• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Stilul italian de prajire

#1
Prea arsa? Second crack? Sau din contra, corp mai pronuntat si aroma mai puternica?

Ce parere aveti?

Niste ganduri frumos spuse, pe home-barista.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#2
(12-12-2012, 00:23)Lyvyoo Wrote: Prea arsa? Second crack? Sau din contra, corp mai pronuntat si aroma mai puternica?

Ce parere aveti?

Niste ganduri frumos spuse, pe home-barista.

Ca sa poti praji diferit depinde doar de ce cuptor ai. este o etapa a prajirii in care timpul in care bobul de cafea isi mareste volumul este direct proportional cu cresterea temperaturii in cuptor. Acest lucru il pot realiza fara probleme cuptoare performante: Probat, Victoria si nu in ultimul rand Petroncini! Asa ca, modul in care prajesc italienii(in special in Nord), folosind miscele de cafea verde, poate fi, din punctul meu de vedere, ideal pentru un espresso. Din ce cafele sunt pe piata(ma refer cele produse in Italia) multe au o caracteristica pur comerciala. Nu o sa intalnesti niciodata o miscela care sa contina sa spunem: 20% Santos Guadxupe Dulce, 10% Guatemala Huehuetenango, 20% Columbia Supremo, 15% Ethiopia Djimmah, 10% Kenya AA, 10% India Plantation-"Spirit of India", iar diferenta completata cu Java Wib1-Medium Bean!! Este anticomerciala o asemenea reteata( o dau doar ca exemplu) ce poate fi prajita impreuna fara probleme: low, medium sau dark!
 
Reply
#3
Pe mine stilul ala napoletan ma omoara. Cred ca nu as duce un doppio pana la capat. In nord am baut (si am luat si la pachet boabe) in Venetia la Cafe del Dogge si Caffè Costa Rica, ambele cu traditie mare. Dar si ei, desi departe de stilul de prajire sudic, prajesc o idee cam tare cafeaua, impregnand un corp mai puternic in defavoarea unui gust mai delicat. Sunt subiectiv probabil dar asa am simtit.

Daca nu ma insel RaduCarutasu bause si el din nord, in calatoriile sale si nu mai stiu daca si-a publicat parerea. E o ocazie acum Smile

Si nu pot uita "corespondentul" nostru din Italia, hadriano, care a ajuns sa-si comande cafea din Anglia (hasbean), dar fara sa dispretuiasca stilul italian, ci doar considerandu-l "altfel"...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)