine un sfat..... Multumesc anticipat!
 
Reply
#8
Ai citit articolul asta?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#9
(08-08-2012, 23:48)Lyvyoo Wrote: Ai citit articolul asta?

CITIT! Lasat 4 ore, RECITIT SI INTELES! Dezamagire mare.... Trebuie sa ma reorientez dar m-ai bagat intr-o ceata al naibii de densa. O sa dau cautare pe net daca exista cineva in Constanta care prajeste cafea, desi am mari dubii. Intamplator am langa mine o cafenea unde patronul chiar este pasionat, are tot soiul de sortimente de cafea in borcane transparente etanse, am testat cateva dar parca nu imi pareau atat de bune la gust precum Starbucks. Citind explicatiile tale imi amintesc acum ce imi povestea el si cred ca trebuia sa stau 5 minute in plus sa-l ascult mai bine. Oricum zilele astea o sa trec pe la el.....am multe nelamuriri. Astept cu nerabdare lista cu locurile de unde se poate cumpara ceva de calitate. Multumesc pentru lectie!
 
Reply
#10
Gata! Harta prajitoriilor e online!

In Constanta ai o reprezentanta Leonard Cafe, in Piata Tomis 3, vis a vis de Sensiblu (partea cu Soveja) + un magazin care aduce de la Dolce Nera, acesta, pe e b-dul mamaia si Stefan cel Mare. Si Papajacques are niste parteneri in COnstanta la Curtea Brancoveneasca, Str. Vasile Lupu 43-45.

Cele mai tari prajitorii incercate pana in acest moment mi se par Papajacques si Sarkis. Din alte orase decat Bucuresti nu am luat insa va veni vremea... Oricum, asa cum scriam si in articol, este de preferat sa iei direct de la prajitorie, chiar daca te mai costa putin curieratul.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#11
De la Leonard Cafe Constanta nu se stie data prajirii. Nu recomand daca intereseaza acest aspect.
 
Reply
#12
Acesta este si motivul pentru care nu am publicat magazinele partenere in Harta prajitoriilor! Cel mai sigur este sa iei direct de la sursa!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#13
(10-08-2012, 14:47)Lyvyoo Wrote: Acesta este si motivul pentru care nu am publicat magazinele partenere in Harta prajitoriilor! Cel mai sigur este sa iei direct de la sursa!

O multime de sfaturi utile! Va multumesc! Am rasfoit harta si optasem pentru Papajaques. Vecinul de care vorbeam si spuneam ca are o cafenea este cel de pe bulevardul Mamaia, se pare ca incet-incet ma apropii de ce trebuie. Si pentru filtrul meu de cafea o sa cumpar o rasnita mini mill pentru inceput. Mi-am reparat espressorul si asta tot prin interemediul vecinului meu cu cafeneaua pe care daca nu ma insel il cheama Iulian si am mai facut un pas inainte, cafeaua facuta la el e mai buna decat aceea pe care o facea inainte de a fi reparat (boiler crapat si ceva pe la rasnita, decalcifiere....si cine stie ce o mai fi avut). Dar mai am mult drum de parcurs...... O zi frumoasa va doresc!
 
Reply
#14
@indexcafea - la a doua tentativa de publicitate iti dau delete si ban! Daca ai intr-adevar un sfat bun de dat, ofera-l si argumenteaza-l!

Cei care stau pe acest forum sau pe topicurile de pe Softpedia o fac cautand sa obtina acasa un espresso cat mai apropiat de ceea ce ar trebui sa insemne un espresso. Acest lucru nu poate fi facut de automate! Ele reprezinta un compromis pentru birouri, pentru necunoscatori, pentru domnisoare mult prea sensibile, pentru cine vrea complicatii in plus la service si lipsa de fiabilitate, pentru cine are de aruncat bani aiurea si pentru cine vrea un bibelou pentru design. Uite ce mizerii livreaza Jura, si vorba aia, costa 2000E - http://www.espressoman.ro/in-vizita-la-m...a-la-jura/

Ia in calcul ca multi useri de pe forum au crezut in promisiunile unor vanzatori ambulanti ca tine, si-au luat espressor automat, au fost complet dezamagiti, iar acum cand au renuntat la hardughia automata si au investit minim 3-400E pe un espressor semiautomat si o rasnita, separate, si-au dat seama cata demagogie exista in vorbele unora ca tine.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)