• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Spuma espresso

#1
Stimabili espressomani,

Obtin espresso k, insa as vrea sa reusesc un espresso ca pe you-yube.

2/3 spuma din inaltimea paharului dedicat 60 ml.

Sistemul meu = gaggia classic+vario home+vst nepresurizat+tamper inox 58,4.

Am folosit diverse sortimente de cafea (sarkis,papa,ecuador-pitesti parca) / acum am deschis o punga de MARISKA-italia ( prajitoria cea mai buna de pe langa Sorrento).

Nu folosesc portfiltru fara fund / sa fie asta explicatia ?

Multumesc anticipat.
 
Reply
#2
portafiltru fara fund este pentru a observa tu exstractia, nu inflenteaza in mod semnificativ crema schotului. la tampare, presiune si rasnire acolo este buba, dar sas tii ca nu toate cafelele dau crema indiferent cat de roaspata este.
Expobar Brewtus IV, Quamar Q13(75mm flat), Espro Calibrated Tamper, Pitcher - Espro, site: VST 18g, IMS 14/21 etc
 
Reply
#3
(12-08-2014, 12:11)dand_solaris Wrote: Stimabili espressomani,

Obtin espresso k, insa as vrea sa reusesc un espresso ca pe you-yube.

2/3 spuma din inaltimea paharului dedicat 60 ml.
Cred ca tu adaugi la crema si corpul ca sa ai 2/3 din volum crema.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#4
Ia 2/3 ca figura de stil. 2/3 'spuma' - de fapt cafea spumata care la final arata ca in filmul de mai jos.

https://www.youtube.com/watch?v=viwKkeBBIsc
 
Reply
#5
si eu am patit cu destule cafele sa nu curga cremos ori sa o faca max 7-10 zile de la prajire.
ce am acum, allez-y espresso de la Florescu, curge foarte cremos si nici nu e sensibila la preparat, are doua saptamani de la prajire.
Gaggia Classic, Lelit PL043MM, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#6
Multumesc / am sa incerc allez-y / am experimentat ieri un shot cu pahar transparent / obtin ceea ce trebuie.

Recomand vizionarea unui film ( youtube) / campionul barista 2013 Australia / merita studiat mai ales pentru tehnica de tampare. Este doar un exemplu din multe altele care se pot studia.

Am incercat si asa cum am afirmat, rezultatul este pozitiv.

https://www.youtube.com/watch?v=ZgKgt2gtzD0
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)