• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Sfat achizitie espressor - buget redus

#1
Salut, dragi espressomani! Sunt nou pe forum, dar urmaresc de ceva vreme subiectele de interes. M-am hotarat sa achizitionez un espressor pentru uz casnic. In medie, voi face 4 cafele pe zi. Problema este ca am un buget foarte limitat (700 ron), in consecinta si optiunile sunt foarte limitate. De aceea, va rog sa ma ajutati ca sa iau o decizie cat mai buna pentru a intra cu dreptul in lumea cafelei "homemade".

Pana acum, optiunile ar fi urmatoarele:

Gaggia Evolution - 400 ron (second hand)
Espressor-ul vine cu accesoriile standard, proprietarul spune ca este folosit 3-4 luni.

Gaggia Espresso Color - 400 ron (second hand)
Espressor-ul este folosit 1 an si jumatate, in conditii normale (3-4 cafele pe zi). Acesta vine cu urmatoarele accesorii: Tamper, frother inox marca Gaggia, 2 site presurizate si 2 ne-presurizate.

Gaggia Espresso Pure/Color - 700 ron (nou)

Gaggia Classic - 800 ron (second hand - as putea face un efort pentru un Classic, dar mi-e greu sa cred ca voi gasi un aparat in conditii bune la acest pret)
PS: este si aici pe forum un GC, dar inca nu stiu daca se vinde separat si la ce pret. Smile

Mentionez ca voi achizitiona ulterior (1-2 luni) si rasnita + site. In cazul espressoarelor la 400 de lei, voi achizitiona si rasnita tot acum. Intre timp voi folosi cafea proaspat prajita, dar ii voi ruga pe cei de la magazin sa o macine, saptamnal.
Gaggia Evolution, Bezzera 20g & 8g
 
Reply
#2
Salut, 

http://olx.ro/oferta/clasic-gaggia-ID2N2...de488c0498

Vanzatorul spune ca e nou. Cine stie, poate e o ocazie. 
Gaggia Classic, Lelit PL043MM, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#3
(29-12-2014, 02:23)sms Wrote: Salut, 

http://olx.ro/oferta/clasic-gaggia-ID2N2...de488c0498

Vanzatorul spune ca e nou. Cine stie, poate e o ocazie. 

Multumesc! L-am contactat pe vanzatorul in cauza si mi-a zis ca espressorul este nou dar ii lipseste un capac de la rezervorul cu apa si sita simpla de la portafiltru. Mi se pare putin ciudat ca e nou si are lipsa aceste piese. Totusi a promis ca imi trimite cateva poze si ma suna cand primeste si piesele lipsa de la "furnizor".
Gaggia Evolution, Bezzera 20g & 8g
 
Reply
#4
Capacul de apa e o bucata de plastic usor de inlocuit cu altceva.
Sita oricum o sa-ti iei nepresurizata asa ca nu prea conteaza.
Posibil sa fie un produs expus "rechizitionat".
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#5
Gaggia Classic merit cu prisosinta cei 800 lei si poate fi folosit multi ani daca ai putina grija de el. Un espresso bun nu sev poate obtine cu bani putini. Ia un Classic si o rasnita si bucira-te dev espresso. Eu classic de un an si espresso imi iese mai bun decat in multe localuri.
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#6
(29-12-2014, 04:26)amarok Wrote: Capacul de apa e o bucata de plastic usor de inlocuit cu altceva.
Sita oricum o sa-ti iei nepresurizata asa ca nu prea conteaza.
Posibil sa fie un produs expus "rechizitionat".

de acord. 

In plus, pentru un pret mai bun, insa cu complicatii in caz de garantie, poti sa urmaresti ofertele amazon.co uk si   .de   E posibil sa-l aduca undeva in jur de 800-900 lei, cum s-a intamplat destul de des. 
Gaggia Classic, Lelit PL043MM, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#7
In primul rand va multumesc pentru sugestii.
Momentan voi mai astepta cateva zile, deoarece oricum firmele de curierat deja au intarzieri datorita vremii nefavorabile. Probabil undeva pe 5-6 ianuarie voi lua o decizie finala.
In acest moment inca oscilez intre Pure nou si Classic SH. Stiu ca este mare diferenta dintre ele... insa garantia este destul de importanta pentru mine.
Oricum sunt deschis la orice fel de sugestie, si astept in continuare sfaturile voastre.
Va multumesc! Smile
Gaggia Evolution, Bezzera 20g & 8g
 
Reply
#8
Classic si "garantie" nu intra in aceeasi ecuatie. E ca si cum ai cere CASCO la achizitionarea unui tanc. Exagerez bineinteles. Classic e simplu si durabil. Pompa, boiler, furtunuri, cabluri. N-o fi tanc dar nici jucarie nu e. Classic all the way!
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#9
Uite ce facea Classicul meu cand inca nu avea PID. Doppio: http://youtu.be/3sCRyQIk1i0
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#10
Slabut Stefan, uite ce face Pure /Dose:





E oarecum o gluma  Smile  Vizual, abele aparate pot performa identic, fara sa mai spun si de disparutul Evolution care era un Classic fara electrovalva si OPV reglabil). Insa diferentele de gust cred ca exista, caci Classic are componente mai solide fata de Pure /Dose, pornind de la sistemul de incalzire. Cu aceeasi precizare de aici legata de cumpararea unui SH Classic / Evolution / Baby de la un oarecare vanzator (spre deosebire de un user pasionat de pe forum de exemplu).

@pepsi - unde ai gasit Pure nou cu garantie la 700 de lei, caci nu se mai fabrica de un an? 
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#11
@lyvyoo

Salut, Liviu
Mai intai vreau sa te felicit pentru acest forum de exceptie! Smile

Pure/Color nou, la pretul de 699 lei am gasit pe Kfea.ro ... inca este oferta pe site.

Din postul tau inteleg ca nu recomanzi achizitionarea unui espressor SH.
Dintre optiunile care le aveam mai sus am ramas la Gaggia Evolution (400 ron - utilizat foarte putin dupa cum spune vanzatorul) sau Gaggia Classic (800 ron - este aparat revizionat, ii lipseste capacul la rezervorul de apa). Diferenta practic o face pretul.... ambele aparate fiind SH, deci vin cu anumite riscuri. Ma gandesc ca cei 400 de lei diferenta ii pot folosi pentru a cumpara si o rasnita SH. Din pacate aici pe forum, la sectiunea de vanzari, nu este nici un aparat care sa corespunda cerintelor/bugetului meu. Sad
Gaggia Evolution, Bezzera 20g & 8g
 
Reply
#12
(29-12-2014, 02:12)pepsi Wrote: Gaggia Classic - 800 ron (second hand - as putea face un efort pentru un Classic, dar mi-e greu sa cred ca voi gasi un aparat in conditii bune la acest pret)

Daca ai un buget de 800 de lei si vrei sa iei ceva second hand sfatul meu este sa urmaresti cu MULTA rabdare site-urile mari de anunturi si sa cumperi un espressor profesional cu un singur grup. Pe asa ceva se cer in mod curent preturi gen 1500-2000 de ron dar numarul de potential cumparatori este destul de redus deci se poate negocia serios daca vanzatorul chiar vrea sa vanda.

Diferenta dintre un aparat de genul asta un Gaggia Classic este uriasa pe partea de abur si ramane semnificativa si pe partea de brewing. Bineinteles sfatul e valabil doar daca esti o persoana cu simt tehnic si esti familiarizat cu functionarea unui espressor, altfel risti sa cumperi un "money pit" cum spun americanii. Si daca ai loc in bucatarie plus nevasta cumsecade, evident Big Grin
 
Reply
#13
(01-01-2015, 21:11)Adri@n Wrote: Bineinteles sfatul e valabil doar daca esti o persoana cu simt tehnic si esti familiarizat cu functionarea unui espressor, altfel risti sa cumperi un "money pit" cum spun americanii. Si daca ai loc in bucatarie plus nevasta cumsecade, evident  Big Grin

Asta e marea problema, putini din cei ce cauta sa cumpere un espressor au cunostintele tehnice sa il curete si sa-i faca descalling complet si sa il repare in caz ca apar probleme cu el.

Marea majoritate a espressoarelor ce apar pe siturile mari de la noi arata destul de jalnic, chiar m-am uitat intr-una din zile saptamana trecuta.
Eu personal nu as folosi un astfel de aparat fara sa il fi desfacut complet, inclusiv boiler/curatat bine de tot inainte. Mai sunt si exceptii probabil dar nu prea ai de unde sa stii ce istorie a avut aparatul. Sa nu mai vorbim de espressoarele "comerciale/profesionale" de firme fantoma de care nu am auzit in viata mea.
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#14
@pepsi

Felicitari merita toti pasionatii activi. Ei sunt forumul!

Cu SH-ul m-ai inteles gresit, nu sunt si nu pot fi impotriva. Da, nu sunt o persoana de formatie tehnica si prefer sa-mi iau sculele noi, dar si pe piata SH, printre diverse tepe sau incertitudini, gasesti aparate ok. Eu m-am referit strict la espressoarele cu boiler de aluminiu Evolution / Classic / Baby luate de la necunoscuti de pe platformele de anunturi sau licitatii si am considerat ca sunt sanse mai mari ca un forumist de pe Bursa Espressoman sa aduca un grad de incredere mai ridicat in utilizarea aparatului. Espressoarele cu pricina sunt foarte bune, insa reiterez, intretinerea defectuoasa a unui astfel de boiler este un potential mare minus al achizitiei lui SH, de aceea, daca sursa este incerta, ar fi de preferat o mica investitie in plus pentru desfacerea boilerului, evaluarea si curatarea sa. Sau altceva nou.

Acel Pure despre care spui este un fel de "ancora fictiva" specifica multor magazine online. Pure / Color / Dose nu se mai fabrica de un an, doar Dose fiind ramas in numar mic pe stoc, la 765 de lei cu tot cu reducerile noastre. Evolution, Pure si Color au disparut definitiv deci nu au cum sa se mai gaseasca "noi, cu garantie"
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#15
Produsele cu un grad redus de vandabilitate au o durata mai mare deviata pana la epuizare. Pot fi si produse nevandute returnate importatorului pe care acesta incearca sa scape de ele rapid. Garantia vine inerent vanzarii la persoane fizice.
Dar daca noul nostru coleg doreste achizitionarea unui astfel de expresor e mai mult decat perfect, cineva va vorbi pe viitor "din experienta"...  Big Grin
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#16
(01-01-2015, 21:43)coffeesnob Wrote: Asta e marea problema, putini din cei ce cauta sa cumpere un espressor au cunostintele tehnice sa il curete si sa-i faca descalling complet si sa il repare in caz ca apar probleme cu el.


Acum sa fim seriosi, nu e ca si cum vorbim despre rocket science Smile . E drept, competenta necesara depaseste bine nivelul "stiu sa bat un cui" dar cam orice om cu simt tehnic ar trebui sa se descurce fara probleme.
In plus, exceptand aparatele care au fost abuzate grav si complet neglijate, espressoarele comerciale sunt prin firea lucrurilor mai "tolerante" cu depunerile de calcar. Una e sa ti se depuna calcar intr-un boiler de 2-3-5 litri si alta e sa se depuna calcar intr-unul un pic mai mare decat o cana. Sigur, nu trebuie cazut in extrema cealalta si crezut ca un aparat profesional exploatat in mod atroce de un angajat neinstruit si dezinteresat o sa aiba o viata prea lunga, de-aia spuneam ca trebuie MULTA rabdare. Dar pana la urma una e sa iei cu 900-1000 de lei un aparat 100% functional care costa nou 2500-4000 de euro (sau chiar mai mult) si alta e sa dai 800 lei pe un Gaggia Classic second-hand.

Mai exista un aspect: piata este invadata de aparate foarte obosite luate pe cativa euro de conationali de-ai nostri de prin Italia, Spania samd si aduse aici spre a fi vandute, dupa o curatare minimala, drept espressoare "aproape noi". Evident, de astea trebuie fugit ca de foame, mai ales ca si preturile cerute de importatorii de vechituri nu sunt tocmai mici...
 
Reply
#17
Din cate stiu sunt depozite intregi prin Italia unde cumperi cu paletul astfel de espressoare la preturi modice. E drept, care mai de care mai uzate, dar e o afacere pentru cine are un service si stie / isi doreste cu adevarat sa le reconditioneze.

Pe de alta parte, exista enorm de multi oameni care dau 5-600 de lei pe chinezarii noi gen deLonghi, Krups, lucru "mult mai condamnabil" decat achizitia unui Classic SH cu 8-900 de lei Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#18
Exact, marea majoritate a celor care apar pe pocmai/olx samd de acolo sunt aduse. Problema e ca dupa nspe mii de ore de functionare componentele electromecanice tind sa-si atinga durata de viata. La genul asta de masini poti sa cureti luna (pe dinauntru, evident) boilerele, conductele samd, dar motoarele pompelor, electrovalvele samd si-au trait de mult traiul. Prin tarile astea cafenelele chiar au vanzari, nu ca la noi Wink
 
Reply
#19
Va salut, espressomani!
Multumesc tare mult pentru sfaturi!
In final am ales sa achizitionez Gaggia Evolution SH, dar in stare foarte buna. Cum l-am primit am mers, direct, la singurul service din oras si, pentru un pret corect, l-au desfacut pentru o curatare completa. Domnii de acolo mi-au spus ca boilerul e in stare foarte buna si nu avea urme de negreala sau calcifiere. La fel si rezervorul de apa, foarte curat.
Fiind primul meu espressor, cand am ajuns acasa, am intampinat cateva probleme.... scurgeri, tasneli etc.   Confused   Intre timp am inceput sa ma obisnuiesc cu modul in care functioneaza si cu timpii de asteptare pentru prepararea cafelei si pentru utilizarea tevii de abur. Totusi, uneori, dupa ce prepar cafeaua ramane un fel de presiune in zona dusului care duce la usoare scurgeri de apa sau abur, dar isi revine repede. Puteti sa imi spuneti unde gresesc?
Din pacate l-am primit cu site presurizate si momentan il folosesc cu cialde. Iese o cafea bunicica la gust, dar cam slaba si crema este foarte redusa. Am incercat si teava pentru frothing si am fost destul de multumit... a iesit destul de multa spuma, dar mi-as fi dorit sa fie mai "cremoasa".
In seara aceasta vreau sa comand site nepresurizate... si va ruga sa ma ajutati sa fac o alegere buna. Imi trebuie 1 sita mica si una de 2 cafele. Ce gramaj imi recomandati sa aiba sita de 2 cafele... 14 sau mai mare? 16-18g? Preturile as vrea sa nu depaseasca 30 lei/buc. De asemenea, as vrea sa imi spuneti ce ar fi mai important sa cumpar dintre tamper inox sau teava Rancilio Silvia pentru frothing.
La sfarsitul lunii vine si rasnita, care va fi una manuala, din considerente bugetare. Poate apare ceva pe bursa... momentan ma gandesc la un Porlex. Ideea e ca nu vreau sa investesc mai mult de 150 lei in rasnita, pentru ca ma gandesc la o automata in viitorul apropiat (2-3 luni).
Abia astept sa fac prima cafea "adevarata", cand voi primi sitele. Smile Evident... atat de adevarata cat o poate face un coffee noob. Big Grin
Gaggia Evolution, Bezzera 20g & 8g
 
Reply
#20
Tamperul si sita nepresurizata dubla(personal asi opta pentru cea de 16 sau chiar 18 grame)Apoi teava de rancilio o poti lua de la magpro.Le spui ce aparat ai si ei te directioneaza catre ce trebuie(varianta v1 sau v2).Cafeaua proaspat prajita.Daca nu ai in oras,poti comanda in calitate de membru al forumului (specifici asta)cu reduceri de pana la 30 %.Presiunea cred ca ti-o pot reduce cei de la service,sau daca iti gasesti un manometru(circula unul intre cei de aici) o poti face tu cu usurinta.In timp incearca sa iti achizitionezi si o rasnita electrica cu reglaj micrometric,noua sau daca nu poti urmareste sectiunea de vanzari a forumului.Oamenii sunt seriosi ,se cunosc si exploateaza correct ceea ce au.Deci ai mult mai multa siguranta fata de un site generalist de vanzari.)Si citeste cat mai mult pentru a te pune la punct cu ceea ce inseamna prepararea espresso.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario,tamper Lelit 58 mm,sita VST 18 grame,pahare test espresso Concept-Art, ,sita blind,latiera 350 ml Concept-Art.
 
Reply
#21
Bravo! Evolution apare destul de rar la vanzare.

Despre site gasesti aici mai multe informatii si link-uri.

Despre utilitatea tamperului aici.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#22
Sita nepresurizata de 14g e mai mult decat suficienta. Sitele mai mari pot avea incompatibilitati cu portafiltrul standard. Atentie mare la sitele nepresurizate tamparea este foarte importanta (cafeaua se rasneste mult mai fin).
In privinta celor 30 lei, trebuie sa citesti cu atentii conditiile de comanda (si unii au prostul obicei sa nu te anunte de asta si nu stii dupa aceea de ce nu-ti vine comanda). Pe unele site-uri comanda minima pleaca de la 50 lei. Eu mi-am luat si un blind ca sa "umplu" cosu.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#23
(07-01-2015, 21:35)organon Wrote: Presiunea cred ca ti-o pot reduce cei de la service,sau daca iti gasesti un manometru(circula unul intre cei de aici) o poti face tu cu usurinta.

 OPV-ul de Evolution este diferit de Classic. Presiunea nu se modifica usor, trebuie montat un OPV de Classic care costa. Sad
Nuova Simonelli Oscar; Mazzer Super Jolly
 
Reply
#24
Sau merge facuta o "tiganie"  ca cea incercata de mine pe Gaggia Pure.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#25
Nu e nici ca la Pure Smile. E ca la Evolution. Postul #39 e cu foto.
Nuova Simonelli Oscar; Mazzer Super Jolly
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)