• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Tehnica "Dritan" de frotare a laptelui, hands free

#1
am reusit sa fac un filmulet cu frotarea de pe platforma, o chestie foarte simpla, trebuie doar introdusa in unghi jumatate de duza in lapte si aburul pornit la maxim face restul de treaba.
nu stiu ce inaltime trebuie pt fiecare tip de aparat asa ca n am sa trec. sunt si colegi care au platforma gata incorporata (gs3 de ex) dar majoritatea dintre noi trebuie sa gasim un obiect, eu am o cutie de lapte praf.



Expobar Brewtus IV | Ceado E37s | Comandante | VST 18/20g | BULLET R1
 
Reply
#2
Asa froteaza si Dritan, daca bine retin, pune pitcher-ul sub duza si-si vede de treaba cu cafeaua.

Pe de alta parte, pana nu ai postat tu, Bogdan, nu mi-a venit sa-ncerc, dar maine cu siguranta. Smile
Bezzera Unica, Kinu M47
 
Reply
#3
Folosesc aceeasi tehnica nici nu mai tin minte decand.
La inceput, in primele tentative de frotare, foloseam varianta standard(tinutul in mana). Apoi am gasit aceasta metoda de 10 ori mai usoara si mai eficienta, totul se face de la sine  [Image: smile.gif]
Quamar T48 AUT | Rancilio Silvia V3 Pro | Rancilio Rocky Doserless | Reg Barber Tall C-Flat stainless steel | VST, IMS baskets & screen shower | BODUM® Chambord 12 cup | BODUM® Kenya 3 cup |
 
 
Reply
#4
eu tot asa fac pe Rancilio, practic de cand am trecut pe acest espressor. isi face treaba perfect Smile
La Scala Butterfly HX; Mazzer Mini Timer || Chisinau, RM
 
Reply
#5
Prima incercare n-a fost una reusita, practic am incalzit laptele. Smile

Mai lucram...
Bezzera Unica, Kinu M47
 
Reply
#6
pune varful tevii de abur la vreo 1.5-2cm de paretele pitcherului, si la unghi de vreo 45 grade.
adancimea o pui la vreo 1cm max.
dai drumul la maximum la abur si de la inceput tre sa auzi cum intra aer.
La Scala Butterfly HX; Mazzer Mini Timer || Chisinau, RM
 
Reply
#7
cool. Smile
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Vario Home, Gene cafe cbr 101, prajitor DIY fluid bed cu TC4
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#8
uite un film in care cred ca e cea mai buna explicatie pe care am vazut o pana acum
https://youtu.be/bvX49KmYsLA
Expobar Brewtus IV | Ceado E37s | Comandante | VST 18/20g | BULLET R1
 
Reply
#9
Foarte buna metoda, am reusit din prima o crema fina de tot. Duza 1cm sub lapte si abur la maxim.
LELIT PL62S ; MAZZER Super Jolly; KINU M47; IMS single 9,5gr, IMS 12/18gr;
 
Reply
#10
(26-03-2017, 17:43)maki Wrote: pune varful tevii de abur la vreo 1.5-2cm de paretele pitcherului, si la unghi de vreo 45 grade.
adancimea o pui la vreo 1cm max.
dai drumul la maximum la abur si de la inceput tre sa auzi cum intra aer.

Nu m-as ghida dupa aceste indicatii fixe, deoarece crema de lapte se face diferit, in functie de preparat.
Una e pt cappuccino, alta pentru latte, etc.
Tu ce prepari dupa parametri aia?
 
Reply
#11
(09-08-2017, 20:38)Răducanu Wrote:
(26-03-2017, 17:43)maki Wrote: pune varful tevii de abur la vreo 1.5-2cm de paretele pitcherului, si la unghi de vreo 45 grade.
adancimea o pui la vreo 1cm max.
dai drumul la maximum la abur si de la inceput tre sa auzi cum intra aer.

Nu m-as ghida dupa aceste indicatii fixe, deoarece crema de lapte se face diferit, in functie de preparat.
Una e pt cappuccino, alta pentru latte, etc.
Tu ce prepari dupa parametri aia?

vreau sa zic "flat white" dar pierd orice debatere cu tine in ce priveste froarea laptelui, din start Big Grin
La Scala Butterfly HX; Mazzer Mini Timer || Chisinau, RM
 
Reply
#12
Am testat si revin cu confirmarea ca functioneaza si pe Gaggia Classic v2015.
Am pus un pitcher de 300ml cu 160ml lapte, peste un carpator + cutie de lapte Smile.

[Image: unnamed_zpsydqmac9e.jpg]
Gaggia Classic 2015, Kinu M47, VST 18g+15g, PF naked, Tamper inox
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)