• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Thermoblock pentru abur

#1
Viitoarele mele proiecte au nevoie (mai mult sau mai putin) de un boiler care sa faca doar abur.

Intrebarea este: cat de bun este un thermoblock pentru abur? Am gasit ceva la un pret bunicel dar era la vanzare ca "boiler". Uitandu-ma mai bine in poza, ca saptamana viitoare o sa il vad, sunt convins ca e un thermoblock.

So...tinand cont ca oricum imi trebuie un boiler mic sau unul homemade...se merita?
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#2
Eu stiu ca la abur, nu se masoara temperatura ci se masoara presiunea. In functie de volumul in care se stocheaza aburul si presiunea masurata se poate determina eventual si temperatura.
Senzor de presiune (modern cu iesire 4-20mA sau 1-10V sau un simplu presostat) ->control->comanda rezistente de incalzire.
LA CIMBALI M15 si 2 buc automatic Saeco
 
Reply
#3
Mda...ce masor dupa ce il voi monta va tine de buget si, de ce nu, de imaginatie. Intrebarea, pentru cei care detin sau au avut contact prelungit cu abur de la thermoblock, este: se preteaza pentru asa ceva? Se achita onorabil de sarcina sau, decat sa il folosesti, mai bine iti bagi batul...?Tongue
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#4
Eu zic ca termobloc pentru abur nu merge, termoblocul se ocupa de apa calda.
Ptr abur, cu buget mic presostat. Cu buget mai serios senzor QBE2002-P2 sau P4 si un controlor-programator digital (nu-i stiu numele ca e la serviciu) care comanda rezistenta electrica. Tot aici senzor apa nivel minin, senzor apa nivel maxim a.i. sa intre automat apa in boiler controlata de cei 2 senzori de nivel. Se mai impune si o sticla de nivel.
LA CIMBALI M15 si 2 buc automatic Saeco
 
Reply
#5
Pusu...pt espressor intreb...Huh
Thermoblock-ul nu are stabilitatea necesara extractiei si este sub chiar si boilerul meu de 100 ml...
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#6
Abur intr-un boiler de 100 ml nu poti face si daca s-ar putea vei avea o cantitate extrem de mica, incat nu o vei putea folosi la nimic.
In primul post ai spus: "Viitoarele mele proiecte au nevoie (mai mult sau mai putin) de un boiler care sa faca doar abur. "
Un boiler care sa faca abur intr-o catitate rezonabila trebuie sa inceapa de la un volum de 1000-1500 cmc (al meu are cca 5000 cmc). Astea sunt boilere care respecta toate canoanele procedeelor de obtinere de abur.
LA CIMBALI M15 si 2 buc automatic Saeco
 
Reply
#7
Nu sunt destul de norocos incat sa detin un espressor care sa imi cuprinda asemenea boilere...dar nici nu stiu daca as vreaTongue
O sa ma limitez la spatiul meu mic...mi-a trecut prin cap sa modific boilerul existent dar este prea multa bataie de cap...cateodata este bine sa iti cunosti limitele...
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)