• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Poll: Achizitie espressor
This poll is closed.
La Spaziale New EK
0%
0 0%
Vibiemme Domobar Piccolo
100.00%
1 100.00%
Total 1 vote(s) 100%
* You voted for this item. [Show Results]

Sfat achizitie: Vibiemme Domobar Piccolo vs La Spaziale New EK

#1
   
Va salut. Am posibilitatea de a achizitiona unul din espressoarele din titlu, ambele second hand.
Singura asemanare este pretul. Variabilele sunt in tabelul atasat.
Astept parerile voastre.
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#2
adevaratele "variabile" nu sunt in tabel: care e starea lor de uzura, cum au fost folosite si unde etc.

altfel, e vorba de doua 'animale' complet diferite, si daca le-ai pus alaturi, inseamna ca nu ai probleme cu spatiul si consumul, in cazul masinii comerciale La Spatz; Vibiemme e de casa, si asta o face inegala in orice comparatie tehnica vs. New EK; daca au acelasi pret, e posibil ca La Spatz sa fie mult mai uzata (?), sau o oportunitate deosebita...
decizia ar trebui sa-ti apartina; 
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#3
Depinde mult de uzura si daca poti gasi pe cineva care se pricepe sa repare La Spaziale in caz ca vei avea probleme in viitor.
La Spaziale ar trebui sa fie mult mai stabila termic si sansele sunt ca va fi mai usor sa faci o cafea buna cu ea. Pe de alta parte va consuma mai mult curent si ii trebuie mai mult timp sa se incalzeasca pana sa ajunga la stabilitate termica. O alta chestie cu espressoarele comerciale e ca fac abur foarte puternic pentru spumare. Daca nu ai prea multa experienta cu spumarea si/sau spumezi cantitati mici de lapte asta ar putea fi o problema.
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#4
Nu am probleme cu spatiul si nici cu consumul de energie electrica. La starea aparatelor e loterie, diferenta este ca La Spaziale are service in Romania si piese de schimb sunt pe stoc, Vibiemme, nu.
Vibiemme nu a mai fost folosit de 2 ani si are manometrul blocat....
Mi-as dori La Spaziale la serviciu si Vibiemme acasa pt ca are grup E61 si ma pot juca cu preinfuzia insa pentru Vibiemme Domobar Piccolo, e mult 2500 lei. Poate daca dau Gaggia Classic pe care il am acum si mai pun 100 EUR ca sa iau Vibiemme cu 1200 lei ar fi OK. As pune PID-ul d epe classic pe Vibiemme si la serviciu as pastra Spaziale si i-as monta un programator ca dimineata la ora 7:00 sa porneasca Smile
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#5
Am mai gasit un San Remo Treviso si cred ca raman la acesta. Are boiler de 1 litru. Recent revizionat. La Spaziale inca imi face cu ochiul...poate pentru la serviciu Smile
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#6
Am ramas la San Remo Treviso LX datorita caracteristicilor: 58mm, boiler mare, pret bun.
Topicul se poate inchide. Multumesc.
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#7
Bravo Stefan! Sa te vedem cu impresii.
Nu inchidem topicuri decat pe Bursa. In rest, discutiile pot contiua, in functie de interesul altor useri pe acest subiect.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
Multumesc. Acum trebuie sa ii cresc presiunea deoarece imi indica 6bari. Fata de Gaggia Classic obtin pucuri mult mai uscate si mai rigide. Acum am disponibila doar o cutie de Lavazza Club gata rasnita din care obtin o cremma decenta. Rasnitele le am la serviciu. Abia astept primul espresso la 9 bari cu cafea buna, proaspat rasnita. Deasemenea trebuie sa ma obisnuiesc cu frotarea mult mai rapida a laptelui si cu flushurile lungi.
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)