• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Schimbari in prajitorii, ce facem?

#1
Ma macina o tema si deschis cum sunt, as vrea sa o supun atentiei, mai ales ca am avut parte pe forum de cateva comentarii ale userilor sau ale celor implicati.

Suntem intr-o perioada in care prajitoriile se vor inmulti (pana la implozie zic unii), dar in acelasi timp unele dintre cele vechi se vor transforma. Acum cativa ani prajitoria de cafea insemna o mica manufactura ce avea la baza experienta unui singur om ca si prajitor, tehnician, PR, educator etc. iar azi vedem ca lucrurile se transforma putin, avand in jurul nostru si pasionati cu ceva bani in buzunar care au cautat sa colaboreze cu oameni cunoscuti din domeniu pentru partea de prajire sau oameni cu o experienta bogata in business care au investit mult in nisa aceasta a cafelei proaspat prajite (de specialitate sau nu) sau chiar firme cu cifre mari de afaceri in alte sectoare economice care au investit niste zeci de mii in aparatura de prajit si au angajat profesionisti care sa se ocupe de acest sector al activitatii lor.

Au urmat miscari de trupe, Laurentiu Stefan plecand de la Coffee Map pentru HotSpot si apoi si de acolo pentru un nou proiect (vom afla la un moment dat mai multe), Flori si Paul Ungureanu de la Guido (asa cum amintea cineva azi) pentru alte locatii de unde inteleg ca Flori a plecat mai departe, Paulica Ungureanu si Alex Niculaie de la HotSpot inspre nu se stie ce inca, Alex fiind venit de la Coffee Map etc. Desigur, foarte rar despartirile sunt cu zambetul pe buze... 

Deci avem doua concepte opuse - "omul sfinteste locul" si "nimeni nu este de neinlocuit"  

Pentru ca forumul sa nu creeze animozitati intre diferitele parti sau personaje implicate, as vrea sa va intreb care ar fi atitudinea cea mai echilibrata? Sa stergem tot ce s-a scris despre acea prajitorie pana la momentul respectiv ori sa eliminam prajitoria de pe forum, asa cum poate unii cer? Sa solicitam niste mostre ale noului stil de prajire si sa vedem ce review-uri apar, apoi sa luam o decizie? Sa avem incredere intr-un brand care deja si-a facut un renume ok intre pasionati sau in horeca? Poate aceleasi intrebari si le pun si cafenelele care au colaborat cu partile implicate pana acum...

Nu tin neaparat sa intram in cazurile particulare, ci ma interesa ce parere aveti voi despre aceste situatii, care se vor mai repeta in viitor, cu siguranta.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#2
Eu 'cred' cu tarie in ceea ce se afla in ceasca mea dimineata de dimineata si nimic mai mult. Este singurul meu punct de reper !
Vor aparea prajitorii noi, foarte bine, asta inseamna ca noi, consumatorii finali, o sa putem 'amenda' 'culcatul pe o ureche' si/sau 'blazarea' unora ori dimpotriva, o sa putem crea noi 'eroi' ... Deja am vazut ceva 'miscari' care m-au deranjat odata cu aparitia unor noi temerari ai cafelei, dar la sfarsitul zile asta face parte din 'joc'.
Eu sunt de parere ca o 'afacere' este un lucru complicat iar cei ce au curajul sa se lanseze intr-o astfel de aventura merita putina sustinere. Nu stiu ce se va alege de Hotspot dar sunt curios sa vad, nu stiu ce se va alege de Guido dar deja am vauzt lucruri incurajatoare. 'Continutul din ceasca' trebuie sa fie singurul criteriu dupa care sa ne ghidam atunci cand 'hotaram' 'eliminarea' unei prajitorii de pe forum. Sa ii lasam sa isi scrie singuri 'povestea' !

Off-topic :
Si poate cu aceasta ocazie as dori sa atrag atentia ca deja au trecut cateva luni de cand simpaticul Kadir (locul III la nationala de cup tasting) a deschis o micro prajitorie pe Floreasca fara ca cineva sa spuna ceva (poate nu am vazut eu ...) http://kaffeinshop.blogspot.ro/2015/06/c...resti.html . Filozofia de prajire a lui Kadir poate nu o sa fie pe gustul multora, el preferand 'nuante' mai 'arse', dar o cafea la ibric cu putin cardamom ascultandu-l pe Kadir povestind despre lumea cafelei este o lectie ce merita atentie.
 
Reply
#3
(19-08-2015, 01:12)Lyvyoo Wrote: Ma macina o tema si deschis cum sunt, as vrea sa o supun atentiei, mai ales ca am avut parte pe forum de cateva comentarii ale userilor sau ale celor implicati.

Suntem intr-o perioada in care prajitoriile se vor inmulti (pana la implozie zic unii), dar in acelasi timp unele dintre cele vechi se vor transforma. Acum cativa ani prajitoria de cafea insemna o mica manufactura ce avea la baza experienta unui singur om ca si prajitor, tehnician, PR, educator etc. iar azi vedem ca lucrurile se transforma putin, avand in jurul nostru si pasionati cu ceva bani in buzunar care au cautat sa colaboreze cu oameni cunoscuti din domeniu pentru partea de prajire sau oameni cu o experienta bogata in business care au investit mult in nisa aceasta a cafelei proaspat prajite (de specialitate sau nu) sau chiar firme cu cifre mari de afaceri in alte sectoare economice care au investit niste zeci de mii in aparatura de prajit si au angajat profesionisti care sa se ocupe de acest sector al activitatii lor.

Au urmat miscari de trupe, Laurentiu Stefan plecand de la Coffee Map pentru HotSpot si apoi si de acolo pentru un nou proiect (vom afla la un moment dat mai multe), Flori si Paul Ungureanu de la Guido (asa cum amintea cineva azi) pentru alte locatii de unde inteleg ca Flori a plecat mai departe, Paulica Ungureanu si Alex Niculaie de la HotSpot inspre nu se stie ce inca, Alex fiind venit de la Coffee Map etc. Desigur, foarte rar despartirile sunt cu zambetul pe buze... 

Deci avem doua concepte opuse - "omul sfinteste locul" si "nimeni nu este de neinlocuit"  

Pentru ca forumul sa nu creeze animozitati intre diferitele parti sau personaje implicate, as vrea sa va intreb care ar fi atitudinea cea mai echilibrata? Sa stergem tot ce s-a scris despre acea prajitorie pana la momentul respectiv ori sa eliminam prajitoria de pe forum, asa cum poate unii cer? Sa solicitam niste mostre ale noului stil de prajire si sa vedem ce review-uri apar, apoi sa luam o decizie? Sa avem incredere intr-un brand care deja si-a facut un renume ok intre pasionati sau in horeca? Poate aceleasi intrebari si le pun si cafenelele care au colaborat cu partile implicate pana acum...

Nu tin neaparat sa intram in cazurile particulare, ci ma interesa ce parere aveti voi despre aceste situatii, care se vor mai repeta in viitor, cu siguranta.

O mica analiza la rece (Porter) indica mutarea presiunii pietei in avantajul consumatorilor. Altfel, cred ca piata se regleaza singura, validand sau nu un produs. Cu alte cuvinte, daca produsul nu se ridica la asteptarile consumatorilor, nu va fi cumparat, deci nu va exista nicio ratiune pentru care sa mai fie prezent in piata (si pe forum, de unde se va retrage). Singurele motive pentru care as vota pentru eliminarea unei prajitorii sunt fie produs, fie experienta de cumparare de slaba calitate.
expobar hx, vario home, vst 18 ridgeless, espro tamper & pitcher 35 cl, sotie intelegatoare
 
Reply
#4
Eu vad aici doua aspecte care ne intereseaza sau ne pot afecta:
1) produsul in sine (cafeaua), care poate suferi modificari (in bine sau in rau)
2) colaborarea cu forumul. In cazul Hotspot, au fost taman prajitorii, care au plecat... Aici intra de la reduceri pana la feedback.

Pentru a nu induce lumea in eroare (in special userii noi, dar si pentru cei mai vechi, care nu sunt la curent cu o anume modificare), ar trebui tinuta o evidenta a schimbarilor in topicul prajitoriei.

Sau poate creat un topic separat, in care sa fie trecute aceste "migrari". Poate e chiar mai simplu de mentinut.
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#5
(19-08-2015, 01:12)Lyvyoo Wrote: (1)Ma macina 

(2)Deci avem doua concepte opuse - "omul sfinteste locul" si "nimeni nu este de neinlocuit"  

(3)Pentru ca forumul sa nu creeze animozitati intre diferitele parti sau personaje implicate, as vrea sa va intreb care ar fi atitudinea cea mai echilibrata?
(4)Sa stergem tot ce s-a scris despre acea prajitorie pana la momentul respectiv ori sa eliminam prajitoria de pe forum, asa cum poate unii cer?
(5)Sa solicitam niste mostre ale noului stil de prajire si sa vedem ce review-uri apar, apoi sa luam o decizie? Sa avem incredere intr-un brand care deja si-a facut un renume ok intre pasionati sau in horeca? Poate aceleasi intrebari si le pun si cafenelele care au colaborat cu partile implicate pana acum...

(6)Nu tin neaparat sa intram in cazurile particulare, ci ma interesa ce parere aveti voi despre aceste situatii, care se vor mai repeta in viitor, cu siguranta.
(1)Asta-i razbunarea cafelei ce o macini de atatia ani  Cool
(2) nu se exclud neaparat una pe alta
(3)Din start faptul ca intrebi asta
(4) Tu ai o boala cu stersul asta.
(5) Timpul le lamureste pe toate. Mai toti comandam cafea cu sau fara avantajele forumului. Cei nemultumiti vor posta pe pagina dedicata prajitoriei respective, iar cei ce vor dori sa cumpere, poate, se vor mai gandi de merita riscul.
(6) Cazurile particulare se discuta pe topicul dedicat fiecarei prajitorii in parte.

PS Pe mine cel putin ma intereseaza sa gasesc o cafea buna la un pret cat mai mic. Cine o culege, transporta, spala, prajeste, ambaleaza nu ma intereseaza. Respectivii nu o fac dintr-un sacrificiu pentru omenire, ci pentru avantaje materiale. Toate miscarile astea de personal se resimt sau nu in timp. Asa ca:
https://www.youtube.com/watch?v=x-c6in1_MP4
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#6
(19-08-2015, 01:12)Lyvyoo Wrote: ...Acum cativa ani prajitoria de cafea insemna o mica manufactura ce avea la baza experienta unui singur om ca si prajitor, tehnician, PR, educator etc. ...

pentru minoritatea de entuziasti ai prepararii espresso acasa, prajitorul clasic, meserias artizan, ramane un personaj respectabil, inca functional la noi;

cred insa ca e nevoie si la noi de mica prajitorie  cu o dotare moderna, operata cu entuziasm, dar si competenta si cu intelegere din experienta, a ceea ce inseamna prepararea espresso-ului acasa (particularitati tehnologie, resurse limitate) pe de o parte si productia cafelei si piata (logistica si eficienta economica), pe de alta parte;

prajitorii care sa ofere in primul rand blend-uri pentru espresso, ca masura a competentei si experientei, dar si a unei tehnologii adecvate; in lumea larga, majoritatea bauturilor espresso sunt facute din blend-uri!
SO-ul ar trebui sa fie in primul rand o cafea de specialitate; destinat unor experiente aparte, pentru unii cunoscatori si amatori de asa ceva;

interesanta argumentatie pentru miscela:
...I was working behind the espresso machine when a little old Italian lady came up and ordered a double espresso. I made the espresso and she disappeared around the corner. A short time later she returned the demitasse and saucer and said, "Your blender, he is a genius." It was, and still is, the highest praise from the best authority I could ever have.
 Notice that she praised the blender of the espresso; not the Roaster, the Coffee Buyer, or even the Barista. The Blender, to her, was the craftsman.
 ...the 4 M's. ... Miscela, the coffee. Literally, the blend.
...While in Houston at the Specialty Coffee Conference I had dinner with some Italian friends who complained they couldn't find a decent espresso at the show. "Nobody knows how to blend, here," they lamented.

in anii de cand cumpar numai cafea verde, am ajuns sa inteleg ca (1) un espresso bun se obtine numai dintr-o cafea buna, dar nu din orice cafea buna si ca (2) in general oferta autohtona a fost de cafea de slaba calitate; ca, de altfel, si oferta de piata pentru miere, ceai, bauturi alcoolice etc. 
oare toate produsele alimentare de calitate sunt... de fitze? (semn distinctiv de apartenenta...)

(19-08-2015, 01:12)Lyvyoo Wrote: ... avem doua concepte opuse - "omul sfinteste locul" si "nimeni nu este de neinlocuit"  

ne dorim o prajitorie in care "omul... este de neinlocuit" Smile

(19-08-2015, 01:12)Lyvyoo Wrote: ...Sa stergem tot ce s-a scris despre acea prajitorie pana la momentul respectiv ori sa eliminam prajitoria de pe forum, asa cum poate unii cer? ...

sunt pentru a mentine in forma lor originala, toate informatiile care s-au nascut si au fost acceptate la vremea lor, in acest forum!
exista o valoare istorica a informatiei, de care suntem cu totii constienti;
si deci, un fel de respect, retinere chiar, in fata alternativei de a schimba ceva ce oricum nu se mai poate schimba in realitatea unui trecut!

imi pare rau de ex., ca printr-un mecanism ce mi se pare in eroare, schimbarea semnaturii unui user se face... retroactiv, afectand toate postarile anterioare! how come?
adica, eu, cel din 2013, aveam o Strega si un Macap (?!), sau - informatie utila pentru intelegerea corecta a celor cei ce mi-ar citi postarile - o masina E61 si o rasnita cu conice de 48mm...
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#7
Cand am citit despre plecarea baietilor, mi-am zis ca trebuie sa caut alta prajitorie (in ultimul timp cumparam de la HotSpot). Ulterior, m-am intrebat ce voi face daca vor pleca baietii la o alta prajitorie de la care mai cumpar cafea? Nu voi cumpara deoarece nu mai este vechiul prajitor?
Sunt convins ca baietii au avut un rol important in obtinerea reducerii pentru membrii comunitatii, dar si "patronii" au avut rolul lor in aceasta decizie.
Poate vom avea surprize placute cu noul prajitor, poate ca nu.
Pecis vor mai urma si alte miscari (mai putin la prajitoriile unde antreprenorii sunt si prajitori), asa ca poate e bine sa pastram un istoric al fiecarei prajitorii si poate noii reprezentanti ai prajitoriei sa se prezinte pe forum.
Lelit PL41TEM, PL43MMI, Hario Skerton, Concept-Art 57.5mm
 
Reply
#8
Eu n-as sterge nimic. 

Dar nu pot sa nu remarc lipsa de consecventa a respectivilor. In fiecare an lanseaza 3-4 "proiecte" (scoli, prajitorii, cafenele etc), ceva ma face sa fiu retinut pe viitor la noile lor "proiecte". Nu-mi dau seama, probabil dpdv financiar e complicat de sustinut o asemenea afacere mai ales cand esti implicat impreuna cu alti parteneri.
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper
 
Reply
#9
Doua idei:

1) ce as urmari cel mai indeaproape este feedback-ul espressoman-ilor.
a mai luat cineva recent de la Hotspot? s-a schimbat ceva?

2) problema cea mai mare mi se pare ca acum nu mai stim de fapt cine prajeste: inainte erau niste oameni cunoscuti de comunitate care intrau in dialog cu noi in mod constant si chiar tineau cont de parerile si sugestiile noastre. daca partea asta n-o sa mai existe, increderea o sa scada, iar eu unul o sa ma intorc la surse mai "reliable"
Expobar Brewtus IV + Kinu M68
 
Reply
#10
(@G Serban)
Greu de spus, dar poate fi un punct de vedere interesant...
Dai banul, ridici firma, profiti de popularitatea unui meserias, dupa care te "certi" cu el si te lipsesti de servicii, care probabil nu sunt neaparat ieftine, sau poate care urmeaza sa se scumpeasca - eviti niste plati bazate pe performanta (bonus x% daca trecem de un anumita prag lunar de vanzari...).
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#11
Foarte pe scurt si parerea mea :
Nu cred ca ar trebui sterse posarile prajitoriilor din cae au plecat anumite persoane, fie ele si cele care executau prajirea.     
Atunci cand Volvo , Rover, Skoda samd si-au schimbat owner-ii nu a disparut si brand-ul si nici cand a plecat CEO de la Swatch nu au disparut de pe piata marcile fabricate de acest grup Longines, Omega, Tissot etc .

Cei care au deschis prajitoriile si au dat un nume acestora stiu  ce este cel mai bine pentru afacerea lor.
Cu cat mai multe prajitorii, cu atat mai bine pentru consumatori.

Si o observatie, tot personala . 
Imi place mai mult acum stilul de prajire de la Guido . 
Nu am idee cine prajeste si nici ca Flori a plecat . Nu-mi plac cafelele prajite la limita city, incomplet dezvoltate.
Am luat 3 soiuri diferite, prajite usor dupa city si toate au dat rezultate bune si la espresso dar si la cappuccino.

Poate aparand mai multe prajitorii si pentru a se diferentia unele de altele, investitorii se vor gandi sa difersifice cafelele si cu unele superioare, de specialitate.
Suntem aici si urmarim fenomenul.
Feed back-urile noastre ar fi bine sa fie cat mai numeroase , pentru a influenta decizii si pentru a genera directii .
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#12
mișcarea de trupe din spatele prăjitoriilor chiar nu mă interesează atîta timp cît  nu-i cunosc personal
dacă îmi place ce am în ceașcă e ok
cîți dintr voi știați de ex. că cei de la guido și-au schimbat prăjitorul? ei nici eu nu știam dacă nu îmi ziceau ei după ce s-au întîrziat cu o comandă ce o făcusem de o săptămînă

dacă aș locui la casă aș avea prăjitorul meu dar așa mă tot perind lunar ba pe la unu ba pe la altu după cum dau cu zarurile

restu o consider cancaniadă ,poți face un topic prăjitorii backstage unde pt cei curioși pot urmări mișcările de trupe
Expobar Leva Hx, Mahlkoenig Vario
 
Reply
#13
(20-08-2015, 09:57)G. Serban Wrote: Eu n-as sterge nimic. 

Dar nu pot sa nu remarc lipsa de consecventa a respectivilor. In fiecare an lanseaza 3-4 "proiecte" (scoli, prajitorii, cafenele etc), ceva ma face sa fiu retinut pe viitor la noile lor "proiecte". Nu-mi dau seama, probabil dpdv financiar e complicat de sustinut o asemenea afacere mai ales cand esti implicat impreuna cu alti parteneri.

Va multumim pentru parere si implicarea in acest subiect. Consideram ca lipsa de consecventa despre care vorbiti a insemnat, la inceputurile noastre, cunoasterea domeniului in care activam si ulterior crearea experientei si a expertizei pe care ni le-au recunoscut forurile de specialitate. Niciunul dintre noi nu a fost implicat in fiecare an in 3-4 proiecte, ci au fost mai multe proiecte de-a lungul catorva ani. Brandurile create au continuitate si credem ca acest lucru este cel mai important pentu domeniu; e esential ca oamenii sa aiba acces la cafea proaspat prajita si sa fie cat mai bine informati.
Consideram, de asemenea, ca domeniul nostru are un drum firesc si ca se va dezvolta intr-un ritm propriu. Ne-am bucura, desigur, ca din ce in ce mai multi oameni sa consume cafea proaspat prajita.
La Spaziale, Eureka, V60, Woodneck, Sifon
 
Reply
#14
Laurentiu, iti doresc multa bafta. Mesajul meu nu are nimic personal cu tine sau cu altii (va apreciez si spun tuturor prietenilor mei despre voi si despre cafea buna),  nu am nici o idee despre ce s-a intamplat in interiorul proiectelor voastre si de ce ati incheiat colaboararea , dar simt ca mai multa consecventa (si probabil rabdare) in cresterea unei idei sau a unui concept, e absolut necesara. (vezi Origo)

Numai bine!
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper
 
Reply
#15
Ca un sfat .
Acest gen de afacere poate creste , doar din postura de angajator nu de angajat , va apreciez pe toti , stiu " ce va poate pielea " sunteti foarte buni si entuziasti si peste toate astea AVETI TINERETEA CU VOI dar atata timp cat veti fi angajati sunteti o cifra in planul de afaceri a cuiva . Aceasta afacere este cu castig pe perioada lunga nu imediat , trebuie luptat cu cei mari , sa deveniti formatori , sa investiti BANII VOSTRI , sa aveti RABDARE , mai mult ca sigur stiti cum sau dezvoltat cei ( considerati buni ) din domeniu , ar fi pacat sa se piarda talentul pe care il aveti . Este foarte greu dar satisfactia ulterioara este mare . O mare bucurie am cand clienti din alte localitati vin in Bucuresti si au in cap sa treaca sa ma cunoasca si sa-mi multumeasca pentru cea ce fac .
Liviu nu are rost sa stergi lasa piata sa decida .
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn
 
Reply
#16
(21-08-2015, 13:16)honciucmihai Wrote: Ca un sfat .
Acest gen de afacere poate creste , doar din postura de angajator nu de angajat ......
......dar atata timp cat veti fi angajati sunteti o cifra in planul de afaceri a cuiva . 

Oooooo, cat de dur si cat de categoric ai fost ! 

Cu tot respectul dar exista si alte puncte de vedere .
Un business poate fi abordat sub mai multe aspecte . 
Modelul in care angajati cheie sunt stimulati cu participarea la profit este unul foarte des intalnit . Modelul in care angajatorul este atent la nevoile angajatilor se intalneste tot mai frecvent.
Acesta este un domeniu in care contributia fiecarui membru al echipei este decisiva pentru succesul afacerii. La fel ca un chef bun intr-un restaurant, prajitorul sau barista vor atrage in mod direct clientii prin pricepere, atitudine samd.
Afluxul de clienti trebuie sa treaca obligatoriu si prin buzunarela acestora, ei fiind constienti ca doar calitatea muncii lor ii vor face pe clienti sa revina, insotiti .

Dar acesta este modul in care vad eu lucrurile .
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#17
Ce am spus este mai mult o incercare de a-i determina sa-si ia viata in proprile maini nu sa incerce a depinde de altii , nu toti angajatorii sunt ca Dvs sau ... ca mine
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn
 
Reply
#18
(21-08-2015, 14:06)honciucmihai Wrote: Ce am spus este mai mult o incercare de a-i determina sa-si ia viata in proprile maini nu sa incerce a depinde de altii , nu toti angajatorii sunt ca Dvs sau ... ca mine

Iar eu am dorit sa le arat si partea " umana " a angajatorilor, cu atat mai mult cu cat daca vor ajunge ei in aceasta iposta sa constientizeze ca o afacere in acest domeniu nu poate avea succes cu  angajati tristi si nefericiti.

Ca cineva sa-si ia viata in propriile maini implica un risc pe care fiecare si-l asuma in mod constient sau nu.
Din pacate , in Romania , din 9 afaceri doar 6 reusesc , adica doua treimi. 
Un start up nu este eligibil la finantari bancare decat cu garantii personale serioase, care de cele mai multe ori nu pot fi constituite . Investitiile initiale si sustinerea afacerii pana apare profitul sunt etapele de care se trece cel mai greu iar cele mai multe afaceri se opresc in acesta faza .
Asocierea este benefica deoarece poate asigura si resursa financiara dar si cea umana totodata, cu implicare si motivare maxime.
Doar ca la noi cultura asocierii pentru a reusi intr-o afacere sufera de orgolii, suspiciuni si egoism .
Ruperea unui parteneriat in afaceri se produce la fel de usor ca si despartirea a doi indragostiti gelosi sau prea orgoliosi .
Impartirea profitului pare de neacceptat . De multe ori nu se mai constientizeaza ca profitul realizat in asocire este mai mare, iar imaginea acestuia comparata cu cea a unei felii dintr-un mar si o felie dintr-un pepene nu poate sa invinga dorinta de a avea totul sau nimic.
 
Toate acestea sunt consideratii personale, cu un caracter general. 
Eu nu doresc decat sa am unde bea un espresso sau un cappuccino bune si sa gasesc cafea de calitate pentru prajitorul meu . 

Succes tuturor !
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#19
(21-08-2015, 13:59)RaduCarutasu Wrote:
(21-08-2015, 13:16)honciucmihai Wrote: Ca un sfat .
Acest gen de afacere poate creste , doar din postura de angajator nu de angajat ......
......dar atata timp cat veti fi angajati sunteti o cifra in planul de afaceri a cuiva . 

 Modelul in care angajatorul este atent la nevoile angajatilor se intalneste tot mai frecvent.
Din pacate de multe ori angajatul nu prea raspunde acestei atentii.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#20
E foarte important  sa ne exprimam nu doar sa asistam, iar genul de discutii aduse in acest topic le va fi cu siguranta folositor si altor antreprenori din domeniu, mai ales daca se apropie de forum, un loc ce iti poate salta spontan  prajitoria dar pun pariu ca o poate si ingropa daca nu te intereseaza calitatea si vii in gura lupului doar pentru act de prezenta. 

Am retinut opiniile majoritare si cel mai probabil nu voi apela la stergeri, chiar daca unii o cer... Poate e si putin sentimentalism aici, legat de relatia pe care am avut-o pe forum cu unii oameni implicati.

@radudani - cu semnatura, din cate stiu s-a implementat tarziu de catre dezvoltatorii platformei forumului, un modul ce ar putea schimba-o doar in posturile incepand cu data X. Am impresia ca pe Home-arista si CoffeeGeek se schimba peste tot, cum e aici in prezent. Dupa atatia ani nici nu stiu daca mai are rost sa o implementez de azi inainte...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#21
(22-08-2015, 15:13)Lyvyoo Wrote: Dupa atatia ani nici nu stiu daca mai are rost sa o implementez de azi inainte...

Eu zic ca are, daca se poate face. Mai bine mai tarziu decat niciodata.
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#22
Dupa parerea mea un forum are rolul de a ajuta nu de a incurca utilizatorii.
   Pe aces forum exista zeci de pagini despre cafea si prajitori, este foarte greu sa iti faci o imagine de ansamblu dupa ce citesti discutii vechi si noi, la un moment dat iti dai seama ca mai mult te-a incurcat decat te-a ajutat.

   In viata trebuie sa-ne asumam si lucruile bune si lucrurile rele, prin urmare parerea mea este sa stergem discutiile vechii legate de firme ( prajitori ) care nu mai exista.
   Cel mai constructiv este sa discutam despre prezent si viitor, oferind utilizatorilor informatii coerente si la subiect
Rancilio Silvia V4 ( 9 BAR ) + Nemox Lux + Mahlkonig Brasilia + Tamper TORR + Site IMS Competitione 9gr & 17gr & 21gr + IMS Shower + Espro Toroid 355ml & 590ml
 
Reply
#23
Prajitoriile exista in continuare. La fel si prajitorii. Big Grin
E ca si cum am inchide/sterge discutiile despre un espressor model mai vechi pentru ca deja nu se mai produce.
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#24
(23-08-2015, 10:04)gsablici Wrote:    .......prin urmare parerea mea este sa stergem discutiile vechii legate de firme ( prajitori ) care nu mai exista.
   Cel mai constructiv este sa discutam despre prezent si viitor, oferind utilizatorilor informatii coerente si la subiect

Inainte se cumpara de la Hot Spot , de la Guido , Papajaques, Origo , Sarkis , Florescu, Ecuator de la Buzau, Craiova samd ( scuze daca nu am enumerat toti prajitorii ) .
Azi se poate cumpara  de la aceleasi firme , sau de la unele nou aparute .

Daca cineva urmareste un anume prajitor, de pe forum afla unde a plecat sau daca mai prajeste. 

Forumul are o istorie si un istoric al sau . Aici sun inregistrate evolutii si experiente postate de utilizatori care mai sunt sau nu in aceasta comunitate .
Cum ar fi sa ii stergem si pe membrii care nu mai posteaza , indiferent de motivul pe care il au .
Inseamna sa stergem si istoricul forumului si sa ne lipsim de o multime de informatii legate de evolutia fenomenului espresso si al cafelei proaspate din Romania .
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#25
Faptul ca ia cineva 250g de cafea prajite de Popescu si nu de Georgescu nu-l omoara. Lasati forumul sa oglindeasca realitatea din momentul postarilor! Jos cenzura!  Yahoo
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#26
(23-08-2015, 12:18)RaduCarutasu Wrote: ...
Inainte se cumpara de la ... Craiova ...

Pi buni... ?! Huh De la cine ?

De fapt, corect, ati zis inainte... a fost asta odata:

https://www.facebook.com/cafeaadevarata

Acum pauza... Sad
 
Reply
#27
Ecuator e din Pitesti nu Buzau. In Craiova e Hedone, unde nu e totul roz neaparat, apropo de acest topic.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#28
(23-08-2015, 10:04)gsablici Wrote: prin urmare parerea mea este sa stergem discutiile vechii legate de firme ( prajitori ) care nu mai exista.
   Cel mai constructiv este sa discutam despre prezent si viitor, oferind utilizatorilor informatii coerente si la subiect

Sunt destule forumuri cu topicuri de sute de pagini despre un anumit tip de produs tehnic. Faptul ca pe niste postari mai vechi se vorbea despre un produs ce nu se mai produce nu inseamna ca acele discutii pot fi si sterse.
Pentru subiecte noi cam pe fiecare forum gasesti un buton de genul "new topic". Asta nu inseamna ca trebuie sa stergi celelalte topicuri mai vechi.
In general se sterg posturile off-topic sau flame-urile.

PS Asta s-a tot facut pe acest forum. Cel putin eu credeam ca asta-i rolul sau de fapt.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#29
Nici n-ai fost foarte clar sau direct, Liviu. Cel putin eu banuiesc ca ti s-a cerut sa eliimini/stergi Hotspot de catre baietii care au ridicat-o. Poate gresesc, ii inteleg insa, dar eu ca si clent o sa-i urmez, pentru ca mi-a placut produsul lor. In acelasi timp, daca Hotspot se repliaza si ofera calitate, de ce n-ar trebui sa stim si noi si sa avem informatii de la sursa? 
Poate bat campii, dar, din partea mea, as lasa totul asa cum e.
Gaggia Classic, Lelit PL043MM, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#30
Hai sa nu facem o telenovela si din asta. Se bate apa in piua destul in tara asta. Este trist sa vezi ca se destrama aliante dar, tot ce conteaza e ca numarul prajitoriilor sa creasca.

Este loc pe piata pentru o prajitorie in fiecare oras. Ganditi-va la produsele lactate. Sunt multe tipuri de iaurt de sana, kefir sau mai stiu eu ce specialitate. De la foarte multi producatori. Le-am incercat cu totii pe toate sau macar cateva...de la mai multi producatori. Si totusi, avem preferinte. Alegem pentru consumul zilnic acelasi tip de iaurt de fiecare data. Rareori, dorim o schimbare sau ne atrage privirea un alt produs pe raft si alegem altceva. Poate ne place mai mult si schimbam macazul. 
Asa e cu orice produs, daca avem de unde sa alegem putem experimenta si cu siguranta gasim ceva pe plac. 

Daca avem prajitorii vom avea parte de diversitate si calitate. Si sa nu uitam, deja cand vorbim de prajitori, avem parte de cafea mult mai buna decat ce gasim pe rafturi in magazinele alimentare. 
Mai multe prajitorii asigura mai multa cafea proaspata in tara, clientii se educa mai repede, piata creste, oamenii dau banii pe un produs cu gust si aroma, natural, de calitate medium/high, practic, stii pe ce dai banii. 
O cafea proaspata, diversificata pentru toate preferintele si in functie de bugetul fiecaruia, asta ar trebui sa ne dorim.
Cafeaua si timpul vor decide cine face asta din pasiune cu drag.

Pentru mine asta e important si cred ca imaginea de ansamblu conteaza, chiar daca mai exista mici problemute, o atitudine pozitiva rezolva multe.
Am mai spus pe aici, de stricat ceva e foarte usor, mai greu e sa faci ceva bun. Iar o prajitorie, cu cafea buna si prajitori care isi doresc evolutie, e al naibii de greu de tinut pe branci.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)