Quote:Ce este DIP-ul, nume de brand sau de tip de râșniță? Cam la ce tipuri de expressoare te gândești? Scuze, n-am apucat sa citesc situl de-a fir a păr, să mă informez cum trebuie înainte de-a pune întrebări..
http://www.dipgrinders.ro/DKS-65_RO.html
DIP este cea mai tare marca romaneasca de rasnite. Anul trecut au lansat si ei in sfarsit o rasnita pentru espresso, avand componentele principale (motor si cutite) de la aceeasi fabrica de unde ia si Mahlkonig pentru K30 (care costa 2000E), de fapt aceleasi piese cica. Nu e chiar un "romanism" ce au facut dar poporul nostru e inventiv. Cert este ca le-a iesit un model apreciat de barmanii din cafenelele unde au nimerit acele rasnite (din ce mi-au confirmat vreo 4 surse), ceea ce nu poate sa fie decat o bucurie ca si roman, mai ales ca nu am avut ca natie niciodata treaba cu domeniul acesta decat tangential (Illy e nascut prin Banat). DIP erau recunoscuti demult pentru rasnitele de magazin, care macina pe la chioscuri sau prin hypermarketuri si chiar le lipsea partea de cafenea.
Daca vei merge pe o cafea de calitate, proaspat prajita nu "marci" celebre, atunci va fi o greseala fatala sa macini un dozator intreg si sa lasi cafeaua sa zaca acolo pana vin clientii. De aceea au aparut aceste rasnite fara dozator, cum e si DIP printre altele, care arunca macinatura direct in portafiltrul espressorului. Usor usor cele cu dozator vor intra intr-un con de umbra pentru ca nu isi mai au rostul daca vrei sa vinzi intr-adevar cafea de calitate. Practic, pentru ca aromele sa se volatilizeze, nu sunt necesare decat maxim 15min de la macinare. Insa vorbim de arome atunci cand ai cafea de origine, proaspat prajita, lucru pe care te sfatuiesc sa-l implementezi neaparat, caci s-au inmultit prajitoriile si ai de unde sa iei. Un articol mai explicativ
ai aici.
Referitor la rasfoit forumul, informatiile de pe aici, pretioase de altfel, se cam invart in zona aparatelor pretabile acasa.
Legat de acele variante, eu as fi de parere ca nu trebuie sa subestimam varianta 1. Din cauza concurentei, distribuitorii s-au profesionalizat pe scule, livrandu-ti adesea varfuri de gama, gen Mahlkonig K30 sau vreun Fiorentzato sau alta rasnita profesionala cu LCD si software de monitorizare, fara dozatoare evident. Bineinteles, alaturi de un espressor gen Aurelia II sau Astoria. Iar daca ai o problema, au service bun si prompt prin toata tara. Dar nu e valabil pentru toti ci pentru 5-6 marci sa zicem. In plus, daca esti baiat harnic si faci target-ul, primesti si acea spaga oficiala, numita buget de marketing, care nu scade sub 5000E niciodata. Deci tehnic, foarte multi distribuitori sunt impecabili. Marea lor problema este obiectul muncii, adi
CA CAfeaua! Dupa ce ai degustat undeva o cafea proaspat prajita de calitate, cafeaua "de marca" ti se va parea venin. Din fericire, si clientii incep usor usor sa constientizeze acest lucru.
P.S. Pentru ca userii care vor cauta in viitor informatii prin forum sa gaseasca opinii general valabile, as prefera ca ofertele particulare de pe Bursa si discutiile / negocierile aferente respectivelor produse sa se intample pe mesageria privata sau pe topicul de pe Bursa.