• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Top 10 cefenele de vis din lumea întreagă

#1
Un articol interesant, dar care probabil a fost scris de un român, pentru că două dintre cafenelele de acolo sunt de la noi. Măcar am aflat de Dr. Jekelius din Brașov, de care nu știam. A fost cineva pe acolo?
Hario Skerton · Bosch MKM 6003 | Hario V60 · Bialetti Fiammetta · Aeropress
 
Reply
#2
Pare sa fie mai mult despre arhitectura cafenelelelor decat despre cafeaua de se bea acolo... Confused
 
Reply
#3
(01-08-2016, 09:33)SergiuC Wrote: ... am aflat de Dr. Jekelius din Brașov, de care nu știam. A fost cineva pe acolo?

am trecut pe acolo mai la-nceputurile ei...
cafenea de vis? sau cefenea de vis... sau ceainarie?
pentru ca da, se poate bea un ceai de plante placut, intr-un mediu placut, cu o muzica de ambianta placuta etc.
comparativ cu ceainaria Open Heart de vis-a-vis, care e mai inchisa, mai pe clarobscur, cu o muzica - zic eu - lesinat new age; ceaiuri parfumate ok;
la Dr. Jekelius trebuie sa stii ce ceai vrei, personalul nu e alcatuit din farmacisti sau... fitoterapeuti [Image: smile.gif]
aceeasi ignoranta purtata senin, chiar voios, aceeasi saracie a duhului specifica personalului de deservire, sau cum sa-i spun...

dar cafea? de obicei intru in noile localuri care au si masini espresso si incerc sa-i vad la lucru pe baietii de la butoane;
in brasov n-am vazut profesionisti ai genului, dar spun asta pentru ca e parte din limitele mele...
si n-am vazut o cafea preparata la Dr. Jekelius;

off-topic:
aceeasi problema de incompatibilitate intre cafeaua bauta acasa si cafeaua de la bar; asta din urma, e in cel mai bun caz, cafeaua lor, nu a ta [Image: smile.gif]

asta fiind de fapt, una din probleme: totul poate fi desavarsit din punct de vedere profesional, dar nu e cafeaua care-ti place tie; si e prea mult ca intr-un singur oras, la fel ca si celelalte, sa vrei mai multe cafenele desavarsite, din care una macar sa serveasca o cafea ce-ti place, nu una la moda...

o alta problema ramane cea cu costurile, la care m-am tot referit de-a lungul anilor: cum sa vorbim despre renasterea unei culturi a cafelei, cand ne limitam la o minuscula submultime de entuziasti ai consumului de cafea espresso, in lumea carora totul costa prea mult pentru a atrage un om cu posibilitati medii!

astfel ca ajungem acolo unde suntem: o multime de mare majoritate care consuma cafeaua comerciala conform reclamei media cultivate cu insistenta, si o minoritate snoaba care bea ce li se serveste in cafenele - cafenele facute pentru ca afacerea sa mearga, nu?
la fel si cu 'reportajele/review-urile' astea despre cafe-uri: sunt scrise pentru o majoritate care se duce la asa ceva nu pentru a bea un espresso ci pentru un gest de socializare placuta, uneori chiar 'gastroturism' (tripadvisor)[Image: smile.gif]
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)