• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Sfaturi achizitie.

#1
Buna ziua , in urma defectionari aparatului automat de cafea Saeco intelia am tot cautat espresso-are si am dat de acest blog multumesc lui dumnezeu care m-a luminat un pic de ce nu avea gust de espresso zeama de la saeco .... In fine dupa ce am tot citit pe aici vre-o 2 zile m-am decis in functie si de buget la urmatoarele
Gaggia Classic + tamper cadou

Sita nepresurizata 2 cafele 58 mm

Rasnita de cafea Lelit PL 044 MMT
Acum astept si parerile dumneavoastra despre alegerea mea si eventual sfaruri in vederea achizitionari cafelei prospat prajite avind in vedere faptul ca sunt din Constanta si dupa cate m-ati informat nu exista decat 1 magazine aici asa ca o sa intre in calcul si variant online eventual ceva branduri cu care sa merg la sigur daca pot spune asa pentru un espresso delicios.
 
Reply
#2
Expressoul e ok
Rasnitoiu nu-l cunosc
Cafea folosesc Hot Spot
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#3
Merita .Eu am aceasta configuratie (doar rasnita este MMI,dar nu este nici o diferenta constructiva, fiind cu 50 de lei mai scumpa pentru ca are ciocul d e distributie metallic ceea ce reduce inconvenientul electrostatic postrasnire).E configuratia ideala pentru inceput,avand tot ce iti trebuie pentru a nu fi frustrat vazand ce obtin altii in cestile lor.Aparatul poate fi foarte usor upgradat(presiune 9 bari,stemer rancilio,sau Pid.)Fiind din Constanta,ai si posibilitatea de a beneficia de consultanta unor persoane de treaba de pe acest forum.Zic pentru inceput,pentru ca aproape toti iau microbul upgradarii .E prea tentant,dar un an sau 2 poti sta linistit si savura o cafea delicioasa de cate ori pe zi vrei.A...,si cafeaua de la HOT SPOT este excelenta,pe langa asta avnd si cel mai bun pret pentru membrii comunitatii noastre(mai mic cu 30%).La comanda specifici acest lucru.O zi buna si nu mia sta pe ganduri.Apropo ,eu tot dupa un"accident" Saeco am facut pasul.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario,tamper Lelit 58 mm,sita VST 18 grame,pahare test espresso Concept-Art, ,sita blind,latiera 350 ml Concept-Art.
 
Reply
#4
Combinatia va scoate sigur cafea buna odata ce treci de pragul de invatare, dar daca prinzi virusul cafelei bune in timp vei vrea sa faci upgrade.
Functie de posibilitatile financiare si de cat de pasionat esti ai putea sari direct un pas mai sus si sa-ti iei un expresor cu Hx sau chiar double boiler si o rasnita ceva mai serioasa (Vario care e populara pe forum, Eureka Mignon care e ceva mai ieftina, mai putin flexibila si atragatoare vizual + ergonomic dar conform review-urilor are rezultate buna in ceasca, un SH, etc). In felul asta economisesti ceva bani pe termen lung.

Cafeaua proaspat prajita merita cumparata online doar la cantitati mai mari, eventual in combinatie cu alti prieteni. Altfel pretul transportului te omoara. Eu din experienta personala pot recomanda PapaJacques sau HotSpot, n-ai cum sa dai gres cu cafeaua lor.
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#5
Salut.
Si eu am ramas fara agregatul de facut "cafea" (krups) si am dat comanda de un Gaggia Clasic care va fi livrat dupa 12 ianuarie. Tu ai primit deja aparatul?
 
Reply
#6
Bun venit Nelu,
Mai conteaza si bugetul final de investit...

Hydema, bun venit pe forum de asemenea - Classic intarzie pentru ca va fi putin diferit fata de ce a fost pana acum, iar italo-romanii si-au luat vacanta boiereste in fabrici si birouri, ca asa-i in tenis. O sa ajung zilele viitoare sa vad exemplarul mostra 2015 si revin cu poze si detalii.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
Tot ce sper este sa nu fie acesta: http://www.amazon.co.uk/Gaggia-RI9403-11...B00P2I15ZY.
Din cate vad are butonul pentru aburi identic ca marime cu celelalte doua, picurator din plastic, iar lipsa celui de-al doilea furtunas din rezervor si a tevii de scurgere a apei in tavita indica renuntarea la valva solenoid Sad
Daca pozele se vor confirma tot ce pot sa zic de pe acum este RIP Gaggia Classic.
Isomac Venus + PID Auber // Eureka Mignon // Tamper Motta Bubinga // Tamper dinamometric L-Beans // Site La Marzocco-7g, Bezzera-14g si VST-15g // Latiera Espro Toroid
 
Reply
#8
(09-01-2015, 02:40)Lyvyoo Wrote: Bun venit Nelu,
Mai conteaza si bugetul final de investit...

Hydema, bun venit pe forum de asemenea - Classic intarzie pentru ca va fi putin diferit fata de ce a fost pana acum, iar italo-romanii si-au luat vacanta boiereste in fabrici si birouri, ca asa-i in tenis. O sa ajung zilele viitoare sa vad exemplarul mostra 2015 si revin cu poze si detalii.
Sper să fie modelul vechi livrat că am auzit lucruri bune despre el. Oricum e un pas înainte față de ce aveam dar parcă nu aș vrea să fie mai rau decât modelul anterior.
Așa că dacă ai putea să-l vezi și să-l pipăi înainte de a fi livrat ar fi bine.
Lelit PL81T + Kinu 47
 
Reply
#9
(07-01-2015, 14:13)Hydema Wrote: Salut.
Si eu am ramas fara agregatul de facut "cafea" (krups) si am dat comanda de un Gaggia Clasic care va fi livrat dupa 12 ianuarie. Tu ai primit deja aparatul?

Acelasi raspuns am primit si eu dupa 13 ianuarie sosesc si gaggia si lelit cred ca este acelasi unic importator.....initial vroiam sa achizitionez un lelit cu rasnita incorporate dar m-am razgandit pe set-up asta.
 
Reply
#10
(09-01-2015, 02:40)Lyvyoo Wrote: Bun venit Nelu,
Mai conteaza si bugetul final de investit...

Hydema, bun venit pe forum de asemenea - Classic intarzie pentru ca va fi putin diferit fata de ce a fost pana acum, iar italo-romanii si-au luat vacanta boiereste in fabrici si birouri, ca asa-i in tenis. O sa ajung zilele viitoare sa vad exemplarul  mostra 2015 si revin cu poze si detalii.

Poate aflati noutati inainte sa ajunga la noi , daca modelele noi sunt cu modificari semnificative adica lipsa acelei valve mai bine m-a axez spre alt model ....
 
Reply
#11
(09-01-2015, 04:25)MANU Wrote: Tot ce sper este sa nu fie acesta: http://www.amazon.co.uk/Gaggia-RI9403-11...B00P2I15ZY.
Din cate vad are butonul pentru aburi identic ca marime cu celelalte doua, picurator din plastic, iar lipsa celui de-al doilea furtunas din rezervor si a tevii de scurgere a apei in tavita indica renuntarea la valva solenoid Sad
Daca pozele se vor confirma tot ce pot sa zic de pe acum este RIP Gaggia Classic.

Parca vad ca si picuratorul e din plastic ca la seria dose sau pure.Sa nu-si bage coada departamentul vanzari ca se alege praful de munca celor care le concep.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario,tamper Lelit 58 mm,sita VST 18 grame,pahare test espresso Concept-Art, ,sita blind,latiera 350 ml Concept-Art.
 
Reply
#12
Deci acum am confirmarea ca modelul nou vine cu modificari si intradevar lipsa tevi de retur ma pune rau pe ganduri .....in consecinta m-am hotarat sa fac un fel de compromise si am luat in vedere si sfaturile dumneavostra si m-am rehotarat
Lelit PL43MMI rasnita.
Lelit PL41TEM espressor.

acum am o mica nelamurire am inteles ca lelit-ul acesta vine si cu o sita nepresurizata in cutie? Acest lelit necesita decalcifiere sau backflush ? Ce credeti despre alegere o sa ma dezamageasca rasnita?
 
Reply
#13
(09-01-2015, 13:35)nelu_constanta Wrote: Deci acum am confirmarea ca modelul nou vine cu modificari si intradevar lipsa tevi de retur ma pune rau pe ganduri 

De ce? Ar fi un fel de cobinatie intre Evolution si Classic. Ambele cu rezultate bune. Si scapi si de backflush. Smile
Nuova Simonelli Oscar; Mazzer Super Jolly
 
Reply
#14
(09-01-2015, 13:35)nelu_constanta Wrote: Lelit  PL43MMI rasnita.
Lelit PL41TEM  espressor.

Acest lelit necesita decalcifiere  

Da, functie de apa pe care o folosesti, dupa o perioada mai mare sau mai mica de timp ..

(09-01-2015, 13:35)nelu_constanta Wrote: sau  backflush ?

Si da. Adica e recomandat daca tii la aparat si la tine Smile.

(09-01-2015, 13:35)nelu_constanta Wrote: Ce credeti despre alegere o sa ma dezamageasca rasnita?

La inceput nu, dupa un timp daca ramai pasionat de espresso si esti cat de cat perfectionist, sansele sunt ca da.
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#15
Tocmai asta e ideea , cred ca nu va mai fi un "classic'' va devein altceva un alt concept probabil mai slab construit dupa parerea mea altfel nu vad de ce s-ar modifica un produs care merge foarte bine decat daca nu vrei sa scazi cheltuielile de productie.......
 
Reply
#16
(09-01-2015, 13:35)nelu_constanta Wrote: Deci acum am confirmarea ca modelul nou vine cu modificari si intradevar lipsa tevi de retur ma pune rau pe ganduri .....in consecinta m-am hotarat sa fac un fel de compromise si am luat in vedere si sfaturile dumneavostra si m-am rehotarat
Lelit  PL43MMI rasnita.
Lelit PL41TEM  espressor.

acum am o mica nelamurire am inteles ca lelit-ul acesta vine si cu o sita nepresurizata in cutie? Acest lelit necesita decalcifiere sau  backflush ? Ce credeti despre alegere o sa ma dezamageasca rasnita?


Lelit PL41TEM este o alegere excelenta. Vine cu un boiler de 250 ml fata de cel de 100ml al classicului, +teava de abur care nu necesita înlocuirea, +site ne presurizate.

 de la classic in sus toate espressoarele necesita decalcifiere sau  backflush, doar ca decalcifierea poți sa o faci si la 2 ani in cazul boilerelor mai mari. 
Eu backflush fac după fiecare utilizare, si o data la 2 luni îl fac cu pulycaff, un detergent special. E bine ca din cand in cand sa dai jos si sa cureți si sita de la grup si sa o cureți. La  Lelit este destul de ușor caci este prinsa in șurub.
Râșnita este o alegere excelenta pentru început, mai încolo după cum s-a mai scris o sa simți nevoia unui upgrade, deoarece anumite nuanțe de gust ale boabelor de cafea sunt evidențiate mai bine de râșnite de alt calibru.
Expobar Brewtus IV, Quamar Q13(75mm flat), Espro Calibrated Tamper, Pitcher - Espro, site: VST 18g, IMS 14/21 etc
 
Reply
#17
Nu cred ca s-a eliminat electrovalva de pe Classic. Ar fi incredibil. Asta ar insemna ca in conditiile evolutiei pretului materialelor in piata, au preferat sa nu scumpeasca dar sa renunte la unele componente "premium" pentru gama entry level. Dar sa nu ne precipitam. Luni ma duc sa-l vad si revin cu mai multe informatii. O sa cer si desfacerea lui pentru a observa prezenta OPV-ului reglabil de pana acum. E clar ca atunci cand te cumpara o corporatie (Philips) deja parerile batraneilor de pe la Gaggia Milano nu prea mai conteaza.

Eu i-am zis si importatorului Gaggia / Lelit Romania ca ar trebui sa comunice mai bine cu fabrica Lelit, speculand modificarile lui Classic, si sa propune "un pret de atac" in cazul Lelit PL41E. Ma rog, nimeni nu isi canibalizeaza produsele din portofoliu, dar e o idee daca Philips are alte viziuni. De exemplu, daca acum Classic costa 1160 iar PL41E 1605 lei, te gandesti de doua ori ce sa alegi si cazi pe Classic de obicei. Dar la un pret de 1200 - 1300 de lei, ar fi destule motive sa mergi spre PL41E (boiler de alama de 250ml, electrovalva, OPV reglabil din ce vad pe forum, carcasa de inox, portafiltru la fel de bine constuit ca si cel Gaggia doar ca e pe 57mm, site nepresurizate din prima. Doar rezistenta e mai mica (1050 vs 1425 pe Classic) insa raportarile pe PL41TEM sunt foarte ok pe partea de aburi.  

Lelit PL41TEM este o evolutie cu siguranta, fiind alegerea cea mai echilibrata, daca ai bugetul respectiv. Pe topicul dedicat din acest forum gasesti o multime de pareri din partea userilor. PL44MMT nu as lua-o ca pe o alternativa pentru ca ii dispare acea roata vizibila caracteristica lui PL43MMI, facand reglajul unul in orb, ca in cazul Ascaso. Numai ca Ascaso e 670 de lei (cu carcasa de plastic), nu 1050 de lei ca PL44MMT.

Faptul ca poti face backflush, este un avantaj, dar si o necesitate. Cu o sita blind (fara gauri), vei putea intoarce apa spre grup, clatind parte din componentele de acolo. Pe Gaggia Dose spre exemplu sau pe altele mai ieftine, nu poti face asta. Totodata, esti si obligat pentru ca traseul acela de la grup la tava de reziduuri se va colmata in timp de la uleiurile cafelei si trebuie curatat cu putin detergent special (costa cam 30 de lei /500g si folosesti 2g la un backflush, o data doua luni sa zicem). Cu apa poti face oricand backflush. Un topic in acest sens ai aici.

Decalcifiere se face la orice aparat care foloseste o rezistenta electrica - espressor, steamer de gatit, fierbator, chiar masina de spalat dar e putin riscant etc.

Combinatia nu te poate dezamagi, ba din contra, vei obtine rezultate foarte bune. Insa spiritul espressomanilor este unul in continua evolutie si dorinta de upgrade  Smile Asa ca s-ar putea ca peste un timp sa iti doresti scule si mai avansate (espressoare HX de la 900-1000E in sus, rasnite de la 400E in sus etc.) Insa mereu am spus, daca nu treci prin faza aceasta de inceput, e mai greu sa apreciezi adevarata valoare a sculelor mai avansate. 
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#18
Lyvyoo, chiar te rog sa dai un raspuns luni referitor la Classic pentru ca daca l-au modificat in rau sa ma orientez spre Lelit PL41E. O sa intind bugetul la maxim dar macar sa stiu de ce.

Multumesc.
 
Reply
#19
Poate mai gasesti unul nou din stocul vechi,doar nu -sor fi terminat toate.Aaaa.pai vad ca mai este,dar o idee mai scump,deci il poti lua dar nu redus ci la vreo 1300.Ma rog ,putina rabdare nu strica daca esti prea strans cu bugetul.Din ce vad la kfea.ro il au la 1305 si in pret ai si un tamper lelit.E foarte bine,ca tamper oricum iti trebuie si asa ajungi tot la 1100 de lei practic.E o sugestie,poate te ajuta.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario,tamper Lelit 58 mm,sita VST 18 grame,pahare test espresso Concept-Art, ,sita blind,latiera 350 ml Concept-Art.
 
Reply
#20
Orice magazin din Romania ia de la gaggia.com.ro Deci daca nu au ei in depozitul central, nu are nimeni.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#21
Kfea.ro nu il au pe stoc, dupa 12 ianuarie o sa-l aduca (deci tot de la importator).
 
Reply
#22
Nu si-au adus la zi pagina!Asta este o chestie tare enervanta .Eu a trebuit odata tot intr-o situatie din asta ,evident cu alt produs, sa alerg pentru a returna suma celor de la card avantaj.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario,tamper Lelit 58 mm,sita VST 18 grame,pahare test espresso Concept-Art, ,sita blind,latiera 350 ml Concept-Art.
 
Reply
#23
(09-01-2015, 19:47)Lyvyoo Wrote: Orice magazin din Romania ia de la gaggia.com.ro  Deci daca nu au ei in depozitul central, nu are nimeni.

Corecta remarca am sunat peste tot , nimeni nu tine aparatele pe stoc sau probabil comanda decat 2-3-4 buc si in momentul de fata nimeni nu il mai are pe stoc in ro cel putin online cine stie poate doar in magazine de profil care au ramas cu ceva marfa de anul trecut.
 
Reply
#24
Magazinele fizice nu prea se "incurca" sa isi faca stocuri de asemenea "no name-uri" pentru marele public Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)