• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Tonino, masurarea culorii macinaturii

#1
Un aparat zic eu interesant.
http://my-tonino.com/details.html
Bezzera MAGICA | Quamar M80E | La Marzocco Strada 14g | Motta knock box | Tamper Motta Competition | Pitcher Motta 35cl
 
Reply
#2
Sa ne spuna fotografii cum masuram asta fara aparat. Sigur se poate.
Gaggia Color; Quamar T80e
 
 
Reply
#3
Cu white balance preset, nu auto, si o sursa de lumina constanta, reproductibila, cu spectru cat mai larg, adica nici calda nici rece, ceva gen LED 4000K.
Nu azi la soare, maine la un bec...
 
Reply
#4
Sau daca vrei sa fii si mai exact folosesti un expodisc.Smile
 
Reply
#5
Ma tem ca un expodisc e o varianta de auto WB, si utilizarea lui in acest caz nu va produce rezultate mai precise decat un AWB.
Ideea este tocmai sa scoti orice este auto din ecuatie, daca vrei sa diferentiezi nuantele de prajeala.
O sursa de lumina cu temperatura de culoare cunoscuta si constanta, iar camera setata WB daca e posibil exact pe aceea temperatura.
 
Reply
#6
Aparatul care masoara culorile se numeste spectrofotometru...unul bunicel costa aprox 500 Eur. Cu el se calibreaza culorile la printer-e
Bezzera MAGICA | Quamar M80E | La Marzocco Strada 14g | Motta knock box | Tamper Motta Competition | Pitcher Motta 35cl
 
Reply
#7
(28-01-2017, 13:07)renatoa Wrote: Ma tem ca un expodisc e o varianta de auto WB, si utilizarea lui in acest caz nu va produce rezultate mai precise decat un AWB.
Ideea este tocmai sa scoti orice este auto din ecuatie, daca vrei sa diferentiezi nuantele de prajeala.
O sursa de lumina cu temperatura de culoare cunoscuta si constanta, iar camera setata WB daca e posibil exact pe aceea temperatura.

Cu un expodisc indiferent de lumina el iti va seta temperatura corecta. Este indeajuns o mica schimbare de incadrare ca wb sa se schimbe dramatic chiar daca ochiul nostru nu percepe o diferenta. Cu un expodisk nu vei rata niciodata temperatura corecta pe orice tip de lumina. Astfel, daca faci fotografie la cafeaua macinata iar langa pui sample-ul de culoare...poti destul de usor indentifica gradul de prajire...IMHO. [Image: smile.gif]
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)