• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Sfat alegere expresor

#1
Sunt in cautarea unui expresor si deoarece nu ma prea pricep va cer sfatul . Mi-au fost recomandate acestea doua care ma incanta si  datorita pretului . Despre Delonghi stiu ca este o firma buna , mai am electrocasnice de la ei . Despre Gaggia nu ma pronunt pentru ca nu am avut de a face cu ei . As vrea un expressor automat pentru ca nu ma prea pricep la dozaje si ar mai fie si problema de timp .
Spuneti-mi si mie  intre aceste 2 expresoare pe care sa il aleg :

1) Delonghi Caffe Magnifica ESAM4000-B : http://www.emag.ro/e...b/pd/D9VYWBBBM/

2) Gaggia Platinum Vogue : http://www.kfea.ro/a...platinum-cadou/

Scuze pentru link-urile atasate , nu am avut intentia de a face reclama cuiva
 
Reply
#2
(02-01-2016, 20:17)Mp@un@s Wrote: Sunt in cautarea unui expresor si deoarece nu ma prea pricep va cer sfatul ......
Spuneti-mi si mie  intre aceste 2 expresoare pe care sa il aleg :
1) Delonghi Caffe Magnifica ESAM4000-B : http://www.emag.ro/e...b/pd/D9VYWBBBM/
2) Gaggia Platinum Vogue : http://www.kfea.ro/a...platinum-cadou/

Cu tot respectul , pentru faptul ca iti doresti sa bei o cafea buna , dar cred ca te afli intr-o confuzie .
Esti in cautarea unui expresor si ai dat doua link-uri spre 2 minunate automate pentru preparat cafea .

Espresso , in sensul celor discutate pe acest forum , reprezinta o bautura extrasa cu ajutorul unui aparat,  numit intr-adevar expresor , dar pentru care utilizatorul foloseste min 7-14 g de cafea proaspat prajita si 
macinata intr-o rasnita separata , macinatura pe care o niveleaza si o tampeaza cu cca 14 kgf in sita speciala asezata in portfiltrul expresorului.
Expresorul este pornit din timp si lasat sa se incalzeasca 20-40 de minute pana ce ajunge la temperatura de lucru .
Dupa ce portfiltrul este montat in grup utilizatorul actioneaza dispozitivul de initiere a extractiei ( levier , maneta sau buton )  iar aparatul va livra in ceasca 30-60 de ml de cafea la o presiune de 9 bari , o temperatura de 88-96 gc, in timp de 25 de secunde .
Sub 25 de secunde  si la presiuni sub 9 bari avem o cafea subextrasa , fara gust adica un fel de spalatura . Peste 25-30 de secunde suntem in cealalta zona a supraextractiei . 
Toate aceste neajunsuri se regleaza foarte simplu din rasnita .
Deci , folosind un expresor  utilizatorul va bea intotdeauna ceea ce isi doreste si ceea ce prepara .

Cu aparatele indicate de tine acesta nu poate parcurge niciuna din etapele de mai sus iar aparatele vor prepara cafeaua asa cum cred ele .
In 99,99% din cazuri utilizatorul va avea parte doar de subextractii ( in sensul celor scrise mai sus ) adica 30-60 ml de zema care va curge in 10-12 sec maxim , preparata din nu se stie ce cantitate de macinatura , extrasa la cine stie ce presiune si temperatura . 
In ceasca va rezulta orice numai un shot decent de espresso nu .
Daca trecem si la combinatii cu lapte deja ne indepartam prea mult de ceea ce ar trebui acestea sa fie .
Despre fiabilitate , intretinere si service nu mai vorbim . Dupa principiul ca toate faptele bune se platesc , la fel si utilizarea simpla se plateste prin slaba fiabilitate , intretinere greoaie si service dezastru .
Asta iti doresti ? 
Daca da,  cred ca nimeni de pe acest forum nu iti va putea face vreo recomandare in acest sens .
Daca vei cauta pe aici vei vedea ca au mai fost solicitate asemenea recomandari dar si acelea  au ramas fara raspunsuri .
Cei mai multi membri cauta perfectiunea gustului si isi doresc in ceasca un espresso perfect iar pentru asta folosesc alte tipuri de echipamente .

Sunt convins ca cele scrise de mine nu te vor multumi si , poate , te vor deruta putin . 
Macar primesti un raspuns onest care te va pregati pentru dezamagirile care vor urma , achizitionand un asemenea gen de aparat pentru prepararea cafelei . 
Daca toate cele scrise mai sus nu conteaza atunci da cu banul sau alege unul la nimereala .
Bautura livrata va fi la fel de slaba deoarece fabricantul nu isi poate permite ca utilizatorul , dupa ce a transpirat in efortul deosebit facut pentru a apasa un buton , sa nu primeasca recompensa asteptata : o " cafea ideala ,  delicioasa " .

Succes !
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#3
Vezi ca si eu la inceput voiam automat , sa nu faci greseala asta , mai citeste pe aici sa vezi ce pierzi cu un automat , dintr-o cafea proaspat prajita obtii multe lucruri intr-o cana dar nu cu un automat .De bugetul asta poti gasi un espressor , automatele sunt niste glume , eu sunt de exemplu disperat ca nu pot obtine constant temperatura de extractie si am simtit pe gustul meu ce inseamna un singur parametru sa-ti fuga ...  asta daca vrei sa gusti o cafea ,,, cu un automat nici nu merita sa dai bani pe cafea proaspat prajita merge cu orice ca tot la fel iese.De exemplu Sarkis are la piata si un automat , i-a de la el cea mai buna cafea si fa-o cu automatul apoi du-te si fa-o cu un expressor cat de cat si dupa aia hotaraste 
    Mie imi pare rau ca am luat HX in loc de DB si o sa-l vand dupa 2 luni de la achizitie , tu daca vei vrea sa bei o cafea adevarata vei face acelasi lucru !!! E pacat de pierdere , i-a de la inceput ceva ca lumea !

   Vezi Lelit Pl41e e 1400 lei !!!!!!!!! http://www.espressoman.ro/forum/Thread-1...-accesorii
lasa-i pe astia de la kfea.ro vezi pe forum reduceri adevarate 

La multi ani si o seara frumoasa
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , filtru BWT bestcare s , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale 
 
Reply
#4
@p@un@s - eu cred ca singura ta optiune este automatul de cafea. Nu are rost sa incercam sa te convertim la adevaratul espresso. Atunci ar fi mai bine sa cauti informatii pe alte forumuri din tara sau de afara.
Gaggia Classic RI8161, meCoffee PID, IMS Gaggia GA 200 IM, IMS B68 12/18 g, Kinu M47, Zassenhaus 105, custom tamper 
 
Reply
#5
(02-01-2016, 21:38)RaduCarutasu Wrote:
(02-01-2016, 20:17)Mp@un@s Wrote: Sunt in cautarea unui expresor si deoarece nu ma prea pricep va cer sfatul ......
Spuneti-mi si mie  intre aceste 2 expresoare pe care sa il aleg :
1) Delonghi Caffe Magnifica ESAM4000-B : http://www.emag.ro/e...b/pd/D9VYWBBBM/
2) Gaggia Platinum Vogue : http://www.kfea.ro/a...platinum-cadou/

Cu tot respectul , pentru faptul ca iti doresti sa bei o cafea buna , dar cred ca te afli intr-o confuzie .
Esti in cautarea unui expresor si ai dat doua link-uri spre 2 minunate automate pentru preparat cafea .

Espresso , in sensul celor discutate pe acest forum , reprezinta o bautura extrasa cu ajutorul unui aparat,  numit intr-adevar expresor , dar pentru care utilizatorul foloseste min 7-14 g de cafea proaspat prajita si 
macinata intr-o rasnita separata , macinatura pe care o niveleaza si o tampeaza cu cca 14 kgf in sita speciala asezata in portfiltrul expresorului.
Expresorul este pornit din timp si lasat sa se incalzeasca 20-40 de minute pana ce ajunge la temperatura de lucru .
Dupa ce portfiltrul este montat in grup utilizatorul actioneaza dispozitivul de initiere a extractiei ( levier , maneta sau buton )  iar aparatul va livra in ceasca 30-60 de ml de cafea la o presiune de 9 bari , o temperatura de 88-96 gc, in timp de 25 de secunde .
Sub 25 de secunde  si la presiuni sub 9 bari avem o cafea subextrasa , fara gust adica un fel de spalatura . Peste 25-30 de secunde suntem in cealalta zona a supraextractiei . 
Toate aceste neajunsuri se regleaza foarte simplu din rasnita .
Deci , folosind un expresor  utilizatorul va bea intotdeauna ceea ce isi doreste si ceea ce prepara .

Cu aparatele indicate de tine acesta nu poate parcurge niciuna din etapele de mai sus iar aparatele vor prepara cafeaua asa cum cred ele .
In 99,99% din cazuri utilizatorul va avea parte doar de subextractii ( in sensul celor scrise mai sus ) adica 30-60 ml de zema care va curge in 10-12 sec maxim , preparata din nu se stie ce cantitate de macinatura , extrasa la cine stie ce presiune si temperatura . 
In ceasca va rezulta orice numai un shot decent de espresso nu .
Daca trecem si la combinatii cu lapte deja ne indepartam prea mult de ceea ce ar trebui acestea sa fie .
Despre fiabilitate , intretinere si service nu mai vorbim . Dupa principiul ca toate faptele bune se platesc , la fel si utilizarea simpla se plateste prin slaba fiabilitate , intretinere greoaie si service dezastru .
Asta iti doresti ? 
Daca da,  cred ca nimeni de pe acest forum nu iti va putea face vreo recomandare in acest sens .
Daca vei cauta pe aici vei vedea ca au mai fost solicitate asemenea recomandari dar si acelea  au ramas fara raspunsuri .
Cei mai multi membri cauta perfectiunea gustului si isi doresc in ceasca un espresso perfect iar pentru asta folosesc alte tipuri de echipamente .

Sunt convins ca cele scrise de mine nu te vor multumi si , poate , te vor deruta putin . 
Macar primesti un raspuns onest care te va pregati pentru dezamagirile care vor urma , achizitionand un asemenea gen de aparat pentru prepararea cafelei . 
Daca toate cele scrise mai sus nu conteaza atunci da cu banul sau alege unul la nimereala .
Bautura livrata va fi la fel de slaba deoarece fabricantul nu isi poate permite ca utilizatorul , dupa ce a transpirat in efortul deosebit facut pentru a apasa un buton , sa nu primeasca recompensa asteptata : o " cafea ideala ,  delicioasa " .

Succes !
De nemultumire nu poate fi vorba dar in bezna totala sunt .
Se vede treaba ca aici sunt numai profesionisti in ale cafelei .
Am fost la 2 prieteni care aveau ambii "expresoare" DeLonghi daca le pot spune asa si mi-a placut acea cafea in comparatie cu cafetiera clasica . Dar observ ca treaba e mult mai complicata
 
Reply
#6
(02-01-2016, 22:35)p@un@s Wrote: Se vede treaba ca aici sunt numai profesionisti in ale cafelei .
Am fost la 2 prieteni care aveau ambii "expresoare" DeLonghi daca le pot spune asa si mi-a placut acea cafea in comparatie cu cafetiera clasica . Dar observ ca treaba e mult mai complicata

Nu stiu ca cineva de pe forum sa fie profesionist in ale cafelei si sa fie , in acelasi timp si activ .
Treaba nu este complicata de loc . Nu suntem masochisti si nu ne chinuim singur . 
Stim doar unde ne aflam , in zona cafelei bune si descoperim zilnic ca putem progresa .
Acest progres , pentru care ne straduim , ne rasplateste cu satisfactii suficient de mari incat sa ne faca sa mergem mai departe .

Daca brand-ul prietenilor tai produce o cafea care iti place ce rost a avut interventia ta pe acest forum .
Desi costa foarte mult , achizitionandu-l , vei bea o spalatura de cafea macinata si nu espresso , vei experimenta tot felul de nuante de amar sau de acru , gust de cenusa sau de carbuni si nicidecum arome . Vei bea clabuci sau spuma din lapte amestecate cu lichidul extras si nu o combinatie adevarata , din lapte facut crema  combinat cu un shot de espresso si care se numesc , macchiato , cappuccinno , latte etc .
Te vei mununa in continuare de cafelele si de combinatiile  " delicioase "  de la Starbuks , chiar daca acelea nu sunt nici macar la nivelul obtinut de un incepator de pe acest forum si care are in dotare aparate entry level .

Esti in fata unei  probleme de optiune , de alegere a unei directii .
Fa acest lucru in cunostinta de cauza . 
Mergi intr-o cafenea buna si vezi daca ce bei acolo se compara cu ce bei la cei doi prieteni . 
Daca ai drum prin Bucuresti mergi pe la Origo , Guido , Frudisiac , Origins si mai gasest pe forum locuri unde se bea cafea adevarata .
Compara si alege !
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#7
Eu am baut cafea la un esam3500 si cu rasnita stransa la max, temp la max si boabe illy mi-a placut. Picura la inceput ca un semi gata sa se blocheze.
Brasilia Club;Gaggia Espresso; Quamar T80
Ex: Saeco Poemia, Gaggia Color, Dip DK30.
 
Reply
#8
(02-01-2016, 22:35)p@un@s Wrote: Succes !
De nemultumire nu poate fi vorba dar in bezna totala sunt .
Se vede treaba ca aici sunt numai profesionisti in ale cafelei .
Am fost la 2 prieteni care aveau ambii "expresoare" DeLonghi daca le pot spune asa si mi-a placut acea cafea in comparatie cu cafetiera clasica . Dar observ ca treaba e mult mai complicata

Pe lângă ce a punctat foarte bine Radu poate te ajuta si ce a scris Liviu aici:
http://www.espressoman.ro/care-espressor...oi-restul/
LaSpaziale S1 Vivaldi II, Mazzer Mini E Type A, IMS Competition Shower Screen & Filters, Naked PF, Cantar Brewista, Tamper by dobro_c, Sotie aproape exasperata
 
Reply
#9
Si cand ma gandesc cu ce-mi bat eu capul , temperatura de extractie , palier de temperatura , profil de prajire  , provenienta cafelei sa fie recoltata manual samd , de am disperat tot forumul si primit si flit iar altii beau boabe ILLY si sunt in placeri , tare de tot .Ma uit si vad ca esam3500 e vreo mie de dolari !!!!! wow cat lelit ul meu care asa cum e , m-a facut de cateva ori sa cad pe jos ..., ca sa nu mai zic de crema de lapte unde aici chiar n-am ce reprosa !!!

Oricum faza cea mai tare e cu boalele Illy ...

Acum beau San Domingo Barahona chiar prajita de mine la un light-city asa cum am vrut eu si savurez ceva placut .Astea le zic nu din rautate ci ca acum 2-3 luni beam Lavazza capsule si eram extaziat de E urile din Crema&Aroma iar  cu ajutorul acestui forum am descoperit o noua lume !!!   (fara misto)
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , filtru BWT bestcare s , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale 
 
Reply
#10
Incercam sa ajut initiatorul subiectului cu niste info la prima mana. Nu sa dau ocazia unora sa fie smecheri.
Brasilia Club;Gaggia Espresso; Quamar T80
Ex: Saeco Poemia, Gaggia Color, Dip DK30.
 
Reply
#11
(03-01-2016, 07:40)Zaheyu Wrote: Incercam sa ajut initiatorul subiectului cu niste info la prima mana. Nu sa dau ocazia unora sa fie smecheri.

Daca era un buton de Like, l-as fi apasat cu mare drag Smile
French Press, Kinu M47
 
Reply
#12
Cu toții am vrut automate la început , din pură neștiință .
Dar dacă nu ne-am grăbit și am studiat problema , am ajuns in final să consumăm o cafea care nu ne agită, nu e amară, nu e acră ci abundă de arome și în final rămânem cu o stare de bine , nu cu o stare de agitație, care rezulta din consumul de cafea robusta din comerț .
Problema cu timpul nu e o problemă. Pus pe o priză programabilă , espressorul e deja în parametrii dimineața , când ajungi in bucătărie . Extracția ( cu măcinarea, tampare) nu durează mai mult de 2 minute .
Am fost acum câțiva ani la un prieten in Brașov care avea un automat Krupps . M-am chinuit trei zile si nu am reușit să obțin decât o zeamă diluată din niște boabe care acum realizez că erau vechi , nu de 2 saptamâni maxim de la prăjirea .
Du-te și bea un espresso la una din cafenelele recomandate din București si daca vrei același gust si acasă , îi asculți pe colegii forumiști . Daca nu ....dai banii pe automat, care pe lângă faptul ca nu va prepara un espresso de calitate , se va defecta destul de frecvent, având multe piese de plastic si multă electronică .
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
#13
+1 pentru postul anterior.Am avut un automat Krupps si rezultatul,indiferent de marca de cafea,era o zeama lunga,insipida.Nu am incercat la vremea respectiva cu cafea proaspat prajita,insa rezultatul nu ma astept sa fie cu mult diferit din pacate.Ca si rezultat,era inferior unui expressor Ufesa manual detinut anterior,indiferent cat am incercat la asta automat sa setez diverse variabile (grad de macinare,cantitate de lichid in ceasca samd)Problema legata de timp,pentru una-doua cafele dimineata,intr-adevar nu e reala.Pentru mai multe insa,da!Pe de alta parte si cand am avut musafiri,m-am descurcat onorabil cu Lelit-ul actual,alaturi de rasnita aferenta.
 
Reply
#14
(03-01-2016, 07:40)Zaheyu Wrote: Incercam sa ajut initiatorul subiectului cu niste info la prima mana. Nu sa dau ocazia unora sa fie smecheri.

Deși sunt mai la început aici, observ ușor cât de departe ești de adevăr. Când doi oameni pierd fiecare 30-40 min să scrie un articol pentru a ajuta pe cineva, nu e deloc normal să îi acuzi de ceva de genul ăsta.

Ca să fiu on-topic, eu am folosit 4-5 ani de zile mocatiere Bialetti. Acum vreo 3 ani, la sfatul lui Liviu, am început să cumpăr cafea proaspăt prăjită.

Îți spun cât se poate de sincer că vei obține o cafea mult mai bună cu un Bialetti Brikka și cafea proaspăt prăjită decât cu orice espressor de genul celor postate de tine la început.

Și un Brikka e 100 de lei.

Dacă chiar vrei espresso, sfaturile pe care le-ai primit mai sus sunt foarte bune.

[Image: dd244b917ecb18251f24f0790abea3e3.jpg]
La Pavoni Europiccola | Kinu M47 | Dienes Mokka | Foarte multă răbdare
 
Reply
#15
Apăs like la postul lui rdumitrescu. Din păcate, mulți nu au deschis încă ochii și la cum suntem "antrenați" să consumăm... Îmi dau seama că doar împărtășind experiențele noastre, fără încercarea de a convinge pe cineva să aleagă X sau Y, ar deschide ușa celor care doresc să învețe, să experimenteze.
Acum câțiva ani, apreciam espresso făcut la Brikka (deși nu era cu cafea proaspătă) mai mult decât cafeaua băuta la automate neștiind însă să fac diferența, nerecunoscând variabilele asupra cărora aș avea control. În urma cu un an, băusem un espresso în Amsterdam care nu doar ca a deschis uși... aș zice orizonturi. De atunci am intrat în "secta" aceasta ... Căutători de comori în boabe de cafea. De jumatate de an, fiecare 18gr de boabe sunt privite cu alți ochi.

Totul pornește de la răspunsurile unor întrebări simple:
Ai băut un espresso bun? Ce cauți să consumi zi de zi?
Care ar fi bugetul alocat pentru echipamente? Care e timpul alocat pentru învățare și folosire a acestor echipamente?

True, pot face 2 cafele în <4 min însă ca să ajung aici am citit, investigat, experimentat timp îndelungat. Eu personal, nu am ajuns la destinație DAR eu urmăresc să mă bucur de drum si daca pe parcurs ma pot bucura si de o cafea buna... :-)
Expobar Leva HX (rotary pump), MK Vario, Hario scale, Aeropress
 
Reply
#16
Salut tuturor,

Văd ca sunteți foarte activi pe acest topic.

Dupa multi ani de utilizat "machinete" Bialetti si alte modele primite de la rudele plecate in Italia vreau sa încep cu pași mici sa experimentez sfaturile voastre.

M-am hotărât sa încep cu o investiție într-un apart SH momentan in speranța ca o sa am bafta si nu o sa primesc unul terminat.

Văd ca pe situl olx se vând ca pâinea calda Evolution si Clasic.

Momentan este activ un anunț cu un Pure model oarecum apreciat de voi.

Are rost sa merg pe modelul Pure sau sa astept sa apăra unul dintre cele doua aparate menționate de mine mai sus?

Mi-ar plăcea foarte mult sa instalez pe aparatul achiziționat de mine un manometru si un termometru mecanic, pot sa fac acest lucru pe Pure?

Ca si paranteza astăzi mi-am propus sa merg la Origo si sa simt ce înseamnă cafea proaspăt prăjită.

Pe lângă espressor am luat in calcul sa achiziționez si o râșnița manuala, astept la fel ca si voi apăra pe piața Che.

Cu respect,

Ciprian
 
Reply
#17
(03-01-2016, 11:27)rdumitrescu Wrote:
(03-01-2016, 07:40)Zaheyu Wrote: Incercam sa ajut initiatorul subiectului cu niste info la prima mana. Nu sa dau ocazia unora sa fie smecheri.

Deși sunt mai la început aici, observ ușor cât de departe ești de adevăr. Când doi oameni pierd fiecare 30-40 min să scrie un articol pentru a ajuta pe cineva, nu e deloc normal să îi acuzi de ceva de genul ăsta.

Ca să fiu on-topic, eu am folosit 4-5 ani de zile mocatiere Bialetti. Acum vreo 3 ani, la sfatul lui Liviu, am început să cumpăr cafea proaspăt prăjită.

Îți spun cât se poate de sincer că vei obține o cafea mult mai bună cu un Bialetti Brikka și cafea proaspăt prăjită decât cu orice espressor de genul celor postate de tine la început.

Și un Brikka e 100 de lei.

Dacă chiar vrei espresso, sfaturile pe care le-ai primit mai sus sunt foarte bune.

[Image: dd244b917ecb18251f24f0790abea3e3.jpg]

Ai perfectă dreptate . Obții o cafea excelentă dar pe lângă Bialetti Brikka îți trebuie cafea proaspăt prăjită si o rașniță. Și eu mi-am luat o presa franceză Bodum pentru concediu , urmează să-mi iau și o rașniță manuală (să nu schimb tot timpul gradul de râșnire de la fin -espresso la grosier - presa franceză )
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
#18
Daca discutam despre a achizitiona sau nu un aparat automat pentru cafea si pentru combinatii cu lapte de ce si-ar dori cineva ca , informat fiind , sa plateasca o multime de bani si sa trebuiasca sa consume asa ceva? 
   

In loc de asa ceva :
   

sau asa ceva , pe care le-ar putea obtine cu un semiautomat si o rasnita chiar si entry level :
   
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#19
Eu l-am îndrumat aici.
Lăsați rachetele și oferiți o soluție entry-level.
Eu rareori aștept 15 minute sa se încălzească boilerul, umplu ochiometric portafiltrul, nu cronometrez extractiile, am espressor stock, doar cu site nepresurizate, dar pe setul din semnătura fac cea mai buna cafea de zi cu zi. Am și automat, și capsulometru, și cafea turcească dar gagiuta ii de departe cea mai buna.
Asa ca se poate și fără stres prea mare.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#20
Gaggia classic la 600 lei?! Asta nu e opțiune e castana!!!
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#21
Si rasnita manuala... nu plastic/sticla, moderna...
Vezi topicul de rasnite vintage Wink
 
Reply
#22
Ma refeream la alte modele gaggia in afara de clasic, daca merita achizitionate... Gen gama gran... Deoarece acestea sunt mai ieftine
Si la rasnita vroiam sa va intreb daca hario clasic este o alegere buna
 
Reply
#23
Nu te lua dupa renumele unei marci, atunci cand cauti lucruri ieftine. Daca brand-ul Gaggia are o istorie ce decurge din 1938, nu inseamna ca bombe atomice facute in colaborare cu Philips, ca Gran sau Carezza au vreo legatura cu ce a insemnat acest nume in industria Espresso. Nici macar cu ce a insemnat Evolution sau Pure. Pur si simplu, in afara de piata SH, nu exista varianta care sa merite cu adevarat sub cei 1100 de lei ai lui Classic, cu toate modificarile sale din 2015. Desigur, alaturi de o rasnita, caci altfel nu are rost.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#24
eu zic ca nu merita si sa incepi cu o rasnita mai bine.....pentru ca ai metode alternative destule si ieftine care dau rezultate foarte bune ca gust si calitate ale bauturii
cea mai importanta e cafeaua sa fie proaspat prajita si de calitate, apoi rasnita, apoi ,,extractia''

daca nu este buget mai bine mergi in prima faza pe alternative si o rasnita decenta decat sa faci multe compromisuri pentru a lua un aparat pentru espresso.

de exemplu un moka pot bialetti (si aici incearca sa iei o versiune care nu e fabricata din aluminiu, desi acest tip este cel mai intalnit) si o rasnita ca a mea care sigur te va ajuta si cand iti vei lua un espressor bunicel si chiar ramane o rasnita de avarie/rezerva/musafiri cand vei vrea sa mergi mai departe si la acest capitol....evident daca te va tine si pasiunea
 // i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\

                                                 
 
Reply
#25
Si mai exact la ce model de bialetti sa ma opresc, pt am vazut multe variante pe site. Si ce model de rasnita? Dupa ce exersez si strang bani voi incerca sa trec la gaggia clasic... Mersi frumos pt sfaturi
 
Reply
#26
Eu zic că Bialetti Brikka este cea mai bună variantă. Evident nu obții espresso, dar e foarte bun.

Eu am început cu Hario Mini, dar acum aș lua fără să mă gândesc un PeDe Dienes vechi.

Hario Mini e aprox. 140 de lei. Brikka e 200-220 lei, în funcție de mărime. Ei zic 2 sau patru cești, dar de fapt sunt 1 sau 2 Smile

Bialetti Moka Express e în jur de 100 de lei, dar e mai bun Brikka.
La Pavoni Europiccola | Kinu M47 | Dienes Mokka | Foarte multă răbdare
 
Reply
#27
Incercati si Aeropress, s-ar putea sa va surprinda Smile
Este si mai simplu de manevrat, nu te arzi, curatul este nul, inexistent, se curata si cu un servetel umed, poti face cafea si in tren daca ai apa fiarta... nu mai continui Smile
Iar la gust fata de noname-ul meu de Aluminiu, care e negru pe interior, nu se compara.
 
Reply
#28
rasnita recomandata de catre mine, cu si pentru argumentele de mai sus, era cea din semnatura...de aceea am zis ,,rasnita mea'' Smile

daca vrei manuala sigur iesi mai ieftin urmand sfatul colegilor

strict la bialetti ai : venus, kitty si musa care nu sunt din aluminiu


optiunile sunt, totusi trebuie sa ai si tu un aport decizional.....ce cantitate vrei sa faci, cum iti vezi viitorul la capitolul asta, etc.
nu stiu de ce am retinut ca ne invartim ca buget la 1000 de lei in momentul de fata.......

si nu uita ce am zis de cafea Smile
 // i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\

                                                 
 
Reply
#29
Nope, 600, ambele ! rasnita si ce o mai fi, un ibric acolo Smile
 
Reply
#30
Nici nu se compara un moka, chiar și de inox cu un espressor chiar și dacă folosești cafea comercială gata măcinată și sita presurizata, iar la moka prospat prăjită și măcinată.
Primul pas e espressorul, apoi rasnita și dacă e cazul sita nepresurizata. Trebuie sa cântărești bine prima investiție pentru că la o alternativa temporara vei pierde bani inutil.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)