• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Sfat achizitie bezzera unica pid mn

#1
uitandu-ma pe un site am gasit cate ceva despre acest espresor bezzera unica pid mn. este acceptabil la pret in comparatie cu expobar brewtus. insa as dori sa stiu cu ce exceleaza expobarul in fata celui enuntat.
multumesc.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario
 
Reply
#2
(04-11-2015, 00:10)manu86 Wrote: uitandu-ma pe un site am gasit cate ceva despre acest espresor bezzera unica pid mn. este acceptabil la pret in comparatie cu expobar brewtus. insa as dori sa stiu cu ce exceleaza expobarul in fata celui enuntat.
multumesc.

Sunt 2 aparate complet diferite.

Foarte pe scurt :
- Bezzera Unica PID MN este un expresor cu un singur boiler iar Expobar Brewtus are doua boilere .
- primul prepara cafeaua , dupa care are nevoie de o perioada de timp necesara cresterii temperaturii apei din boiler pentru a furniza abur . 
Dupa abur , daca se doreste inca o extractie de cafea aparatul are , din nou , nevoie de mult timp pentru a cobora temperatura la nivelul optim .
- Brewtus-ul livreaza simultan si nelimitat si cafea si abur .
De aici apar multe aspecte care pot duce la rezultate diferite in ceasca.

Sunt convins ca puse alaturi , pentru o competiție umar la umar , Brewtus-ul va iesi castigator la toate capitolele care intereseaza un pasionat de espresso si de combinatii cu crema de lapte .
Diferenta de pret este mica fata de diferentele constructive si de rezultate , ale celor doua aparate !
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#3
(04-11-2015, 01:04)RaduCarutasu Wrote:
(04-11-2015, 00:10)manu86 Wrote: uitandu-ma pe un site am gasit cate ceva despre acest espresor bezzera unica pid mn. este acceptabil la pret in comparatie cu expobar brewtus. insa as dori sa stiu cu ce exceleaza expobarul in fata celui enuntat.
multumesc.

Sunt 2 aparate complet diferite.

Foarte pe scurt :
- Bezzera Unica PID MN este un expresor cu un singur boiler iar Expobar Brewtus are doua boilere .
- primul prepara cafeaua , dupa care are nevoie de o perioada de timp necesara cresterii temperaturii apei din boiler pentru a furniza abur . 
Dupa abur , daca se doreste inca o extractie de cafea aparatul are , din nou , nevoie de mult timp pentru a cobora temperatura la nivelul optim .
- Brewtus-ul livreaza simultan si nelimitat si cafea si abur .
De aici apar multe aspecte care pot duce la rezultate diferite in ceasca.

Sunt convins ca puse alaturi , pentru o competiție umar la umar , Brewtus-ul va iesi castigator la toate capitolele care intereseaza un pasionat de espresso si de combinatii cu crema de lapte .
Diferenta de pret este mica fata de diferentele constructive si de rezultate , ale celor doua aparate !

multumesc
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario
 
Reply
#4
Trebuie sa iti fie clar ce anume vrei, SBDU, HX sau DB. Cateva pareri aici si aici. Daca nu ai buget de DB cu E61  (eventual Brewtus pentru raportul pret / dotari), atunci invata sa iubesti HX-urile  :Smile in caz ca ai buget mai mare.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
Neata Lyvyoo si tuturor,

Dupa cum vedeti m-am inscris de mai mult timp, urmaresc forumul de si mai mult timp, dar nu am postat niciodata. Am lasat profesionistii sa se exprime.
Dar a venit momentul sa cer un sfat. Tot de la profesionisti. Sunt pe cale sa achizitionez un espressor, in general sunt hotarat asupra modelului, dar inca mai am o usoara ezitare "pe lista scurta". Cu buzunarul sangerand, cred ca ma arunc un pic cam sus, dar asta e. Sper sa fie pe viata (nu stiu care va fi mai lunga, a aparatului sau a mea). E vorba de Bezzera Unica si Expobar Office Leva. Caracteristici aproape similare, doar unele diferente sunt de luat in seama. Cred ca le stiti, nu va mai bat capul.
Ce genereaza dilema mea? Simplu: il voi utiliza destul de putin, 2-3 cafele pe zi, in general espresso, uneori un capucino. In aceste conditii as prefera Unica pentru ca are PID, ma ajuta sa ajung la temperatura recomandabila pentru fiecare sortiment, are boilerul mic (0.5 l), deci se incalzeste mai repede, fara consum mare si asigura necesarul. Expobar Office Leva are boilerul mai mare (1.5 l), deci mai mult timp de incalzire, mai mare consumul. Dealerul mi/a recomandat Leva, ca sa nu astept cele 10-15 secunde intre cafea si frothare. Probabil si pentru ca produsul e cu fix 100 euro mai scump. Initial m-a atacat direct cu Brewtus IV. Ce mi-ar fi placut daca platea el diferenta, la produs si la consum....
A admis ca Unica are si designul mai bun, finisajul idem, iar materialele (carcasa) mai reistente.
Dati-mi v[ rog un sfat, tinand cont de necesitatile mele si de bugetul stors la maxim. Dar si de faptul ca sunt un beginner, doar pe acest profil, ca la varsta sunt pe panta descendenta.
Pleeeease!
 
Reply
#6
Bun venit pe forum,

Am mutat aici postarea ta @Tataie si te rog mai intai sa citesti ce s-a scris mai sus si sa parcurgi acele link-uri, caci in exemplele tale sunt aparate complet diferite, nicidecum asemanatoare, chiar daca design-ul de inox cu grup E61 le face sa semene la exterior.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
(11-11-2015, 13:01)Tataie Wrote: ........
E vorba de Bezzera Unica si Expobar Office Leva.
Caracteristici aproape similare, doar unele diferente sunt de luat in seama. Cred ca le stiti, nu va mai bat capul.
Primul este un SBDU al doilea un HX . Pornind de la particularitatile principiilor de functionare caracteristicile nu sunt aproape similare . 

Ce genereaza dilema mea? Simplu: il voi utiliza destul de putin, 2-3 cafele pe zi, in general espresso, uneori un capucino.
Calitatea băuturilor pe care le vei consuma nu are nicio legatura cu numarul cafelelor pe care le vei prepara zilnic .

In aceste conditii as prefera Unica pentru ca are PID, ma ajuta sa ajung la temperatura recomandabila pentru fiecare sortiment, are boilerul mic (0.5 l),
La un SBDU , PID-ul te va ajuta doar sa stii de la ce temperatura pornesti extractia . Boilerul fiind mai mic va avea o inertie termica mai mica si chiar daca vei beneficia de masivitatea grupului E61 tot vei aveao cadere de temperatura pe parcursul extractiei .
Aceasta va afecta gustul .

deci se incalzeste mai repede , fara consum mare ....
Cand vorbim despre incalzire trebuie avut in vedere ca se urmareste incalzirea in totalitate a circuitului pe care circula apa pentru extractie . Este obligatorie si incalzirea grupului , iar un timp de 20 de min va fi cam minimul de asteptat pana la o extractie. 

Expobar Office Leva are boilerul mai mare (1.5 l), deci mai mult timp de incalzire, mai mare consumul.
Timpul de incalzire minim va fi acelasi , cam 20 de min . Boilerul mai mare , de 1,5 l , va asigura o stabilitate termica superioara celui de 0,5 l.

Dealerul mi/a recomandat Leva, ca sa nu astept cele 10-15 secunde intre cafea si frothare.
10-15 sec ? Poate !  Asta sa treci de la cafea la abur . Daca vei dori ca dupa abur sa treci din nou la cafea , mai vrei inca una , poate sotia sau vreun musafir , vei avea de asteptat multe minute . 

A admis ca Unica are si designul mai bun,
Design-ul la un SBDU este diferit de cel al unui HX fie si numai datorita funcțiilor pe care le îndeplinește fiecare model in parte. 

finisajul idem,
Finisajele cred ca sunt mai atente , 

iar materialele (carcasa) mai reistente.
Ambele sunt din inox , deci la fel de rezistente .

Dati-mi v[ rog un sfat, tinand cont de necesitatile mele si de bugetul stors la maxim.
Puse umar la umar cele doua aparate cred ca Expobarul ar iesi învingător la toate capitolele legate de calitatea produsului livrat in ceasca . Este putin mai scump dar si ofera mai mult . Diferenta de pret la acest HX este chiar mica fata de ce poate face prin comparatie cu un SBDU. Este pe forum la vanzare si un termometru Eric pe care daca il vei monta vei putea rezolva problema lipsei PID-ului .
Daca bugetul iti permite sa achiziționezi pe oricare din cele doua aparate , va trebui sa pui in balanta frumusetea detaliilor constructive vs calitatea băuturilor pe care ti le doresti .
Alegerea trebuie sa-ti apartina pentru a fi impacat cu decizia pe care o vei lua .


Dar si de faptul ca sunt un beginner, doar pe acest profil, ca la varsta sunt pe panta descendenta.
Pleeeease!
Esti un beginner dar asta va trece repede si , dupa asta , iti vei dori din ce in ce mai mult de la aparatele din dotare .
Vezi pe acest forum cam cat de multi ajung repede sa-si doreasca sa faca upgrade-uri .

Dar la ce RASNITA  te-ai gandit ?
Este foarte importanta alegerea pe care o vei face si in aceasta directie ! 
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#8
Diferenta de pret e 20 euro, deci au acelasi pret practic, 900-920e.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#9
pot confirma ca nu merita un SB cat un HX cu e61Smile)
chiar daca la un HX cu e61 mai trebuie un eric daca te pasioneaza precizia, odata luat si strunit te poti multumi linistit chiar si daca esti pretentios palatal. Doar sa te hotarasti vs DB-uri....sa pui dezavantajele fiecaruia in balanta pentru a stii care te coafeaza mai bine pe situatia si conceptiile tale.
 // i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\

                                                 
 
Reply
#10
Salut,

Eu am SBDU. Fac un expresso delicious cremos etc . La fel e si cu frotarea laptelui e ok. Dar daca trebuie sa mai fac un expresso dupa ce am facut un cappuccino trebuie sa golesc jumatate de boiler sa il racesc si trebuie sa astepti citeva minute bune.

So go for Expobar!
Vibiemme Domobar Lever, Mazzer Super Jolly, Tamper Motta, ex.Gaggia Espresso Pure, ex.La Cimbali Cadet
 
Reply
#11
(11-11-2015, 22:01)RaduCarutasu Wrote:
(11-11-2015, 13:01)Tataie Wrote: ........
E vorba de Bezzera Unica si Expobar Office Leva.
Caracteristici aproape similare, doar unele diferente sunt de luat in seama. Cred ca le stiti, nu va mai bat capul.
Primul este un SBDU al doilea un HX . Pornind de la particularitatile principiilor de functionare caracteristicile nu sunt aproape similare . 

Ce genereaza dilema mea? Simplu: il voi utiliza destul de putin, 2-3 cafele pe zi, in general espresso, uneori un capucino.
Calitatea băuturilor pe care le vei consuma nu are nicio legatura cu numarul cafelelor pe care le vei prepara zilnic .

In aceste conditii as prefera Unica pentru ca are PID, ma ajuta sa ajung la temperatura recomandabila pentru fiecare sortiment, are boilerul mic (0.5 l),
La un SBDU , PID-ul te va ajuta doar sa stii de la ce temperatura pornesti extractia . Boilerul fiind mai mic va avea o inertie termica mai mica si chiar daca vei beneficia de masivitatea grupului E61 tot vei aveao cadere de temperatura pe parcursul extractiei .
Aceasta va afecta gustul .

deci se incalzeste mai repede , fara consum mare ....
Cand vorbim despre incalzire trebuie avut in vedere ca se urmareste incalzirea in totalitate a circuitului pe care circula apa pentru extractie . Este obligatorie si incalzirea grupului , iar un timp de 20 de min va fi cam minimul de asteptat pana la o extractie. 

Expobar Office Leva are boilerul mai mare (1.5 l), deci mai mult timp de incalzire, mai mare consumul.
Timpul de incalzire minim va fi acelasi , cam 20 de min . Boilerul mai mare , de 1,5 l , va asigura o stabilitate termica superioara celui de 0,5 l.

Dealerul mi/a recomandat Leva, ca sa nu astept cele 10-15 secunde intre cafea si frothare.
10-15 sec ? Poate !  Asta sa treci de la cafea la abur . Daca vei dori ca dupa abur sa treci din nou la cafea , mai vrei inca una , poate sotia sau vreun musafir , vei avea de asteptat multe minute . 

A admis ca Unica are si designul mai bun,
Design-ul la un SBDU este diferit de cel al unui HX fie si numai datorita funcțiilor pe care le îndeplinește fiecare model in parte. 

finisajul idem,
Finisajele cred ca sunt mai atente , 

iar materialele (carcasa) mai reistente.
Ambele sunt din inox , deci la fel de rezistente .

Dati-mi v[ rog un sfat, tinand cont de necesitatile mele si de bugetul stors la maxim.
Puse umar la umar cele doua aparate cred ca Expobarul ar iesi învingător la toate capitolele legate de calitatea produsului livrat in ceasca . Este putin mai scump dar si ofera mai mult . Diferenta de pret la acest HX este chiar mica fata de ce poate face prin comparatie cu un SBDU. Este pe forum la vanzare si un termometru Eric pe care daca il vei monta vei putea rezolva problema lipsei PID-ului .
Daca bugetul iti permite sa achiziționezi pe oricare din cele doua aparate , va trebui sa pui in balanta frumusetea detaliilor constructive vs calitatea băuturilor pe care ti le doresti .
Alegerea trebuie sa-ti apartina pentru a fi impacat cu decizia pe care o vei lua .


Dar si de faptul ca sunt un beginner, doar pe acest profil, ca la varsta sunt pe panta descendenta.
Pleeeease!
Esti un beginner dar asta va trece repede si , dupa asta , iti vei dori din ce in ce mai mult de la aparatele din dotare .
Vezi pe acest forum cam cat de multi ajung repede sa-si doreasca sa faca upgrade-uri .

Dar la ce RASNITA  te-ai gandit ?
Este foarte importanta alegerea pe care o vei face si in aceasta directie ! 

Multumesc tuturor.
Abia acum am realizat ca Unica nu este cu HX. Am citit o gramada de detalii, dar traiam cu impresia ca este cu HX si PID.
Imi cer scuze fata de detinatorii de SBDU, mai ales de Bezzera Unica, dar chiar prefer un HX. Din cele citite aici, dar nu numai. Desi imi doresc si un design frumos, nu acesta este esentialul.
Cum nu am buget de Brewtus IV, ma voi baga la Office Leva.
Rasnita deja am luat-o, este un Lelit PL 044MMT. Am gresit?
 
Reply
#12
Pl44mmt inseamna bani aruncati. Fata de p43mmi nu ai decat timer, dar costa cu 3-400 lei in plus. Sau poate ai prins în străinătate vreo oferta bomba. Eu sustin in continuare ca la nivelul de 950-1000 lei nu există ca si rasnita noua ceva mai echilibrat pret-dotări ca Ascaso i1 iSteel (carcasa inox) sau i mini (carcasa aluminiu). Deci i1 nu i2.

Pentru hx ia in considerare si costul unui termometru Eric, absolut util in a avea un reper clar de temperatura. Deci dacă acel Expobar e 920E, mai pregateste 500 lei pentru termometru. Evenual returneaza rasnita in termenul legal de 14zile, si mai distribui din bani spre termometrul Eric.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#13
Multumesc Lyvyoo,
Ca sa fiu sincer nu prea am aruncat banii. Aici m-ai prins. Am luat-o din strainatate cu 250 euro (oferta unica).
Incerc sa gasesc si un espressor profi ca sa surmontez lipsa mea de experienta. Dupa postarile voastre, asa cum am mai zis, am renuntat la Bezzera Unica. Acum iau in considerare Expobarul, unde pendulez intre Office Leva si Brewtus IV.
Nu sari! Stiu ca e incomparabil, si eu vreau Brwewtus IV, dar trebuie sa ma scarpin bine. Nu in cap.
 
Reply
#14
Pai asa costa si aici, tot cam 250e, dar e foarte mult pentru un Pl43mmi cu timer, căci asta e de fapt.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)