• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Specialty coffee shop - opening soon, caut barista

#1
Salut,

A inceput ca o pasiune si va continua cu pasiune: dupa ce am degustat peste 40 single origin-uri prajite de diferiti micro-prajitori din mai multe orase din Europa am ajuns sa renovez un spatiu pentru deschiderea unui coffee shop in octombrie. 12 luni a durat inception-ul. Smile    

Daca stiti vreun pasionat de cafea care vrea sa lucreze intr-un coffee shop cu specialty coffee, ii puteti spune sa imi trimita un mail pe adresa mea: cosssoft@gmail.com

Va multumesc.

P.S. Binenteles, va voi tine la curent cu data de deschidere si o sa organizam si evenimente/intalniri dedicate.
 
Reply
#2
Succes!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
(08-09-2015, 23:11)cosssoft Wrote: Salut,
...... dupa ce am degustat peste 40 single origin-uri prajite de diferiti micro-prajitori din mai multe orase din Europa am ajuns sa renovez un spatiu pentru deschiderea unui coffee shop in octombrie.  
.......cu specialty coffee....

P.S.
Binenteles, va voi tine la curent cu data de deschidere si o sa organizam si evenimente/intalniri dedicate.

Felicitari pentru initiativa, curaj si determinare !
Mult succes, asteptam inaugurarea ! 
PS .
Sper ca ai luat in calcul si vanzarea de cafea de specialitate pentru cei ce doresc sa prajeasca acasa .
LaMarzocco GS/3-AV
K30 Vario
Kinu M68
Hottop P
 
Reply
#4
Am impresia ca nu va fi si prajitorie, nu?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
(09-09-2015, 12:12)Lyvyoo Wrote: Am impresia ca nu va fi si prajitorie, nu?

Nu va fi prajitorie. Vom vinde insa si boabe pentru acasa.

Se numeste ORYGYNS, vom avea single origin din diferite ferme prajite la micro prajitori din Europa si vom schimba in fiecare luna cafelele.
 
Reply
#6
Wow. Abia astept, suna bine
Expobar Brewtus IV | Kinu-Die Muhle M47 | VST 20gr ridgedless | tamper dinamometric Concept Art 58,5 mm | pitcher Motta 35cl | Aeropress + Kohi filter | V60
 
Reply
#7
Felicitări! Și eu abia aștept sa deschizi! În ce zona va fi?
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#8
[Image: 11889422_389182801280695_674304581796196...e=5666DFBF]
Str Jules Michelet nr 12,
Sector 1
Bucuresti
(pe strada cu Ambasada Angliei, se intersecteaza cu Magheru si Lahovari)
 
Reply
#9
Super locatia
Expobar Brewtus IV | Kinu-Die Muhle M47 | VST 20gr ridgedless | tamper dinamometric Concept Art 58,5 mm | pitcher Motta 35cl | Aeropress + Kohi filter | V60
 
Reply
#10
(09-09-2015, 14:15)cosssoft Wrote:
(09-09-2015, 12:12)Lyvyoo Wrote: Am impresia ca nu va fi si prajitorie, nu?

Nu va fi prajitorie. Vom vinde insa si boabe pentru acasa......vom avea single origin...prajite la micro prajitori din Europa si vom schimba in fiecare luna cafelele.

Urmarind inca de la inceputuri acest forum , am observat ca espressoman-ii s-au invatat sa cumpere cafea proaspata, cu o data a prajirii cat mai apropiata de data livrarii . 
Termene de 7-14 zile de la data prajirii sunt , pentru cei mai multi , semne ale unei cafele pe care nu si-ar mai dori-o si am vazut o multime de postari care exprimau nemultumiri in acest sens.  
Tinand cont ca ce vor cumpara clientii va fi consumat in alte 7-14 zile , se ajunge la o perioada de timp de la prajire destul de mare , in care uleiurile volatile se vor imprastia , cu efect sesizabil asupra aspectului dar si al gustului unei extractii .  
Prajitoriile locale, in marea lor majoritate, reusesc sa indeplineasca acest deziderat al consumatorilor avizati .
Cunosc cafenele care ofera o ambianta si un produs de calitate, care folosesc cafea prajita afara , iar la vanzare pungile au termene de 2-3 ( chiar si mai multe) saptamani de la data prajirii. Am primit astfel de mostre si, sincer, s-a simtit ca data prajirii era cam indepartata .
Intra aici calcule strict economice, de rentabilitate, ce tin de transport, marime lot, consum etc...
Voi fi curios care vor fi datele de prajire pentru pungile oferite la vanzare clientilor.
Sunt convins de bunele intentii ale antreprenorului si ii doresc sincer ca realitatea sa nu il contrazica in dorintele sale . Intr-o astfel de situatie un management al stocului care sa tina cont de acest aspect, al vanzarii de cafea proaspat prajita , cred va fi destul de dificil de realizat.
Pentru preparare in locatie nu cred ca va fi vreo problema .

Parerea mea este ca o colaborare si cu prajitori interni ar putea fi luata in calcule pentru un plan B . 
Ca evolutie, un cuptor propriu ar contribui la o independenta totala si ar da o amprenta personala locatiei. 

Succes si asteptam inaugurarea !
LaMarzocco GS/3-AV
K30 Vario
Kinu M68
Hottop P
 
Reply
#11
Revin cu update:
Am facut un soft opening ieri, nu este momentul potrivit sa facem un eveniment de lansare.
Luna aceasta avem 2 sortimente de cafea de la Audun, castigatorul campionatului mondial de prajire:

1. Bifdu Gudina Ethiopia, Agaro
Variety: Ethiopia heirloom 
Processing: Washed 
Harvest: December 2014 - January 2015 
Elevation: 1950-2150 m.a.s.l
ESPRESSO ROAST

Cost 55 LEI / 250g

2. San Juan El Salvador, Ahuchapán
Variety: Catuai Mill: Las Cruces 
Processing: Soaked  
Elevation: 1300 m.a.s.l
ESPRESSO ROAST

COST 55 LEI / 250g

Discount-ul pentru espressomani este de 10%, mentionati la casa ca sunteti din forum.

Nu avem inca eShop-ul deschis si nici deal-urile inchise cu un curier, insa daca cineva doreste sa comande, va rog sa trimiteti un mail pe adresa mea si am sa trimitem a.s.a.p. cosmin.preda@me.com.
Programul este 08:30 - 19:30
Adresa: Jules Michelet 12, Sector 1 (Str cu Ambasada Angliei, cea cu bariera, se poate parca la Eva sau in Lahovari)

admin edit
 
Reply
#12
Salut,

Au sosit cafelele de decembrie:
1. Ethopia Seka Forest, natural processed - pentru espresso si metode alternative
2. Santa Teresa Nicaragua (90+) - pentru metode alternative (deocamdata)
Sunt prajite de Bonanza Berlin, pungile sunt de 350g iar preturile/punga sunt 75 pentru Nicaragua si 65 pentru Ethiopia (la care se aplica discount-ul de espressoman).

Cosmin
 
Reply
#13
Suntem la Orygyns si Nicaragua chiar este 90+
Am baut un aeropress si un V60. Ambele foarte bune, dar mi-a placut o idee mai mult V60-ul deoarece dupa circa un minut de la infuzie am simtit note pregnante de alune iar dupa ce cafeaua s-a racit un pic mai mult note citrice foarte placute ne-au delectat bolta palatina.
Bravo Cosmin !
 
Reply
#14
Tocmai ce am baut acasa un V60 din aceasta Nicaragua Santa Teresa, e cu adevarat deosebita.

Sunt obisnuit cu note de iasomie, florale, fructe de padure, struguri, dar am gasit in aceasta cafea fructul pasiunii, piper si aftertaste de ceai negru.
Expobar Brewtus IV | Kinu-Die Muhle M47 | VST 20gr ridgedless | tamper dinamometric Concept Art 58,5 mm | pitcher Motta 35cl | Aeropress + Kohi filter | V60
 
Reply
#15
discount-ul e valabil si pt cafeaua preparata acolo sau numai pentru boabe?
Expobar Brewtus IV + Kinu M68
 
Reply
#16
Stiam ca e pt boabe, dar la 8-12 lei cat o fi o bautura, 0.8-1.2 lei discount chiar nu mai conteaza Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#17
asa e Smile
Expobar Brewtus IV + Kinu M68
 
Reply
#18
Am fost saptamana trecuta la Orygins si am baut un flat white foarte bun. Am si plecat cu o ceasca Inker albastra Wink . Ma bucur cand gasesc cafenele care au cesti de espresso la vanzare.
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibric alama
 
Reply
#19
la cesti e valabila reducerea?  Smile
Expobar Brewtus IV + Kinu M68
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)